Puerto Viejo Costa Rica

2019-05-09T17:44:10+02:002 mei, 2018|

Puerto Viejo de Talamanca is een gezellig reggae dorpje aan de Caribische kust van Costa Rica. Er hangt een echte Bob Marley sfeer. Je vindt er prachtige stranden, restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Houd je van gezelligheid en stranden, dan zit je hier helemaal op je plek! Maar wil jij ook graag activiteiten ondernemen en de natuur ontdekken? Ook dan is het prima vertoeven aan de Caribische kust! In dit blog lees je wat je allemaal in Puerto Viejo kunt doen!

Fietsen huren

Wij Nederlanders zijn natuurlijk dol op fietsen! Ook in Puerto Viejo kun je fietsen huren. Een aanrader is om te fietsen richting Manzanillo. Onderweg kun je vaak ook apen en luiaards spotten! Je fietst langs de mooiste stranden zoals Playa Cocles en Playa Punta Uva. Onderweg kun je bij een lokale soda stoppen voor een lunch of om een gezellig drankje te doen.

puerto viejo costa rica

Jaguar Rescue Center

Net buiten Puerto Viejo de Talamanca ligt het Jaguar Rescue Center. Dit is een opvangcentrum voor dieren. Er worden hier dieren als luiaards, toekans en apen opgevangen. Het doel is om de dieren weer uit te zetten in het wild. Je kunt er een rondleiding van ongeveer anderhalf uur volgen voor 20 USD per persoon. Erg leuk en leerzaam!

puerto viejo costa rica

Chocoladetour

Vlakbij Puerto Viejo kun je een chocoladetour doen. Het gehele proces van hoe de chocolade tot stand komt kun je zien op een plantage. Erg leerzaam!

puerto viejo costa rica

Tropische stranden

Het is heerlijk vertoeven aan de Caribische kust aan een van de tropische stranden. Zo vind je er Playa Cocles, Playa Negra, Playa Chiquita en Playa Punta Uva. Maak een mooie wandeling en drink tussendoor een drankje in een van de leuke barretjes!

puerto viejo costa rica

Uitstapjes in de omgeving van Puerto Viejo

Luiaard opvangcentrum

Op de weg van Puerto Viejo naar Cahuita vind je het opvangcentrum voor de luiaards. Bij de tour ga je eerst een uurtje kanoën met een gids. Vaak zie je luiaards, kaaimannen, apen, wasberen en kikkers! Hierna ga je naar de opgevangen luiaards toe. Er wordt uitleg gegeven over de luiaards bijvoorbeeld over welke soorten er zijn, wat hun voeding is, waar ze voorkomen.. Erg leerzaam en het zijn natuurlijk gewoon onwijs schattige dieren om te zien!

puerto viejo costa rica

Nationaal Park Cahuita

Het Nationaal Park Cahuita is leuk om een dagje door te brengen. Voor het park hoef je geen entreegelden te betalen, wel wordt er om een kleine donatie gevraagd. Je kunt een wandeling maken van ongeveer vier uur en onderweg zul je mooie stranden tegenkomen waar je kunt stoppen om even heerlijk te zwemmen en te ontspannen. In het park spot je ook veel wasberen, aapjes en luiaards!

puerto viejo costa rica

Gandoca de Manzanillo

In de omgeving van Puerto Viejo vind je ook het reservaat Gandoca de Manzanillo. Het is erg leuk om hier te wandelen alleen of samen met een gids. Je vindt hier mooie stranden en onderweg kun je vaak luiaards, leguanen en wasberen spotten!

puerto viejo costa rica

Enthousiast geworden? Bekijk onze reizen naar Costa Rica of vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan.

 Lees ook:

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest