In ons blog El Salvador lees je waarom dit land het best bewaarde geheim van Midden Amerika is! In 2013 ben ik, Barbara, samen met een journalist van de Volkskrant en Beter Uit Reizen naar El Salvador geweest. Een nog onbekend land voor mij en wist niet wat ik moest verwachten. El Salvador grenst aan Honduras, Guatemala en de Stille Oceaan. Met 6,5 miljoen inwoners is El Salvador het meest dichtbevolkte land van Midden-Amerika.

San Salvador

Allereerst viel mij op dat de hoofdstad, San Salvador heel modern is met ook veel historie. San Salvador staat bekend om de diversiteit en kleurvolle gebouwen. In San Salvador zijn verschillende pleinen te vinden, zoals de Plaza Barrios en de Parque Libertad. Op deze pleinen proef je echt nog de koloniale geschiedenis. De inwoners van deze gigantische stad zijn heel gastvrij en hierdoor mag je deze stad zeker niet missen tijdens een rondreis door El Salvador!

 

Diversiteit aan natuur

Vervolgens viel mij de diversiteit aan natuurlandschappen op korte afstand op. Van vulkanen tot surfstranden tot koloniale dorpjes met muurschilderingen, het is allemaal te vinden in El Salvador. Daarnaast zijn er nog koffieplantages te vinden en beschikt El Salvador over enorme regenwouden met watervallen en meren.

Inwoners El Salvador

Voor mij het meest bij gebleven is de vrolijkheid en trotsheid van de Salvadoranen op hun land, de enorme diversiteit op korte afstanden en het surfen bij Las Flores. Heerlijk kunnen leren surfen te El Salvador!

Wil jij dit best bewaarde geheim ontdekken? Wij helpen je graag met het samenstellen van een mooie reis door El Salvador. Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met ons op.

Lees ook:

Volg ons op social media: