Raften in Costa Rica is een ontzettend leuke activiteit. Avontuurlijk, spannend en tegelijk ook een unieke mogelijkheid om de natuur van Costa Rica te ontdekken. Er zijn in Costa Rica verschillende rivieren waar u kunt raften met verschillende niveaus. Een activiteit voor de hele familie! Lees meer in ons blog of bekijk direct onze individuele rondreizen naar Costa Rica.

Waar in Costa Rica kunt u raften?

Er zijn meerdere plekken waar het mogelijk is om te raften. Dit zijn volgens ons de beste plekken om te raften in Costa Rica.

  • Pacuare rivier
  • Sarapiqui rivier
  • Savegre rivier

Raften over de rivier Pacuare

De Pacuare rivier staat bekend als één van de beste rivieren ter wereld om te raften. De rivier wordt omgeven door ongerepte regenwouden en watervallen en neemt u mee door hoge kloven en bergen. Afwisselend met stroomversnellingen en rustige delen, kunt u onderweg ook genieten van de geluiden uit het regenwoud. Er vliegen vaak tropische vogels voorbij en u heeft kans om apen door de bomen te zien slingeren. De klasse varieert van klasse II tot IV, (klasse I is het makkelijkst en klasse V geavanceerd) en is afhankelijk van de maand en het seizoen dat u in Costa Rica bent.

Dagtrip of meerdaags verblijf?

De tour is te boeken als dagtrip, maar het is ook mogelijk om meerdere keren over de rivier te raften. Unico Travel werkt samen met twee lodges gelegen aan de Pacuare rivier. Bij deze twee lodges is het mogelijk om vanaf het startpunt raftend naar de lodge toe te varen. Over uw bagage hoeft u zich geen zorgen te maken, want deze wordt naar de lodge gebracht. Diezelfde dag kunt u nog de omgeving van de Pacuare rivier verkennen. De dag erna gaat u weer raftend terug naar de plek waar u de eerste dag ook bent begonnen. Een unieke ervaring.

Er zijn twee keuzes als u deze unieke ervaring wilt beleven. Unico Travel werkt samen met één van de meest luxe lodges van Costa Rica. Deze lodge ligt aan de Pacuare rivier en beschikt over schitterende vrijstaande bungalows. Sommige hebben zelfs een eigen plunge pool en zijn te bereiken per hangbrug. Tijdens uw verblijf bij deze lodge zijn alle maaltijden inbegrepen, maar daarnaast ook tours als ziplinen, hikes door het regenwoud en nog vele andere activiteiten.

Een andere mogelijkheid is om in een comfortabele rustieke lodge te overnachten. Hier overnacht u in prima bungalows aan de rivier. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden en de rafting tours inbegrepen. Deze lodge ligt qua prijsniveau een stuk lager.

Raften over de rivier Sarapiqui

Het is ook mogelijk om vanuit de plaats Puerto Viejo de Sarapiqui te gaan raften over de gelijknamige rivier, de Sarapiqui. Deze rivier is één van de meest populaire rivieren om te raften in Costa Rica. Op de rivier zijn verschillende klasse mogelijk. Daarom is deze rivier ook erg geschikt voor families. Onderweg kunt u genieten van de vogels die overvliegen en van de geluiden uit het regenwoud.

Dagtrip

De tour is te boeken als dagtrip in één van de vele kantoortjes in Puerto Viejo de Sarapiqui of bij één van de lodges. Unico Travel werkt samen met een aantal lodges in de omgeving en weet precies welke organisaties het fijnst zijn om de tour bij te boeken. Daarnaast is het sowieso een aanrader om in het gebied te overnachten. Naast het raften zijn er nog tal van activiteiten te beleven en kunt u er ook vele dieren spotten in het regenwoud.

Raften over de rivier Savegre

Aan de Pacifische kust kunt u raften over de rivier de Savegre. De tours zijn te boeken vanuit Quepos, Manuel Antonio, Dominical en Uvita. Een leuke activiteit! Raften en genieten van de mooie omgeving. Een unieke ervaring vol stroomversnellingen omringd door het ongerepte regenwoud, langs watervallen en valleien.

Vanaf welke leeftijd?

De ene rivier is heftiger dan de andere. Daarnaast zijn er per rivier vaak ook nog verschillen in klasse. Dit zijn de volgende minimumleeftijden voor het raften:

  • Pacuare rivier: vanaf 12 jaar.
  • Sarapiqui rivier: vanaf 6/7 jaar.
  • Savegre rivier: vanaf 6 jaar.

Meeneemlijst

  • Waterschoenen
  • Zonnebrand
  • Comfortabele kleding dat nat mag worden
  • Droge kleding

Ook raften in Costa Rica?

Bent u enthousiast geworden over het raften in Costa Rica? Het is een leuke activiteit voor de hele familie. Er zijn vaak verschillende klasse mogelijk, van relatief makkelijke niveaus tot aan niveaus voor de ervaren rafter. Bekijk onze rondreizen naar Costa Rica of vraag een reisvoorstel aan.

Bekijk onze individuele rondreizen naar Costa Rica