Aan de Pacifische kust van Costa Rica zijn jaarlijks vele walvissen te spotten. Unico Travel organiseert al jaren unieke tours om de walvissen te spotten en vanwege onze reiservaring kennen wij de mooiste plekken. Wat is de beste periode en wat zijn de beste plekken om walvissen in Costa Rica te spotten? Ontdek het in ons reisblog!

Walvissen spotten met Unico Travel

Aan de Pacifische kust van Costa Rica zijn jaarlijks vele walvissen te spotten. Deze video is gemaakt tijdens onze fotografiereis naar Costa Rica in september 2019. Unico Travel regelt voor haar klanten altijd unieke (privé) tours met professionele gidsen. Wij kennen de plekken waar u het beste walvissen kunt spotten. Unico Travel kan u uitstekend adviseren over de mooiste gebieden en de beste tours. Neem contact op!

Bultrugwalvissen

De bultrug of ook wel de bultrugwalvis genoemd, is een relatief grote vinvis. De bultrugwalvis kan wel 12 tot 16 meter lang worden en weegt zo’n 20.000 – 30.000 kg. De bultrug staat vooral bekend om de sprongen die ze vaak vanuit het water maken. Ook staat de walvis bekend om het gezang dat de mannetjes laten horen. Zo’n lied laten ze vaak horen tijdens de paartijd om het territorium af te bakenen en vrouwtjes te lokken.

Wanneer zijn de walvissen in Costa Rica te zien?

In principe zijn er twee seizoenen wanneer de walvissen Costa Rica bezoeken en hier naartoe migreren.

Eerste seizoen

  • Eind december tot eind maart

De populatie zwemt van de kust van Oregon naar Midden-Amerika richting de Pacifische kust van Costa Rica. In januari en februari is de kans om walvissen te zien dan ook heel groot. Wel is de walvissenpopulatie in dit seizoen minder groot, dan tijdens het tweede seizoen. Hierdoor is de kans op het spotten van walvissen kleiner.

Tweede seizoen

  • Eind juli tot eind oktober

In deze periode zwemt de walvis langs de kust om te broeden. De babywalvissen zijn dan ook te spotten. De walvis verblijft het liefst langs de kust van Costa Rica vanwege het warme water om te broeden. Door het warme water en de rust zullen de baby walvissen sneller groeien. Tijdens deze periode is het heel gemakkelijk om de walvissen te spotten doordat de moederwalvis steeds met haar baby is.

Whale watching tour

Barbara van Unico Travel heeft jarenlang in Costa Rica gewoond en al vaak walvissen gespot! Benieuwd naar haar ervaring?

Neem contact op met Barbara
Ontdek onze individuele rondreizen door Costa Rica

Wat zijn de beste plekken om de walvissen te spotten?

1. Uvita

In het zuiden van Costa Rica ligt Uvita. Deze kustplaats staat vooral bekend om het Nationaal Park Marino Ballena. Ballena betekent walvis in het Spaans. Vanuit de hoogte kunt u bij laagwater de prachtige zandformatie in de vorm van een walvisstaart zien. In Uvita kunt u verschillende tours boeken, waarbij u op zoek gaat naar de walvissen. Daarnaast is het ook mogelijk om dolfijnen te spotten. Het is mogelijk om de excursie te combineren met snorkelen.

Tip! Unico Travel werkt samen met een kleinschalige accommodatie in Uvita met een speciale veranda met uitzicht op zee. Uit de verte zijn hier de walvissen te spotten. Neem contact met ons op voor meer informatie.

“Vanaf de veranda de walvissen uit het water zien springen, een unieke ervaring!”

2. Golfo Dulce

De Golf Dulce behoort tot één van de drie tropische fjorden ter wereld! Het is de thuisbasis voor veel onderwaterleven zoals dolfijnen, zeeschildpadden en tropische vissen. Tevens is de golf een belangrijke plek voor de walvissen om te broeden. Vanaf de plaats Puerto Jiménez op het schiereiland Osa zijn boottochten te boeken waarbij u op zoek gaat naar de walvissen!

Tip! Unico Travel werkt samen met een lokale gids die privé boottochten organiseert over de Golfo Dulce. Neem contact op voor meer informatie!

“Vooraan zitten op de boot en samen met een privé gids op zoek naar walvissen en dolfijnen”

Ontdek onze individuele rondreizen door Costa Rica

3. Drake Bay

Gelegen aan de noordzijde van het schiereiland Osa ligt Drake Bay. Vanuit Drake Bay kunt u verschillende excursies boeken en op zoek gaan naar walvissen. Maar het leukste aan Drake Bay is dat het niet per se nodig is om een boottocht te maken om de walvissen te kunnen zien. Unico Travel kent een unieke wandelroute waarbij u wandelt langs de kust, tropische stranden en regenwouden en uit de verte walvissen kunt spotten.

4. Caño Island

Vanuit Drake Bay is het een aanrader om een excursie te boeken naar Caño Island. Dit eiland behoort tot het Nationaal Park Corcovado. U kunt hier schitterend snorkelen en zwemmen tussen het kleurrijke koraal, tropische vissen, schildpadden en soms zelfs haaien en manta’s. Het leuke is dat u tijdens de boottocht een grote kans heeft om walvissen en dolfijnen te zien.

Ontdek onze individuele rondreizen door Costa Rica

September is één van de beste maanden voor Costa Rica

  • Kans om walvissen te spotten
  • Kans om in Tortuguero de schildpadden eieren te zien leggen
  • Op 15 september Onafhankelijkheidsdag vieren
  • Aantrekkelijke vliegtickets
  • Laagseizoen

– Bekijk onze september reis naar Costa Rica

Walvissen spotten met Unico Travel?

Voor veel reizigers is het spotten van walvissen één van de hoogtepunten van de reis. Door onze jarenlange ervaring kennen wij de beste plekken om walvissen te spotten. Daarnaast werken wij samen met professionele Engelssprekende gidsen u die graag meenemen aan boord en alles over deze bijzondere dieren vertellen. Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk onze individuele rondreizen naar Costa Rica.

Interesse? Vraag een reis op maat aan!