Costa Rica staat bekend om de ongerepte natuur, vele diersoorten en tropische stranden. Daarnaast kunt u tijdens uw individuele rondreis door Costa Rica vele activiteiten ondernemen. In ons blog leest u de vijf leukste activiteiten!

1. Ziplinen

In Costa Rica is het ontzettend leuk om een keer te gaan ziplinen. Op meerdere plekken in het land in het mogelijk om dit te doen. De mooiste plekken zijn bij de Arenal vulkaan, op het schiereiland Osa, in het nevelwoud van Monteverde of aan de Caribische kust. Zipline door het ongerepte regenwoud, langs watervallen en door de bergen. Geniet onderweg van schitterende uitzichten.

2. Raften

In Costa Rica is het erg leuk om te gaan raften. Er zijn verschillende rivieren waar het mogelijk is om dit doen, zoals de Sarapiqui rivier, Pacuare rivier of de Savegre rivier. Het is ontzettend avontuurlijk en spannend, maar tegelijk ook erg mooi. Een leuke manier om iets actiefs te doen en daarnaast onderweg ook te genieten van de schitterende natuur.

Het is een leuke activiteit voor het hele gezin, voor jong en oud. Geniet onderweg van de geluiden van het regenwoud en laat u meenemen langs spectaculaire kloven, stroomversnellingen, watervallen en hoge rotswanden.

Lees in ons blog alles over het raften in Costa Rica

3. Hiken

In heel het land is het mogelijk om schitterende hikes te maken, maar het mooiste is om te hiken in het Nationaal Park Corcovado. Dit kan zowel één dag als meerdere dagen. Onze aanbeveling is om van ranger station naar ranger station te hiken. Om in het park te wandelen heeft u een vergunning nodig en u wandelt altijd met een gids. Onderweg heeft u de kans om vier soorten apen, miereneters, tapirs en soms zelfs poema’s te spotten.

Lees in ons blog alles over het Nationaal Park Corcovado

4. Surfen

De uitgestrekte kusten en het warme water zorgen voor een ideale omgeving om te surfen. Reizigers van over de hele wereld komen jaarlijks naar Costa Rica toe om zoveel mogelijk golfen te pakken. Met bijna 1.000 kilometer aan kustlijn aan de Pacifische kust en 198 kilometer aan de Caribische kust, biedt Costa Rica ontzettend veel surfspots. Van rustige beginners breaks tot aan grotere en hogere golven. Er worden op vele plekken surflessen gegeven. Het is dus leuk voor zowel de beginnende als de ervaren surfer.

5. Snorkelen en duiken

In Costa Rica is het mogelijk om te snorkelen en te duiken aan de Pacifische kust. De mooiste plekken zijn Bat Islands en Catalina Islands op het schiereiland Nicoya en Caño Island bij het schiereiland Osa. Onderwater heeft u kans om manta’s, adelaarsroggen, stierhaaien, kleurrijke vissen en koraal, schildpadden, murenen, zeepaardjes en nog vele andere dieren te zien.

Lees in ons blog uitgebreid over het duiken in Costa Rica

Avontuurlijke activiteiten in Costa Rica zelf beleven?

Samen als familie deze activiteiten ervaren? Bekijk onze familiereis naar Costa Rica of onze rondreis door Costa Rica en combineer de avontuurlijke activiteiten met de tropische stranden en unieke lodges. Bekijk onze voorbeeldreizen naar Costa Rica, neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan.

Interesse? Bekijk onze individuele rondreizen naar Costa Rica