Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis Belize » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Ambergris Caye
Bij aankomst wordt u opgehaald en naar Belize City gebracht. Hier vertrekt de watertaxi naar Ambergris Caye. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen aan het strand of aan het zwembad.

Dag 2, Ambergris Caye
Heerlijk genieten aan het zwembad, met uitzicht op een azuurblauwe zee! In de avond is het leuk om het centrum van San Pedro te bezoeken. Hier zijn veel gezellige restaurants en barretjes te vinden.

Dag 3, Ambergris Caye
Vandaag is het een aanrader om te snorkelen bij Hol Chan Marine Reserve en Shark Rey Alley. Hol Chan Marine Reserve is een beschermd onderwater natuurpark op 15 minuten afstand vanaf Ambergris Caye. Het is de thuisbasis voor koraal, tropische vissen, verpleegsterhaaien, murenen en pijlstaartroggen. Het is mogelijk om hier zowel te duiken als te snorkelen. Hierna gaat u met de gids naar Shark Rey Alley waar u oog in oog komt te staan met roggen en verpleegsterhaaien.

Dag 4, Lamanai
Vandaag reist u per watertaxi terug naar Belize City en vervolgens wordt u naar de plaats Orange Walk gebracht. Hier stapt u op de boot naar Lamanai. U overnacht in een jungle lodge aan de rivier. Er vliegen vaak toekans voorbij en er slingeren apen door de bomen. De ruïnes van Lamanai liggen dichtbij de lodge.

Dag 5, Lamanai
Vandaag heeft u de kans om de ruïnes van Lamanai te ontdekken. Ervaar de geschiedenis en leer alles over de ruïnes en tempels. ’s Middags is het leuk om nog met een gids een wandeling door het regenwoud. ’s Avonds op sunset safari over de rivier.

Dag 6, Chan Chich Lodge
U wordt vandaag naar Chan Chich Lodge gebracht. U verblijft midden in het hart van “La Selva Maya”. Dit is de perfecte bestemming om tropische vogels en wilde dieren te spotten. Schrik niet als u apen, slangen en soms zelfs jaguars tegenkomt!

Dag 7, Chan Chich Lodge
Vandaag is het mogelijk om met een gids in de omgeving van Chan Chich te gaan wandelen. Het hotel biedt een scala aan excursies. Ontdek bijzondere vogelsoorten of kom alles te weten over de geschiedenis van de Maya ruïnes.

Dag 8, Macal rivier
Na het ontbijt reist u naar het Cayo district. U overnacht in een luxueuze lodge midden in het regenwoud en aan de Macal rivier. In de middag kunt u heerlijk de omgeving van het resort verkennen. In alle rust luistert u naar het geruis van de rivier de Macal en de geluiden van de jungle.

Dag 9, Macal rivier
Vandaag is het een aanrader om de ATM tour te boeken. Zwemmen met een gids door een grot en klim vervolgens tegen de stroming in omhoog. U wandelt door prachtige open ruimtes die zich afwisselen met nauwe openingen waar u zich doorheen moet wurmen. Aan het eind zijn de overblijfselen van offers zoals skeletten en potten van de Maya’s te zien.

Dag 10, Macal rivier
Wakker worden met een prachtig uitzicht op de rivier, vervolgens ontbijten in de buitenlucht en in de middag (een absolute aanrader) Tikal in Guatamala bezoeken. Een gids uit Guatemala wacht op u en geeft uitleg over de indrukwekkende Maya stad van Tikal. Vaak zijn er brulapen en slingerapen in het regenwoud te zien. Aan het einde van de dag, is het mogelijk om de hoge Piramide te beklimmen. U wordt hier beloond met een schitterend uitzicht.

Dag 11, Placencia
Vandaag reist u naar Placencia. Eenmaal aangekomen in Placencia wordt u naar uw hotel gebracht. Bij aankomst kunt u aan het strand of zwembad uitrusten van de vlucht.

Dag 12, Placencia
Vandaag is het leuk het schiereiland te verkennen. Huur een fiets of een golfkarretje en wandel door de zandwegen langs kleurrijke winkeltjes en restaurantjes. Geniet en ontdek de Caribische sfeer.

Dag 13, Placencia
Het is leuk om vandaag een dagje te gaan snorkelen of duiken bij een van de vele eilanden. Schitterende locaties zijn bijvoorbeeld Silk Cayes en Laughing Bird Caye. U kunt hier snorkelen/duiken met haaien, schildpadden en tussen kleurrijk koraal en tropische vissen.

Dag 14, Placencia
Vandaag nog een dagje heerlijk ontspannen of een tour boeken naar bijvoorbeeld de Monkey River. De Monkey River ligt twintig kilometer ten zuiden van Placencia en wordt omgeven door tropisch regenwoud. Onderweg ziet u diverse vogels voorbij vliegen, leguanen het water in duiken en apen voorbij slingeren. Aan de oevers van de rivier liggen vaak krokodillen. De gids laat plekken zien waar u onder andere tarantula’s, slangen en apen kunt zien en met geluk zelfs tapirs, jaguars of zeekoeien!

Dag 15, Vertrek
Vanaf het hotel vertrekt u richting het vliegveld van Belize. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van de schitterende reis door Belize!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. Het is mogelijk om deze reis te boeken maar ook geheel naar eigen wens in te vullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media: