Puerto Viejo de Talamanca is een gezellig reggae dorpje aan de Caribische kust van Costa Rica. Er hangt een echte Bob Marley sfeer. U vindt er prachtige stranden, restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Houdt u van gezelligheid en stranden, dan zit u hier helemaal op uw plek! Maar wilt u ook graag activiteiten ondernemen en de natuur ontdekken? Ook dan is het prima vertoeven aan de Caribische kust! In dit blog leest u over wat er te beleven is in Puerto Viejo!

Fietsen huren

Wij Nederlanders zijn natuurlijk dol op fietsen! Ook in Puerto Viejo kunt u fietsen huren. Een aanrader is om te fietsen richting Manzanillo. Onderweg kunt u vaak ook apen en luiaards spotten! U fietst langs de mooiste stranden zoals Playa Cocles en Playa Punta Uva. Onderweg is het mogelijk om bij een lokale soda te stoppen voor een lunch of om een gezellig drankje te doen.

puerto viejo costa rica

Jaguar Rescue Center

Net buiten Puerto Viejo de Talamanca ligt het Jaguar Rescue Center. Dit is een opvangcentrum voor dieren. Er worden hier dieren als luiaards, toekans en apen opgevangen. Het doel is om de dieren weer uit te zetten in het wild. Het is mogelijk om hier een rondleiding van ongeveer anderhalf uur te volgen voor 20 USD per persoon. Erg leuk en leerzaam!

puerto viejo costa rica

Chocoladetour

Vlakbij Puerto Viejo kun je een chocoladetour doen. Het gehele proces van hoe de chocolade tot stand komt kunt u zien op een plantage. Erg leerzaam!

puerto viejo costa rica

Tropische stranden

Het is heerlijk vertoeven aan de Caribische kust aan een van de tropische stranden. Playa Cocles, Playa Negra, Playa Chiquita en Playa Punta Uva zijn prachtige plekken. Maak een mooie wandeling en drink tussendoor een drankje in een van de leuke barretjes!

puerto viejo costa rica

Uitstapjes in de omgeving van Puerto Viejo

Luiaard opvangcentrum

Op de weg van Puerto Viejo naar Cahuita is het opvangcentrum voor de luiaards te vinden. Bij de tour gaat u eerst een uurtje kanoën met een gids. Vaak zijn hier luiaards, kaaimannen, apen, wasberen en kikkers te zien! Hierna gaat u naar de opgevangen luiaards toe. Er wordt uitleg gegeven over de luiaards bijvoorbeeld over welke soorten er zijn, wat hun voeding is, waar ze voorkomen.. Erg leerzaam en het zijn natuurlijk gewoon onwijs schattige dieren om te zien!

puerto viejo costa rica

Nationaal Park Cahuita

Het Nationaal Park Cahuita is leuk om een dagje door te brengen. Voor het park hoeft u geen entreegelden te betalen, wel wordt er om een kleine donatie gevraagd. Het is een aanrader om een wandeling van ongeveer vier uur te maken en onderweg komt u mooie stranden tegen. Het is tijdens de wandeling mogelijk om even heerlijk te zwemmen en te ontspannen. In het park zijn ook veel wasberen, aapjes en luiaards te zien!

puerto viejo costa rica

Gandoca de Manzanillo

In de omgeving van Puerto Viejo is het reservaat Gandoca de Manzanillo. Het is erg leuk om hier te wandelen alleen of samen met een gids. U vindt hier mooie stranden en onderweg zijn er vaak luiaards, leguanen en wasberen te zien!

puerto viejo costa rica

Enthousiast geworden? Bekijk onze reizen naar Costa Rica of vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan.

 Lees ook:

Volg ons op social media: