Reisschema

Home » Luxe reis Belize » Reisschema

Dag 1, Ambergris Caye
De reis begint heel ontspannen. Een vertegenwoordiger van Unico Travel haalt u op van het vliegveld en brengt u naar Belize City. Hier stapt u op de watertaxi naar het tropische eiland Ambergris Caye. Heerlijk genieten van het uitzicht op de turquoise zee. Het is ongeveer anderhalf uur varen. Bij aankomst in het dorp San Pedro wordt u door een boot van het resort opgehaald, waar u in tien minuten varen aankomt. Hier kunt u heerlijk genieten aan het zwembad en aan het strand.

Dag 2, Ambergris Caye
Vandaag raadt Unico Travel aan om te gaan snorkelen of te duiken. Op slechts tien minuten varen van de kust is het mogelijk om te zwemmen tussen kleurrijk koraal, tropische vissen, haaien, roggen en schildpadden. Een mooie plek is Hol Chan Marine Reserve, de thuisbasis voor koraal, tropische vissen, haaien, murenen en pijlstaartroggen. Het is ook mogelijk om dichtbij verpleegsterhaaien en mantaroggen te snorkelen en om te gaan duiken bij The Great Blue Hole. De laatstgenoemde tour moet ruim van tevoren gereserveerd te worden. Unico Travel heeft veel ervaring met het reserveren voor een geslaagde duiktrip naar de The Great Blue Hole.

Dag 3, Ambergris Caye
Het is leuk om vandaag fietsen te huren en het eiland te verkennen. Daarnaast is het ook een aanrader om te gaan SUP boarden of om een kajak te huren met een doorzichtige bodem. ’s Avonds genieten van een cocktail in een leuke strandtent. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden van activiteiten. Graag legt Unico Travel u persoonlijk alles uit over alle mogelijkheden. Als u de reis door Unico Travel laat organiseren, ontvangt u alle uitleg en natuurlijk een uitgebreide informatie met alle extra tips en bijzonderheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Dag 4, Chan Chich Lodge
Na het ontbijt vaart u terug naar Belize City. Vervolgens wordt u per transfer naar Chan Chich Lodge gebracht. U overnacht midden in het hart van “La Selva Maya”. Dit is de perfecte plek om wildlife te spotten, zoals apen, tapirs en toekans. Met geluk spot u zelfs een jaguar! De lodge waar u overnacht is gebouwd in een Mayacomplex. Ontdek de geschiedenis van de Maya’s. Bij boeking ontvangt u een uitgebreide lijst met informatie over de verschillende tours.

Dag 5, Chan Chich Lodge
Na een uitgebreid ontbijt is het een aanrader om samen met een gids het bijzondere verleden van de Maya’s te ontdekken bij Chan Chich. Leer daarnaast vandaag ook alles over medicinale en geneeskrachtige planten en maak ’s avonds met een gids een wandeling door de jungle. In het donker heeft u de kans om kinkajoes, boomkatten en ocelots te spotten. Maak de avondsafari te voet of stap in de jeep. ’s Avonds genieten van een culinair diner.

Dag 6, Chan Chich Lodge
Ontdek vandaag de omgeving van de Gallon Jug boerderij en koffieplantage en spot daarnaast in het gebied ook talloze vogelsoorten, waaronder toekans en geelwangamazones. Ontdek ook het nabijgelegen Laguna Seca (Dry Lake). Het gebied wordt bewaakt door een groep slingerapen en staat erom bekend volledig op te drogen in de droge seizoenen. Het is een plek waar u vogels kunt spotten, zoals de jacana, anhinga en de Mexicaanse tijgerroerdomp. Dichtbij de lodge is het ook mogelijk om naar een uitzichtpunt te wandelen waarbij u zich op zo’n 250 meter boven de zeespiegel bevindt. Door de hoogte en het brede gezichtsveld kunnen roofvogels als arenden worden gespot.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Dag 7, Macal rivier
Na het ontbijt reist u naar een luxueuze lodge, gelegen in het ongerepte regenwoud en aan de rivier Macal. Na de lunch is het leuk om de omgeving van de lodge te verkennen. Rondom de lodge leven meer dan 350 vogelsoorten, waaronder toekans, aracari’s, kolibries en motmots.

Dag 8, Macal rivier
Vandaag is het een aanbeveling om de ATM tour te doen. Bij deze tour zwemt u met een gids door grotten en klimt u tegen de stromingen van de rivier omhoog. Tijdens de tour ziet u overblijfselen van offers van de Maya’s (onder andere skeletten en potten). Erg bijzonder en uniek om te zien. Benieuwd of deze tour iets voor u is? Neem dan contact op met Barbara voor haar ervaring.

Dag 9, Macal rivier
Wakker worden met een prachtig uitzicht op de rivier, vervolgens ontbijten in de buitenlucht en daarna gaat u met een gids de Mayastad Tikal bezoeken in Guatemala. Het is slechts anderhalf uur tot twee uur rijden naar de Mayastad Tikal. Het bijzondere aan deze Mayastad is dat de stad midden in het ongerepte regenwoud ligt. Er slingeren brulapen en slingerapen door de bomen, toekans vliegen voorbij en u ziet neusberen voorbij komen. Aan het einde van de tour beklimt u een hoge piramide, waar u wordt beloond met een schitterend uitzicht.

Dag 10, Macal rivier
Vandaag kunt u nog een dag ontspannen en genieten van de omgeving van Chaa Creek. Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Maya’s, dan is het een aanrader om nog de Mayastad Caracol te ontdekken. Er komen hier nauwelijks toeristen en u heeft het gevoel dat u hier de enige bent. Ook is het mogelijk om vandaag een kanotocht te maken naar de afgelegen Barton Creek grot. Deze grot werd vroeger door de Maya’s gebruikt als begraafplaats en voor ceremonies. De gids laat u schedels en artefacten zien, terwijl u door de grot vaart langs stalactieten.

Er zijn uiteraard nog vele andere activiteiten te ondernemen in de omgeving. Graag geeft Unico Travel u uitleg over de mogelijkheden, zodat we de activiteiten kunnen toesturen die het beste bij u passen.

Dag 11, Placencia
Vandaag wordt u opgehaald en naar het schiereiland Placencia gebracht in het zuiden van Belize. De laatste vier dagen van uw reis overnacht u in een beach cabaña. Bij aankomst kunt u heerlijk genieten aan het strand of aan het zwembad. Ook is het leuk om via de boardwalk het dorp te verkennen. Geniet van de gezellige sfeer en sluit de dag af met een heerlijke cocktail!

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Dag 12, Placencia
Het is een aanrader om vandaag te gaan duiken of snorkelen. Vanuit Placencia vaart u naar schitterende locaties zoals Silk Caye, South Water Caye of Laughing Bird Caye. Zwem langs het kleurrijke koraal, de tropische vissen, mantaroggen, zeeschildpadden, zeekoeien en haaien. Daarnaast heeft u de kans om dolfijnen langs de boot te zien zwemmen. Geniet tussen het snorkelen of duiken door van een picknick op een bounty eiland. Bij boeking ontvangt u van Unico Travel uitgebreide omschrijvingen van de snorkel- en duikexcursies.

Dag 13, Placencia
Vandaag nog een dagje heerlijk ontspannen aan het strand of aan het zwembad. Ook is het mogelijk om nog een tour te boeken naar bijvoorbeeld de Monkey River. De Monkey River ligt twintig kilometer ten zuiden van Placencia en wordt omgeven door tropisch regenwoud. Onderweg ziet u diverse vogels voorbij vliegen, leguanen het water in duiken en apen voorbij slingeren. Aan de oevers van de rivier liggen vaak krokodillen. De gids laat plekken zien waar u onder andere tarantula’s, slangen en apen kunt zien en met geluk zelfs tapirs, jaguars of zeekoeien!

Dag 14, Placencia
Laatste dag genieten in Placencia. Het is leuk om vandaag nog een snorkeltrip te maken, te kajakken of SUP boarden. Het is ook mogelijk om samen met een gids te wandelen in het Cockscomb Basin Wildlife Preserve. Dit is het enige jaguar reservaat ter wereld. De kans om daadwerkelijk een jaguar te zien is vrij klein, maar er leven ook dieren als tapirs, apen en vele vogels.

Dag 15, Vertrek
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Placencia gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld. Het is een mooie vlucht in een klein vliegtuigje. Het is slechts een half uur vliegen. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van de schitterende reis door Belize!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!