Wist u dat maar liefst 11% van het land bestaat uit nationale parken? Maak een individuele rondreis door Costa Rica en ervaar het zelf! Costa Rica staat bekend om de diversiteit aan natuurlandschappen en het spotten van wildlife. Ontdek de ongerepte regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden en tropische stranden, maar ook actieve vulkanen, groene mangroven en bergen en valleien. In dit blog leest u over de meest bijzondere nationale parken van Costa Rica.

1. Nationaal Park Corcovado

Al onze reizen nemen u mee naar het Nationaal Park Corcovado, omdat Unico Travel dit het mooiste park van Costa Rica vindt. Het park ligt op het schiereiland Osa en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën- en reptielen en 139 soorten zoogdieren. De kans is groot dat u hier andere dieren ziet dan in de rest van het land zoals vier soorten apen, tapirs, miereneters en soms zelfs poema’s.

Het park is vanuit meerdere ingangen te bezoeken. In het park bevinden zich meerdere ranger stations. Het is mogelijk om een dag in het park te wandelen, maar ook om een meerdaagse trekking te maken. Het is verplicht om het park te betreden met een gids en ook heeft u een vergunning nodig. Het park kent een bezoekerslimiet.

Barbara van Unico Travel heeft jarenlang op het schiereiland Osa gewoond. Unico Travel is daardoor gespecialiseerd in het reizen naar het Nationaal Park Corcovado. Wij regelen door onze goede contacten met lokale gidsen graag het vervoer, de vergunningen en overnachtingen voor u.

Ontdek ook de omgeving van Corcovado en bekijk onze luxe reis naar Costa Rica.

Lees ons blog over het Nationaal Park Corcovado

Doodshoofdaap
Bekijk onze individuele rondreizen naar Costa Rica

2. Nationaal Park Tortuguero

Het Nationaal Park Tortuguero ligt aan de Caribische kust en is één van de populairste parken van Costa Rica. Het park bestaat uit ongerepte regenwouden en staat met name bekend om de schildpadden die er van juli t/m september eieren leggen. Daarnaast is het buiten het seizoen ook de moeite waard om het park te bezoeken. U vaart door de kanalen naar de lodge toe en u heeft kans om er vele dieren te spotten zoals apen, krokodillen, luiaards, wasberen en toekans.

Tip! Het is erg belangrijk om in de juiste te lodge te overnachten. Bij Unico Travel overnacht u altijd in een lodge aan een kanaal, waarbij tevens alle maaltijden en tours zijn inbegrepen. De lodge en de gidsen maken de ervaring hier zo bijzonder! Vraag een reisvoorstel aan voor meer uitleg.

3. Nationaal Park Arenal

Het Nationaal Park Arenal is één van de meest bezochte nationale parken van Costa Rica vanwege de vulkaan de Arenal. Het landschap wordt gekenmerkt door ongerepte regenwouden, vulkanische activiteiten, rivieren, beekjes en watervallen. In de omgeving rondom de Arenal vulkaan is het mogelijk om te ziplinen, te wandelen over de hangbruggen, te ontspannen in warmwaterbaden, te hiken of te mountainbiken.

Tip! Het dichtstbijzijnde dorp om te overnachten is La Fortuna de San Carlos. Deze plaats is vrij toeristisch en Unico Travel werkt dan ook samen met een kleinschalige lodge met uitzicht op het meer van de vulkaan. Vraag een reisvoorstel aan voor meer uitleg.

4. Nationaal Park Cahuita

Het Nationaal Park Cahuita is één van de kleinste nationale parken van Costa Rica. Ondanks dat het park niet zo groot is, is het zeker de moeite waard om het park te bezoeken als u aan de Caribische kust verblijft. De wandelpaden nemen u mee door het regenwoud en langs tropische stranden. Onderweg is de kans groot dat u kapucijnapen, luiaards, leguanen en wasberen zult spotten.

Tip! Unico Travel kent een mooie wandeling die u meeneemt door een groot deel van het park. Bij boeking ontvangt u altijd uitgebreide omschrijvingen van wandelingen, startpunten en leuke tussenstops.

5. Nationaal Park Rincón de la Vieja

Het Nationaal Park Rincón de la Vieja ligt in het noorden van Costa Rica, in de omgeving van de gelijknamige vulkaan. Uniek aan dit park zijn de vulkanische activiteiten die u er kunt zien tijdens en wandeling door het park. U wandelt langs kokende modderpoelen, geisers en zwavelmeren. Daarnaast liggen er in de omgeving mooie wandelingen en staat het gebied bekend om de heetwaterbaden waar u heerlijk kunt ontspannen.

6. Nationaal Park Tenorio

Het Nationaal Park Tenorio ligt tussen het Nationaal Park Rincón de la Vieja en het Nationaal Park Arenal. Het gebied staat bekend om de helderblauwe rivier Rio Celeste en de waterval. Het park is één van de minder bezochte nationale parken van Costa Rica. Het is er dan ook nog niet zo toeristisch. Door het park heen gaat een leuke wandeling over bruggetjes, beekjes en riviertjes. Onderweg ziet u ook de helderblauwe waterval en de verkleuring van de rivier.

7. Nationaal Park Marino Ballena

Aan de Pacifische kust van Costa Rica bij het plaatsje Uvita vindt u het Nationaal Park Marino Ballena. Bijzonder aan dit park is de walvissenstaart in de zandformatie die bij laagwater vanuit de hoogte te zien is. Daarnaast kunt u er in bepaalde maanden ook vanaf de kust bij sommige lodges walvissen spotten. Neem contact op voor meer informatie!

Ook deze nationale parken in Costa Rica bezoeken?

Ook een mooie rondreis door Costa Rica maken en deze nationale parken in Costa Rica bezoeken? Unico Travel kent de mooiste plekken voor u en ook de meest unieke plekken om te overnachten. Bekijk onze voorbeeldreizen, neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan.

Interesse? Bekijk onze individuele rondreizen naar Costa Rica