Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Alajuela
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Costa Rica wordt u naar uw hotel in Alajuela gebracht. U verblijft eerst in een villa met uitzicht over de centrale vallei en koffieplantages. Bij het hotel kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Boca Tapada
Vandaag neemt u na het ontbijt uw huurauto in ontvangst. Onderweg kunt u een tussenstop maken bij de Poás vulkaankrater. Dit is een 2708 meter hoge actieve vulkaan. Het azuurblauwe water van het kratermeer heeft een temperatuur van ongeveer 85 °C. Na een bezoek aan de vulkaankrater rijdt u naar Boca Tapada. In Boca Tapada verblijft u in een unieke accommodatie, namelijk een boomhut! Vanuit de boomhut heeft een prachtig uitzicht over het regenwoud.

Dag 3, Boca Tapada
Vandaag is het een aanrader om te kajakken of een boottour te maken over de San Carlos rivier. Onderweg kunt u onder andere krokodillen, gieren, ara’s, toekans, apen en kaaimannen spotten. De gids legt veel uit over de omgeving. Ook maakt u een korte stop bij een dorpje met de grens van Nicaragua.

Dag 4, Boca Tapada
Nog een dagje heerlijk ontspannen in Boca Tapada. U kunt vandaag met een gids een wandeling doen door het regenwoud of gaan kajakken. Ook kunt u een lokale school bezoeken of een boom planten ter bescherming van het regenwoud.

Dag 5, Arenal
Vandaag reist u in ongeveer twee uur naar de lodge bij de Arenal vulkaan. Bij aankomst kunt u genieten van het uitzicht en gaan wandelen in een van de parken met uitzicht op de vulkaan en op het meer van de Arenal. ’s Avonds eventueel nog ontspannen in de warmwaterbaden.

Dag 6, Arenal
Het is een aanrader om vandaag te gaan wandelen over de hangbruggen met schitterende uitzichten op de vulkaan, een waterval, tropische tuinen en het regenwoud. Ook is het leuk om te gaan ziplinen, van boomtop naar boomtop zweven met onderweg schitterende uitzichten!

Dag 7, Bajos del Toro
Dichtbij de vulkaan Arenal bevindt zich de hoogste waterval van Costa Rica, Catarata del Toro. Dit gebied is minder bekend bij de reiziger en het doet sprookjesachtig aan. U verblijft in een bungalow met een eigen jacuzzi en u kunt hele mooie wandelingen maken naar andere watervallen.

Dag 8, Bajos del Toro
Nog een dagje wandelen in de omgeving van de lodge. Het is een aanrader om naar de hoogste waterval van Costa Rica te wandelen, Catarata del Toro. De waterval ligt midden in het regenwoud en de weg er naar toe is schitterend.

Dag 9, Matapalo
Vandaag rijdt u naar Matapalo aan de Pacifische kust. Via een onverharde weg rijdt u de bergen in naar Las Nubes en wordt beloond met een schitterend uitzicht over de oceaan, het regenwoud en de hoogste berg van Costa Rica. De eigenaar is top chef en u zal heerlijk genieten van het eten, de rust en de schitterende omgeving.

Dag 10, Matapalo
Vandaag is het leuk om eigenaar Filip om uitleg te vragen over de tuin, de planten en kruiden die er groeien. Ook is het een aanrader om met een gids te gaan kajakken door de mangroven.

Dag 11, Matapalo
Nog een laatste dagje ontspannen. Het is leuk om eventueel naar het Nationaal Park Manuel Antonio te gaan en daar mooie wandelingen te maken of naar het strand van Matapalo te gaan. Verder eind van de middag genieten van het uitzicht vanuit de infinitypool.

Dag 12, Drake Bay
Vandaag levert u in Sierpe de huurauto weer in. Per boot vaart u door de mangroven en over zee naar Drake Bay. Vanaf uw bungalow heeft u schitterend uitzicht over zee. De ara’s vliegen voorbij en u bevindt zich midden in het ongerepte regenwoud.

Dag 13, Drake Bay
Vandaag gaat u een dagje snorkelen bij Caño Island. Onderweg heeft u kans om walvissen en dolfijnen te spotten en onderweg spot u wellicht wel schildpadden, tropische vissen, roggen en haaien. Na het snorkelen krijgt u nog een lunch op een tropisch strand en vervolgens kunt u eind van de middag nog bij uw hotel genieten van het uitzicht en de ara’s.

Dag 14, Matapalo (Osa)
Vandaag wordt u na het ontbijt per taxi jeep opgehaald en via een mooie route naar Matapalo op het schiereiland Osa gebracht. De lodge ligt midden in het regenwoud. Er zijn verschillende wandelpaden en u heeft kans om er luiaards, ara’s, toekans, apen en tropische vogels te spotten. U overnacht in een luxe bungalow met eigen plunge pool.

Dag 15, Matapalo (Osa)
Vandaag heeft u de mogelijkheid om een dagtour te maken naar het Nationaal Park Corcovado. De tour is optioneel. U bevindt zich in één van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica. Ontdek de schitterende natuur en de hoge bomen, die soms meer dan 70 meter hoog zijn waarin de apen u verwelkomen. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën, reptielen en 139 soorten zoogdieren. Corcovado is één van de twee plekken in Costa Rica waar alle vier de soorten apen van Costa Rica leven. U heeft ook kans om tapirs en zelfs een poema te zien.

Dag 16, Matapalo (Osa)
Vandaag is het een aanrader om te gaan abseilen van watervallen in de omgeving van de lodge. Ook is het leuk om via de loopbrug door het regenwoud te wandelen, op zoek naar wildlife.

Dag 17, Heredia
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Puerto Jiménez gebracht. Vanuit Puerto Jiménez vliegt u naar het internationale vliegveld. Hier wordt u opgehaald en naar de finca bij Heredia gebracht. U overnacht in een luxe hotel dat wordt omgeven door koffieplantages.

Dag 18, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Hier heeft u de internationale vlucht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media: