Wij hebben de 7 mooiste stranden van Midden-Amerika op een rijtje gezet. Witte stranden, palmbomen, helderblauw water, vulkanische stranden.. Geen enkel strand is hetzelfde. Bekijk hier de mooiste!

1. Puerto Escondido – Mexico

Puerto Escondido is een paradijs gelegen in aan de westkust van Mexico in Oaxaca. Het is de ideale bestemming voor surfers. De uitdagende hoge golven en de gemoedelijke sfeer zorgen ervoor dat elke surfer zich hier thuis voelt. Naast surfen kun je hier ook walvissen en dolfijnen spotten. Ook is er een kans aanwezig dat je een schildpad voorbij ziet zwemmen.

mooiste stranden van midden-amerika

mooiste stranden van midden-amerika

2. Placencia – Belize

Belize is ook één van de mooiste stranden van Midden-Amerika! Belize heeft een enorme Caribische kustlijn van 400 kilometer en meer dan 200 paradijselijk eilandjes. Placencia ligt aan de zuidoost kust van Belize en is een zeer geliefde bestemming. Placencia beschikt over een enorm lange kustlijn met witte zandstranden. Er heerst een Caribische sfeer. Placencia is onderverdeeld in het noorden en het zuiden. In het zuiden is het drukker met toeristen en zijn ook veel winkels, restaurantjes en hotels te vinden. Het noorden is iets minder populair en hier bevinden zich ook de luxere resorts. Het zeewater is hier helderblauw en heel erg schoon.

mooiste stranden van midden-amerika

mooiste stranden van midden-amerika

3. Playa El Tunco – El Salvador

El Tunco is een klein surfersdorpje in El Salvador waarbij je de relaxte en ontspannen sfeer voelt! Het strand bestaat uit warm zeewater en een zwart vulkanisch zandstrand. Een heerlijk dorpje met leuke restaurantjes en barretjes. Ook is het leuk om hier naar de surfers te kijken. Sunzal is gelegen in Playa El Tunco, vier golven breken hier dagelijks. Verder is het ook leuk om de vismarkt op de pier van Libertad te bezoeken. Dit plaatsje ligt 10 kilometer van Playa El Tunco vandaan.

mooiste stranden van midden-amerika

4. Playa Blanca – Guatemala

Guatemala grenst aan de Stille Oceaan en de Caribische Oceaan en beschikt dus over een lange kustlijn. Een groot deel van de stranden bestaan uit zwart zand door de vulkanen, maar Playa Blanca is een uitzondering. Dit strand is nog ongerept en er je kun er alleen per boot komen. Er zijn geen accommodaties of restaurantjes te vinden.

5. Corn Islands – Nicaragua

Hoewel je bij Nicaragua niet snel aan tropische stranden met helder blauw water denkt, zijn de Corn Islands een echt paradijs! De Corn Islands bestaan uit Big en Little Corn Island. Little Corn Island is onze favoriet! Little Corn Island heeft alles waar je aan denkt bij een tropisch eiland: witte stranden, helderblauw water en een gemoedelijke sfeer. In onze blog lees je meer over de verschillen tussen Little en Big Corn Islands.

6. Playa Preciosa – Costa Rica

Playa Preciosa is één van de meest belovende stranden van Costa Rica. Dit onbekende strand ligt op vijf kilometer van het plaatsje Puerto Jimenez vandaan op het schiereiland Osa. Het strand is zo mooi omdat de rode ara’s er voorbij vliegen, apen voorbij slingeren en je een schitterend uitzicht op de Golfo Dulce hebt. Je ziet aan de overkant Golfito, Pavones, Punta Burica. En soms kan je dolfijnen spotten en in de maanden september en oktober kan je bultrugwalvissen vanaf het strand spotten. Dit strand is ook mooi omdat het totaal niet toeristisch is!

7. Playa Bluff – Panama

Playa Bluff is een heerlijk breed geel zandstrand in Panama waar je heerlijke strandwandelingen kunt maken. Het strand ligt op 20 minuten rijden van Bocas Town vandaan. Het regenwoud grenst aan het strand en je ziet palmbomen. Ook komen er moederschildpadden eieren leggen op het strand. Met geluk zie je een dolfijn in de zee. In de maanden september en oktober is de zee rustig en kun je heerlijk zwemmen en anders kan je genieten van de hoge golven. Ook is het leuk om een cocktail te drinken bij Island Plantation aan het einde van het strand bij Playa Bluff.

mooiste stranden van midden-amerika

Op reis naar de mooiste stranden van Midden-Amerika?

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste stranden van Midden-Amerika. Heb jij nu ook zin gekregen in een tropische strandvakantie, wij stellen graag een mooie reis voor u samen!

Reisvoorstel aanvragen