Reisverslag Belize

Mijn reisverslag Belize gaat over mijn ervaring over het kleine, maar veelzijdige Belize! Samen met mijn vriend Pieter ben ik in mei afgereisd naar Belize. Belize is nog relatief onbekend als vakantiebestemming. En dit terwijl het een schitterend land is. Belize heeft namelijk alles! Van tropisch stranden en regenwouden tot een eeuwenoude Maya cultuur en gezellige dorpjes!

Grensovergang Guatemala naar Belize

Ik begin mijn reisverslag Belize met de grensovergang van Guatemala naar Belize (grens Melchor de Mencos). Deze grensovergang is vrij gemakkelijk.  Je laat in Guatemala een stempel in je paspoort zetten dat je het land verlaat. Vervolgens kom je bij het kantoortje in Belize en hier vul je een formulier in en vervolgens laat je ook hier een stempel in je paspoort zetten met dat je het land inkomt. Nadat we de grens zijn gepasseerd staat er een chauffeur te wachten die ons naar Black Rock Lodge brengt.

Omgeving San Ignacio – Black Rock Lodge

Black Rock Lodge ligt in het Cayo district aan de Macal rivier en vlakbij het plaatsje San Ignacio. De omgeving is schitterend! We hebben een bungalow met uitzicht op de rotsen en de rivier.

reisverslag belize san ignacio

Bij aankomst kregen we rum punch aangeboden, heerlijk!! Hierna gingen we naar onze bungalow, schitterend met uitzicht op de rivier. We blijven twee nachten (jammer genoeg!). Het is zo’n mooie plek. Er zijn veel activiteiten die je ter plekke kunt doen. Zo zijn er een aantal wandelingen bij de lodge die je kunt wandelen, je kunt tuben over de Macal rivier, mountainbiken, vogels spotten, zwemmen in het zwembad of de rivier… Voor zowel jong en oud leuk!

reisverslag belize

Ook leuk is dat er bij het restaurant bij het diner in ‘family style’ wordt gegeten. Je wordt per kamer ingedeeld aan een tafel en je eet dus met andere mensen bij de lodge. Zo hoor je de ervaringen van andere reizigers, erg leuk en gezellig!

Bij het restaurant kun je je prima vermaken. Je hebt uitzicht op de krijtrots en het regenwoud. Als ik even met mijn camera aan het fotograferen ben, zie ik plots iets uit de verte.. Is het een vogel of heb ik het verkeerd gezien? Ik zoom in met mijn camera en zie dan een toekan! Schitterend!!!

reisverslag belize

Ook een leuke ervaring was het bezoeken van het Iguana Project in het San Ignacio hotel. Hier worden leguanen opgevangen en verzorgd om ze later weer uit te zetten in de natuur. Hier mochten de leguanen voeren en zelfs beethouden!

reisverslag belize leguanenreisverslag belize leguanen

Verder zijn we ook nog naar de Maya ruïnes van Cahal Pech geweest in San Ignacio. Kortom er is veel te doen in het Cayo District!

Hopkins

Na Black Rock Lodge reizen we verder naar het dorpje Hopkins. Een gezellig, klein maar gemoedelijk dorpje aan de kust. Het is er heerlijk rustig!! Er zitten een aantal restaurantjes en hotelletjes. Je kunt je hier prima vertoeven voor een aantal dagen. Leuke uitstapjes en activiteiten in de omgeving zijn een tour naar het Cockscomb Basin Wildlife Preserve, kajakken op de Sittee River, djembé lessen nemen bij het Lebeha drumming center, snorkel- en duiktours..

reisverslag belize hopkins

reisverslag belize hopkins

Cockscomb Basin Wildlife Preserve

Op weg van San Ignacio naar Hopkins, maken we nog een stop voor een tour in het jaguarwoud, ofwel het Cockscomb Basin Wildlife Preserve. ’s Werelds eerste reservaat voor jaguars. In het park kun je mooie wandelingen maken door het regenwoud en langs beekjes en watervallen. Ook kun je er tuben!! Samen met een gids maken we een mooie wandeling en lijkt het tussendoor af en toe net als we ons in Jurrasic Park wanen. Onderweg zien we tropische vogels en brulapen.

Placencia

Na Hopkins reizen we door naar het schiereiland Placencia. Placencia ligt tussen een mooie lagune en de Caribische Zee. Placencia is een gezellig plaatsje. Iedereen rijdt er op golfkarretjes, er hangt een gezellige sfeer! Iedereen is vrolijk en er zijn leuke winkeltjes en kraampjes. Het strand is er schitterend en er is veel te doen! Zo kun je gaan duiken, snorkelen of excursies maken naar het binnenland.

reisverslag belize rum punch

reisverslag belize zwembad

reisverslag belize placencia

Ervaring binnenlandse vluchten

Het was een geweldige ervaring met per binnenlandse vlucht van de ene kant van het land naar de andere kant te vliegen! Voor de mensen daar lijkt het hetzelfde als dat wij even de trein pakken.

In een vliegtuig gaan ongeveer 12 mensen, half uurtje van tevoren inchecken, minder security.. Heel gemakkelijk en snel! Het vliegtuig vertrekt vanaf Placencia naar Dangriga. Onderweg maakt het vliegtuigje ook nog eens een tussenstop. Hop even snel iemand afzetten en weer verder. Wat een ervaring zeg, erg bijzonder! Een prachtige vlucht van Dangriga naar San Pedro. Over de zee en over het regenwoud..

reisverslag belize vliegtuig

Ambergris Caye

Vanaf Placencia vliegen we naar Dangriga en vervolgens naar San Pedro. We worden met een golfkarretje opgehaald. We gaan direct het dorpje San Pedro verkennen. Het is een leuk en gezellig dorpje. Wel zijn er veel golfkarretjes die door het dorp heen crossen. We maken een mooie wandelen langs het strand en de zee. Onderweg zien we leuke winkeltjes en restaurantjes. Er hangt een leuke sfeer! Vanaf Ambergris Caye kun je mooie duik- en snorkeltrips maken naar bijvoorbeeld Shark Ray Alley en Hol Chan Marine Reserve. Hier kun je snorkelen tussen verpleegsterhaaien, wat een gave ervaring!

Caye Caulker

Mijn reisverslag Belize sluit ik af met Caye Caulker. Per watertaxi reizen we na het eiland Ambergris Caye verder naar Caye Caulker. Caye Caulker is een heel stuk klein! Als gelijk bij aankomst voelen we ons welkom. Er hangt een hele fijne en ontspannen sfeer. Iedereen is aardig en behulpzaam. Er hangt een fijne Bob Marley, reggae sfeer! Het eilandje is heel klein en kun je in een dagje makkelijk rondlopen. Er zijn leuke plekken zoals The Split! Hier kun je heerlijk genieten van een cocktail of even gaan zwemmen om af te koelen! Ook zijn er op meerdere plekken op het eiland schommels te vinden met uitzicht op zee! En zie je de pelikanen overvliegen!

reisverslag belize

reisverslag belize caye caulker

Mijn hoogtepunten:

  • Black Rock Lodge (tuben, toekan gespot, krijtrots beklommen, bungalow met schitterend uitzicht!)
  • Leguanenproject in San Ignacio
  • Dorpje Hopkins (persoonlijk en kleinschalig)
  • Snorkelen bij Shark Ray Alley
  • Genieten op het kleine eilandje Caye Caulker
  • Stranden op Placencia
  • Per golfkar eilanden verkennen

Aanrader?

Houd jij van zon, zee, strand, maar ook van Maya ruïnes, ongerepte regenwouden en leuke dorpjes en eilanden? Dan is Belize echt perfect! Belize heeft namelijk alles!Een prachtig barrière rif, tropische eilandjes, ongerepte regenwouden, leuke dorpjes.. Het is er werkelijk schitterend!

Een klein landje maar met ontzettend veel te bieden!

2019-03-06T12:39:33+02:001 augustus, 2018|

Pin It on Pinterest