In ons blog over El Salvador leest u waarom El Salvador ook wel het best bewaarde geheim van Latijns-Amerika wordt genoemd. In 2013 reisde ik, Barbara, samen met een journalist van de Volkskrant en Beter Uit Reizen naar El Salvador. Een nog onbekend land voor mij. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten. El Salvador grenst aan Honduras, Guatemala en de Stille Oceaan. Met 6,5 miljoen inwoners is El Salvador het meest dichtbevolkte land van Latijns-Amerika.

San Salvador

Allereerst viel mij op dat de hoofdstad San Salvador veel historie heeft, maar ook modern is. De stad staat bekend om de diversiteit en kleurrijke gebouwen. In San Salvador zijn verschillende pleinen te vinden zoals Plaza Barrios en Parque Libertad. Op deze pleinen proeft u de koloniale geschiedenis. De inwoners van deze gigantische stad zijn heel gastvrij en hierdoor mag u deze stad zeker niet missen tijdens een rondreis door El Salvador.

Diversiteit aan natuur

Vervolgens viel mij de diversiteit aan natuurlandschappen op korte afstand op. Van vulkanen en surfstranden tot aan koloniale dorpjes met muurschilderingen en kleurrijke gebouwen, het is allemaal te vinden in El Salvador. Daarnaast zijn er nog koffieplantages te vinden en beschikt El Salvador over enorme regenwouden met watervallen en meren. Een aanrader is ook om de indrukwekkende geschiedenis van El Salvador te leren kennen. Er zijn vele musea te vinden. Daarnaast heeft El Salvador ook ruïnes die u kunt bezoeken zoals Tazumal.

Inwoners El Salvador

Voor mij het meest bij gebleven is de vrolijkheid en trotsheid van de Salvadoranen op hun land, de enorme diversiteit op korte afstanden en het surfen bij Las Flores. Heerlijk kunnen leren surfen te El Salvador!

Wilt u dit best bewaarde geheim ontdekken? Wij helpen u graag met het samenstellen van een mooie reis door El Salvador. Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met ons op.