Costa Rica staat bekend om haar prachtige en diverse natuur! Je vindt er vulkanen, tropische stranden, bergen, moerassen, regenwouden en nevelwouden. Wist je dat maar liefst 11% van Costa Rica bestaat uit nationale parken? In dit blog lees je de meest bijzondere nationale parken Costa Rica!

Nationaal Park Corcovado

Eén van de meest ongerepte nationale parken Costa Rica is toch wel het Nationaal Park Corcovado. Het park beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën en reptielen en 139 zoogdieren. Het park mag alleen betreden worden met een gids! Tijdens deze wandelingen is er een enorme kans om tapirs, poema’s en miereneters te spotten! In het park bevinden zich meerdere ranger stations waar het mogelijk is om te overnachten. Tevens kunt u van ranger station naar ranger station wandelen.

Tapirs Nationaal Park Corcovado

Nationaal Park Corcovado

Om het Nationaal Park Corcovado te bezoeken en om er te overnachten heeft u een speciale vergunning nodig. Er worden per dag namelijk maar een beperkt aantal mensen toegelaten in het park. Wij moeten hiervoor een maand van tevoren een reservering in dienen. Als individuele reiziger is het dus niet zo gemakkelijk om dit park te bezoeken. U kunt natuurlijk wel in lodges verblijven vlakbij het Nationaal Park Corcovado, maar als u echt het park in wilt is het handiger om met ons contact op te nemen!

Strand Costa Rica

Nationaal Park Corcovado

Via Unico Travel kunt u het Nationaal Park Corcovado als los reisonderdeel boeken. U kant natuurlijk ook een reisvoorstel aanvragen waarin wij een gehele reis voor u samenstellen inclusief een bezoek aan het Nationaal Park Corcovado.

Boca Tapada

Als u een rondreis door Costa Rica maakt, mag u Boca Tapada eigenlijk ook niet overslaan. Boca Tapada ligt vlakbij de grens met Nicaragua en de rivier San Carlos. De ongerepte regenwouden in de omgeving van Boca Tapada zijn relatief onbekend voor toeristen.

boca tapada

Boca Tapada

Het is een paradijs voor vogelaars en fotografen. Het is de plek om de groene ara te spotten en toekans! Het is mogelijk om er diverse wandelingen maken en vele vogels en andere dieren spotten. Het is erg leuk om te kajakken over de rivier. Hierbij ziet u vaak mooie vogels voorbij vliegen en kunt u ook kaaimannen zien!

Boca Tapada Costa Rica

Boca Tapada

Nationaal Park Tortuguero

Tortuguero Costa Rica

Tortuguero

Het Nationaal Park Tortuguero is één van de populairste nationale parken van Costa Rica. Het ligt aan de Caribische kust. Het Nationaal Park Tortuguero staat vooral bekend om de schildpadden die er eieren leggen. Buiten dit seizoen is het ook erg bijzonder om het park te bezoeken. De kanalen, moerassen en de zandbanken omgeven door schitterende regenwouden vormen het Nationaal Park Tortuguero.

Tortuguero is alleen per boot te bereiken. Via de kanalen kunt u genieten van de prachtige natuur. Tijdens het verblijf in een van de lodges vaart u vaak per boot een aantal keer door de kanalen. Hierbij is er een kans om kaaimannen, luiaards en toekans te zien!

schildpad costa rica

Tortuguero

Gandoca de Manzanillo

Gandoca de Manzanillo is een beschermd natuurreservaat aan de Caribische kust. Er zijn schitterende uitzichten over de kust omgeven door regenwouden. Het natuurreservaat beschermt ook een een groot koraalrif waar jaarlijks diverse schildpaddensoorten zich voortplanten. Als u het reservaat bezoekt, is er een grote kans om andere luiaards, miereneters en uiteraard apen te spotten.

nationale parken costa rica, Manzanillo

Gandoca de Manzanillo

Nationaal Park Manuel Antonio

Het is een van de meest bezochte nationale parken Costa Rica. Manuel Antonio ligt aan de Pacifische kust in Costa Rica. Het Nationaal Park Manuel Antonio is een klein nationaal park en het is er heel gemakkelijk om de luiaard, apen en leguanen te spotten. Belangrijk is om vroeg in de ochtend te gaan, omdat het dan nog niet zo druk is. Een bezoek aan het park Manuel Antonio kan gecombineerd worden met een bezoek aan het strand. Het park beschikt namelijk over vier prachtige stranden.

manuel antonio nationaal park costa rica

Manuel Antonio

Nationaal Park Arenal

Het Nationaal Park Arenal is één van de meest bezochte nationale parken van Costa Rica vanwege de vulkaan de Arenal. Het landschap wordt gekenmerkt door de vulkaan, vulkanische activiteiten, lava stromen, tropische regenwouden, rivieren, beekjes en watervallen. In de omgeving in en rond het Nationaal Park Arenal is het mogelijk om verschillende activiteiten te ondernemen zoals ziplinen en wandelen over de hangbruggen.

Arenal vulkaan Costa Rica, Unico Travel

Nationaal Park Arenal

Deze nationale parken Costa Rica bezoeken?

Vraag een reisvoorstel aan of neem contact met ons op!

Lees ook:

Volg ons op social media: