Er zijn nog relatief weinig reizigers die een rondreis door El Salvador maken. Het is nog een vrij onbekende reisbestemming. El Salvador, een land dat te kenmerken is aan de rijke geschiedenis, schitterende natuur en behulpzame mensen. Het land staat nog vaak bekend als onveilig. Volgens onze reizigers John & Sari en Anton & Angela is dit alles behalve waar! Beide koppels maakten een rondreis door dit beruchte land. Omdat El Salvador een slecht imago heeft, gingen wij erop uit om te ontdekken hoe onze reizigers het land nou écht hebben ervaren.

In dit blog ‘reiservaring over El Salvador’ leest u de meningen van onze reizigers over El Salvador en over de veiligheid.

Waarom op reis naar El Salvador?

‘Eigenlijk was El Salvador het enige land in Midden-Amerika waar wij nog niet geweest waren, dus het werd hoog tijd om dit land te bezoeken’. Aldus John en Sari. Online kwamen zij terecht bij Unico Travel, waar zij hun reis op maat hebben laten samenstellen.

Ook Anton en Angela hadden wel zin in een avontuur naar Midden-Amerika. Zij bezochten El Salvador in combinatie met Nicaragua, Guatemala en Honduras. ‘De afwisseling tussen deze vier landen was erg leuk, maar El Salvador heeft ons toch wel het meest verrast. Dit komt door de prachtige landschappen, de rust in het land qua toerisme en de vriendelijke mensen.’

Hoe veilig is El Salvador?

Deze vraag stelt men vaak als eerst. ‘We voelden ons in El Salvador zeer veilig, zelfs in het donker’ aldus John en Sari.

‘We moesten wel even wennen aan El Salvador toen we net aankwamen. Er wordt veel toezicht gehouden door het leger op bepaalde plekken zoals in winkelcentra of bij pinautomaten. Maar op een gegeven moment voelt dit ook als normaal. Dit alles is natuurlijk om de veiligheid te bewaren. Ook liepen wij ’s avonds gewoon over de straten in verschillende dorpjes, dit alles zonder problemen. De bewoners vinden alles prima en je wordt ook niet raar aangekeken als toerist’ zodoende Anton en Angela.

Wat heeft El Salvador te bieden?

El Salvador is een land met een rijke geschiedenis. Er is in het verleden veel strijd geweest en je kunt de plekken waar is gevochten nog steeds bezoeken. Daarnaast zijn er in het land ook een aantal opgravingen die afstammen uit de Maya periode zoals Tazumal en Joya de Cerén.

Koloniale dorpen

El Salvador kent veel koloniale dorpjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het favoriete dorpje van Anton en Angela is Suchitoto. ‘Dit is een heel klein dorpje met een ontzettende charme. De mensen zijn hier bizar vriendelijk en dat maakt het zeer toegankelijk. Er is een markt met vaste stalletjes en het is er heel erg levendig.’ John en Sari gaven aan erg genoten te hebben van de hoofdstad San Salvador. ‘Er wordt altijd afgeraden om Latijns-Amerikaanse hoofdsteden te bezoeken, maar wij vinden dit juist interessant. In San Salvador is veel te zien: het Nationaal Paleis, het centrale plein met koloniale gebouwen en kerken. Daarnaast kun je ook gewoon een halve dag je ogen uitkijken naar wat er allemaal gebeurt in de gezellige straten van de stad.’

Vulkanen

El Salvador staat natuurlijk ook bekend om de vele vulkanen. Het land telt maar liefst 23 actieve vulkanen! Als je door El Salvador reist, zul je ongetwijfeld ook meerdere vulkanen tegenkomen.

Bahia de Jiquilisco is weer totaal anders. Dit gebied bestaat uit een aantal kanalen waar u doorheen kunt varen per boot of kajak. Hier vindt u naast mangroven, ook veel verschillende dieren. Tot slot zijn er ook een aantal zwarte vulkanische stranden. Dit zijn misschien niet de beste stranden om op te liggen, maar hier vindt u wel de beste surfspots. Surfers van over de hele wereld komen jaarlijks naar de stranden van El Cuco / La Libertad voor surfwedstrijden.

Hoe is de lokale bevolking?

Beide koppels geven aan dat El Salvadoranen super vriendelijke en behulpzame mensen zijn. Tijdens hun rondreis door El Salvador was er natuurlijk voor het grotendeels een gids aanwezig, die met veel passie en liefde over hun land vertelden. El Salvadoranen zijn trots op hun land.

Wat kenmerkend was aan beide koppels is dat ze op het geluid in de omgeving afgingen. Hoorden ze ergens in de verte muziek, dan liepen ze hierop af om te kijken wat er gaande was. Meestal leidde dit tot spontane acties en de meest leuke ervaringen. Zo kwamen John en Sari uit bij culturele ceremonies waar iedereen op de straat stond te dansen en daarnaast hebben ze een parade met een ‘schoonheidskoningin’ gezien. Ook Anton en Angela liepen op het geluid van trommels af en kwamen uit bij een vrolijk samenzijn van El Salvadoranen. ‘De lokale mensen vonden het zelfs leuk dat wij een kijkje kwamen nemen’.

Zelf naar El Salvador reizen?

Bent u op zoek naar een authentiek, uniek en nog relatief onbekende bestemming? Denk dan zeker aan El Salvador. Qua veiligheid is het ook prima om El Salvador te bezoeken, zolang u gewoon goed oplet en niet te koop loopt met dure spullen, net zoals in andere landen.

El Salvador is een nog relatief onbekend land, maar schitterend om doorheen te reizen! Het land kent vulkanen, koloniale dorpen, schitterende natuurgebieden, vulkanische stranden en vele surfspots. Unico Travel stelt graag een maatwerkreis voor u samen, geheel naar uw wensen. Vraag direct een reisvoorstel aan of bekijk onze rondreizen naar El Salvador.

Bekijk onze rondreizen naar El Salvador