Reisschema

Home » Vogelreis Costa Rica » Reisschema

Dag 1, San José
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica (exclusief). Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het hotel staat bekend om de grote tropische tuin waar vaak vele vogels worden gespot zoals de Great kiskadee, Rufous-tailed hummingbird, Blue-gray en Palm tanager, Blue-crowned motmot en de Clay-colored thrush (Costa Rica’s nationale vogel).

Dag 2, San Gerardo de Dota
Na het ontbijt kunt u nog een wandeling maken door de tropische tuin. U kunt eventueel ook nog een rondleiding krijgen van de manager van het hotel, die u alles uitlegt over de bloemen, planten en vogels die er voorkomen. Hierna ontvangt u de huurauto en na een korte uitleg reist u via een mooie route naar het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het gebied bestaat voornamelijk uit beekjes, zijrivieren, bergen en watervallen. In dit unieke gebied is het vrijwel zeker dat u de quetzal zult spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken.

Dag 3, San Gerardo de Dota
Vandaag gaat u samen met een professionele vogelgids op zoek naar de quetzal.Ook heeft u de kans om vogelsoorten te spotten als de Volcano junco, Yellow-thighed finch, Golden-browed chlorophonia, Ruddy treerunner, Spotted woodquail, Slaty flowerpiercer, Spangle-cheeked tanager, Volcano hummingbird en Tufted flycatcher. Na de tour kunt u zelf nog schitterende wandelingen maken door het nevelwoud. Unico Travel kent ook een leuk lokaal restaurantje in de omgeving waar u vanaf de veranda vele kolibries kunt zien. Ook kan Unico Travel in de omgeving een speciale fotografie veranda voor u reserveren.

Dag 4, Turrialba
Na het ontbijt reist u naar Turrialba. De lodge waar u verblijft is één van de bekendste ‘birding lodges’ van Latijns-Amerika. Meer dan 450 vogelsoorten zijn er waargenomen bij de ecolodge en in de nabije omgeving. U ziet hier toekans, spechten, oropendola’s, kolibries, kleurrijke tanagers en bijzondere vogels zoals de Green Thorntail, Snowcap en Tawny-chested flycatcher.

Dag 5, Turrialba
Vandaag kunt u vroeg in de ochtend samen met een gids op zoek gaan naar de meest uiteenlopende vogelsoorten. Vervolgens kunt u mooie wandelingen maken rondom de lodge en naar de vlindertuin gaan. De omgeving is schitterend.

Dag 6, Puerto Viejo de Sarapiquí
Na het ontbijt rijdt u via suikerrietplantages door de bergen naar Puerto Viejo de Sarapiquí. In de namiddag kunt u een vogeltour doen bij de lodge. Vogels spotten is hier overweldigend met tot drie soorten toekans (Collared aracari, Chestnut-mandibled toucan en Keel-billed toucan), Buffons ara’s, de Tinamous, de Crested guan en de sunbittern en andere kleurrijke vertegenwoordigers van neotropische families zoals motmots en trogons. Met geluk kunt u zelfs de zeldzame snowy cotinga spotten.

Dag 7, Puerto Viejo de Sarapiquí
Voor het ontbijt kunt u een vogeltour doen. Vervolgens kunt u zelf een wandeling maken over de loopbrug naar het regenwoud. In de namiddag kunt u vogels observeren bij het biologisch station La Selva. Dit gebied ligt vlakbij de lodge en grenst aan het Nationaal Park Braulio Carillo. Er zijn hier al meer dan 400 vogelsoorten waargenomen. Dankzij de vele wandelpaden heeft u toegang tot het ongerepte regenwoud waar u vogels als de Rufous motmot, Snowy cotinga, Great currasow, Ocelated antbird, Bare-necked umbrellabird, de White-necked puffbird, Great tinamou en Plain-brown woodcreeper kunt tegenkomen. U heeft ook een grote kans om de  Collared pecarry (zwijntje), drietenige luiaard en de tayra te spotten.

Dag 8, Boca Tapada
Via een onverharde weg rijdt u vandaag naar Boca Tapada. De ecolodge wordt omgeven door 500 hectare regenwoud. Het gebied is nog niet toeristisch en daardoor nog ongerept. U kunt hier eindeloos wandelen. Toekans, verschillende soorten kikkers, apen, kaaimannen en de zeldzame groene ara komen hier veel voor. Vanaf de veranda heeft u een schitterend uitzicht en kunt u vele verschillende soorten vogels bewonderen, een ideale plek voor vogelliefhebbers.

Dag 9, Boca Tapada
Boca Tapada ligt aan de rivier de San Carlos. De rivier vormt de grens tussen Costa Rica en Nicaragua. Het is één van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. Daarnaast is het een schitterend gebied om te fotograferen. Samen met een gids maakt u vandaag een vogeltour door het regenwoud. De gids laat u de meest uiteenlopende vogelsoorten zien zoals de Golden-hooded tanager, Black-cheeked woodpecker en de Green honeycreeper. Daarnaast is het ook mogelijk om een schuilhut te huren, om verschillende vogelsoorten van dichtbij te zien. Denk aan spectaculaire vogels zoals de Montezuma oropendola, Brown-hooded parrot, Keel-billed toucan en de King vulture.

Dag 10, Boca Tapada
Vandaag is het een aanrader om te gaan varen over de San Carlos rivier. De gids legt veel uit over de flora en fauna van de omgeving. U heeft de kans om krokodillen, kaaimannen, leguanen, apen en vele vogelsoorten te spotten. Ook maakt u nog een stop in het authentieke dorp Boca San Carlos waar u nog een lokale school bezoekt. In de namiddag vanaf de veranda nog fotograferen.

Dag 11, Caño Negro
Na het ontbijt reist u verder naar het natuurreservaat van Caño Negro. In de waterrijke wetlands leven vele vogelsoorten, maar ook kaaimannen, leguanen en apen. Tijdens het regenseizoen stromen de oevers van de Rio Frío over waardoor er een groot meer ontstaat. De maanden erna daalt het waterniveau. In het droogseizoen van december t/m april komen er honderden vogelsoorten op de droge rivieroevers af. In het reservaat leven het hele jaar door meer dan 350 vogelsoorten. U heeft de kans om onder andere witte ibissen, koereigers, rode lepelaars, kaalkopooievaars, aalscholvers en jabiroes te zien.

Dag 12, Caño Negro
Vandaag is het een aanrader om te gaan varen en op zoek te gaan naar de meest unieke vogelsoorten. ’s Avonds is het leuk om samen met een gids nog een tour door het regenwoud te maken. In het donker zijn er vaak hele andere dieren te zien dan overdag.

Dag 13, Nationaal Park Palo Verde
Na het ontbijt reist u verder naar de lodge dichtbij het Nationaal Park Palo Verde. Het gebied grenst aan de Tempisque rivier. Het is een schitterende plek voor vogelaars. U heeft kans om onder andere de futen, reigers, ibissen, caracaras en lepelaars te zien. Ook soorten als de Turquoise-browed motmot, Yellow-naped parrot, White-throated magpie-jay, White-fronted parrot zijn hier te zien. Daarnaast leven er ook dieren als apen, neusberen en gordeldieren.

Dag 14, Nationaal Park Palo Verde
Vandaag is het een aanrader om samen met een gids de omgeving van de lodge te ontdekken. Met een jeep rijdt u door de ongerepte natuur en daarnaast vaart u over de rivier door de wetlands. Geniet tijdens de tour ook van een traditionele Costa Ricaanse lunch. ’s Avonds eventueel nog een vogeltour doen en op zoek gaan naar uilen als de Pacific screech owl en ferruginous Pygmy owl.

Dag 15, Nationaal Park Carara
Na het ontbijt reist u verder naar een schitterende lodge dichtbij het Nationaal Park Carara en en de rivier Tárcoles. Het gebied kent een rijke biologische diversiteit, doordat het een overgangsgebied vormt tussen de droge bossen in het noorden en de vochtige tropische bossen in het zuiden. De lodge heeft een grote botanische tuin waar u een mooie wandeling doorheen kunt maken. Ook heeft de lodge suikerfeeders voor kolibries en vruchtenfeeders voor tanagers.

Dag 16, Nationaal Park Carara
Vandaag is het een aanrader om te gaan wandelen in het Nationaal Park Carara. Het park is één van de laatste gebieden met een gezonde populatie Scarlet macaws. U heeft de kans om in het park de volgende vogelsoorten spotten: schuitbekreigers, rode lepelaars, Streak-chested antpitta, Fiery-billed aracari, Orange-collared manakin en de Rufous-tailed jacamar. Naast vogels leven er ook slingerapen, brulapen, kapucijnapen, agoeti’s, drietenige luiaards en miereneters.

Dag 17, Nationaal Park Carara
Het is een aanrader om vandaag een boottour te maken over de rivier Tárcoles. Unico Travel werkt samen met een lokale organisatie die kleinschalige boottochten organiseert, gericht op vogelaars en fotografen. Er wordt tijdens de tour overal ruim de tijd genomen om te fotograferen en om de mooiste vogelsoorten te spotten. U heeft kans om Magnificent fregatbirds, Brown pelicans, vijf soorten ijsvogels, de Mangrove warbler, de Mangrove vireo en de endemische Mangrove hummingbird te spotten. Tegen de schemering heeft u kans om de Lesser nighthawk te zien.

Dag 18, vertrek
’s Ochtends kunt u nog genieten van het uitzicht en nog een mooie wandeling maken. Hierna reist u in ongeveer een uurtje naar het vliegveld toe waar u de huurauto weer inlevert. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende vogelreis door Costa Rica!