Vogelreis door Costa Rica

Home » Vogelreis Costa Rica

Ontdek met onze individuele vogelreis door Costa Rica de meest uiteenlopende vogelsoorten. Combineer uw passie voor vogels met de ongerepte natuur van Costa Rica. Kijk uw ogen uit naar de meest bijzondere vogelsoorten van Costa Rica. Het land is één van de weinige landen ter wereld waar op zo’n kleine oppervlakte zoveel vogelsoorten voorkomen.

Costa Rica telt namelijk meer dan 900 soorten in verschillende ecosystemen. Uniek is ook dat het land zo’n 5% van alle vogelsoorten ter wereld telt. Het land behoort tot één van de meest biodiverse plekken op aarde. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze vogelreis door Costa Rica geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: San José – San Gerardo de Dota – Turrialba – Sarapiquí – Boca Tapada – Caño Negro – Palo Verde – Carara.
Dagen: 18 dagen / 17 nachten.
Prijsindicatie: € 3.500,- per persoon (exclusief internationale vlucht).
Als u een vogelreis door Costa Rica boekt, kan Unico Travel uiteraard de internationale vluchten voor u reserveren. Voor advies, neem contact op.

Hoogtepunten van deze vogelreis door Costa Rica

Groene Vink Speciale birding lodges
Groene Vink Professionele vogelgidsen
Groene Vink Schuilhutten, feeders & veranda’s
Groene Vink Brulapen, krokodillen, luiaards, neusberen & leguanen
Groene Vink Ara’s, quetzals, motmots, tanagers, kolibries, toekans & gieren

Enorm genoten van dit prachtige land vol wonderschone natuur en hun gastvrije bevolking. De eerste dagen verbleven we in het nevelwoud en zijn we voor dag en dauw de quetzal (volgens veel vogelliefhebbers de mooiste vogel ter wereld) gaan zoeken en gevonden!

5.0 out of 5.0 stars
Theo & Isabelle

Onze reis was gericht op fotografie van voornamelijk vogels, maar ook van de andere wildlife van Costa Rica. Met deze bestemmingen kwam dat helemaal goed, wat hebben we een diversiteit aan dieren gezien!

5.0 out of 5.0 stars
Ricardo & Hans

Foto impressie van deze vogelreis door Costa Rica

Gebieden van deze vogelreis door Costa Rica

San José

Bij aankomst op het internationale vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel in San José gebracht. Het hotel wordt omgeven door een prachtige botanische tuin van vier hectare groot. Collecties van onder meer palmen, bromelia’s, orchideeën en heliconia’s zijn hier ondergebracht. Het is mogelijk om vele vogelsoorten te spotten zoals Hummingbirds, Tanagers, Great kiskadees, Blue-crowned motmots en de Clay-colored thrush (Costa Rica’s nationale vogel).

San Gerardo de Dota

Na het ontbijt ontvangt u uw huurauto. Vervolgens reist u naar het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het is gebied is nog ongerept en bestaat uit beekjes, rivieren, watervallen en bergen. Daarnaast is San Gerardo de Dota de beste plek in Costa Rica om de quetzal te spotten. Samen met een professionele vogelgids wandelt u dan ook door het nevelwoud op zoek naar de quetzal. Daar komt bij dat u ook de kans heeft ook vogels als de volcano junco, yellow-thighed finch, golden-browed chlorophonia, ruddy treerunner, spotted woodquail, volcano hummingbird en ten slotte de tufted flycatcher te fotograferen.

Turrialba

In Turrialba overnacht u bij Rancho Naturalista. De lodge staat allereerst bekend als één van de beste birding lodges van Costa Rica. Vogelaars en fotografen van over de hele wereld komen ook speciaal naar deze lodge toe. Het is de ideale plek om talloze vogelsoorten te spotten.  Er zijn namelijk al meer dan 450 vogelsoorten gespot in het privé reservaat en de nabije omgeving. Spot soorten als toekans, spechten, oropendola’s, kolibries en tanagers. Fotografeer daarnaast  bijzondere vogels, zoals de green thorntail, snowcap en tawny-chested flycatcher.

Puerto Viejo de Sarapiquí

De rivier Sarapiquí wordt allereerst omgeven door tropisch regenwoud. De lodge waar u overnacht heeft een eigen natuurreservaat en een biologisch station. Via een hangbrug wandelt u het regenwoud in. Vogels spotten is hier overweldigend, want u spot er talloze soorten. Spot onder andere drie soorten toekans (collared aracari, keel-billed toucan en chestnut-mandibled toucan) en andere kleurrijke vogels van neotropische families, zoals motmots en trogons. Met geluk kunt u zelfs de zeldzame snowy cotinga spotten!

Naast talloze vogelsoorten kunt u er ten slotte ook ander wildlife zien. Denk hierbij aan apen, luiaards, pijlgifkikkers, leguanen, neusberen en agoeti’s.

Boca Tapada

Boca Tapada ligt in het noorden van Costa Rica. Door het gebied met ongerepte regenwouden stroomt de San Carlos rivier. Er zijn hier talloze vogelsoorten te spotten. Denk hierbij aan de keel-billed toucan, Montezuma oropendola, brown-hooded parrot en de scarlet en green macaw. Boca Tapada is één van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara.

In de omgeving zijn slechts drie lodges te vinden, waarvan er één speciaal gericht is op vogelaars en fotografen. Bij de lodge ligt tevens ook een groot meer waar u vaak kaaimannen kunt spotten. Samen met een gids maakt u een boottocht, waarbij u tot aan de grens vaart en dieren spot als krokodillen, leguanen, apen en gieren.

Caño Negro

In het noorden van Costa Rica ligt het natuurreservaat Caño Negro. In de waterrijke wetlands leven talloze vogelsoorten, maar ook kaaimannen, leguanen en apen. Tijdens het regenseizoen stromen de oevers van de Rio Frío over waardoor er een groot meer ontstaat. De maanden erna daalt het waterniveau. In het droogseizoen van december t/m april komen er honderden vogelsoorten op de droge rivieroevers af. In het reservaat leven het hele jaar door meer dan 350 vogelsoorten. U heeft de kans om onder andere witte ibissen, koereigers, kaalkopooievaars, rode lepelaars en jabiroes te zien.

Palo Verde

Het Nationaal Park Palo Verde is zo’n 19.000 hectare groot en daarmee het grootste moerasland van Costa Rica. Het gebied grenst aan de Tempisque rivier. Het is een schitterende plek voor vogelaars. U heeft kans om onder andere de turquoise-browed motmot, yellow-naped parrot, white-throated magpie-jay en white-fronted parrot te zien en vele andere futen, reigers, ibissen, caracaras en lepelaars. Daarnaast leven er ook dieren als apen, neusberen en gordeldieren.

Carara

De laatste drie nachten van de reis sluit u af in een schitterende lodge nabij het Nationaal Park Carara. Het park staat bekend om de vele rode ara’s. De lodge heeft een grote botanische tuin, waar vele planten en bloemen te zien zijn. Ook is het mogelijk om vanuit de lodge een wandeling maken naar een nabijgelegen waterval. Wandel een dag door het Nationaal Park Carara en ga op zoek naar ara’s, toekans, rode lepelaars, schuitbekreigers, blauwvleugeltalingen, brulapen, slingerapen, luiaards en krokodillen.

Ook is het een aanrader om nog een boottour te maken over de Tárcoles rivier. Unico Travel kent een organisatie die speciaal voor vogelaars en fotografen kleinschalige boottochten organiseert.

Over deze vogelreis door Costa Rica

Costa Rica is het land met de meeste vogelsoorten per km2. Daarnaast kent het land een diversiteit aan natuurlandschappen en kunt u er naast vogels ook vele andere dieren spotten. Tijdens deze reis overnacht u in ecolodges die speciaal gekozen zijn om vogels te spotten en fotograferen. U overnacht in lodges waar vogelaars van over de hele wereld speciaal naar toe reizen.

Groene Vink Unieke vogelsoorten

In Costa Rica komen zo’n 900 verschillende vogelsoorten voor. Tijdens deze reis heeft u de kans om onder andere quetzals, toekans, spechten, oropendola’s en kolibries te zien. Ook komen er kleurrijke tanagers, motmots, papegaaien, ara’s, bruine hokko’s en valken voor. In het natuurgebied van Boca Tapada heeft u tevens de kans om de groene ara’s te spotten! Andere vogelsoorten zijn onder andere de green thorntail, snowcap en tawny-chested flycatcher. De meeste lodges hebben ook een veranda’s en speciale observatieplatforms, zodat u optimaal de kans om deze vogels te spotten.

