Costa Rica staat bekend om de ongerepte natuur, de diversiteit aan wildlife en de tropische stranden. Verlangt u ook zo naar die heerlijke zomerdagen? Ontdek tijdens uw rondreis door Costa Rica de mooiste stranden. Lees verder is ons reisblog.

1. Gandoca de Manzanillo

Het natuurreservaat Gandoca de Manzanillo ligt aan de Caribische kust van Costa Rica. Vanaf de plaats Manzanillo wandelt u via de kustweg naar het park toe. In het park zijn toekans, pijlgifkikkers, apen, luiaards en leguanen te zien. Door het park gaat een mooie wandeling langs goudgele zandstranden, waar het vaak vrij rustig is.

2. Playa Platanares

In het zuidwesten van Costa Rica, op het schiereiland Osa, ligt het dorpje Puerto Jiménez. Op ongeveer vijf kilometer van het dorpje vindt u Playa Platanares, ook wel Playa Preciosa genoemd. Preciosa betekent schitterend. Vanaf dit strand ziet u vaak rode ara’s voorbij vliegen en apen door de bomen slingeren. Ook is het heerlijk om hier te boogieboarden over de golven. In de maanden augustus, september en oktober is het zelfs mogelijk om vanaf het strand walvissen te spotten.

3. Playa San Josecito

Op ongeveer vier uur wandelen van Drake Bay ligt Playa San Josecito. Het is een schitterend en breed tropisch zandstrand. Hier ziet u vele ara’s voorbij vliegen en in de bomen zitten en apen voorbij slingeren en neusberen over het strand lopen. De wandeling van Drake Bay naar het strand neemt ongeveer vier uur in beslag en neemt u mee langs palmbomen en ongerepte regenwouden.

4. Nationaal Park Marino Ballena

Het Nationaal Park Marino Ballena ligt bij het dorpje Uvita. U vindt er een fijn strand waar het vaak ook relatief rustig is. Bijzonder is dat u hier vanuit de hoogte bij laag water een prachtige zandformatie in de vorm van een walvissenstaart kunt zien.

Reizen langs de mooiste stranden van Costa Rica?

Ontdek de mooiste stranden van Costa Rica tijdens een rondreis. Ontdek naast de stranden ook de meest ongerepte natuurgebieden en spot wildlife als walvissen, ara’s, luiaards, tapirs en miereneters. Neem contact met ons op of bekijk onze rondreizen naar Costa Rica.

Nieuwsgierig? Bekijk onze rondreizen naar Costa Rica