Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Vogelreis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica (exclusief). Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het hotel staat bekend om de grote tropische tuin waar vaak vele vogels worden gespot, zoals the Great Kiskadee, Rufous-tailed Hummingbird, Blue-gray en Palm Tanager en de kleurrijke Blue-crowned Motmot.

Dag 2, San Gerardo de Dota
Na het ontbijt ontvangt u de huurauto. Na een korte uitleg reist u naar het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het gebied bestaat voornamelijk uit beekjes, rivieren, bergen en watervallen. In dit unieke gebied heeft u een zeer grote kans om de quetzal te spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken.

Dag 3, San Gerardo de Dota
Vandaag is het een aanbeveling om ’s ochtends met een gids op zoek te gaan naar de quetzal. Hierna kunt u schitterende wandelingen maken door het nevelwoud. Unico Travel kent ook een leuk lokaal restaurantje in de omgeving waar u vanaf de veranda vele kolibries kunt zien. Ook is er in de omgeving een speciale veranda voor fotografen.

Dag 4, Turrialba
Na het ontbijt reist u naar Turrialba. De lodge waar u verblijft is één van de bekendste ‘birding lodges’ van Latijns-Amerika. Meer dan 450 vogelsoorten zijn er waargenomen bij de ecolodge en in de nabije omgeving. U ziet hier toekans, spechten, oropendola’s, kolibries, kleurrijke tanagers en bijzondere vogels zoals de Green Thorntail, Snowcap en Tawny-chested Flycatcher. De vele wandelpaden, uitstekende vogelplekken in de buurt en de ervaren gidsen maken deze plek onvergetelijk.

Dag 5, Turrialba
Vandaag kunt u vroeg in de ochtend een vogeltour doen. Vervolgens kunt u mooie wandelingen maken rondom de lodge en naar de vlindertuin gaan. De omgeving is schitterend.

Dag 6, Puerto Viejo de Sarapiqui
Na het ontbijt rijdt u via suikerrietplantages door de bergen naar Puerto Viejo de Sarapiqui. In de namiddag kunt u een vogeltour doen bij de lodge. Vogels spotten is hier overweldigend met tot drie soorten toekans en andere kleurrijke vertegenwoordigers van neotropische families zoals motmots en trogons. Met geluk kunt u zelfs de zeldzame snowy cotinga spotten.

Dag 7, Puerto Viejo de Sarapiqui
Voor het ontbijt kunt u een vogeltour doen. Vervolgens kunt u zelf een wandeling maken over de loopbrug naar het regenwoud. In de namiddag kunt u vogels observeren bij La Selva. Dit gebied ligt vlakbij de lodge en grenst aan het Nationaal Park Braulio Carillo. Dankzij de vele wandelpaden heeft u toegang tot het ongerepte regenwoud waar u vogels als de rufuous motmot, broad-billed, de white-necked puffbird, great tinamou en plain-brown woodcreeper kunt tegenkomen.

Dag 8, Boca Tapada
Via een onverharde weg reist u vandaag naar Boca Tapada. De ecolodge wordt omgeven door 500 hectare regenwoud. Het gebied is nog niet toeristisch en daardoor nog ongerept. U kunt hier eindeloos wandelen. Toekans, verschillende soorten kikkers, apen, kaaimannen en de zeldzame groene Macaw komen hier veel voor. Vanaf de veranda heeft u een schitterend uitzicht en kunt u vele verschillende soorten vogels bewonderen, een ideale plek voor vogelliefhebbers.

Dag 9, Boca Tapada
Boca Tapada ligt aan de rivier de San Carlos. De rivier vormt de grens tussen Costa Rica en Nicaragua. Het is één van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. Daarnaast is het een schitterend gebied om te fotograferen. De exclusieve schuilhutten zijn ideale plekken om verschillende vogelsoorten van dichtbij te zien. Denk aan spectaculaire vogels zoals de montezuma oropendola, brown hooded parrot, keel-billed toucan en de king vulture.

Dag 10, Boca Tapada
Vandaag kunt u  een vogeltour doen. U kunt ook gebruik maken van de King Vulture hide (schuilplaats) om mooie foto’s te maken. In de middag kunt u een boottour maken over de rivier de San Carlos. Onderweg heeft u de kans om gieren, apen, leguanen, krokodillen, kaaimannen en veel vogelsoorten te spotten.

Dag 11, Arenal vulkaan
In de ochtend reist u naar de lodge met uitzicht op de Arenal vulkaan. De vulkaan is 1633 meter hoog en is de jongste en de actiefste vulkaan van Costa Rica. U kunt mooie wandelingen maken met uitzicht over de vulkaan of u kunt wandelen over de hangbruggen. Spot in het natuurreservaat verschillende vogels zoals de montezuma oropendola’s, de great currasow en verschillende kolibries.

Dag 12, Arenal vulkaan
Vandaag kunt u in de omgeving van de lodge schitterende wandelingen maken. Het is vandaag ook een aanrader om te gaan wandelen over de hanging bridges en om eventueel te gaan ziplinen!

Dag 13, La Ensenada Lodge
Vandaag reist u verder naar La Ensanada Lodge. De lodge staat bekend als één van de beste plekken in Costa Rica om vogels te spotten. Er komen vogels voor zoals de tree-wattled bellbird en de turqoise-browed motmot.

Dag 14, La Ensenada Lodge
Na het ontbijt kunt u gaan wandelen langs een van de verschillende wandelpaden door het bos. U kunt tijdens de wandeling veel vogels spotten. Ook kunt u naar het strand en naar de zoutvlakte gaan, waar weer andere soorten vogels te spotten zijn.

Dag 15, Nationaal Park Carara
Na het ontbijt reist u verder naar een schitterende lodge dichtbij het Nationaal Park Carara en aan de rivier Tárcoles. U kunt in het reservaat toekans, rode ara’s, rode lepelaars, schuitbekreigers, blauwvleugeltalingen, brul- en slingerapen, luiaards en krokodillen zien. Het nationaal park kent een rijke biologische diversiteit, doordat het een overgangsgebied vormt tussen de droge bossen in het noorden en de vochtige tropische bossen in het zuiden.

Dag 16, Nationaal Park Carara
Vandaag kunt u gaan wandelen in de omgeving van de lodge. Het Nationaal Park Carara is één van de laatste gebieden met een gezonde populatie scarlet macaws. Verder vindt u in de omgeving suikerfeeders voor kolibries en vruchtenfeeders voor tanagers.

Dag 17, vertrek
’s Ochtends kunt u nog genieten van het uitzicht en nog een mooie wandeling maken. Hierna reist u in ongeveer een uurtje naar het vliegveld toe waar u de huurauto weer inleveren. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende vogelreis door Costa Rica!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media: