Over Barbara

Na mijn studie reisde ik de hele wereld rond. Meehelpen aan de bescherming van het Nationaal Park Corcovado en plots oog in oog staan met een jaguar. Elke dag als vrijwilligster zorgen voor verwaarloosde dieren, zoals poema’s, ara’s en apen voor het Inti Wara Yassi project te Bolivia. Galopperen over de vlaktes van de Pantanal in Brazilië en overnachten bij de Kuna indianen op de San Blas eilanden. Deze reiservaringen zijn onvergetelijk en kan niemand meer van mij afnemen.

Na mijn reis door Latijns-Amerika besloot ik om te gaan werken als reisbegeleidster in Costa Rica. Ik wilde niet meer terug naar Nederland en ben gaan wonen in het goudzoekersplaatsje Puerto Jiménez. Hier runde ik een lokaal reisbureau voor tours naar het Nationaal Park Corcovado. Inmiddels had ik veel vriendschappen opgebouwd.

Na een aantal jaar is mijn dochter Aisha in Costa Rica geboren. Uiteindelijk zijn we weer in Nederland gaan wonen. Elke dag miste ik het leven uit Latijns-Amerika. Ik kreeg veel vragen van reizigers over de bestemmingen in Latijns-Amerika en ze wilden hier graag advies over.

Ik besloot mijn eigen reisorganisatie op te starten. Inmiddels bestaat Unico Travel al 10 jaar en mag ik met trots zeggen dat we een specialist zijn op het gebied van reizen naar bestemmingen in Latijns-Amerika.

Elk jaar reis ik samen met mijn dochter Aisha door onze bestemmingen van Latijns-Amerika. Dit zijn onvergetelijke en unieke momenten. Ik zie ons nog lopen met een privé gids door het Nationaal Park Serranía de la Macarena, wandelend langs de kleurrijke rivier Caño Cristales. Ook samen kajakken over de Golfo Dulce zal ik niet meer vergeten. Zomaar een bultrugwalvis spotten vanuit je kajak, dat wil ieder toch beleven! Elke nieuwe reiservaring is een blijvende herinnering en raak je nooit meer kwijt. Samen ontdekken, reizen, nieuwe culturen leren kennen en op bijzondere unieke plekken overnachten is voor mij het allermooiste wat er is!

Het pura vida gevoel ervaren dat we vaak door ons drukke bestaan niet kunnen. Dat is wat ik wil voor alle reizigers die via Unico Travel op reis gaan!  Ik vind het heel mooi en dankbaar om te vernemen dat reizigers na jaren nog steeds terug denken aan hun unieke reis via Unico Travel.