Groene Vink Diversiteit aan natuurlandschappen

Ontdek sprookjesachtige nevelwouden, tropische regenwouden, uitgestrekte wetlands, mangrovebossen, valleien en vulkanen. Ervaar de diversiteit en spot in ieder gebied weer andere vogelsoorten. In het nevelwoud van San Gerardo de Dota is de kans vrijwel zeker om de quetzal te spotten. In het noorden bij Boca Tapada bestaat de kans om de bedreigde groene ara te zien en in de natuur van Caño Negro leeft de bedreigde reuzenooievaar.

Groene Vink Naast vogels veel ander wildlife

Tijdens deze vogelreis door Costa Rica heeft u naast vogels ook de kans om vele andere dieren te spotten. Voorbeelden zijn: krokodillen, slingerapen, brulapen, kaaimannen, pijlgifkikkers, leguanen, neusberen, luiaards, slangen, vlinders, schildpadden en vleermuizen.

Groene Vink Overnachten in birding lodges

Unico Travel heeft voor deze reis speciale lodges uitgekozen die gericht zijn op vogelaars, fotografen en natuurliefhebbers. Een aantal van deze lodges staat wereldwijd bekend om het spotten van vogels. Vogelaars van over de hele wereld komen speciaal naar deze lodges toe. De lodges hebben speciale observatieplatforms en veranda’s. Daarnaast werkt Unico Travel al jarenlang samen met professionele vogelgidsen.

Groene Vink Professionele vogelgidsen

Unico Travel werkt al jarenlang samen met verschillende vogelgidsen. Voorafgaand de reis reserveren wij verschillende tours voor u waarbij u samen met een lokale gids wandelingen maakt. Onze gidsen kennen Unico Travel persoonlijk en hebben een enorme passie voor vogels. Daarnaast werken onze gidsen ook samen met bijvoorbeeld National Geographic.

Groene Vink Rustig reistempo in deze vogelreis door Costa Rica

Tijdens deze reis overnacht u minimaal twee en een aantal keer drie nachten per locatie. Zo heeft u overal de kans om te genieten van de natuur en de meest bijzondere vogelsoorten te spotten.

Extra informatie en tips voor deze vogelreis Costa Rica

Van eind oktober t/m eind maart vliegt de KLM rechtstreeks van Amsterdam naar San José. In de overige maanden raden wij de vlucht aan met de KLM met een korte overstap op Panama-Stad. Andere mogelijkheden zijn om met Air France via Parijs te vliegen, met Swiss Airlines via Zurich of met Lufthansa via Frankfurt.
In Costa Rica komen zo'n 900 verschillende vogelsoorten voor. Tijdens deze reis heeft u de kans om onder andere quetzals, toekans, spechten, oropendola's en kolibries te zien. Ook komen er kleurrijke tanagers, motmots, papegaaien, ara's, bruine hokko's en valken voor. In het natuurgebied van Boca Tapada heeft u tevens de kans om de bedreigde groene ara te spotten! Andere vogelsoorten zijn onder andere de Green thorntail, Snowcap en Tawny-chested flycatcher. De meeste lodges hebben ook een veranda's en speciale observatieplatforms, zodat u optimaal de kans om deze vogels te spotten.
Tijdens deze vogelreis door Costa Rica reist u per avontuurlijke 4x4 huurauto dwars door de mooiste natuurlandschappen. Ontdek in ons reisblog meer over het autorijden in Costa Rica. Uiteraard is het ook mogelijk om de gehele reis met een privé chauffeur af te leggen.
Unico Travel heeft voor deze reis speciale lodges uitgekozen die gericht zijn op vogelaars, fotografen en natuurliefhebbers. Een aantal van deze lodges staat wereldwijd bekend om het spotten van vogels. Vogelaars van over de hele wereld komen speciaal naar deze lodges toe. De lodges hebben speciale observatieplatforms en veranda's. Daarnaast werkt Unico Travel al jarenlang samen met professionele vogelgidsen.