Ontdek de routes El Salvador en maak een reis naar dit nog relatief onbekende landje in Midden-Amerika. El Salvador heeft zoveel te bieden! El Salvador heeft vijf routes gemaakt die je laten zien hoe divers El Salvador is! Laat je inspireren en vraag een rondreis naar El Salvador aan!

De Bloemenroute (mooiste van de routes El Salvador)

Eén van de mooiste routes El Salvador is de Bloemenroute. De Bloemenroute start in het dorpje Nahuizalco. Een dorpje waar de bewoners soms nog traditionele klederdracht dragen. Hierna reis je via het dorpje Juayua naar Ataco. De Bloemenroute is ongeveer veertig kilometer lang. In het koloniale dorpje Juayua worden in de weekenden vaak gastronomische feesten gehouden. Ook vind je hier een antieke kerk. Hierna reist u naar Ataco. Deze plaats staat bekend om de kleurrijke gebouwen met muurschilderingen en de weverijen. Je kunt hier een lokale weverij bezoeken.

ataco el salvador

De Bloemenroute neemt je mee langs koloniale en gezellige dorpen, kerkjes, pleinen en u maakt kennis met het lokale leven van El Salvador. Onderweg zie je de mooiste planten en bloemen (je kunt wel meer dan 230 soorten bloemen zien). Uniek is ook de grote hoeveelheid aan vlinders die je kunt zien!

bloemenroute el salvador

bloemenroute el salvador

De Koffieroute

Koffieliefhebbers, ga op reis naar El Salvador! De beste koffie vind je namelijk in Midden-Amerika. De vulkanische grond samen met de koele temperaturen maakt dat er in El Salvador uitstekende koffie te vinden is. Nu is er voor de koffieliefhebbers een route ontwikkeld. Tijdens de route leer je hoe de koffie tot stand komt. Je kunt ook overnachten op een boerderij bij een koffieplantage. Wat is er nu beter dan de volgende ochtend met een verse koffie de dag beginnen?

koffieroute el salvador

De Archeologische route

De naam zegt het al, deze route neemt je mee langs alle archeologische hoogtepunten van het land. En dat zijn er vrij veel! El Salvador kent namelijk een rijke geschiedenis. Van 900 tot 600 v.Chr. leefden er namelijk Maya’s in het land. Er zijn veel overblijfselen, ruïnes en oude steden gevonden. En tot op heden worden er nog ontdekkingen gedaan! Het hoogtepunt van de route is de Mayastad Tazumal.

tazumal ruine

routes el salvador

De Vredesroute

Met de Vredesroute ontdek je de geschiedenis van El Salvador. Je kunt verschillende museums bezoeken die je hier over iets zullen vertellen zoals het Revolutiemuseum in Perquin. Je ziet ook verschillende monumenten zoals het El Mozote monument, gemaakt ter nagedachtenis van de mensen die in de burgeroorlog om het leven zijn gekomen.

De Strandroute

El Salvador heeft een kustlijn van 320 kilometer lang en hoge golven. Vanwege de hoge golven komen er surfers van over de hele wereld naar El Salvador. Er worden dan ook regelmatig surfwedstrijden gehouden. Tevens kun je er ook duiken bij koraalriffen. De stranden in El Salvador hebben vooral zwart vulkanisch zand gecombineerd met goud zand. Een hoogtepunt van de route is Bahia Jiquilisco. Bij deze baai vind je veel soorten vissen, vogels en reptielen.

Bahia de Jiquilisco

routes el salvador

strand el salvador

Enthousiast geworden? Reis ook via deze routes El Salvador door en ontdek dit prachtige land. Vraag een reisvoorstel aan en laat je inspireren!

Lees ook:

Volg ons op social media: