Uitgebreid reisschema2019-02-01T15:18:02+00:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Uitgebreid reisschema – 20-daagse rondreis

Dag 1, Aankomst San José / Alajuela
Na aankomst op het internationale vliegveld van Costa Rica wordt u naar een hotel in Alajuela gebracht. Het hotel is gelegen in een gebied vol koffieplantages en biedt u een prachtig uitzicht over de centrale vallei. Bij het hotel kunt lekker uitrusten van uw vlucht bij het zwembad.

Dag 2, Boca Tapada
Vandaag neemt u na het ontbijt uw huurauto in ontvangst. U kunt dan doorrijden naar de vulkaankrater Poás. Dit is een 2708 meter hoge actieve vulkaan. Het azuurblauwe water van het kratermeer heeft een temperatuur van ongeveer 85 °C. Na een bezoek aan de vulkaankrater rijdt u naar Boca Tapada. In Boca Tapada verblijft u op een unieke en exclusieve plek, namelijk een boomhut! Vanuit de boomhut heeft een prachtig uitzicht over het regenwoud.

Dag 3, Boca Tapada
Boca Tapada is een schitterend regenwoud gebied waar u veel wildlife kunt spotten! In de ochtend kunt u samen met een gids een tour door het regenwoud doen. De gids kan u alles vertellen over de flora en fauna van het gebied. Ook kunnen er veel vogels worden gespot. U kunt in de omgeving ook ananasplantages bezoeken.

Dag 4, Boca Tapada
U kunt in de ochtend lekker ontspannen. ’s Middags is het mogelijk om te gaan kajakken over de rivier San Carlos of een tour per motorboot.

Dag 5, Arenal
Vandaag reist u naar Arenal. In de middag kunt u een wandeling maken over de loopbruggen in het Nationaal Park de Arenal. Tijdens de wandeling geniet u van een adembenemend uitzicht over de vulkaan. U verblijft in een luxe boutique hotel. Uw bungalow beschikt over een buitendouche, een ruim terras omgeven door tropische tuinen, uitzicht op de vulkaan en een eigen jacuzzi.

Dag 6, Arenal
U kunt heerlijk ontspannen in de omgeving van het hotel en de vulkaan en genieten van prachtige uitzichten of een wandeling maken in de omgeving.

Dag 7, Tambor
Vandaag vertrekt u richting Tambor. Hier verblijft u in een luxe hotel met tal van faciliteiten zoals een tennisbaan, een zwembad en een golfbaan. Het hotel is gelegen in een mooie omgeving, direct aan het strand.

Dag 8, Tambor
U kunt vandaag naar het strand van Tambor gaan, paardrijden of heerlijk ontspannen aan het zwembad. Of u kunt de stranden van playa Santa Teresa en Mal Pais bezoeken.

Dag 9, Tambor
Vandaag weer heerlijk relaxen. U kunt wandelen, zwemmen of naar het strand gaan! Ook kunt u het beschermde gebied van Cabo Blanco bezoeken.

Dag 10, Matapalo / Manuel Antonio
Vandaag vertrekt u naar het volgende gebied, namelijk Matapalo. U verblijft hier in een privé bungalow. Deze kleinschalige ecolodge ligt hoog op een berg en biedt u een geweldig uitzicht over de wolken. Vanuit het zwembad heeft u een schitterend uitzicht over het regenwoud. Kom tot rust in deze mooie, maar vooral rustige omgeving. U kunt vandaag eventueel ook al een wandeling maken in het regenwoud.

Dag 11, Matapalo / Manuel Antonio
Vandaag kunt u het Nationaal Park Manuel Antonio bezoeken. In het park kunnen wandelingen worden gedaan of met een kano door het park worden gevaren. s’ Middags kunt u lekker ontspannen op het strand of bij de lodge.

Dag 12, San Gerardo de Dota
Vandaag rijdt u naar het sprookjesachtige San Gerardo de Dota. Het klimaat in dit gebied is erg koud, soms kan het zelfs vriezen. Wanneer u het gebied gaat verkennen, heeft u kans de zeldzame quetzal vogel te spotten. Het hotel waar u verblijft ligt in het nevelwoud. Uw eigen bungalow beschikt over een openhaard, een jacuzzi en biedt uitzicht over het nevelwoud.

Dag 13, San Gerardo de Dota
In de ochtend kunt u een quetzal tour doen onder begeleiding van een deskundige gids. Na de excursie kunt u in het dorp van San Gerardo de Dota een wandeling maken langs watervallen, orchideeën, mossen en rivieren.

Dag 14, Drake Bay
Vandaag levert u in Sierpe de huurauto weer in. Vervolgens vaart u met de boot door de mangroven naar Drake Bay. De lodge waar u overnacht, biedt schitterend uitzicht over de baai en de bungalows zijn omgeven door regenwoud. Vergeet vooral niet het restaurant van het hotel, want hier drinkt u de lekkerste koffie van het schiereiland Osa. Daarnaast is de vlindertuin waarover de lodge over beschikt echt de moeite waard om te bezoeken.

Dag 15, Drake Bay (Dagtour Sirena)
Vroeg in de ochtend vertrekt u met een boot en een gids naar het Ranger Station Sirena. U gaat wandelen in een ongerept gebied. Er is een hoge luchtvochtigheid, wat de wandeling vrij zwaar maakt. U heeft de kans tapirs, luiaards, brulapen en krokodillen tegen te komen. Met geluk spot u ook een poema! ’s Middags maakt u nog een wandeling en vervolgens vaart u terug naar Drake Bay.

Dag 16, Drake Bay (Snorkelen bij Caño Island)
Vandaag maakt u een tour maken naar Caño Island. Tijdens deze tour vertrekt u met snorkeluitrusting en een gids naar Caño Island, onderdeel van het Nationaal Park Corcovado. Op het eiland vindt u diverse watervallen, mooie stranden en regenwoud. U ziet kleurrijke tropische vissen, schildpadden en soms zelfs haaien en reuzenmanta’s. Tijdens de boottocht kunnen de dolfijnen en walvissen zich ook nog eens laten zien. In de middag luncht u op het strand vlakbij het eiland.

Dag 17, Nationaal Park Corcovado
U rijdt in de ochtend met een taxi naar het Nationaal Park Corcovado. Samen met de taxichauffeur volgt u een mooie route, langs boerderijen en regenwouden naar Carate. De lodge waar u verblijft, biedt onbeschrijfelijke uitzichten over het Nationaal Park Corcovado. De lodge beschikt over een zwembad en een zeer goed restaurant.

Dag 18, Nationaal Park Corcovado
Vroeg in de ochtend maakt u samen met een privé gids een wandeling door het Nationaal Park Corcovado. Na de wandeling wordt u naar Carate gebracht om hier vervolgens een strandwandeling te maken van 40 minuten. Eenmaal aangekomen begint de hike door Corcovado. U bevindt zich in één van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica. Ontdek de schitterende natuur en de hoge bomen, die soms meer dan 70 meter hoog zijn waarin de apen u verwelkomen. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën, reptielen en 139 soorten zoogdieren. Corcovado is één van de twee plekken in Costa Rica waar alle vier de soorten apen van Costa Rica leven. U heeft ook kans om tapirs en zelfs een poema te zien.

Dag 19, Nationaal Park Corcovado
Vandaag kunt u genieten van uw laatste dag. U kunt gaan wandelen in de omgeving of lekker ontspannen bij de lodge.

Dag 20, Binnenlandse vlucht, vertrek
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Puerto Jiménez gebracht. Vanuit Puerto Jiménez vliegt u naar het internationale vliegveld. Vanaf hier vertrekt uw internationale vlucht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Pin It on Pinterest