Activiteiten Costa Rica, er zijn er genoeg! Costa Rica is door haar unieke flora en fauna een paradijs voor natuurliefhebbers. U treft er actieve vulkanen, ongerepte regenwouden, mangroven, nevelwouden en prachtige tropische stranden aan. De diversiteit aan natuur van dit land leent zich uitstekend voor avontuurlijke activiteiten. Er zijn tal van mogelijkheden, maar er zijn een aantal excursies die u zeker tijdens een bezoek aan Costa Rica moet proberen! Hieronder volgen de vijf meest avontuurlijke activiteiten van Costa Rica , die reizigers vaak ondernemen via Unico Travel.

1. Canopy tour

Zeker één van de leukste activiteiten Costa Rica! Je zweeft op soms wel meer dan 50 meter hoogte door het regenwoud en slingert van boomtop naar boomtop. De canopy tours kun je bijna in het hele land doen. De meest uitdagende canopy tours vind je bij de vulkaan de Arenal, het nevelwoud van Monteverde en op het schiereiland Osa te Puerto Jiménez en Drake Bay.

2. White water rafting

Raften in Costa Rica is uniek, doordat de omgeving van de rivier waarop je zal raften heel mooi is. White water rafting is daarom ook een uitstekende manier om de schoonheid van Costa Rica te ontdekken. Probeer tijdens het raften je ogen open te houden want vaak zie je apen voorbij slingeren en vliegen er tropische vogels voorbij! De Río Pacuare neemt je bijvoorbeeld mee langs het regenwoud, spectaculaire kloven, watervallen en hoge rotswanden. Tussen de stroomversnellingen door kun je genieten van de geluiden van de omringende jungle. Daarnaast zijn er nog vele andere rivieren waar je kunt raften in verschillende levels, zoals de rivier Sarapiqui, Savegre, Naranjo en Tenorio.

Raften is zeker één van de meest spectaculaire activiteiten Costa Rica!
activiteiten costa rica

3. Hiken – Nationaal Park Corcovado

Het Nationaal Park Corcovado, een ongerept nationaal park waar je een verscheidenheid aan wilde dierensoorten kunt zien en veel flora en fauna. In het park zijn er vier ranger stations. Je zult van station naar station wandelen en in de omgeving van de stations. Het zijn zware wandelingen vanwege de hoge luchtvochtigheid. Maar doordat de luchtvochtigheid zo hoog is, kunnen de bomen over de 70 meter hoog worden. Het nationaal park is rijk aan natuur en beschermt veel vogelsoorten, amfibieënsoorten, reptielensoorten en zoogdieren. Tijdens de wandelingen/hikes zul je andere dieren spotten dan in overige delen van het land. Je hebt bijvoorbeeld de kans op poema’s te zien! Bekijk hier een voorbeeld van een hike door het Nationaal Park Corcovado.
tapirs in costa rica

4. Surfen

De uitgestrekte kusten en warme wateren zorgen voor een ideale omgeving om te surfen! Reizigers vanuit heel de wereld komen naar Costa Rica om zoveel mogelijk golfen te pakken! Niet op je beurt wachten, maar een golf voor jou alleen.  Met bijna 1.000 kilometer kustlijn aan de Pacific en 198 kilometer aan de Caribische kust biedt Costa Rica heel veel surfspots van rustige beginners-breaks tot de grotere en hogere golven zoals Hawaï beach point breaks tot reef breaks. De beste surfstranden zijn: Playa Hermosa, Playa Grande, Playa Santa Teresa, Playa Jaco, Pavones, Puerto Viejo de Talamanca, Matapalo, Dominical en Playa Tamarindo. Er worden op vele plekken surflessen gegeven en Costa Rica is het ideale land om te leren golfsurfen. Als je al ervaring hebt, is het mooi om naar het nog weinig bekende strand te gaan surfen genaamd Matapalo op het schiereiland OSA of Pavones aan de overkant van het schiereiland OSA.
Dominical surfen rondreis Costa Rica

5. Snorkelen/duiken

De laatste activiteiten Costa Rica van dit blog is duiken en snorkelen. Je kunt voor het duiken en snorkelen in Costa Rica terecht aan de beide kanten van het land, waardoor je zowel de Caribische Zee als de Stille Oceaan kunt ontdekken. Langs de Pacifische kust van Costa Rica vind je vooral zachte koralen en langs de Caribische kust de hardere. Costa Rica is vooral voor liefhebbers van grote vissoorten een prima duikbestemming.

Guanacaste
Je kunt in veel verschillende gebieden duiken. De provincie Guanacaste telt zo’n 60 duiklocaties. Je kunt hier voor de kust van Playas del Coco, in de baai van Papagayo en langs de westkust bij Tamarindo veel duiken. Duik hier tussen de mantaroggen, schildpadden, haaien en murenen. Vanuit Playas del Coco worden er duiktours georganiseerd naar Bat Islands en Catalina Islands. Hier kun je zwemmen tussen de haaien en manta’s. Bij Bat Islands kom je de stierhaai, zwart punt rifhaai en de tijgerhaai bijna altijd tegen.
Wil je zwemmen tussen de manta’s? Dan kun je het beste duiken bij de Catalina Islands. Hier vind je onder andere mantaroggen, vleermuisroggen, geblekte roggen en stekelroggen. Bat Islands en Catalinas Islands zijn geschikt voor de meer ervaren duiker.

Drake Bay
Tegenover Drake Bay (gelegen op het schiereiland Osa) ligt Caño Island. Dit is een paradijs voor snorkelaars en duikers. Snorkel tussen het koraal, de zeeschildpadden, dolfijnen, roggen, murenen, barracuda’s en nog veel meer dieren. Bioloog Freek Vonk heeft er dit jaar ook gedoken.

vissen cano island

Caribische kust
Aan de Caribische kust kun je duiken en/of snorkelen bij Cahuita, Uvita en voor de kust van het natuurreservaat van Gandoca de Manzanillo. In Cahuita vind je meer dan 35 soorten koraal en vele zeedieren, zoals inktvissen, zee-egels en barracuda’s. Het strand van Cahuita is tevens een broedplaats voor schildpadden die hier elk jaar aan land komen om hun eieren te leggen. Het koraalrif heeft tijdens de aardbeving van 1991 schade geleden, maar is goed op weg naar een volledig herstel. Een andere populaire attractie is het scheepswrak van een slavenschip uit de 18e eeuw. Het schip ligt verankerd op de bodem van de rivier Pereoso. Het schip is nu de thuishaven voor talloze zeedieren. Het schip is van bovenaf te zien, maar u kunt ook al duikend de binnenkant van de overgebleven schipresten te verkennen.

Uvita Walvissenstaart

Pacifische kust
Indien je wilt gaan duiken in Costa Rica is ook zeker de moeite waard om af te reizen naar Isla del Coco. Dit eiland ligt op ongeveer 600 kilometer ten zuidwesten van Costa Rica en de film Jurassic Park is hier opgenomen. Volgens een legende zouden piraten er ooit een schat bedolven hebben. Richting het eiland hebben er meer dan 5.000 ontdekkingstochten plaatsgevonden, maar niemand heeft de schat ooit gevonden. Isla del Coco is beste plek om met haaien te duiken. Je zult een geweldige ervaring beleven. Isla del Coco is de droombestemming voor de ervaren duiker!

Meer activiteiten Costa Rica!

Er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten te doen in Costa Rica. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? En geïnteresseerd in een avontuurlijke reis naar Costa Rica? Bekijk hier de voorbeeldreizen van Costa Rica.

Lees ook:

Volg ons op social media: