Uitgebreid reisschema2019-02-01T15:17:44+00:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis Belize » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Belize
Bij aankomst vliegt u per binnenlandse vlucht naar Placencia. Het is een half uurtje vliegen. Eenmaal aangekomen in Placencia is het leuk om door de straten van het Caribische reggae dorp te lopen en de omgeving te verkennen!

Dag 2, Placencia
Vandaag gaat u samen met een gids snorkelen op één van de mooiste plekken in het zuiden van Belize. Snorkel tussen het kleurrijke koraal en ontdek een verscheidenheid aan onderwaterleven. U kunt schildpadden, haaien en tropische vissen spotten!

Dag 3, Placencia
Vandaag nog een dagje heerlijk ontspannen of een tour boeken naar bijvoorbeeld de Monkey River. De Monkey River ligt twintig kilometer ten zuiden van Placencia en is omgeven door tropisch regenwoud. Onderweg ziet u diverse vogels langs u vliegen, leguanen het water in duiken, apen die door de bomen klimmen en krokodillen die langs de oever van de rivier liggen. U maakt tijdens de excursie samen met de gids een tussenstop voor een wandeling door het regenwoud. De gids laat u plekken zien waar u onder andere tarantula’s, slangen en apen kunt zien en met geluk zelfs tapirs, jaguars of zeekoeien!

Dag 4, Placencia
Vandaag heerlijk ontspannen bij het zwembad of aan het strand. Ook kunt u vandaag gaan kajakken. Het heldere blauwe water, de zon en een Caribische bries zorgen voor een ideale kajak excursie. U komt ongerepte koraalriffen, witte zandstranden en prachtige zeeschildpadden tegen. Kies bijvoorbeeld Laughing Bird Caye National Park, een klein eilandje, als leuke tussenstop!

Dag 5, San Ignacio
Na het ontbijt vertrekt u richting San Ignacio. Onderweg maakt u een stop bij Blue Hole Nationaal Park, niet te verwarren met The Great Blue Hole. Dit is een prachtig felblauw meer omringd door de jungle. In de middag kunt u heerlijk de omgeving van uw resort verkennen. In alle rust luistert u naar het geruis van de rivier de Macal en de geluiden van de jungle.

Dag 6, San Ignacio
Vandaag is het een aanrader om de ATM tour te boeken. U zwemt met een gids door een grot en klimt vervolgens tegen de stroming in omhoog. U wandelt door prachtige open ruimtes die zich afwisselen met nauwe openingen waar u zich doorheen moet wurmen. Aan het eind ziet u de overblijfselen van offers zoals skeletten en potten van de Maya’s.

Dag 7, San Ignacio
Wakker worden met een prachtig uitzicht op de rivier, vervolgens ontbijten in de buitenlucht en in de middag (een absolute aanrader) Tikal in Guatamala bezoeken. Een gids uit Guatemala wacht op u en geeft uitleg over de indrukwekkende Maya stad van Tikal. Vaak ziet u brulapen en slingerapen in het regenwoud voorbijkomen. Aan het einde van de dag, kunt de hoge Piramide beklimmen. U wordt hier beloond met een schitterend uitzicht.

Dag 8, Chan Chich
U wordt na het ontbijt opgehaald en naar Chan Chich Lodge gebracht. U verblijft midden in het hart van “La Selva Maya”. Dit is de perfecte bestemming om tropische vogels en wilde dieren te spotten. Schrik niet als u tijdens uw verblijf apen, slangen en soms zelfs jaguars tegenkomt!

Dag 9, Chan Chich
Vandaag kunt u met een gids in de omgeving van Chan Chich gaan wandelen. Het hotel biedt u een scala aan excursies. Ontdek bijzondere vogelsoorten of kom alles te weten over de geschiedenis van de Maya ruïnes. Na het wandelen, kunt u genieten in het bubbelbad of in het overdekte zwembad.

Dag 10, Ambergris Caye
In de ochtend wordt u naar het vliegveld van Gallon Jug gebracht. U vliegt vanaf hier in een uur naar La Isla Bonita, Ambergris Caye. U wordt opgehaald en vaart in 20 minuten naar uw accommodatie. In de middag of avond is het leuk om per golfkarretje het eiland te verkennen!

Dag 11, Ambergris Caye
Vandaag staat een excursie naar Hol Chan en Shark Rey Alley op de planning. Het Hol Chan Marine Reserve is een beschermd onderwater natuurpark, ligt op 15 minuten afstand vanaf Ambergris Caye. Het is de thuisbasis voor koraal, tropische vissen, verpleegsterhaaien, murenen en pijlstaartroggen. U kunt hier zowel duiken als snorkelen. Na de rondleiding gaat u met de gids naar Shark Rey Alley waar u oog in oog komt te staan met roggen en verpleegsterhaaien.

Dag 12, Ambergris Caye
Vandaag kunt u een tour boeken naar The Great Blue Hole. U waant zich in kristalhelder water met wanden vol koraal, schildpadden en exotische vissen. Daarnaast maken de haaien zoals de hamerhaai en andere rifhaaien deze ultieme bestemming echt de moeite waard!

Dag 13, Ambergris Caye
Heerlijk genieten aan het zwembad, met uitzicht op een azuurblauwe zee! In de avond is het leuk om het centrum van San Pedro te bezoeken. U vindt hier veel gezellige restaurants en barretjes.

Dag 14, Vertrek
Vanaf uw hotel vertrekt u richting het vliegveld van Belize. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van uw schitterende reis door Belize!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Pin It on Pinterest