Uitgebreid reisschema2020-02-18T15:19:06+01:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis Belize » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Placencia
Vandaag komt u aan op het internationale vliegveld. Hier vertrekt vervolgens de binnenlandse vlucht naar Placencia. Het is een half uurtje vliegen. Eenmaal aangekomen in Placencia wordt u naar uw hotel gebracht. Bij aankomst kunt u aan het strand of zwembad uitrusten van de vlucht.

Dag 2, Placencia
Vandaag is het leuk het schiereiland te verkennen. Huur een fiets of een golfkarretje en wandel door de zandwegen langs kleurrijke winkeltjes en restaurantjes. Geniet en ontdek de Caribische sfeer.

Dag 3, Placencia
Het is leuk om vandaag een dagje te gaan snorkelen of duiken bij een van de vele eilanden. Schitterende locaties zijn bijvoorbeeld Silk Cayes en Laughing Bird Caye. U kunt hier snorkelen/duiken met haaien, schildpadden en tussen kleurrijk koraal en tropische vissen.

Dag 4, Placencia
Vandaag nog een dagje heerlijk ontspannen of een tour boeken naar bijvoorbeeld de Monkey River. De Monkey River ligt twintig kilometer ten zuiden van Placencia en wordt omgeven door tropisch regenwoud. Onderweg ziet u diverse vogels voorbij vliegen, leguanen het water in duiken en apen voorbij slingeren. Aan de oevers van de rivier liggen vaak krokodillen. De gids laat plekken zien waar u onder andere tarantula’s, slangen en apen kunt zien en met geluk zelfs tapirs, jaguars of zeekoeien!

Dag 5, Macal rivier
Na het ontbijt vertrekt u naar het Cayo district. U overnacht in een luxueuze lodge midden in het regenwoud en aan de Macal rivier. In de middag kun je heerlijk de omgeving van het resort verkennen. In alle rust luister je naar het geruis van de rivier de Macal en de geluiden van de jungle.

Dag 6, Macal rivier
Vandaag is het een aanrader om de ATM tour te boeken. Zwemmen met een gids door een grot en klim vervolgens tegen de stroming in omhoog. U wandelt door prachtige open ruimtes die zich afwisselen met nauwe openingen waar u zich doorheen moet wurmen. Aan het eind zijn de overblijfselen van offers zoals skeletten en potten van de Maya’s te zien.

Dag 7, Macal rivier
Wakker worden met een prachtig uitzicht op de rivier, vervolgens ontbijten in de buitenlucht en in de middag (een absolute aanrader) Tikal in Guatamala bezoeken. Een gids uit Guatemala wacht op u en geeft uitleg over de indrukwekkende Maya stad van Tikal. Vaak zijn er brulapen en slingerapen in het regenwoud te zien. Aan het einde van de dag, is het mogelijk om de hoge Piramide te beklimmen. U wordt hier beloond met een schitterend uitzicht.

Dag 8, Chan Chich
U wordt na het ontbijt opgehaald en naar Chan Chich Lodge gebracht. U verblijft midden in het hart van “La Selva Maya”. Dit is de perfecte bestemming om tropische vogels en wilde dieren te spotten. Schrik niet als u tijdens uw verblijf apen, slangen en soms zelfs jaguars tegenkomt!

Dag 9, Chan Chich
Vandaag is het mogelijk om met een gids in de omgeving van Chan Chich te gaan wandelen. Het hotel biedt een scala aan excursies. Ontdek bijzondere vogelsoorten of kom alles te weten over de geschiedenis van de Maya ruïnes. Na het wandelen kunt u genieten in het bubbelbad of in het overdekte zwembad.

Dag 10, Ambergris Caye
In de ochtend wordt u naar het vliegveld van Gallon Jug gebracht. U vliegt vanaf hier in een uur naar La Isla Bonita, Ambergris Caye. U wordt opgehaald en vaart in 20 minuten naar de accommodatie. In de middag of avond is het leuk om per golfkarretje het eiland te verkennen!

Dag 11, Ambergris Caye
Vandaag staat een excursie naar Hol Chan en Shark Rey Alley op de planning. Het Hol Chan Marine Reserve is een beschermd onderwater natuurpark, ligt op 15 minuten afstand vanaf Ambergris Caye. Het is de thuisbasis voor koraal, tropische vissen, verpleegsterhaaien, murenen en pijlstaartroggen. Het is mogelijk om hier zowel te duiken als te snorkelen. Na de rondleiding gaat u met de gids naar Shark Rey Alley waar u oog in oog komt te staan met roggen en verpleegsterhaaien.

Dag 12, Ambergris Caye
Vandaag is het mogelijk om een tour boeken naar The Great Blue Hole. U waant zich in kristalhelder water met wanden vol koraal, schildpadden en exotische vissen. Daarnaast maken de haaien zoals de hamerhaai en andere rifhaaien deze ultieme bestemming echt de moeite waard!

Dag 13, Ambergris Caye
Heerlijk genieten aan het zwembad, met uitzicht op een azuurblauwe zee! In de avond is het leuk om het centrum van San Pedro te bezoeken. Hier zijn veel gezellige restaurants en barretjes te vinden.

Foto’s van Belize Tourism Board.

Dag 14, Vertrek
Vanaf het hotel vertrekt u richting het vliegveld van Belize. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van de schitterende reis door Belize!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. Het is mogelijk om deze reis te boeken maar ook geheel naar eigen wens in te vullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest