Ontdek de verschillende routes door El Salvador en maak een reis naar dit nog relatief onbekende land. El Salvador heeft ontzettend veel te bieden. Het land heeft vijf routes gemaakt die u laten zien hoe divers dit land is. Laat u inspireren! Of bekijk direct onze rondreizen naar El Salvador!

  1. Bloemenroute
  2. Koffieroute
  3. Archeologische route
  4. Vredesroute
  5. Strandroute

1. Bloemenroute

De Bloemenroute is één van de mooiste routes van El Salvador. De route neemt u mee langs koloniale dorpen, kerken, pleinen en u maakt ook kennis met het lokale leven van El Salvador. Onderweg ziet u de mooiste bloemen en planten. U heeft kans om meer dan 230 soorten bloemen te zien. Uniek is ook de grote hoeveelheid aan vlinders.

De route start in het kleine dorpje Nahuizalco. Dit is een dorpje waar de bewoners soms nog traditionele klederdracht dragen. Hierna reist u via het dorpje Juayua naar Ataco. De Bloemenroute is ongeveer veertig kilometer lang. In het koloniale dorpje Juayua worden in de weekenden vaak gastronomische feesten gehouden. Ook vindt u hier een authentieke kerk. Vervolgens reist u naar Ataco. Deze plaats staat bekend om de kleurrijke gebouwen met muurschilderingen en de weverijen. Het is leuk om een weverij binnen te stappen en te zien hoe de locals werken.

2. Koffieroute

El Salvador behoort tot één van de beste koffielanden van Midden-Amerika. De vulkanische grond en de koele temperaturen zorgen ervoor dat er in El Salvador kwalitatief goede koffie wordt gemaakt. Speciaal voor de koffieliefhebbers is er een route samengesteld. Tijdens deze route leert u hoe de koffie tot strand komt. Daarnaast is het ook mogelijk om op een boerderij bij een koffieplantage te overnachten. Wat is er nu beter dan de volgende ochtend met een verse kop koffie de dag te beginnen?

3. Archeologische route

De Archeologische route neemt u mee langs alle archeologische hoogtepunten van het land. El Salvador kent een rijke geschiedenis. Van 900 tot 600 v.Chr. leefden er Maya’s in het land. Er zijn veel overblijfselen, ruïnes en oude steden gevonden. En tot op heden worden er nog ontdekkingen gedaan. Het hoogtepunt van de route is de Maya stad Tazumal.

4. Vredesroute

Met de Vredesroute ontdekt u de indrukwekkende geschiedenis van El Salvador. U bezoekt diverse musea die u meer vertellen over de geschiedenis zoals het Revolutiemuseum in Perquín. Daarnaast bezoekt u ook diverse monumenten zoals het El Mozote monument, ter nagedachtenis van de mensen die in de burgeroorlog om het leven zijn gekomen.

5. Strandroute

El Salvador heeft een kustlijn van 320 kilometer lang. De zee heeft hoge golven. Vanwege de hoge golven komen er surfers van over de hele wereld naar El Salvador. Er worden dan ook regelmatig surfwedstrijden gehouden. Tevens kunt u er ook duiken bij koraalriffen. De stranden in El Salvador hebben vooral zwart vulkanisch zand gecombineerd met goud zand.

Deze routes bereizen?

Enthousiast geworden? Reis ook via deze routes door El Salvador en ontdek dit prachtige land. Vraag een reisvoorstel aan en laat u inspireren!