Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis Belize » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Ambergris Caye
Bij aankomst op het internationale vliegveld wordt u opgehaald en naar de watertaxi terminal in Belize City gebracht. Hier vertrekt de watertaxi naar het tropische eiland Ambergris Caye. Het is ongeveer anderhalf uur varen. Bij aankomst in het dorp San Pedro wordt u door een boot van het resort opgehaald, waar u in tien minuten varen aankomt. Heerlijk genieten aan het zwembad en aan het strand. 

Dag 2, Ambergris Caye
Na het ontbijt is het een aanrader om het eiland te verkennen. Neem de boot naar het dorpje San Pedro en ervaar de Caribische sfeer. Geniet van een cocktail aan het strand. Huur een golfkar en verken het eiland. ’s Middag nog heerlijk genieten aan het zwembad of aan het strand. ’s Avonds dineren in de bistro of in het restaurant van het resort van een culinair gerecht.

Dag 3, Ambergris Caye
Vandaag is het een aanrader om te snorkelen bij Hol Chan Marine Reserve en Shark Rey Alley. Hol Chan Marine Reserve is een beschermd onderwater natuurpark op slechts een kwartier varen vanaf Ambergris Caye. Het is de thuisbasis voor koraal, tropische vissen, verpleegsterhaaien, murenen en pijlstaartroggen. Hierna gaat u met de gids naar Shark Rey Alley waar u oog in oog komt te staan met roggen en verpleegsterhaaien.

Dag 4, Lamanai
Na het ontbijt vaart u terug naar Belize City. Hier staat een chauffeur te wachten die u naar het internationale vliegveld brengt. Vanaf hier vertrekt de shuttle naar het dorp Orange Walk. Hier stapt u op de boot naar Lamanai. Onderweg heeft u de kans om krokodillen te spotten in de rivier. U overnacht in een jungle lodge aan de rivier. Er vliegen vaak toekans voorbij en er slingeren apen door de bomen. De ruïnes van Lamanai liggen dichtbij de lodge.

Dag 5, Lamanai
Vandaag is het een aanrader om de ruïnes van Lamanai te ontdekken. Ervaar de geschiedenis en leer alles over de ruïnes en tempels. ’s Middags is het leuk om met een gids een wandeling te maken door het regenwoud. ’s Avonds is het een aanrader om nog een bootsafari te maken over de rivier met zonsondergang.

Dag 6, Chan Chich Lodge
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Chan Chich Lodge gebracht. U overnacht midden in het hart van “La Selva Maya”. Dit is de perfecte plek  om wildlife te spotten, zoals apen, tapirs en toekans. Met geluk spot u zelfs een jaguar! De lodge waar u overnacht is gebouwd in een Mayacomplex. Ontdek de geschiedenis van de Maya’s.

Dag 7, Chan Chich Lodge
Vandaag is het mogelijk om met een gids in de omgeving van Chan Chich te gaan wandelen. Het hotel biedt een scala aan excursies. Ontdek bijzondere vogelsoorten of kom alles te weten over de geschiedenis van de Mayaruïnes. ’s Avonds genieten van een culinair diner.

Dag 8, Macal rivier
Na het ontbijt reist u naar het Cayo district. U overnacht in een luxueuze lodge midden in het ongerepte regenwoud en aan de Macal rivier. In de middag kunt u heerlijk de omgeving van het resort verkennen. In alle rust luistert u naar het geruis van de rivier de Macal en de geluiden van het regenwoud.

Dag 9, Macal rivier
Vandaag is het een aanrader om de ATM tour te boeken. Zwemmen met een gids door een grot en klim vervolgens tegen de stroming in omhoog klimmen. U wandelt door prachtige open ruimtes die zich afwisselen met nauwe openingen waar u zich doorheen moet wurmen. Aan het eind zijn de overblijfselen van offers zoals skeletten en potten van de Maya’s te zien.

Dag 10, Macal rivier
Wakker worden met een prachtig uitzicht op de rivier, vervolgens ontbijten in de buitenlucht en in de middag (een absolute aanrader) Tikal in Guatemala bezoeken. Een gids uit Guatemala wacht op u en geeft uitleg over de indrukwekkende Mayastad Tikal. Vaak slingeren er brulapen en slingerapen voorbij. Aan het einde van de dag, is het mogelijk om de hoge piramide te beklimmen. U wordt hier beloond met een schitterend uitzicht.

Dag 11, Placencia
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Placencia gebracht. Placencia is een schiereiland in het zuiden van Belize. U overnacht in en luxueuze cabaña aan het strand. Bij aankomst kunt u heerlijk genieten aan het strand en aan het zwembad.

Dag 12, Placencia
Vandaag is het leuk het schiereiland te verkennen. Huur een fiets of een golfkarretje of wandel via de board walk door het kleurrijke dorpje heen langs de vele winkeltjes, restaurantjes en bars. Geniet van een cocktail aan het strand.

Dag 13, Placencia
Het is een aanrader om vandaag te gaan snorkelen of duiken. Mooie locaties zijn bijvoorbeeld Silk Cayes en Laughing Bird Caye. Zwem tussen het kleurrijke koraal, tropische vissen, haaien, roggen en schildpadden. Geniet van een barbecue op een bounty eiland en ervaar de Caribische sfeer.

Dag 14, Placencia
Vandaag nog een dagje heerlijk ontspannen aan het strand of aan het zwembad. Ook is het mogelijk om nog een tour te boeken naar bijvoorbeeld de Monkey River. De Monkey River ligt twintig kilometer ten zuiden van Placencia en wordt omgeven door tropisch regenwoud. Onderweg ziet u diverse vogels voorbij vliegen, leguanen het water in duiken en apen voorbij slingeren. Aan de oevers van de rivier liggen vaak krokodillen. De gids laat plekken zien waar u onder andere tarantula’s, slangen en apen kunt zien en met geluk zelfs tapirs, jaguars of zeekoeien!

Dag 15, Vertrek
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Placencia gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld. Het is een mooie vlucht in een klein vliegtuigje. Het is slechts een half uur vliegen. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van de schitterende reis door Belize!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. Het is mogelijk om deze reis te boeken maar ook geheel naar eigen wens in te vullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!
Interesse? Vraag deze reis aan!
Volg ons op social media