Vogelreis door Costa Rica

U bent hier: Home » Vogelreis Costa Rica

Ervaar tijdens onze individuele vogelreis door Costa Rica de ongerepte natuur. De ideale combinatie om de ongerepte natuur van Costa Rica te combineren met uw passie voor vogels. Kijk uw ogen uit naar de meest bijzondere vogelsoorten ter wereld.

Costa Rica land is één van de weinige ter wereld waar op zo’n kleine oppervlakte zoveel vogelsoorten voorkomen. Er leven ruim 900 verschillende soorten in diverse ecosystemen. Daarmee bevat Costa Rica zo’n 5% van alle vogelsoorten ter wereld. Het land behoort tot één van de meest biodiverse plekken op aarde. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze vogelreis door Costa Rica geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: San José – San Gerardo de Dota – Turrialba – Puerto Viejo de Sarapiquí – Boca Tapada – Caño Negro – Palo Verde – Carara.
Dagen: 18 dagen / 17 nachten.
Prijsindicatie: € 2.350,- per persoon (exclusief internationale vlucht).
Als u een vogelreis naar Costa Rica boekt, kan Unico Travel uiteraard de internationale vluchten voor u reserveren. Voor advies, neem contact op.

vogelreis costa rica
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze vogelreis door Costa Rica

Groene Vink Speciale birding lodges midden in de natuur
Groene Vink Sprookjesachtige nevelwouden
Groene Vink Tropische regenwouden
Groene Vink Professionele vogelgidsen
Groene Vink Ara’s, quetzals, motmots, tanagers, kolibries, toekans, valken en gieren
Groene Vink Wildlife als brulapen, krokodillen, luiaards en leguanen

Enorm genoten van dit prachtige land vol wonderschone natuur en hun gastvrije bevolking. De eerste dagen verbleven we in het nevelwoud en zijn we voor dag en dauw de quetzal (volgens veel vogelliefhebbers de mooiste vogel ter wereld) gaan zoeken en gevonden!

5 out of 5 stars
Theo en Isabelle

Onze reis was gericht op fotografie van voornamelijk vogels, maar ook van de andere wildlife van Costa Rica. Met deze bestemmingen kwam dat helemaal goed, wat hebben we een diversiteit aan dieren gezien!

5 out of 5 stars
Ricardo en Hans

Foto impressie van deze vogelreis door Costa Rica

Gebieden van deze vogelreis door Costa Rica

San José

Bij aankomst op het internationale vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel in San José gebracht. Het hotel wordt omgeven door een prachtige botanische tuin van vier hectare groot. Collecties van onder meer palmen, bromelia’s, orchideeën en heliconia’s zijn hier ondergebracht. Het is mogelijk om vele vogelsoorten te spotten zoals Hummingbirds, Tanagers, Great kiskadees, Blue-crowned motmots en de Clay-colored thrush (Costa Rica’s nationale vogel).

San Gerardo de Dota

Na een heerlijk ontbijt ontvangt u de huurauto en reist u naar het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het is gebied is nog ongerept en bestaat uit vele beekjes, rivieren, watervallen en bergen. San Gerardo de Dota is de beste plek in Costa Rica om de quetzal te spotten. Het is vrijwel zeker dat u deze vogel zult spotten. Samen met een professionele vogelgids wandelt u door het nevelwoud op zoek naar de quetzal en vogels als de Volcano junco, Yellow-thighed finch, Golden-browed chlorophonia, Ruddy treerunner, Spotted woodquail, Volcano hummingbird en Tufted flycatcher.

Turrialba

In Turrialba overnacht u bij Rancho Naturalista. De lodge staat bekend als één van de beste birding lodges van Costa Rica. Het is de perfecte plek om vele vogels te spotten. Vogelaars en fotografen van over de hele wereld komen speciaal naar deze lodge toe. Er zijn al meer dan 450 vogelsoorten gespot in het privé reservaat en in de nabije omgeving. U ziet hier toekans, spechten, oropendola’s, kolibries, kleurrijke tanagers en bijzondere vogels zoals de Green thorntail, Snowcap en Tawny-chested Flycatcher.

