Over Barbara

Na mijn studie reisde ik de hele wereld rond. Reiservaringen zijn onvergetelijk en kan niemand meer van mij afnemen. Ik hielp mee met de bescherming van het Nationaal Park Corcovado en stond plots oog in oog met een jaguar. Ook zorgde ik als vrijwilligster voor verwaarloosde dieren, zoals poema’s, ara’s en apen voor het Inti Wara Yassi project te Bolivia. In Brazilië galoppeerde ik over de vlaktes van de Pantanal en in Panama overnachtte ik bij de Kuna indianen op de San Blas eilanden.

Na mijn reis door Latijns-Amerika besloot ik om te gaan werken als reisbegeleidster in Costa Rica. Ik wilde niet meer terug naar Nederland en besloot in het goudzoekersplaatsje Puerto Jiménez te gaan wonen. Hier runde ik een lokaal reisbureau voor tours naar het Nationaal Park Corcovado. Inmiddels had ik veel vriendschappen opgebouwd.

Na een aantal jaar is mijn dochter Aisha in Costa Rica geboren. Uiteindelijk ben ik samen met mijn dochter weer in Nederland gaan wonen, maar eenmaal terug miste ik nog elke dag het leven uit Latijns-Amerika. In Nederland kreeg ik veel vragen van reizigers over de bestemmingen in Latijns-Amerika. Ik besloot mijn eigen reisorganisatie op te starten. Inmiddels bestaat Unico Travel al 12 jaar en mag ik met trots zeggen dat we een specialist zijn op het gebied van reizen naar Latijns-Amerika.

Elk jaar reis ik samen met mijn dochter naar onze bestemmingen van Latijns-Amerika. Dit zijn onvergetelijke en unieke momenten. Ik zie ons in Colombia nog lopen met een privé gids langs de kleurrijke rivier Caño Cristales. In Costa Rica waren we aan het kajakken over de Golfo Dulce en zagen we een bultrugwalvis uit het water springen, dat wil ieder toch beleven! Elke nieuwe reiservaring is een blijvende herinnering en raak je nooit meer kwijt. Reizen door bijzondere natuurlandschappen, nieuwe culturen leren kennen en op unieke plekken overnachten is voor mij het allermooiste wat er is!

Het pura vida gevoel ervaren dat we vaak door ons drukke bestaan niet kunnen. Dat wens ik iedere reiziger van Unico Travel toe! Ik vind het heel mooi en dankbaar om te vernemen dat reizigers na jaren nog steeds terug denken aan hun unieke reis via Unico Travel.