Luxe reis naar Costa Rica

U bent hier: Home » Luxe reis Costa Rica

Een luxe reis Costa Rica ervaren via Unico Travel. Dit betekent dat u op de meest unieke plekken bij waanzinnige lodges verblijft waar de plek, de service, de persoonlijkheid en de natuur aan woorden tekort schieten. U overnacht in exclusieve lodges met unieke uitzichten en reist naar schitterende gebieden in Costa Rica.

Hoogtepunten van deze luxe reis naar Costa Rica:

Groene Vink Luxe lodges
Groene Vink Unieke uitzichten
Groene Vink Tropische stranden
Groene Vink Ongerepte regenwouden
Groene Vink Overnachting in luxe treehouse
Groene Vink Lodge met eigen plunge pool
Groene Vink Walvissen en dolfijnen bij Caño Island

We wilden vooral genieten van de natuur maar toch met de nodige luxe en dat is ook precies wat we gekregen hebben. De lodges lagen dan ook op geweldige plekken. Vanop ons terras konden we vaak de papegaaien, toekans, slingerapen, neusberen en luiaards zien.

5 out of 5 stars
Franka - maart 2019

Onze reis perfect georganiseerd en tot in de puntjes geregeld door Barbara. De natuur, zulke mooie en unieke locaties. lieve mensen en heerlijk eten, elke maaltijd was een feestje.

5 out of 5 stars
Jannie en Annemiek - januari 2019

Foto impressie

Overzicht

Route: Alajuela – Boca Tapada – Arenal – Bajos del Toro – Matapalo – Drake Bay – Matapalo (Osa) – Heredia
Dagen: 18 dagen / 17 nachten.
Prijsindicatie: €4.050,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden die u bezoekt tijdens de luxe reis naar Costa Rica

Alajuela

Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel in Alajuela gebracht. Vanuit uw hotel heeft u een schitterend uitzicht over de centrale vallei. In de omgeving vindt u koffieplantages en de vulkaankrater Poás.

Boca Tapada

Boca Tapada is een schitterend regenwoud gebied bij de San Carlos rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Costa Rica en Nicaragua. In Boca Tapada kunt u veel dieren zien zoals apen, kaaimannen, toekans, verschillende soorten kikkers en de bedreigde groene ara. U verblijft op een unieke plek, namelijk in een luxe boomhut! Overnachten in een luxe boomhut is een exclusieve ervaring omdat u letterlijk in de toppen van de bomen in het regenwoud overnacht en vaak d apen voorbij ziet slingeren.

Arenal

Bij de lodge bij de Arenal vulkaan overnacht u in een vrijstaande casita deluxe met uitzicht op de vulkaan! In de omgeving kunt u ziplinen en wandelen over de hangbruggen met uitzicht over de vulkaan Arenal.

Bajos del Toro

Een secret hidden plek waar zich de hoogste en mooiste waterval van Costa Rica bevindt: Catarate del Toro. U verblijft in een lodge met een eigen jacuzzi en een eigen balkon met uitzicht over het nevelwoud. Voor het slapen wordt er een kruikje gebracht en worden de kaarsen aangedaan. Voor het ontbijt wordt er verse jus d’orange en fruit gebracht. De lodge is kleinschalig en is omgeving door vele watervallen. Ook kunt u de waterval Bajos del Toro bezoeken. Deze waterval ligt op twintig minuten rijden van de lodge. Het water ziet u stromen van de waterval vanaf een hoogte van 90 meter in de krater van een oude vulkaan.

Matapalo

Las Nubes ligt in een schitterende omgeving. U heeft uitzicht over de Pacifische kust en bevindt zich in het regenwoud en op de achtergrond ziet u de bergen van Costa Rica. Via een onverharde weg rijdt u er naar toe. Vanuit de infinity pool heeft u een prachtig uitzicht. Gastheer Filip kan culinair koken en  zult genieten van het heerlijke eten!

Drake Bay

U vaart per boot naar Bahia Drake waar u mooie wandelingen kunt maken langs het strand. Vanuit de infinity pool ziet u de ara’s en toekans voorbij vliegen! Tijdens een snorkeltour naar Caño Island kunt u het prachtige koraal zien, schildpadden, haaien en tropische vissen voorbij zien zwemmen en wellicht ziet u ook walvissen en dolfijnen!

Matapalo (Osa)

Vanuit Drake Bay reist u per taxi jeep door rivieren en regenwouden naar El Remanso Lodge bij Matapalo op het schiereiland Osa. U overnacht in een schitterende en kleinschalige lodge midden in het ongerepte regenwoud en dichtbij een waterval. Kom helemaal tot rust of maak nog een wandeling door het Nationaal Park Corcovado of ga abseilen van een waterval.

Heredia

Per binnenlandse vlucht reist u terug naar San José en vervolgens naar een finca bij Heredia. Deze finca heeft een eigen koffieplantage waar ook rondleidingen verzorgd worden en het ligt 20 minuten van het internationale vliegveld.

Over de luxe reis naar Costa Rica

Tijdens deze luxe reis naar Costa Rica verblijft u bij lodges op unieke plekken. De accommodaties zijn kleinschalig en bij alle accommodaties is de service persoonlijk. U verblijft eerst in een villa met uitzicht over de centrale vallei en koffieplantages.

Vervolgens reist u per 4 wheeldrive zelf naar het regenwoud gebied van Boca Tapada. Hier overnacht u in een luxe boomhut. Vervolgens reist u naar de vulkaan de Arenal waar u in een villa met uitzicht op de vulkaan verblijft!

Dichtbij de vulkaan Arenal bevindt zich de hoogste waterval Bajos de Toro van Costa Rica. Dit gebied is minder bekend bij de reiziger en het doet sprookjesachtig aan.U verblijft in een bungalow met een eigen jacuzzi en u kunt hele mooie wandelingen maken naar andere watervallen.

Genieten van heerlijk eten en de omgeving tijdens uw luxe reis naar Costa Rica

Na uw verblijf bij de Arenal vulkaan reist u via een onverharde weg door bergen met mooie uitzichten naar de Pan American Highway. U reist naar de Pacifische kust. Na een rit over een onverharde weg belonen wij u met een schitterend uitzicht over de oceaan, het regenwoud en de hoogste berg van Costa Rica. De eigenaar is top chef en u zal heerlijk genieten van het eten, de rust en de schitterende omgeving.

Vervolgens brengt deze luxe reis naar Costa Rica u naar het schiereiland Osa. Hier levert u uw huurauto in. Per boot vaart u door de mangroven en over zee. Vanaf uw bungalow en de infinity pool ziet u het eiland Isla de Caño. Dit eiland hoort bij het Nationaal Park Corcovado. De ara’s vliegen voorbij en u bevindt zich in het ongerepte regenwoud.

Na een dag snorkelen of duiken bij het eiland Isla de Cańo brengen wij u per jeep naar het beschermde regenwoud gebied Matapalo. Dit gebied ligt aan de andere kant van het schiereiland Osa en op de weg naar Carate. Bij El Remanso lodge bevindt u zich in het ongerepte regenwoud en op loopafstand zijn er tropische strandjes. U kunt abseilen van de waterval en nog een dag met een privé gids gaan wandelen door het Nationaal Park Corcovado. Vaak ziet u tapirs, miereneters, luiaards, apen, toekans, ara’s en met geluk een poema!

Met een klein vliegtuigje voor maximaal 14 personen vliegt u ten slotte terug naar San José. Hier verblijft u de laatste nacht bij Finca Rosa Blanca. Deze finca heeft een eigen koffieplantage waar u ook een rondleiding kunt volgen. Het ligt 20 minuten van het internationale vliegveld.

Lees in ons blog ook hoe Barbara deze luxe vakantie naar Costa Rica heeft ervaren.

Vluchten naar Costa Rica

Van eind oktober t/m eind maart vliegt de KLM rechtstreeks van Amsterdam naar San José. In de overige maanden raden wij de vlucht aan met de KLM met een korte overstap op Panama-Stad.

Vervoer

Tijdens deze luxe reis door Costa Rica reist u het grootste deel per avontuurlijke 4×4 dwars door de mooiste natuurlandschappen. Verder reist u tijdens de reis ook per privé transfers, taxi jeeps en binnenlandse vlucht. Uiteraard is het ook mogelijk om de gehele reis met een privé chauffeur af te leggen.

Volg ons op social media: