Duiken Costa Rica

2019-05-09T17:44:34+02:0011 mei, 2017|

Duiken Costa Rica staat voor duiken tussen tropische vissen, kleurrijk koraal en een rijk onderwaterleven. Naast duiken kun je er natuurlijk ook prima snorkelen. In ons blog lees je waar je zoal kunt duiken en welke dieren je onderwater kunt tegenkomen. Laat je inspireren!

Wanneer kun je duiken in Costa Rica?

In principe kun je het hele jaar door in Costa Rica duiken. Er zijn natuurlijk wel periodes waarin je bepaalde dieren eerder zult zien. Zo kun je er duiken tussen de walvishaaien. In Costa Rica heb je in principe het hele jaar kans om de walvishaai te spotten. Wel heb je natuurlijk altijd een beetje geluk nodig! Walvishaaien zijn gemiddeld zo’n 18 meter lang. Deze haaien zijn ongevaarlijk voor mensen. De haaien eten vooral plankton en kleine vissen.

walvishaai

In Costa Rica heb je ook de kans om te duiken met manta’s. Manta’s kunnen een spanwijdte hebben van zo’n 7 meter! Duiken tussen de manta’s zal een hoogtepunten van je reis worden! De manta’s kun je van november t/m mei spotten. Naast manta’s en walvissenhaaien kun je er ook bultrugwalvissen spotten, hamerhaaien, roggen, schildpadden en dolfijnen. Een zeer unieke ervaring dus, duiken Costa Rica!

haaien costa rica

Duiken aan de Caribische kust

Je kunt ook duiken en snorkelen aan de Caribische kust, maar het is hier langs niet zo spectaculair als aan de Pacifische kust. Je duikt hier ook tussen de kleurrijke en tropische vissen. Unico Travel raadt je dan ook aan dat als je echt wilt duiken om dit te doen aan de Pacifische kust.

Duiken aan de Pacifische kust

Caño Island

Op ongeveer twintig kilometer van het schiereiland Osa ligt Caño Island. Het eiland behoort tot het Nationaal Park Corcovado. Je kunt hier snorkelen en duiken in het heldere blauwe water. Op het eiland vind je watervallen, tropische stranden en regenwoud. Onder water kijk je je ogen uit! Je kunt duiken tussen het kleurrijke koraal en onder andere dolfijnen, zeeschildpadden, manta’s, murenen, pijlstaartroggen en tal van tropische vissen spotten!

vissen cano island

Je kunt vanuit verschillende plaatsen tours boeken naar Caño Island zoals vanuit Drake Bay, Uvita of Dominical. Per boot reis je naar het eiland en tussen het duiken en snorkelen door krijg je ook nog een lunch aangeboden op het strand!

duiken bij cano island

boot naar cano island

Baai van Papagayo

Bij de baai van Papagayo kun je erg goed duiken. Er zijn ongeveer 60 duikspots. Het is vaak al een hele belevenis om er naar toe te varen! Onderweg zie je namelijk vaak al dolfijnen langs de boot zwemmen! De beste maanden om er te duiken zijn november, december, januari, februari en maart. Bij de duikspots bij de Catalina eilanden heb je de kans om manta’s, schildpadden, roggen en nog veel meer dieren te zien!

Dolfijnen bij cano island

Bij Bat Islands kun je onder andere stierhaaien, murenes, verpleegsterhaaien, walvissenhaaien en roggen zien, maar ook veel tropische vissen. De temperatuur van het water ligt van april tot november tussen de 25 en 30 graden en in de overige maanden tussen de 22 en 26 graden.

Wil jij graag een unieke duikervaring op doen? Wij kunnen je rondreis door Costa Rica organiseren langs de mooiste duikspots. Neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan.

Lees ook:

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest