Costa Rica schildpadden

Costa Rica staat natuurlijk naast haar prachtige natuur ook bekend om de dieren die je er kunt spotten. Zo kun je er in verschillende delen van Costa Rica schildpadden zien. In dit blog lees je waar en wanneer je de schildpadden kunt zien!

Tortuguero

  • Juli t/m eind september (moederschildpadden leggen eieren)
  • Eind september t/m begin december (eieren zien uitkomen)

Tortuguero is voor de groene zeeschildpad een belangrijke nestelplaats. Van juli t/m eind september kun je hier duizenden schildpadden eieren zien leggen. Twee maanden nadat de moederschildpadden hun eieren hebben gelegd (van september t/m begin december) komen de eieren uit.

costa rica schildpadden

Het is een indrukwekkend moment om de babyschildpadden naar de oceaan te zien gaan! Naast de schildpadden leven er nog veel meer dieren in het regenwoud van Tortuguero. Zo kun je er ook luiaards, toekans, kaaimannen, krokodillen en pijlgifkikkertjes spotten!

costa rica schildpadden

costa rica schildpadden

Playa Grande

  • November t/m begin februari (lederschildpad eieren zien leggen)
  • november t/m mei (andere soorten eieren zien leggen)
  • Tours tussen oktober en februari
  • In maart baby schildpadden zien

Playa Grande, een mooi strand in het noorden aan de Pacifische kust in Guanacaste. Het is een beschermd gebied omdat de lederschildpadden er eieren leggen. In Playa Grande kun je de lederschildpad tussen november en begin februari eieren zien leggen. In de maanden november t/m mei kun je in de omgeving van Playa Grande andere schildpadden eieren zien leggen. De parkdienst biedt tours aan naar de schildpadden tussen oktober en februari. Hierna in maart kun je de babyschildpadden zien.

costa rica schildpadden

Zelf in Costa Rica schildpadden zien?

Maak een rondreis door Costa Rica! Vraag een reisvoorstel aan of neem contact met ons op!

2019-02-28T13:28:35+01:0010 augustus, 2017|

Pin It on Pinterest