Reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis Costa Rica » Reisschema

Dag 1, Alajuela
Bij aankomst op het internationale vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel in Alajuela gebracht, op slechts twintig minuten rijden. Het boetiek hotel wordt omringd door koffieplantages en biedt uitzicht op de centrale vallei. U overnacht in een luxueuze villa met een eigen balkon.

Dag 2, Boca Tapada
Na het ontbijt neemt u uw huurauto in ontvangst en reist u naar het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. Onderweg is het een aanrader om een tussenstop te maken bij de Poás vulkaan. Deze actieve vulkaan is 2.708 meter hoog en heeft een azuurblauw kratermeer. Hierna reist u door naar het noorden van Costa Rica. In Boca Tapada overnacht u in een luxueuze boomhut midden in het ongerepte regenwoud. Toekans vliegen voorbij en apen slingeren door de bomen.

Dag 3, Boca Tapada
’s Ochtends wordt u gewekt door het geluid van de brulapen en de tropische vogels. Na het ontbijt is het een aanrader om te gaan varen over de San Carlos rivier. De gids legt veel uit over de flora en fauna van de omgeving. Ook bezoekt u onderweg het dorpje Boca San Carlos, aan de grens met Nicaragua. Erg leuk om een goede indruk te krijgen van een plattelandsdorp. Tijdens de boottocht heeft u de kans om krokodillen, groene ara’s, apen en watervogels te spotten.

Dag 4, Boca Tapada
Vandaag kunt u nog een dagje genieten in de omgeving van Boca Tapada. Maak samen met een gids een wandeling door het tropisch regenwoud, ga paardrijden, bezoek een lokale boerderij of ga kajakken over het meer. Ook kunt u een lokale school bezoeken of een boom planten ter bescherming van het regenwoud. De omgeving is werkelijk schitterend. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 5, Arenal
Na het ontbijt reist u naar een luxueuze lodge dichtbij het Nationaal Park Arenal. Geniet van het uitzicht op de vulkaan en maak een mooie wandeling door het ongerepte regenwoud, langs lavarotsen en het meer van de vulkaan. Eind van de middag ontspannen in de heetwaterbaden. ’s Avonds culinair genieten in het restaurant van de lodge.

Dag 6, Arenal
Vandaag is het een aanrader om te gaan ziplinen. Zweef van boomtop naar boomtop en geniet onderweg van het uitzicht op het regenwoud en een hoge waterval. ’s Middags is het leuk om te gaan wandelen over de hangbruggen met schitterende uitzichten op de vulkaan, een waterval, tropische tuinen en het regenwoud.  Bij boeking ontvangt u uiteraard uitgebreide informatie over de tours en activiteiten. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 7, Bajos del Toro
Na het ontbijt reist u verder naar het nevelwoud rondom de plaats Bajos del Toro. Uniek aan dit nevelwoud gebied is dat het nog vrij onbekend is. Tijdens de weg ernaar toe ervaart u een stilte en ziet u het plattelandsleven. De lodge ligt verborgen in het nevelwoud en wordt omringd door watervallen. Er worden veel activiteiten georganiseerd zoals wine tasting, lokale kookworkshops en kunstworkshops. U overnacht in een vrijstaande bungalow met een luxe jacuzzi.

Dag 8, Bajos del Toro
Wandel vandaag naar de hoogste waterval van Costa Rica, Catarata del Toro. De waterval is zo’n 90 meter hoog en stort in een oude krater naar beneden. Het is ongeveer een uur wandelen en grootste gedeelte is via een trap naar beneden. In de namiddag kunt u nog mooie wandelingen rondom de lodge en heerlijk ontspannen in de jacuzzi.

Dag 9, Matapalo
Vandaag reist u van Bajos del Toro naar Matapalo, een klein dorpje aan de Pacifische kust. Via een onverharde weg rijdt u omhoog de bergen in naar de lodge en wordt beloond met een schitterend uitzicht over de oceaan, het regenwoud en de hoogste berg van Costa Rica. De eigenaar was vroeger chef-kok in België en zal gedurende uw verblijf heerlijk culinair voor u koken. Geniet aan de infinitypool van de rust en de schitterende omgeving.

Dag 10, Matapalo
Wakker worden door de geluiden van de tropische vogels en de brulapen. Na het ontbijt is het een aanrader om samen met de eigenaar een wandeling te maken rondom de lodge en uitleg te krijgen over de tuin, de planten en kruiden die er groeien. Erg interessant. Na de lunch is het een aanrader om naar een nabijgelegen waterval te wandelen en hier te zwemmen.

Dag 11, Matapalo
Nog één dag genieten van de omgeving van Matapalo. Het is een aanrader om vandaag met een gids te gaan kajakken door de mangroven. Hier heeft u de kans om apen, kaaimannen, wasberen en vele vogels te spotten. Ook is het mogelijk om te wandelen in het Nationaal Park Manuel Antonio, surflessen te nemen in Matapalo of om gewoon heerlijk te genieten aan de infinitypool bij de lodge.

Dag 12, Drake Bay
Vandaag levert u in Sierpe de huurauto weer in. Vervolgens vaart u door de mangroven en over zee naar het authentieke dorpje Drake Bay. Het dorpje ligt op het schiereiland Osa en wordt omringd door ongerepte regenwouden. Het is er nog geheel authentiek, rustig en ongerept. U overnacht in een luxueuze bungalow met uitzicht over de baai. Er slingeren vaak apen door de bomen en de rode ara’s vliegen in paren voorbij.

Dag 13, Drake Bay
Vandaag gaan u snorkelen bij Caño Island.De onderwaterwereld is schitterend. Zwem tussen haaien, roggen, tropische vissen en kleurrijk koraal. Daarnaast is het mogelijk om walvissen en dolfijnen langs de boot te zien zwemmen. Na het snorkelen gaat u lunchen op een tropisch strand. Eind van de middag bij uw hotel genieten van het uitzicht en de ara’s die voorbijvliegen.

Dag 14, Cabo Matapalo
Langs ongerepte regenwouden, tropische stranden en authentieke boerderijen rijdt u per taxi jeep naar Cabo Matapalo in het oosten van het schiereiland Osa. U overnacht in één van de mooiste lodges van Costa Rica. De lodge ligt midden in het tropisch regenwoud. Er zijn verschillende wandelpaden uitgezet en u heeft de kans om dieren te spotten als ara’s, luiaards, toekans, pijlgifkikkers, apen, miereneters en tapirs. U overnacht in een luxueuze bungalow met plunge pool.

Dag 15, Cabo Matapalo
Wandel vandaag via een lange hangbrug door het regenwoud en ga op zoek naar wildlife als apen, luiaards, toekans en ara’s. Het is ook een aanrader om te gaan abseilen van watervallen, te gaan paardrijden en om ’s avonds met een gids door het regenwoud te wandelen. ’s Avonds zijn er andere dieren te zien dan overdag.

Dag 16, Cabo Matapalo
Vandaag maakt u samen met een professionele gids een wandeling door het meest ongerepte nationale park van Costa Rica, het Nationaal Park Corcovado. Volgens Unico Travel het mooiste park van het land. Ontdek de schitterende natuur en de hoge bomen, die soms meer dan 70 meter hoog zijn waarin de apen u verwelkomen. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën en reptielen en 139 soorten zoogdieren. Corcovado is één van de twee plekken in Costa Rica waar alle vier de soorten apen van Costa Rica leven. Het is ook mogelijk om tapirs en soms zelfs een poema te spotten.

Dag 17, Heredia
Na het ontbijt kunt u nog genieten van de schitterende omgeving van Cabo Matapalo. Hierna wordt u per taxi jeep naar het vliegveld van Puerto Jiménez gebracht. Per binnenlandse vlucht vliegt u naar het internationale vliegveld. Het is slechts een uur vliegen en onderweg kunt u genieten van schitterende uitzichten waaronder over de walvissenstaart in een zandformatie bij Uvita. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar de finca bij Heredia gebracht. De laatste nacht verblijft u in een unieke lodge, omgeven door koffieplantages.

Dag 18, Vertrek
’s Ochtends is het een aanrader om nog een rondleiding te volgen over de koffieplantage van de finca. Hierna wordt u naar het internationale vliegveld gebracht, slechts twintig minuten rijden. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van deze luxe en avontuurlijke reis door Costa Rica!

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!