Ontdek in ons reisblog welke bezienswaardigheden van Costa Rica de moeite waard zijn om te bezoeken. Ervaar tijdens uw individuele rondreis door Costa Rica de ongerepte natuur en diversiteit aan wildlife. Een reis langs ongerepte regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden, mangroven, tropische stranden en vulkanen.

1. Nationaal Park Tortuguero

 • Tropische regenwouden
 • Boottocht over de kanalen
 • Schildpadden eieren zien leggen
 • Wildlife als luiaards, leguanen, krokodillen, apen en pijlgifkikkers

Het Nationaal Park Tortuguero ligt aan de Caribische kust van Costa Rica. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Costa Rica. Unico Travel raadt aan om uw individuele rondreis door Costa Rica met Tortuguero te beginnen. Het park staat voornamelijk bekend om de schildpadden die er van juli t/m september eieren leggen. Daarna heeft u de mogelijkheid om de eieren uit te zien komen. Ook buiten het schildpaddenseizoen is het de moeite waard om het park te bezoeken. U kunt er ontzettend veel dieren spotten en genieten van de schitterende natuur.

Wildlife

In het gebied leven talloze diersoorten. Er leven meer dan 300 soorten vogels waaronder verschillende soorten papegaaien, ijsvogels, toekans en lepelaars. Ook zijn er meer dan 111 soorten reptielen te zien, waaronder groene zeeschildpadden, lederschildpadden, kaaimannen en krokodillen. Daarnaast leven er ook 57 soorten amfibieën waaronder kleurrijke pijlgifkikkers.

Naar Tortuguero met Unico Travel

Unico Travel werkt samen met unieke lodges gelegen in het regenwoud en aan het kanaal. Begin uw reis rustig met Tortuguero. Per transfer reist u van San José naar de aanleghaven. Vervolgens vaart u per boot over de kanalen naar de lodge. Onderweg spot u ook wildlife. Tijdens de twee overnachtingen zijn alle maaltijden en drie tours inbegrepen. Zo begint u uw reis rustig en kunt u zorgeloos genieten!

Neem contact met op voor de mogelijkheden.

2. Caribische kust

 • Reggae dorpjes
 • Tropische stranden
 • Nationale parken
 • Dierenopvangcentra

Aan de Caribische kust van Costa Rica liggen gezellige dorpjes zoals Cahuita en Puerto Viejo de Talamanca. U proeft hier de echte Caribische reggae sfeer. U vindt er leuke restaurantjes met gezellige muziek, marktkraampjes, souvenirwinkels en barretjes. Daarnaast zijn er vele activiteiten te beleven. U kunt er fietsen huren en langs tropische stranden en regenwouden fietsen, ziplinen door het regenwoud, wandelen door nationale parken en dierenopvangcentra bezoeken. Een aanrader is het Jaguar Rescue Center.

Lees ons blog over Puerto Viejo de Talamanca

Het gebied is echt een aanrader om families, omdat er vele activiteiten te beleven zijn en u daarnaast ook heerlijk kunt genieten aan het strand. Voor jonge stellen is het ook leuk vanwege de gezellige Bob Marley sfeer.

Nadelen van de Caribische kust

U moet echt van de Caribische sfeer en gezelligheid houden, anders zijn andere gebieden betere keuzes voor u. Het gebied is wat toeristisch en er komen ook vele backpackers op af. Unico Travel kent wel leuke plekjes die nog minder bekend zijn aan de Caribische kust. Overnacht in een vakantiehuis midden in het regenwoud, in een bungalow net buiten het dorpje of in een luxe hotel tegenover een tropisch strand. Er is veel mogelijk. Wij denken graag met u mee!

3. Arenal vulkaan

 • Ziplinen
 • Heetwaterbaden
 • Wandeling over hangbruggen
 • Natuurreservaten rondom de vulkaan

De bekendste vulkaan van Costa Rica is de Arenal vulkaan. De vulkaan is 1.633 meter hoog en de jongste en meest actieve vulkaan van Costa Rica. De laatste uitbarstingen vonden plaats in 1968 en 2000. Rondom de vulkaan liggen verschillende natuurreservaten waar u mooie wandelingen door het regenwoud en langs lavarotsen kunt maken. Leuke activiteiten zijn ook het wandelen over de hangbruggen en het ziplinen door het regenwoud. Daarna heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden.

Nadelen van het gebied

Het is een schitterend gebied, zeker als u nog nooit een vulkaan heeft gezien. Het gebied zelf is wel wat toeristisch. Unico Travel kent leuke adresjes, ver weg van de drukte waar u dit totaal niet merkt! Ook weten wij precies welke zipline maatschappij het minst commercieel is, welke warmwaterbaden het minst druk zijn en in welk park u de mooiste wandelingen kunt maken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

4. Nationaal Park Rincón de la Vieja

 • Vulkanische activiteiten
 • Kokende modderpoelen
 • Zwavelmeren
 • Watervallen
 • Heetwaterbaden

Het Nationaal Park Rincón de la Vieja ligt in het noorden van Costa Rica. Het park ligt rond de 1.900 meter hoge vulkaan en het gebied is een stuk droger dan de andere gebieden in Costa Rica. In het park kunt u mooie wandelingen maken langs de vulkanische activiteiten zoals kokende modderpoelen en zwavelmeren.

Nadelen van Rincón de la Vieja

Als u bovenstaande activiteiten nog nooit heeft gezien, dan is het zeker de moeite waard om het park te bezoeken. Nadeel is wel dat de lodges rondom het park vrij massaal zijn en soms aanvoelen als een groot bungalowpark. Aan de andere kant hebben de parken wel een heerlijk zwembad en heetwaterbaden waar gasten gebruik van mogen maken en nog vele andere faciliteiten.

5. Rivier Tárcoles en Nationaal Park Carara

 • Boottour
 • Krokodillen
 • Vogelsoorten als ara’s

Tárcoles is een klein dorpje met een aantal kleine huisjes met zandweggetjes dichtbij zee. De omgeving staat bekend om de grootste krokodillen van Costa Rica. Vanaf de brug over de rivier is het mogelijk om deze krokodillen te spotten. Dichtbij de plaats Tárcoles ligt het Nationaal Park Carara. Het park kent een diversiteit aan natuur. Het park vormt namelijk het overgangsgebied tussen het droge noorden en de tropische regenwouden in het zuiden. In het park kunt u vele vogels spotten waaronder de rode ara’s. Het gebied is nog relatief onbekend.

Boottour over de rivier

Unico Travel werkt samen met lodges in de omgeving van het park en dichtbij de rivier. Daarnaast is het mogelijk om een boottour te maken over de rivier Tárcoles. Er zijn verschillende organisaties die dit aanbieden, maar de meeste tours zijn vrij toeristisch en commercieel. Unico Travel werkt samen met een organisatie die kleinschalige boottrips aanbiedt. De eigenaar is zelf fotograaf en vogelaar. Er wordt veel uitleg gegeven en de tour is anders dan de andere tours. Een unieke ervaring. Neem contact op!

6. San Gerardo de Dota

 • Nevelwoud
 • Bergen, rivieren, beekjes en watervallen
 • Quetzals en kolibries

Het nevelwoud van San Gerardo de Dota ligt in de bergen van Costa Rica. Het gebied bestaat uit sprookjesachtige nevelwouden. Het klimaat is hier een stuk kouder dan in de rest van het land en het kan hier zelfs vriezen. San Gerardo de Dota is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars. De kans om hier de quetzal te spotten is vrij groot. De quetzal is een vogel met lang gekleurde veren die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken.

In Costa Rica vindt u ook het nevelwoud van Monteverde. Persoonlijk raden wij Monteverde niet aan, omdat het er erg toeristisch is en de kans om de quetzal te spotten veel kleiner is. Neem contact met ons op voor meer uitleg over de verschillen tussen de nevelwouden.

7. Nationaal Park Corcovado

 • Meest ongerepte park van Costa Rica
 • Tropische regenwouden
 • Dagtour of meerdaagse hike
 • Vergunning en gecertificeerde gids nodig
 • Andere dieren dan in de rest van het land

Volgens ons is het Nationaal Park Corcovado het mooiste park van Costa Rica. In het park vindt u de meest ongerepte regenwouden van Costa Rica en de meest uiteenlopende diersoorten. U kunt hier andere dieren spotten dan in de rest van Costa Rica, zoals miereneters, tapirs, poema’s en vier soorten apen.

Barbara van Unico Travel heeft jarenlang op het schiereiland Osa gewoond. Hierdoor hebben wij goede contact met gidsen en kunnen wij vergunningen voor u regelen. Het is namelijk alleen mogelijk om het park te bezoeken met een vergunning. Neem contact op! Wij werken ook samen met professionele vogelgidsen en kennen de mooiste lodges rondom het Nationaal Park Corcovado.

Neem contact met ons op voor alle informatie over het park, de ranger stations, de gidsen, vergunningen en beste reistijd.

Ervaar ook de omgeving van Corcovado in onze luxe reis door Costa Rica.

Lees in ons blog alles over het Nationaal Park Corcovado

8. Uvita

 • Nationaal Park Marino Ballena
 • Walvissen en dolfijnen
 • Walvissenstaart in zandformatie
 • Koraalriffen

Aan de Pacifische kust van Costa Rica vindt u het dorpje Uvita. Het strand is onderdeel van het Nationaal Park Marino Ballena. Het park is bekend door de vele walvissen en dolfijnsoorten die hier het grootste gedeelte van het jaar te zien zijn. Ook bevindt zich hier één van de grootste koraalriffen in de Stille Oceaan. Vanuit de hoogte is het een aanrader om bij laag water de walvissenstaart in de zandformatie te zien. Unico Travel werkt samen met een lodge, van waar u vanaf de veranda walvissen kunt spotten in het seizoen. Neem contact op!

Overige bezienswaardigheden van Costa Rica

Er zijn uiteraard nog vele andere bezienswaardigheden in Costa Rica die wij zeker de moeite waard vinden. Deze hebben wij bewust niet in dit blog benoemd, omdat wij deze plekken liever voor ons zelf houden! Het zijn plekken waar nog weinig toeristen naar toe reizen en die niet snel op internet te vinden zijn. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Nieuwsgierig? Vraag een reis aan!