Vogelreis Costa Rica2019-03-19T12:48:32+02:00

Vogelreis Costa Rica

U bent hier: Home » Vogelreis Costa Rica

Een vogelreis Costa Rica, de perfecte manier om de mooiste natuurgebieden van Costa Rica te combineren met je interesse in vogels. Costa Rica is namelijk een waar vogelparadijs. Vogelaars en natuurliefhebbers kunnen hun ogen uit kijken naar de meest bijzondere vogelsoorten van de wereld.

Hoogtepunten van deze vogelreis:

oranje vink Unieke lodges midden in de natuur
oranje vink Wildlife als brulapen en kaaimannen
oranje vink Spot toekans, quetzals en ara’s
oranje vink Nevelwoud
oranje vink Tropische tuinen
oranje vink Regenwouden


Route: San José – San Gerardo de Dota – Turrialba – Puerto Viejo de Sarapiqui – Boca Tapada – Arenal – La Ensanada Lodge – Carara.
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: €1.800,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar je wensen. Exclusief internationale vlucht.


Gebieden Vogelreis Costa Rica

San José

De vogelreis Costa Rica begint in San José. Bij je hotel kun je de tropische tuinen verkennen en alvast mooie foto’s maken en vogels spotten!

vogelreis costa rica

San Gerardo de Dota

In het nevelwoud van San Gerardo de Dota is het een stuk kouder dan in de rest van Costa Rica. Je verblijft in een lodge speciaal voor vogelaars. In het nevelwoud heb je de kans om de speciale vogel de quetzal te spotten!

Turrialba

In Turrialba verblijf je bij een van de bekendste lodges onder de vogelaars, namelijk Rancho Naturalista. In deze omgeving zijn al meer dan 450 vogelsoorten gespot. Je ziet hier toekans, spechten, oropendola’s, kolibries, kleurrijke tanagers en bijzondere vogels zoals de green thorntail, snowcap en tawny-chested Flycatcher.

vogelreis costa rica

Puerto Viejo de Sarapiqui

Na Turrialba reis je naar Sarapiqui. Vogels kijken is hier overweldigend met tot drie soorten toekans en andere kleurrijke vogels van neotropische families zoals motmots en trogons. Met geluk kun je zelfs de zeldzame snowy cotinga spotten!

vogelreis costa rica

Boca Tapada

Boca Tapada is een schitterend gebied en nog relatief onbekend onder de toeristen! Het is een ongerepte omgeving met veel regenwoud en bossen. Je kunt hier naast de vele vogelsoorten ook kaaimannen, krokodillen, apen en kikkers spotten!

vogelreis costa rica

Arenal

Vanuit je lodge heb je een schitterend uitzicht over de Arenal vulkaan. Vanaf het observatiedek kun je schitterende foto’s nemen. In de omgeving kun je gaan wandelen in het privé reservaat, over de hangbruggen of je kunt gaan ziplinen! Je zult hier ook veel vogels spotten!

vogelreis costa rica arenal

La Ensenada

Het reservaat van Ensenada omvat een groot gebied. De lodge staat bekend als een van de beste plekken om vogels te fotograferen! Je kunt er mooie wandelingen maken. Naast veel vogels kun je er ook krokodillen en brulapen spotten!

vogelreis costa rica

Carara

Je eindigt je reis bij het Nationaal Park Carara. Je kunt in het reservaat toekans, rode ara’s, rode lepelaars, schuitbekreigers, blauwvleugeltalingen, brul- en slingerapen, luiaards en krokodillen zien.

vogelreis costa rica


Vervoer

Je reist met een avontuurlijke 4wheeldrive! Wil je liever niet zelf rijden? Dan kun je ook per privé transfers reizen. Wij hebben lokale chauffeurs die je graag van bestemming naar bestemming brengen! Vraag een reisvoorstel aan het laat het ons weten!

huurauto costa rica


Fotogalerij

Pin It on Pinterest