Puerto Viejo de Sarapiquí

De rivier Sarapiquí wordt omgeven door tropisch regenwoud. Er worden vele vogels gespot, zoals toekans en oropendola’s en vaak kunt u er ook apen, luiaards en pijlgifkikkers zien. De lodge waar u overnacht heeft een eigen natuurreservaat en een biologisch station. Via een hangbrug wandelt u het regenwoud in. Vogels spotten is hier overweldigend met drie soorten toekans (Collared aracari, Keel-billed toucan en Chestnut-mandibled toucan) en andere kleurrijke vogels van neotropische families zoals motmots en trogons. Met geluk kunt u zelfs de zeldzame Snowy cotinga spotten!

Boca Tapada

In het noorden van Costa Rica ligt Boca Tapada. Het gebied bestaat uit ongerepte regenwouden. In de omgeving zijn slechts drie lodges te vinden, waarvan er één speciaal gericht is op vogelaars en fotografen. Boca Tapada ligt aan de San Carlos rivier en tegen de grens met Nicaragua aan. Tijdens de boottour vaart u tot aan de grens en spot u dieren als krokodillen, leguanen, apen en gieren. Boca Tapada is één van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. In het gebied kunt u onder andere de volgende vogelsoorten fotograferen: de Keel-billed Toucan, Montezuma oropendola, Brown-hooded Parrot en Red en Green macaw. Bij de lodge ligt tevens ook een groot meer waar u vaak kaaimannen kunt spotten.

Caño Negro

In het noorden van Costa Rica ligt het natuurreservaat Caño Negro. In de waterrijke wetlands leven vele vogelsoorten, maar ook kaaimannen, leguanen en apen. Tijdens het regenseizoen stromen de oevers van de Rio Frío over waardoor er een groot meer ontstaat. De maanden erna daalt het waterniveau. In het droogseizoen van december t/m april komen er honderden vogelsoorten op de droge rivieroevers af. In het reservaat leven het hele jaar door meer dan 350 vogelsoorten. U heeft de kans om onder andere witte ibissen, koereigers, kaalkopooievaars, rode lepelaars en jabiroes te zien.

Palo Verde

Het Nationaal Park Palo Verde is zo’n 19.000 hectare groot en daarmee het grootste moerasland van Costa Rica. Het gebied grenst aan de Tempisque rivier. Het is een schitterende plek voor vogelaars. U heeft kans om onder andere de Turquoise-browed motmot, Yellow-naped parrot, White-throated Magpie-Jay en White-fronted parrot te zien en vele andere futen, reigers, ibissen, caracaras en lepelaars. Daarnaast leven er ook dieren als apen, neusberen en gordeldieren.

Carara

De laatste drie nachten van de reis sluit u af in een schitterende lodge nabij het Nationaal Park Carara. Het park staat bekend om de vele rode ara’s. De lodge heeft een grote botanische tuin, waar vele planten en bloemen te zien zijn. Ook is het mogelijk om vanuit de lodge een wandeling maken naar een nabijgelegen waterval. Wandel een dag door het Nationaal Park Carara en ga op zoek naar ara’s, toekans, rode lepelaars, schuitbekreigers, blauwvleugeltalingen, brulapen, slingerapen, luiaards en krokodillen. Ook is het een aanrader om nog een boottour te maken over de Tárcoles rivier. Unico Travel kent een kleine organisatie die speciaal voor vogelaars en fotografen kleinschalige boottochten organiseert.

Over deze vogelreis naar Costa Rica

Costa Rica is het land met de meeste vogelsoorten per km2. Daarnaast kent het land een diversiteit aan natuurlandschappen en kunt u er naast vogels ook vele andere dieren spotten. Tijdens deze reis overnacht u in ecolodges die speciaal gekozen zijn om vogels te spotten en fotograferen. U overnacht in lodges waar vogelaars van over de hele wereld speciaal naar toe reizen.

Groene Vink Unieke vogelsoorten

In Costa Rica komen zo’n 900 verschillende vogelsoorten voor. Tijdens deze reis heeft u de kans om onder andere quetzals, toekans, spechten, oropendola’s en kolibries te zien. Ook komen er kleurrijke tanagers, motmots, papegaaien, ara’s, bruine hokko’s en valken voor. In het natuurgebied van Boca Tapada heeft u tevens de kans om de groene ara’s te spotten! Andere vogelsoorten zijn onder andere de Green thorntail, Snowcap en Tawny-chested flycatcher. De meeste lodges hebben ook een veranda’s en speciale observatieplatforms, zodat u optimaal de kans om deze vogels te spotten.

Groene Vink Diversiteit aan natuurlandschappen

Ontdek sprookjesachtige nevelwouden, tropische regenwouden, uitgestrekte wetlands, mangrovebossen, valleien en vulkanen. Ervaar de diversiteit en spot in ieder gebied weer andere vogelsoorten. In het nevelwoud van San Gerardo de Dota is de kans vrijwel zeker om de quetzal te spotten. In het noorden bij Boca Tapada bestaat de kans om de bedreigde groene ara te zien en in de natuur van Caño Negro leeft de bedreigde reuzenooievaar.

Groene Vink Naast vogels veel ander wildlife

Tijdens deze vogelreis door Costa Rica heeft u naast vogels ook de kans om vele andere dieren te spotten. Voorbeelden zijn: krokodillen, slingerapen, brulapen, kaaimannen, pijlgifkikkers, leguanen, neusberen, luiaards, slangen, vlinders, schildpadden en vleermuizen.

Groene Vink Overnachten in birding lodges

Unico Travel heeft voor deze reis speciale lodges uitgekozen die gericht zijn op vogelaars, fotografen en natuurliefhebbers. Een aantal van deze lodges staat wereldwijd bekend om het spotten van vogels. Vogelaars van over de hele wereld komen speciaal naar deze lodges toe. De lodges hebben speciale observatieplatforms en veranda’s. Daarnaast werkt Unico Travel al jarenlang samen met professionele vogelgidsen.

Groene Vink Professionele vogelgidsen

Unico Travel werkt al jarenlang samen met verschillende vogelgidsen. Voorafgaand de reis reserveren wij verschillende tours voor u waarbij u samen met een lokale gids wandelingen maakt. Onze gidsen kennen Unico Travel persoonlijk en hebben een enorme passie voor vogels. Daarnaast werken onze gidsen ook samen met bijvoorbeeld National Geographic.

Groene Vink Rustig reistempo

Tijdens deze reis overnacht u minimaal twee nachten en een aantal keer drie nachten per locatie. Zo heeft u overal de kans om te genieten van de natuur en de meest bijzondere vogelsoorten te spotten.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Extra informatie en tips voor deze vogelreis Costa Rica

Van eind oktober t/m eind maart vliegt de KLM rechtstreeks van Amsterdam naar San José. In de overige maanden raden wij de vlucht aan met de KLM met een korte overstap op Panama-Stad.
Unico Travel heeft voor deze reis speciale lodges uitgekozen die gericht zijn op vogelaars, fotografen en natuurliefhebbers. Een aantal van deze lodges staat wereldwijd bekend om het spotten van vogels. Vogelaars van over de hele wereld komen speciaal naar deze lodges toe. De lodges hebben speciale observatieplatforms en veranda's. Daarnaast werkt Unico Travel al jarenlang samen met professionele vogelgidsen.
Tijdens deze vogelreis door Costa Rica reist u per avontuurlijke 4x4 huurauto dwars door de mooiste natuurlandschappen. Uiteraard is het ook mogelijk om de gehele reis met een privé chauffeur af te leggen.
In Costa Rica komen zo'n 900 verschillende vogelsoorten voor. Tijdens deze reis heeft u de kans om onder andere quetzals, toekans, spechten, oropendola's en kolibries te zien. Ook komen er kleurrijke tanagers, motmots, papegaaien, ara's, bruine hokko's en valken voor. In het natuurgebied van Boca Tapada heeft u tevens de kans om de groene ara's te spotten! Andere vogelsoorten zijn onder andere de Green thorntail, Snowcap en Tawny-chested flycatcher. De meeste lodges hebben ook een veranda's en speciale observatieplatforms, zodat u optimaal de kans om deze vogels te spotten.