Nationale Parken Costa Rica

2019-05-09T17:44:53+02:0013 juli, 2016|

Costa Rica staat bekend om haar prachtige en diverse natuur! Je vindt er vulkanen, tropische stranden, bergen, moerassen, regenwouden en nevelwouden. Wist je dat maar liefst 11% van Costa Rica bestaat uit nationale parken? In dit blog lees je de meest bijzondere nationale parken Costa Rica!

Nationaal Park Corcovado

Eén van de meest ongerepte nationale parken Costa Rica is toch wel het Nationaal Park Corcovado. Het park beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën en reptielen en 139 zoogdieren. Je mag dit park alleen met een gids in! Tijdens deze wandelingen heb je de kans om tapirs, poema’s en miereneters te spotten! In het park bevinden zich meerdere ranger stations waar je kunt overnachten. Tevens kun je van ranger station naar ranger station wandelen.

Tapirs Nationaal Park Corcovado

Nationaal Park Corcovado

Om het Nationaal Park Corcovado te bezoeken en om er te overnachten heb je een speciale vergunning nodig. Er worden per dag namelijk maar een beperkt aantal mensen toegelaten in het park. Wij moeten hiervoor een maand van tevoren een reservering in dienen. Als individuele reiziger is het dus niet zo gemakkelijk om dit park te bezoeken. Je kunt natuurlijk wel in lodges verblijven vlakbij het Nationaal Park Corcovado, maar als je echt het park in wilt is het handiger om met ons contact op te nemen!

Strand Costa Rica

Nationaal Park Corcovado

Via Unico Travel kun je het Nationaal Park Corcovado als los reisonderdeel boeken. Je kunt natuurlijk ook een reisvoorstel aanvragen waarin wij een gehele reis voor u samenstellen inclusief een bezoek aan het Nationaal Park Corcovado.

Boca Tapada

Als je een rondreis door Costa Rica maakt, mag je Boca Tapada eigenlijk ook niet overslaan. Boca Tapada ligt vlakbij de grens met Nicaragua en de rivier San Carlos. De ongerepte regenwouden in de omgeving van Boca Tapada zijn relatief onbekend voor toeristen.

boca tapada

Boca Tapada

Het is een paradijs voor vogelaars en fotografen. Het is de plek om de groene ara te spotten en toekans! Je kunt er diverse wandelingen maken en vele vogels en andere dieren spotten. Het is erg leuk om te kajakken over de rivier. Hierbij ziet u vaak mooie vogels voorbij vliegen en kunt u ook kaaimannen zien!

Boca Tapada Costa Rica

Boca Tapada

Nationaal Park Tortuguero

Tortuguero Costa Rica

Tortuguero

Het Nationaal Park Tortuguero is één van de populairste nationale parken van Costa Rica. Het ligt aan de Caribische kust. Het Nationaal Park Tortuguero staat vooral bekend om de schildpadden die er eieren leggen. Buiten dit seizoen is het ook erg bijzonder om het park te bezoeken. De kanalen, moerassen en de zandbanken omgeven door schitterende regenwouden vormen het Nationaal Park Tortuguero.

Tortuguero kun je alleen bereiken per boot. Via de kanalen kun je genieten van de prachtige natuur. Tijdens je verblijf in een van de lodges vaar je vaak per boot een aantal keer door de kanalen. Hierbij heb je de kans om kaaimannen, luiaards en toekans te zien!

schildpad costa rica

Tortuguero

Gandoca de Manzanillo

Gandoca de Manzanillo is een beschermd natuurreservaat aan de Caribische kust. Je hebt schitterende uitzichten over de kust omgeven door regenwouden. Het natuurreservaat beschermt ook een een groot koraalrif waar jaarlijks diverse schildpaddensoorten zich voortplanten. Als je het reservaat bezoekt, heb je een grote kans om andere luiaards, miereneters en uiteraard apen spotten.

nationale parken costa rica, Manzanillo

Gandoca de Manzanillo

Nationaal Park Manuel Antonio

Het is een van de meest bezochte nationale parken Costa Rica. Manuel Antonio ligt aan de Pacifische kust in Costa Rica. Het Nationaal Park Manuel Antonio is een klein nationaal park en het is er heel gemakkelijk om de luiaard, apen en leguanen te spotten. Belangrijk is om vroeg in de ochtend te gaan, omdat het dan nog niet zo druk is. Een bezoek aan het park Manuel Antonio kan gecombineerd worden met een bezoek aan het strand. Het park beschikt namelijk over vier prachtige stranden.

manuel antonio nationaal park costa rica

Manuel Antonio

Nationaal Park Arenal

Het Nationaal Park Arenal is één van de meest bezochte nationale parken van Costa Rica vanwege de vulkaan de Arenal. Het landschap wordt gekenmerkt door de vulkaan, vulkanische activiteiten, lava stromen, tropische regenwouden, rivieren, beekjes en watervallen. In de omgeving in en rond het Nationaal Park Arenal kun je verschillende activiteiten ondernemen zoals ziplinen en wandelen over de hangbruggen.

Arenal vulkaan Costa Rica, Unico Travel

Nationaal Park Arenal

Deze nationale parken Costa Rica bezoeken?

Vraag een reisvoorstel aan of neem contact met ons op!

Lees ook:

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest