Dieren in Costa Rica

Costa Rica is rijk aan natuur. Tropische regenwouden, nevelwouden, stranden en vulkanen vormen het land. Maar er zijn natuurlijk ook veel dieren in Costa Rica. Welke dieren leven er in Costa Rica? Waar kan ik deze dieren zien? In ons blog lees je welke dieren je zoal kunt spotten!

Luiaards in Costa Rica

Het zijn een van de leukste dieren in Costa Rica. Je hebt deze schattige dieren vast wel eens gezien. In Costa Rica leven er heel veel luiaards. Je kunt ze in bijna het hele land spotten. Vaak zitten ze hoog in de bomen. Meer over de luiaards lees je in ons blogs – luiaards in Costa Rica.

Tip! Bezoek in Costa Rica het luiaard opvangcentrum in Cahuita.

dieren in costa rica

Apen in Costa Rica

In Costa Rica vind je vier soorten apen. Met geluk zie je ze alle vier! In vrijwel het hele land kun je apen spotten!

– Kapucijnaap
De kapucijnapen zijn vernoemd naar een kloosterorde van de kapucijnen, vanwege hun aparte gezicht die doet denken aan de kappen van monniken. Je ziet ze vrijwel door het hele land, maar vooral in het Nationaal Park Cahuita, Rincón de la Vieja en Manuel Antonio.

kapucijnaap costa rica

– Brulaap
De brulaap zal je vaak ’s ochtends wakker maken! De aap is voor het grootste gedeelte zwart en markeert zijn territorium met zijn gebrul. Het gebrul kun je vaak van honderden meters afstand al horen!

brulaap costa rica

– Slingeraap
Deze lenige aap beweegt zich met grote snelheid door de wouden. Je ziet ze in onder andere het Nationaal Park Tortuguero en in het Nationaal Park Corcovado.

slingeraap costa rica

– Doodskopaap
De doodskopaap is minder goed te spotten en is ook een bedreigde diersoort in Costa Rica. Deze aap kun je zien in het Nationaal Park Manuel Antonio en Corcovado.

doodskopaap costa rica

Vogels in Costa Rica

– Toekan
Een van de meest bijzondere dieren in Costa Rica is toch wel de toekan. In Costa Rica kun je twee soorten spotten namelijk de Zwavelborsttoekan en de Swainson toekan. Je herkent de toekans het meest aan hun opvallende snavels. De Zwavelborsttoekan heeft een snavel in veel verschillende kleuren en de Swainson toekan heeft een geel/bruine snavel.

toekan costa rica

– Ara
De ara behoort tot een van de meest bekende vogels van Costa Rica. Je kunt de rode ara’s spotten op het schiereiland Osa, bij het strand in Drake Bay, in Puerto Jiménez, het Nationaal Park Carara en in het Nationaal Park Corcovado. Maar ook zie je ze steeds vaker aan de Pacifische kust. De groene ara kun je vooral in Boca Tapada spotten!

ara costa rica

– Quetzal
De quetzal is een bijzondere vogel die je kunt spotten in het nevelwoud van Monteverde en San Gerardo de Dota. Deze vogel heeft een glanzende vooral groene kop, rug en vleugels. De borst is rood en de onderstaartveren zijn wit.

quetzal costa rica

Meer vogelsoorten vind je in ons blog ‘vogels in Costa Rica’!

Wasberen in Costa Rica

In vrijwel heel Costa Rica kun je ze tegenkomen, de wasberen. Ze zien er erg schattig uit, maar kunnen ook erg brutaal zijn. Van alle dieren in Costa Rica, zijn de wasberen wel de brutaalste. Op de toeristische plekken zie je ze vaak in de buurt van eten.

wasbeer

Slangen in Costa Rica

In Costa Rica leven tientallen slangensoorten. De meeste hiervan zijn niet giftig. De slangen zijn vaak schuw. Vanwege de camouflage kun je ze soms lastig spotten. Als je echt op zoek wilt naar slangen, kun je het beste met een gids op pad gaan.

slang costa rica

Krokodillen en kaaimannen in Costa Rica

In Costa Rica zal je vast en zeker ook krokodillen en kaaimannen tegenkomen. De krokodillen kunnen ongeveer 3 tot 8 meter lang worden. Krokodillen kun je bijvoorbeeld zien bij de brug over de rivier Tárcoles. Deze brug is ook al eens in het televisieprogramma van Freek Vonk geweest. Een andere plek is in het Nationaal Park Tortuguero of tijdens een boottocht bij Boca Tapada.

krokodil costa rica

Kikkers in Costa Rica

Kikkers komen in vrijwel heel Costa Rica voor. Je zult veel pijlgifkikkertjes tegenkomen. De kikkers lijken op de foto’s vaak vrij groot, maar in werkelijkheid zijn de kikkers vaak maar een paar centimeter.

kikker costa rica

Tapirs in Costa Rica

De tapir is wat minder makkelijk om te spotten. Je ziet deze vooral in het Nationaal Park Corcovado. Samen met een gids kun je op pad om de tapir te spotten. De gids weet vaak waar deze dieren zich schuil houden.

tapirs costa rica

Poema’s in Costa Rica

Tijdens een wandeling met een gids door het Nationaal Park Corcovado bestaat de kans om een poema te spotten! Je moet wel geluk hebben, want erg vaak laat de poema zich niet zien!

Walvissen in Costa Rica

Eind december t/m eind maart en van eind juli t/m eind oktober kun je in Costa Rica walvissen spotten. Je ziet ze vooral aan de Pacifische kust. Het is erg leuk om een boottocht te doen om de walvissen te spotten! Meer informatie over het spotten van walvissen lees je in dit blog!

Schildpadden in Costa Rica

In Tortuguero kunt u van juli t/m september de moederschildpadden eieren zien leggen. Erg leuk om dit te zien! Verder kun je in andere delen van Costa Rica vaak tijdens boottochten ook schildpadden spotten!

schildpad costa rica

Al deze dieren in Costa Rica spotten?

Ben je enthousiast geworden over Costa Rica? Bekijk onze voorbeeldreizen naar Costa Rica of vraag direct een reisvoorstel aan.

2019-02-28T13:54:52+02:0021 juni, 2017|

Pin It on Pinterest