Luxe reis naar Belize

U bent hier: Home » Luxe reis Belize

Een luxe reis Belize ervaren? Verblijf op de meest unieke plekken van Belize. Accommodaties waar de plek, de service, de persoonlijkheid en de natuur aan woorden te kort schieten. Overnacht in luxe en exclusieve lodges met schitterende uitzichten. Ontdek tropische stranden, paradijselijke eilanden, ongerepte regenwouden, Maya ruïnes en natuurlijk het onderwaterleven!

Hoogtepunten van de luxe reis naar Belize:

Groene Vink Witte stranden en eilanden
Groene Vink Luxe en exclusieve hotels
Groene Vink Prachtige koraalriffen
Groene Vink Mayastad Tikal in Guatemala
Groene Vink Ongerepte regenwouden

Uitstekende service, fantastische accommodaties en super georganiseerd!

5 out of 5 stars
Renata - mei 2018

Een heerlijke vakantie in een prachtig land met een hele vriendelijke bevolking, een geweldige ervaring!

5 out of 5 stars
Angelique - februari 2018

Foto impressie

Route: Placencia – San Ignacio – Chan Chich Lodge – Ambergris Caye.
Dagen: 14 dagen / 13 nachten.
Prijsindicatie: €2.800, – per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden die u bezoekt tijdens de luxe reis naar Belize

Tijdens deze luxe reis naar Belize overnacht u in kleinschalige boutique en luxe hotels. De hotels liggen aan het strand, midden in het ongerepte regenwoud en op een eiland.

Schiereiland Placencia

Placencia is een schiereiland in het zuiden van Belize. Het is een fijne plek om de reis mee te beginnen. Placencia is een gezellig dorpje met een aantal zandwegen met kleurrijke winkeltjes, restaurantjes en barretjes. Met een golfkarretje kunt u het schiereiland gaan verkennen. U kunt verschillende duik- en snorkeltours maken naar het barrière rif. In de maanden maart t/m juni kunt u er ook duiken of snorkelen met walvishaaien. Daarnaast heeft u onderwater de kans om zeekoeien, schildpadden, kleurrijk koraal, tropische vissen en haaien te zien. Ook is het mogelijk om excursies maken naar bijvoorbeeld de Monkey River of naar Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary.

Macal Rivier

U overnacht ook een aantal dagen in het Cayo district. Hier vindt u onder andere de plaats San Ignacio. De lodge waar u overnacht ligt aan de Macal rivier, midden in het ongerepte regenwoud. ’s Ochtends wordt u er gewekt door de brulapen en de tropische vogels. In de omgeving kunt u schitterende wandelingen maken en op zoek gaan naar unieke vogelsoorten zoals toekans. Bij de lodge kunt u verschillende activiteiten ondernemen zoals de ATM tour, abseilen van een waterval, het bezoeken van Maya ruïnes, tuben over de rivier en paardrijden. Tevens is het de perfecte plek voor een uitstapje naar Tikal in Guatemala.

Foto’s van Belize Tourism Board

Chan Chich Lodge

Chan Chich Lodge ligt midden in de natuur. De lodge is gebouwd midden in een Maya complex. Het is de perfecte plek voor natuurliefhebbers! U kunt er mooie wandelingen maken door het regenwoud en dieren spotten als brulapen, kikkers en agoeti’s. Bij de lodge kunt u verschillende wandelingen maken. Zo is er wandelroute gericht op archeologie, op vogels en op medicinale planten. Ook is het leuk om een avondtour te doen, op zoek naar dieren die ’s avonds tot leven komen! Daarnaast kunt u er ook kanoën en paardrijden. U overnacht in luxeuze cabañas.

Ambergris Caye

U sluit de reis af op het eiland Ambergris Caye. Per binnenlandse vlucht vliegt u naar San Pedro, het dorpje op het eiland. U overnacht in een luxe hotel aan het strand. Het hotel heeft een groot zwembad en een privé strand. Het eiland Ambergris Caye is een gezellig eiland om de reis mee af te sluiten. U kunt er een golfkar huren en het eiland verkennen. Vanuit Ambergris Caye kunt u vele duikexcursies maken, zoals The Great Blue Hole, Shark Ray Alley en Hol Chan Marine Reserve.

Over deze luxe reis

Onze luxe reis naar Belize zal u zeker weten verrassen. Het land is nog relatief onbekend, hierdoor is er nog geen massatoerisme en zijn er nog veel plekjes uniek. Belize heeft het op één na grootste koraalrif ter wereld, schitterende bounty eilanden, Maya ruïnes en ongerepte regenwouden.

De reis begint op het schiereiland Placencia. Bij aankomst in Belize vliegt u per binnenlandse vlucht naar Placencia. Een mooie vlucht over land en over een helderblauwe zee. Huur een golfkarretje en rijd langs gouden zandstranden en kleine dorpjes zoals Maya Beach. Vaar naar Laughing Bird Caye of Silk Cayes of maak een tour naar de Monkey River. Duik met walvishaaien, zeekoeien en schildpadden.. De omgeving is schitterend!

Vervolgens reist u naar de ongerepte regenwouden in het Cayo District. U overnacht in een schitterende lodge aan de Macal Rivier. In de omgeving ziet u onder andere toekans, kolibries en leguanen. Het is een aanrader om over de rivier te tuben, door grotten te zwemmen op zoek naar Maya overblijfselen met een ATM tour of kanoën over de rivier. Er is veel te beleven in de omgeving!

Van tropische stranden en eilanden naar ongerepte regenwouden en Maya ruïnes

Na een paar dagen te hebben verbleven aan de lodge aan de Macal rivier reist u verder naar Chan Chich Lodge. Deze lodge is gebouwd op de heuvels bij Maya overblijfselen. De lodge ligt midden in het regenwoud. ’s Ochtends wordt u er gewekt door de brulapen en overdag ziet u kleurrijke vogels voorbij vliegen. Maak samen met een gids een schitterende wandeling op zoek naar vogels, leer alles over medicinale planten of bekijk de archeologische opgravingen. Tevens is het leuk om op avondsafari te gaan en dieren te spotten die alleen ’s avonds te zien zijn.

De reis sluiten jullie af op het eiland Ambergris Caye. Maak een wandeling door het dorpje San Pedro, wandel langs het strand en de restaurantjes en drink een cocktail aan zee. Vanuit Ambergris Caye kunt u verschillende duik- en snorkelexcursies maken zoals naar The Great Blue Hole, Shark Ray Alley of Hol Chan Marine reserve. Bezoek ook eventueel een dag het naastgelegen eiland Caye Caulker. Dit eilandje is een stuk kleiner en met de watertaxi te bereiken.

Vluchten naar Belize

Er zijn helaas geen directe vluchten naar Belize. De meeste vluchten hebben een overstap in de Verenigde Staten (New York, Houston of Atlanta) of in Panama-Stad. U dient op de heenweg altijd te overnachten voordat u verder vliegt naar Belize. Terug heeft u vaak ook één tussenstop (zonder overnachting) voordat u weer naar Amsterdam vliegt.

Tip! Boek uw vlucht met bijvoorbeeld de KLM of Delta Airlines.

Vervoer

Gedurende deze luxe reis door Belize reist u per privé transfers en binnenlandse vluchten.

Volg ons op social media: