Naar Costa Rica met de kinderen? Ontzettend leuk! Er zijn genoeg activiteiten te doen voor de kinderen van alle leeftijden. Wildlife spotten, goud zoeken, canopy tours, hangbruggen, boottours, indianenstammen bezoeken en nog veel meer! Yvonne is via Unico Travel naar Costa Rica geweest met haar gezin. In dit blog lees je hoe zij Costa Rica met kinderen heeft ervaren!


“Onze gezinsreis naar Costa Rica”

Vele reizen had ik al alleen gemaakt met mijn favoriete rugzak, dit keer zou het anders worden. Dit keer ging ik met man en 2 kinderen van 8 en 10 jaar. Kon ik eerder slapen waar ik wilde, rechts- of linksaf slaan waar ik wilde. Nu met mijn gezin zou dat anders zijn, schatte ik in. Meer organisatie had deze reis nodig had ik me bedacht. Ruim 4 weken reistijd mocht ik invullen voor ons vier.

Tijdens het uitzoeken van de reis kwamen we zoveel moois tegen, maar wat past wel bij ons en wat niet? Hoe verbind ik reisdoel 1 met reisdoel 2 enzovoorts. Eens kijken op internet hoe anderen dat doen.. En zo kwam ik uiteindelijk bij Unico Travel terecht, bij Barbara.

Eén van de eerste dingen die ze aan de telefoon zei was of ik echt de reis wilde laten organiseren, omdat er veel tijd in zou gaan zitten. Zo die is eerlijk dacht ik! Ik vond het een prima basis om verder te gaan als ze die tijd ook in onze reis zou stoppen kwam het wel goed. Via de mail stuurde Barbara voorstellen die ik dan kon bekijken. Het werd een makkelijke samenwerking waarbij ik goed merkte dat Barbara veel ervaring had en toch goed wist om te gaan met de individuele wensen die ik terug wilde zien in onze reis.

Barbara heeft zelf ook een dochter en wist precies de plekken en activiteiten die kinderen aanspreken!

Voor onze kinderen wilde ik graag dat ze gegrepen werden door het zijn in andere landen zich konden verwonderen aan natuurschoon, avontuurlijke trips mee konden maken enzovoorts.

EN?? Nou het zat er in hoor, van een schitterende canopy tour door het regenwoud, naar het beklimmen van een vulkaan, het zoeken naar goud, nachtelijk spotten van de schildpadden, avontuurlijk varen op zee, spotten van walvissen en dolfijnen, af en toe een heerlijk zwembad om in te plonsen en de verwondering om te zien hoe kinderen van de Guaymi Indianen een schooldag hebben. En nog zo veel meer!

Ook zijn we Barbara en haar dochter tijdens de reis tegengekomen en hebben we samen de verjaardag gevierd met een piñata! Costa Rica met kinderen? Zeker doen!

Costa Rica is zo fijn en veilig om met kinderen doorheen te reizen of je dit nou zelf doet met een taxi, per bootje, collectivo (busje waar meerdere toeristen in zitten) of zelf per auto reist, het blijft een heerlijke ervaring!

Volg ons op social media: