Uitgebreid reisschema2019-02-08T09:55:53+02:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Vogelreis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Costa Rica
Bij aankomst wordt je opgehaald en naar het hotel gebracht. Er is een grote tropische tuin waar je al veel vogels kunt spotten!

Dag 2, San Gerardo de Dota
Vandaag ontvang je de huurauto en rijdt je naar het sprookjesachtige San Gerardo de Dota. In dit nevelwoud gebied kun je de quetzal vogel spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikte om hun tooien mee te maken.

Dag 3, San Gerardo de Dota
Vandaag is het een aanbeveling om ’s ochtends een Quetzal tour te doen met een gids.  Na de tour kun je ontbijten. Vervolgens kun je wandelen naar een waterval.
Dag 4, Turrialba
Na het ontbijt rijdt je naar Turrialba. De lodge waar je verblijft is één van de bekendste ‘birding lodges’ van Midden-Amerika. Meer dan 450 vogelsoorten worden waargenomen bij de ecolodge en in de nabije omgeving. Je ziet hier toekans, spechten, oropendola’s, kolibries, kleurrijke tanagers en bijzondere vogels zoals de Green Thorntail, Snowcap en Tawny-chested Flycatcher. De vele wandelpaden, uitstekende vogelplekken in de buurt en de ervaren gidsen maken deze plek onvergetelijk!

Dag 5, Turrialba
Vandaag kun je vroeg in de ochtend een vogeltour doen. Vervolgens kun je heerlijk ontspannen bij de lodge en in de namiddag kun je eventueel nog een vogeltour doen.

Dag 6, Puerto Viejo de Sarapiqui
Na het ontbijt rijd je via suikerrietplantages door de bergen naar Puerto Viejo de Sarapiqui. In de namiddag kun je een vogeltour doen bij de lodge. Vogels kijken is hier overweldigend met tot drie soorten toekans en andere kleurrijke vertegenwoordigers van neotropische families zoals motmots en trogons. Met geluk kun je zelfs de zeldzame snowy cotinga spotten!

Dag 7, Puerto Viejo de Sarapiqui
Voor het ontbijt kun je een vogeltour doen. Vervolgens kun je zelf een wandeling maken over de loopbrug naar het regenwoud. In de namiddag kun je vogels observeren bij La Selva. Dit gebied ligt vlakbij de lodge en grenst aan het Nationaal Park Braulio Carillo. Dankzij de vele wandelpaden heb je toegang tot het ongerepte regenwoud waar je vogels als de rufuous motmot, broad-billed, de white-necked puffbird, great tinamou en plain-brown woodcreeper kunt tegenkomen.

Dag 8, Boca Tapada
Je rijdt via een onverharde weg naar Boca Tapada. De ecolodge is schitterend, omgeven met 500 hectare regenwoud. Je kunt hier eindeloos wandelen. Toekans, verschillende soorten kikkers, apen, kaaimannen en de zeldzame groene Macaw komen hier veel voor. Vanaf de veranda heb je een schitterend uitzicht en kun je vele verschillende soorten vogels bewonderen, een ideale plek voor vogelliefhebbers dus.

Dag 9, Boca Tapada
Boca Tapada is gelegen vlakbij de rivier San Carlos, dat de grens vormt tussen Costa Rica en Nicaragua. Het is één van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. Daarnaast is het een schitterend gebied om te fotograferen. De exclusieve schuilhutten zijn ideale plekken om verschillende vogelsoorten van dichtbij te zien. Denk aan spectaculaire vogels zoals de montezuma oropendola, brown hooded parrot en keel-billed toucan.

Dag 10, Boca Tapada
Vandaag kun je een vogeltour doen. Je kunt ook gebruik maken van de King Vulture hide (schuilplaats) om mooie foto’s te maken. In de middag kun je gaan varen over de rivier San Carlos richting Nicaragua.  

Dag 11, vulkaan de Arenal
In de ochtend vertrek je naar de vulkaan Arenal. De vulkaan is 1633 meter hoog en is de jongste en de actiefste vulkaan van Costa Rica. De vulkaan is nog steeds actief. Je kunt mooie wandelingen maken met uitzicht over de vulkaan of je kunt wandelen over de hangbruggen! Je kunt verschillende vogels tegenkomen zoals de montezuma oropendola’s, de great currasow en verschillende kolibries.

Dag 12, vulkaan de Arenal
Vandaag kun je nog wandelen in de omgeving van de lodge en vogels spotten. Ook is het een aanrader om een wandeling te maken over de hanging bridges en eventueel een canopy tour te doen.

Dag 13, La Ensanada Lodge
Vandaag rijdt je verder naar La Ensanada Lodge. De lodge staat bekend als één van de beste plekken in Costa Rica om vogels te spotten! Bij de lodge kun je veel verschillende soorten vogels spotten zoals de tree-wattled bellbird en de turqoise-browed Motmot.

Dag 14, La Ensanada Lodge
Na het ontbijt kun je gaan wandelen langs een van de verschillende wandelpaden door het bos. Je kunt tijdens de wandeling veel vogels spotten. Ook kun je naar het strand en naar de zoutvlakte gaan, waar weer andere soorten vogels te spotten zijn.

Dag 15, Nationaal Park Carara
De volgende lodge grenst aan het Nationaal Park Carara en aan de rivier Tárcoles. Je kunt in het reservaat toekans, rode ara’s, rode lepelaars, schuitbekreigers, blauwvleugeltalingen, brul- en slingerapen, luiaards en krokodillen zien. Het nationaal park kent een rijke biologische diversiteit, doordat het een overgangsgebied vormt tussen de droge bossen in het noorden en de vochtige tropische bossen in het zuiden.

Dag 16, Nationaal Park Carara
Vandaag kun je met of zonder gids wandelen in de omgeving van de lodge. Het nationale park van Carara is één van de laatste gebieden met een gezonde populatie scarlet macaws. Verder vindt je in de omgeving suikerfeeders voor kolibries en vruchtenfeeders voor tanagers.

Dag 17, internationale vlucht
Na het ontbijt rijdt je naar het internationale vliegveld en levert je de huurauto weer in. Eenmaal in het vliegtuig kunt je nagenieten van je schitterende reis door Costa Rica!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. Je kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Pin It on Pinterest