Vogelreis naar Costa Rica

U bent hier: Home » Vogelreis Costa Rica

Een vogelreis door Costa Rica, de perfecte manier om de mooiste natuurgebieden van Costa Rica te combineren met uw interesse in vogels. Costa Rica is namelijk een waar vogelparadijs. Vogelaars en natuurliefhebbers kunnen hun ogen uit kijken naar de meest bijzondere vogelsoorten van de wereld.

Hoogtepunten van deze vogelreis:

Groene Vink Unieke lodges midden in de natuur
Groene Vink Groene en rode ara’s, quetzals, motmots, valken, gieren, toekans en kolibries
Groene Vink Wildlife als brulapen, krokodillen en leguanen
Groene Vink Sprookjesachtige nevelwouden
Groene Vink Tropische tuinen
Groene Vink Ongerepte regenwouden

Foto impressie

Overzicht

Route: San José – San Gerardo de Dota – Turrialba – Puerto Viejo de Sarapiqui – Boca Tapada – Arenal – La Ensanada Lodge – Carara.
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: €1.800,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden Vogelreis Costa Rica

San José

De reis begint in de hoofdstad San José. U wordt van het vliegveld opgehaald en naar uw hotel gebracht. Hotel Bougainvillea ligt buiten de drukte. Het hotel staat bekend om de grote tropische tuin. U kunt hier vogels spotten als kolibries en motmots. Ook vliegen er vele vlinder rond en kunt u wandelen door de tuin langs heliconia’s en bromelia’s. Een fijn hotel om de reis mee te beginnen.

San Gerardo de Dota

In de ochtend ontvangt u uw huurauto en vervolgens reist u naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het is een nog vrij ongerept natuurgebied dat bestaat uit vele beekjes, rivieren, watervallen en bergen. U kunt hier op zoek gaan naar de zeldzame vogel de quetzal. In het nevelwoud van San Gerardo de Dota is het vrijwel zeker dat u deze vogel zult spotten. Vroeg in de ochtend maakt u het meest kans.

Turrialba

Na het nevelwoud reist u verder naar Turrialba. U overnacht hier twee nachten bij Rancho Naturalista. Het is één van de beste plekken van Costa Rica om vogels te spotten. Vogelaars en fotografen van over de hele wereld komen speciaal naar deze lodge toe. Er zijn al meer dan 450 vogelsoorten gespot in het privé reservaat en in de nabije omgeving. U ziet hier toekans, spechten, oropendola’s, kolibries, kleurrijke tanagers en bijzondere vogels zoals de green thorntail, snowcap en tawny-chested Flycatcher.

Puerto Viejo de Sarapiqui

Puerto Viejo de Sarapiqui staat bekend om de vele dieren die er worden gespot, het raften over de rivier en de ananasplantages. De lodge waar u overnacht heeft een eigen reservaat en biologisch station. Via een hangbrug wandelt u zo het regenwoud in. Vogels kijken is hier overweldigend met tot drie soorten toekans en andere kleurrijke vogels van neotropische families zoals motmots en trogons. Met geluk kunt u zelfs de zeldzame snowy cotinga spotten!

Boca Tapada

In het noorden van Costa Rica ligt Boca Tapada. Het gebied bestaat uit ongerepte regenwouden. In de omgeving zijn slechts drie lodges te vinden, waarvan er één speciaal gericht is op vogelaars en fotografen. Boca Tapada ligt tegen de grens met Nicaragua aan. Met een boottour kunt u varen tot aan de grens en onderweg dieren spotten als krokodillen, leguanen, apen en gieren. Boca Tapada is één van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. In het gebied kunt u onder andere de volgende vogelsoorten fotograferen: de keel-billed Toucan, Montezuma Oropendola, Brown hooded Parrot en Red en Green Macaw. Bij de lodge ligt tevens ook een groot meer waar u vaak kaaimannen kunt spotten.

Arenal

U reist verder naar een compleet ander gebied, namelijk naar de vulkaan de Arenal. Vanaf het observatiedek van uw hotel heeft u een schitterend uitzicht. U kunt bij de lodge wandelen over de hangbruggen door het privé reservaat en een kijkje nemen bij de kikkertuin. In het natuurreservaat komen zijn al meer dan 500 vogelsoorten gespot. U kunt onder andere toekans, papegaaien, kolibries, bruine hokko’s en valken spotten.

La Ensenada

Het reservaat van Ensenada omvat een groot gebied. De lodge staat bekend als een van de beste plekken om vogels te fotograferen! U heeft er schitterend uitzicht over de Golf van Nicoya. Tevens kunt u vanuit de lodge ook een boottour maken door het Nationaal Park Palo Verde waar vogels voorkomen als de zwarte buizerd, slechtvalk en de visarend. Ook heeft u kans om apen, krokodillen, leguanen en wasberen te spotten.

Carara

De laatste twee nachten van de reis sluit u af in een lodge nabij het Nationaal Park Carara. Het park staat bekend om de vele rode ara’s die u er kunt spotten. De lodge ligt in een schitterende omgeving. Er is een grote botanische tuin, u kunt een wandeling maken naar een waterval en uitleg krijgen over de groenten en fruit dat er verbouwd wordt. Bij de lodge kunt u vogeltours boeken, avondtours of een cacaotour. U kunt ook een dagje wandelen in het Nationaal Park Carara en op zoek gaan naar rode ara’s, toekans, rode lepelaars, schuitbekreigers, blauwvleugeltalingen, brulapen, slingerapen, luiaards en krokodillen.

Over deze vogelreis naar Costa Rica

Costa Rica is het land met de meeste vogelsoorten per km2. Daarnaast kent het land een diversiteit aan natuurlandschappen en kunt u er naast vogels ook vele andere dieren spotten. Tijdens deze reis overnacht u in ecolodges die speciaal gekozen zijn om vogels te spotten en fotograferen. U overnacht in lodges waar vogelaars van over de hele wereld speciaal naar toe reizen.

Groene Vink Unieke vogelsoorten

In Costa Rica komen zo’n 900 verschillende vogelsoorten voor. Tijdens deze reis heeft u de kans om onder andere quetzals, toekans, spechten, oropendola’s en kolibries te zien. Ook komen er kleurrijke tanagers, motmots, papegaaien, ara’s, bruine hokko’s en valken voor. In het natuurgebied van Boca Tapada heeft u tevens de kans om de groene ara’s te spotten! Andere vogelsoorten zijn onder andere de green thorntail, snowcap en tawny-chested flycatcher. De meeste lodges hebben ook een veranda of observatiedek, zodat u optimaal de kans om deze vogels te spotten.

Groene Vink Diversiteit aan natuurlandschappen

Deze reis neemt u mee langs de verschillende natuurlandschappen van Costa Rica. U reist langs het nevelwoud van San Gerardo de Dota. In het nevelwoud is het vaak een stuk frisser, omdat het in de bergen ligt. Het kan er zelfs vriezen! Het landschap bestaat uit beekjes, rivieren, watervallen en bergen.

Daarnaast reist u ook naar de Caribische laaglanden bij Puerto Viejo de Sarapiqui en langs ongerepte regenwouden. Ook kunt u door de mangroven varen en wandelen langs droge bossen.

Groene Vink Naast vogels veel ander wildlife

Naast het spotten van vogels heeft u tijdens deze vogelreis naar Costa Rica ook de kans om vele andere diersoorten te zien. Voorbeelden zijn: wasberen, krokodillen, slingerapen, brulapen, kaaimannen, pijlgifkikkers, leguanen, neusberen, luiaards, slangen, schildpadden en vleermuizen.

Groene Vink Speciaal uitgekozen ecolodges

Unico Travel heeft voor deze reis speciale ecolodges uitgekozen die gericht zijn op de vogelaars, fotografen en natuurliefhebbers. Een aantal van deze lodges staat wereldwijd bekend om het spotten van vogels. Vogelaars van over de hele wereld komen speciaal naar deze lodges toe.

Groene Vink Mogelijkheden tot activiteiten

Naast het spotten van vogels en het wandelen door de nationale parken, zijn er tijdens deze reis ook nog voldoende mogelijkheden voor andere activiteiten. Maak bijvoorbeeld een boottour over de rivier de San Carlos bij Boca Tapada, wandel over de hangbruggen bij de Arenal vulkaan of ga raften over de rivier de Sarapiqui. Boek een tour naar een ananasplantage of leer alles over hoe chocolade gemaakt wordt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Vluchten naar Costa Rica

Van eind oktober t/m eind maart vliegt de KLM rechtstreeks van Amsterdam naar San José. In de overige maanden raden wij de vlucht aan met de KLM met een korte overstap op Panama-Stad.

Vervoer

Tijdens deze luxe reis door Costa Rica reist u het grootste deel per avontuurlijke 4×4 dwars door de mooiste natuurlandschappen. Uiteraard is het ook mogelijk om de gehele reis met een privé chauffeur af te leggen.

Volg ons op social media: