Reisschema

Home » Luxe reis Costa Rica » Reisschema

Dag 1, San José
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica. De internationale vlucht is exclusief, maar Unico Travel kan deze eventueel opnemen in de reis. Bij aankomst op het vliegveld staat onze chauffeur voor u klaar en wordt u in een half uur rijden naar uw hotel gebracht. U overnacht in een comfortabel hotel, gelegen op een rustige locatie gelegen in het centrum. Het hotel heeft een Victoriaanse architectuur. Het restaurant wordt beschouwd als één van de beste restaurants van San José en is uniek vanwege de elegante eetzaal, de prachtige binnenplaats, de handgemaakte binnen- en buitenbar en de bekroonde wijnkelder.

Dag 2, Tortuguero
Vandaag bent u alweer vroeg wakker door het tijdsverschil en daarom wordt u dan ook al op tijd opgehaald door een Engelssprekende gids. Per transfer wordt u naar Guapiles gebracht. Onderweg vertelt de gids u veel algemene informatie over Costa Rica en passeert u het Nationaal Park Braulio Carrillo. In Guapiles staat er een uitgebreid ontbijt voor u klaar. Hierna reist u naar de aanleghaven om verder naar Tortuguero te reizen. Tijdens deze transfer rijdt u langs diverse lokale dorpen en bananenplantages. Bij de aanleghaven stapt u aan boord van een gemotoriseerde boot welke u naar uw hotel brengt. U vaart over de kanalen langs ongerepte regenwouden naar Tortuguero.

Bij aankomst wordt u ontvangen met een welkomstcocktail en krijgt u uitleg over het hotel. Vervolgens gaat u à la carte lunchen en brengt u ’s middags een bezoek aan het dorp Tortuguero. Hier ervaart u de Caribische sfeer en wandelt u langs de restaurantjes, kraampjes en souvenirwinkels.

U overnacht in kleinschalig en luxueus hotel in Tortuguero, met slechts twaalf kamers en een zwembad met uitzicht over het kanaal en regenwoud.

Dag 3, Tortuguero
Vandaag maakt u zowel ’s ochtends als ’s middags een boottocht door het Nationaal Park Tortuguero. U vaart over de kanalen en door smallere kreken door het nationaal park. Het is mogelijk om veel wildlife te spotten, denk aan krokodillen, kaaimannen, apen, leguanen, luiaards, wasberen, vleermuizen, vlinders en toekans. Tussen de twee tours door kunt u ontspannen op het terras van het hotel of aan het zwembad met uitzicht over het kanaal.

Bezoekt u Tortuguero in de maanden juli t/m september? Dan kunt u ’s avonds de groene zeeschildpadden eieren zien leggen op het strand.

Dag 4, Arenal
Vandaag neemt u afscheid van Tortuguero en vaart u terug naar de aanleghaven. Hier staat een chauffeur klaar die u naar de plaats Guapiles brengt. Na de lunch ontvangt u hier de huurauto, een avontuurlijke 4×4. Na een korte uitleg reist u in ongeveer 2,5 uur naar de omgeving van de imposante Arenal vulkaan. U overnacht in een luxe suite met uitzicht op de vulkaan. Geniet ’s middags van het uitzicht of ontspan in de warmwaterbaden. ’s Avonds culinair genieten in het restaurant van de lodge.

Dag 5, Arenal
Vandaag heeft Unico Travel de entreegelden voor Mistico Park voor u gereserveerd. Tijdens deze wandeling wandelt u over hangbruggen door het regenwoud, langs een tropische tuin en een waterval. Onderweg heeft u de kans om onder andere luiaards en apen te zien. ’s Middags is het mogelijk om te ziplinen. Zweef van boomtop naar boomtop en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid! Bij boeking ontvangt u uiteraard uitgebreide informatie over de tours en activiteiten. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 6, Tenorio
Vandaag rijdt u langs het meer van de vulkaan in ongeveer twee uur naar de plaats Bijagua, dichtbij het Nationaal Park Tenorio. Bij aankomst kunt u genieten van de tropische tuin vol tropische bloemen en vogels. ’s Middags is het een aanrader om een privé natuurreservaat in de omgeving te bezoeken met wandelpaden, bruggen en beekjes. Hier kunt u onder andere pijlgifkikkers, luiaards en toekans zien. ’s Avonds culinair genieten in het restaurant van het hotel.

Dag 7, Tenorio
In de ochtend kunt u wandelen in het Nationaal Park Tenorio. U kunt hier de prachtige waterval Celeste bekijken en wandelen langs diverse uitkijkpunten, waaronder op de vulkaan en de samensmelting van de kleuren in de rivier.

Daarnaast is er vandaag een avondtour inbegrepen in een nabijgelegen natuurreservaat waar u de kans heeft om tapirs te zien. De kans is namelijk het grootst om tapirs in de avond te zien, omdat ze in het donker het meest actief zijn.

Dag 8, Tenorio
Vandaag kunt u nog een dag ontspannen bij de accommodatie. Het natuurreservaat van het hotel heeft diverse wandelpaden door het primaire regenwoud en biedt toegang tot de helderblauwe rivier Celeste. Hotelgasten hebben exclusief toegang en mogen in de rivier zwemmen. Een andere mogelijkheid is om vandaag een dagtour te maken naar het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Dit park ligt op anderhalf uur rijden en er zijn hier vulkanische activiteiten te zien, denk aan kokende modderpoelen en zwavelmeren.

Dag 9, Monteverde
Vandaag reist u naar een nieuw landschap in deze reis, namelijk het mystieke nevelwoud. U overnacht in de plaats Santa Elena, in de omgeving van het nevelwoud van Monteverde. Het gebied bestaat uit sprookjesachtige bossen met bomen met bemoste takken, bromelia’s, beekjes en watervallen. In het gebied leven talloze vogelsoorten, waaronder veel kolibries.

Dag 10, Monteverde
Wandel vandaag door één van de natuurreservaten in het gebied en zie de mist door het nevelwoud trekken. Fotografeer talloze vogelsoorten, waaronder kolibries. Met geluk is het mogelijk om hier de kleurrijke quetzal te spotten. ’s Avonds is het mogelijk om een avondwandeling te maken, waarbij u de kans heeft om pijlgifkikkers en insecten te fotograferen.

Dag 11, Uvita
Vandaag reist u naar Uvita, een plaats gelegen aan de Pacifische kust. Het gebied staat bekend om het beschermde Nationaal Park Marino Ballena. Vanuit de hoogte kunt u hier bij laag water de zandformatie in de vorm van een walvissenstaart zien. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken om bultrugwalvissen te spotten. Dit is mogelijk van december t/m maart en van juli t/m september. U overnacht in een luxueuze villa met uitzicht over het regenwoud, de oceaan en tropische stranden.

Dag 12, Uvita
U wordt ’s ochtends gewekt door de geluiden van de tropische vogels en brulapen. Vandaag raadt Unico Travel aan om een dag te ontspannen en te genieten van de faciliteiten van het hotel. Geniet in de spa en ontspan in het zwembad met een panoramisch uitzicht over de oceaan.

Dag 13, Cabo Matapalo
Per huurauto reist u naar de plaats Puerto Jiménez, gelegen op het schiereiland Osa. Hier levert u uw huurauto weer in. Vervolgens staat een chauffeur van Unico Travel voor u klaar en wordt u naar Cabo Matapalo gebracht. Alleen de route er naar toe is al schitterend. Bij aankomst wordt u ontvangen met een welkomstcocktail. Deze drie dagen ervaart u de natuur op het schiereiland Osa bij een luxueuze lodge in het regenwoud van Cabo Matapalo.

U overnacht in één van de mooiste lodges van Costa Rica. De lodge ligt midden in het tropisch regenwoud. Er zijn verschillende wandelpaden door het regenwoud en u heeft de kans om dieren te spotten als ara’s, luiaards, toekans, pijlgifkikkers, apen, miereneters en tapirs. U overnacht in een luxueuze bungalow met uitzicht over het ongerepte regenwoud.

Dag 14 & 15, Cabo Matapalo
Wandel over een lange hangbrug door het regenwoud en ga op zoek naar wildlife als apen, luiaards, toekans en ara’s. Met geluk is het zelfs mogelijk om tapirs te zien of een poema. Verder is het mogelijk om in het gebied te abseilen van watervallen, te surfen, te paardrijden en om ’s avonds met een gids door het regenwoud te wandelen. ’s Avonds ziet u andere dieren dan overdag, denk vooral aan insecten en kikkers.

Dag 16, Alajuela
Per binnenlandse vlucht vliegt u van Puerto Jiménez terug naar San José. Het is niet zomaar een binnenlandse vlucht, maar het voelt als een tour waarbij u onderweg kunt genieten van uitzichten over het Nationaal Park Marino Ballena en het Nationaal Park Manuel Antonio. De laatste nacht brengt u door bij een luxueuze lodge met uitzicht over de centrale vallei en nabijgelegen koffieplantages. De lodge ligt aan de rand van de centrale vallei en beschikt over slechts elf bungalows. Uw bungalow beschikt over een terras met een adembenemend uitzicht op de vulkanen Poás, Barva en Irazu, evenals de centrale vallei en de Golf van Nicoya op heldere dagen.

Dag 17, Vertrek
Geniet vandaag nog van de omgeving van de lodge, rijk aan koffie-, groenten-, en suikerrietvelden. Oop een korte wandeling van de lodge ligt het natuurreservaat El Chayote, waar zo’n 150 vogelsoorten leven. Geniet ’s middags voordat u naar het vliegveld gebracht wordt nog van een culinaire lunch. Het internationale vliegveld ligt op een klein uur rijden. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van deze luxe reis door Costa Rica!