De mooiste stranden Costa Rica, heerlijk om bij weg te dromen. Verlangt u ook zo naar die heerlijke zomerdagen? Wij hebben een aantal nog vrij onbekende, maar vooral mooie stranden van Costa Rica voor jullie op een rijtje gezet! Deze stranden mag u volgens ons niet missen tijdens de rondreis door Costa Rica!

Playa Gandoca de Manzanillo

Het strand bij Gandoca de Manzanillo is gelegen aan de Caribische kust van Costa Rica. Vanaf het plaatsje Manzanillo loopt u via de kustweg zo het natuurreservaat Gandoca de Manzanillo in. In het park zijn prachtig gekleurde toekans te zien en roodbruine gifkikkertjes. U komt langs prachtige goudgele stranden waar het altijd heel rustig is.

stranden costa rica

Playa Platanares

Helemaal in het zuidwesten van Costa Rica ligt het dorpje Puerto Jiménez. Op 5 kilometer van Puerto Jiménez vandaan ligt: ‘Playa Platanares’ of ook wel ‘Playa Preciosa’ genoemd. Preciosa betekent schitterend. U ziet hier de ara’s voorbij vliegen en de apen door de bomen slingeren. Ook is het heerlijk om te boogie boarden over de golven! In augustus, september en oktober is het zelfs mogelijk om walvissen te zien vanaf het strand.

 stranden costa rica

Playa San Josecito

Playa San Josecito ligt tegenover Caño Island. Het is een schitterend breed tropisch zandstrand wat u zeker moet bezoeken wanneer u in Drake Bay verblijft. Hier vliegen ara’s voorbij en slingeren apen door het tropische regenwoud langs het strand. Het is ongeveer vier uur lopen vanaf het dorpje. Een wandeling langs dit adembenemende strand met palmbomen en grenzend aan het regenwoud is zeker de moeite waard!

stranden costa rica

Playa Marino Ballena

Het strand Marino Ballena mag tijdens uw rondreis Costa Rica niet ontbreken! Vanuit de hoogte kunt u bij laag water de prachtige zandformatie in de vorm van een walvisstaart zien. Houdt u van surfen of snorkelen breng dan zeker een bezoek aan het strand! Op het strand bij Uvita zijn bijna geen mensen te vinden, waardoor u het gevoel krijgt dat u het gehele strand voor uzelf hebt.

 stranden Costa Rica Marino Ballena

Playa Zancudo

Playa Zancudo is gelegen aan de Pacifische kust van Costa Rica in de ‘Golfo Dulce’. Een lang en uitgestrekt zwart strand met palmbomen en amandelbomen vormt het strand. Het is een mooi en ongerept gebied waar beduidend minder toeristen komen dan op de andere stranden van Costa Rica. Het heldere water van de Stille Oceaan en het lange zandstrand zorgen voor een adembenemend plaatje!

strand Costa Rica playa Zancudo

Reizen langs de mooiste stranden Costa Rica?

Wilt u ook graag op rondreis naar Costa Rica? Vraag een reisvoorstel aan en wie weet ligt u straks met een cocktail aan een van deze mooie stranden Costa Rica!

Lees ook:

Volg ons op social media: