Reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis Costa Rica » Reisschema

Dag 1, San José
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica. Bij aankomst staat onze chauffeur voor u klaar en wordt u in een half uur rijden naar uw hotel gebracht. U overnacht in een comfortabel hotel op een rustige locatie gelegen in het centrum. Het hotel heeft een Victoriaanse architectuur. Het restaurant wordt beschouwd als één van de beste restaurants van San José en is uniek vanwege de elegante eetzaal, de prachtige binnenplaats, de handgemaakte binnen- en buitenbar en de bekroonde wijnkelder.

Dag 2, Tortuguero
Vandaag wordt u vroeg wakker door het tijdsverschil. Vervolgens wordt u opgehaald door uw gids die u naar de aanleghaven brengt om naar Tortuguero te reizen. Onderweg geeft de gids veel uitleg over Costa Rica. Tijdens de reis naar de aanleghaven passeert u onder andere het Nationaal Park Braulio Carrillo, diverse lokale dorpen en bananenplantages. Bij de aanleghaven stapt u aan boord van de boot welke u naar het hotel brengt. U vaart over de kanalen langs ongerepte regenwouden naar Tortuguero.

Bij aankomst wordt u welkom geheten en krijgt u uitleg over het hotel. Vervolgens gaat u à la carte lunchen en ’s middags brengt u een bezoek aan het dorp Tortuguero. Hier ervaart u de Caribische sfeer en kunt u wandelen langs de restaurantjes, kraampjes en souvenirwinkels. U overnacht in één van de meest luxueuze hotels van Tortuguero.

Dag 3, Tortuguero
U maakt vandaag zowel ’s ochtends als ’s middags een boottocht door het Nationaal Park Tortuguero. U vaart over de kanalen en door smallere kreken door het nationaal park. Het is mogelijk om veel wildlife te spotten, denk aan krokodillen, kaaimannen, apen, leguanen, luiaards, wasberen, vleermuizen, vlinders en toekans. Tussen de tours door kunt u ontspannen in het zwembad met uitzicht over het kanaal.

Bezoekt u Tortuguero in de maanden juli t/m september? Dan kunt u ’s avonds de lederschildpadden eieren zien leggen op het strand.

Dag 4, Arenal
Vandaag neemt u afscheid van Tortuguero en vaart u terug naar de aanleghaven. Hier staat een chauffeur klaar die u naar de plaats Guapiles brengt. Na de lunch ontvangt u hier de huurauto, een avontuurlijke 4×4. Na een korte uitleg reist u in ongeveer 2,5 uur naar de omgeving van de imposante Arenal vulkaan. U overnacht in een luxueuze lodge met eigen plunge pool. Geniet ’s middags van het uitzicht op de vulkaan of het regenwoud en ontspan in de warmwaterbaden. ’s Avonds culinair genieten in het restaurant van de lodge.

Dag 5, Arenal
Vandaag heeft Unico Travel de entreegelden voor Mistico Park voor u georganiseerd. Tijdens deze wandeling wandelt u over hangbruggen door het regenwoud, langs een tropische tuin en langs een waterval. Onderweg heeft u de kans om onder andere luiaards en apen te zien. ’s Middags is het mogelijk om te ziplinen. Zweef van boomtop naar boomtop en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid! Bij boeking ontvangt u uiteraard uitgebreide informatie over de tours en activiteiten. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 6, Tenorio
U rijdt vandaag in ongeveer twee uur naar Nationaal Park Tenorio. Bij aankomst kunt u genieten van de tropische tuin vol tropische bloemen en vogels. ’s Middags is het leuk om een privé natuurreservaat in de omgeving te bezoeken met wandelpaden, bruggen en beekjes. Hier kunt u onder andere pijlgifkikkers, luiaards en toekans zien

Dag 7, Tenorio
In de ochtend kunt u wandelen in Nationaal Park Tenorio. U kunt hier de prachtige waterval bezoeken en u kunt stoppen bij  de uitkijkpunten, waar u uitzicht heeft op de Tenorio vulkaan. Verder is er vandaag een avondtour inbegrepen in een nabijgelegen natuurreservaat waar u de kans heeft om tapirs te zien. De kans is namelijk het grootst om tapirs in de avond te zien, omdat ze in het donker het meest actief zijn.

Dag 8, Tenorio
Vandaag kunt u nog een dag ontspannen bij de accommodatie. Ook is het mogelijk om vandaag te gaan wandelen in het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Tijdens de wandeling ziet u vulkanische activiteiten, zoals kokende modder en zwavelmeren.

Dag 9, Monteverde
Vandaag reist u naar een compleet ander landschap, namelijk het mystieke nevelwoud. U overnacht in de plaats Santa Elena, bij het nevelwoud van Monteverde. Het gebied bestaat uit sprookjesachtige bossen met bomen met bemoste takken, bromelia’s, beekjes en watervallen. In het gebied leven talloze vogelsoorten, waaronder veel kolibries.

Dag 10, Monteverde
Wandel vandaag door het natuurreservaat en zie de mist door het nevelwoud trekken. Fotografeer talloze vogelsoorten, waaronder kolibries. Met geluk is het mogelijk om hier de kleurrijke quetzal te spotten. ’s Avonds is het mogelijk om een avondwandeling te maken, waarbij u de kans heeft om kikkers en insecten te fotograferen.

Dag 11, Uvita
Vandaag reist u naar Uvita. Uvita is een plaats aan de Pacifische kust. Het gebied staat bekend om het beschermde Nationaal Park Marino Ballena. Vanuit de hoogte kunt u hier bij laag water de zandformatie in de vorm van een walvissenstaart zien. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken om bultrugwalvissen te spotten. Dit is mogelijk van december t/m maart en van juli t/m september. U overnacht in een luxueuze villa met uitzicht op het regenwoud, de oceaan en tropische stranden.

Dag 12, Uvita
Wakker worden door de geluiden van de tropische vogels en de brulapen. Vandaag raadt Unico Travel aan om een dag te ontspannen en te genieten van de omgeving die het hotel te bieden heeft. Geniet in de spa en ontspan in het zwembad met een panoramisch uitzicht over de oceaan.

Dag 13, Cabo Matapalo
De komende drie nachten overnacht u op het schiereiland Osa bij een luxueuze lodge in het regenwoud van Cabo Matapalo. U overnacht in één van de mooiste lodges van Costa Rica. De lodge ligt midden in het tropisch regenwoud. Er zijn verschillende wandelpaden uitgezet en u heeft de kans om dieren te spotten als ara’s, luiaards, toekans, pijlgifkikkers, apen, miereneters en tapirs. U overnacht in een luxueuze bungalow met uitzicht over het ongerepte regenwoud.

Dag 14 & 15, Cabo Matapalo
Wandel over een lange hangbrug door het regenwoud en ga op zoek naar wildlife als apen, luiaards, toekans en ara’s. Met geluk is het zelfs mogelijk om tapirs te zien of een poema. Verder is het mogelijk om in het gebied te abseilen van watervallen, te surfen, te paardrijden en om ’s avonds met een gids door het regenwoud te wandelen. ’s Avonds ziet u andere dieren dan overdag, denk vooral aan insecten en kikkers.

Dag 16, Alajuela
Per binnenlandse vlucht vliegt u van Puerto Jiménez terug naar San José. Het is niet zomaar een binnenlandse vlucht, maar het voelt als een tour waarbij u onderweg kunt genieten van uitzichten over het Nationaal Park Marino Ballena en het Nationaal Park Manuel Antonio. De laatste nacht brengt u door bij een luxueus hotel met uitzicht over de centrale vallei in Alajuela. Het hotel is kleurrijk ingericht en kunst staat hier centraal. Geniet nog in één van de drie zwembaden, van een spabehandeling of maak een wandeling langs de watervallen. Daarnaast is het mogelijk om in de omgeving de Poás vulkaankrater te bezoeken.

Dag 17, Vertrek
’s Ochtends kunt u nog genieten van de activiteiten die het hotel te bieden heeft, van de spa en van een culinaire lunch in het restaurant. Vervolgens wordt u naar het internationale vliegveld gebracht, slechts twintig minuten rijden. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van deze luxe en avontuurlijke reis door Costa Rica!

Interesse? Vraag deze reis aan!