Puerto Viejo de Talamanca, ook wel Puerto Viejo, is een gezellig dorpje aan de Caribische kust van Costa Rica. Er hangt een leuke Bob Marley sfeer. U vindt er tropische stranden, restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Houdt u van gezelligheid en stranden, dan zit u hier helemaal op uw plek! Maar wilt u ook graag activiteiten beleven en de natuur ontdekken? Ook dan is het prima vertoeven aan de Caribische kust!

In ons blog leest u over wat er zoal te beleven valt in en rondom Puerto Viejo de Talamanca!

Proef de Caribische sfeer

Het is leuk om door het kleurrijke dorpje te wandelen. Er staan overal leuke kraampjes met eten, maar ook met souvenirs. Leuke restaurantjes aan het strand, barretjes en kraampjes voor de verhuur van surfboards. U proeft hier de echte Caribische reggae sfeer!

Fietsen huren

Als Nederlanders zijn wij dol op fietsen! Ook in Puerto Viejo de Talamanca is het mogelijk om fietsen te huren. Een aanrader is om te fietsen richting Manzanillo. Onderweg kunt u vaak ook apen en luiaards spotten. De route neemt u mee langs regenwoud en tropische stranden zoals Playa Cocles en Playa Punta Uva. Onderweg is het mogelijk om bij een lokale soda te stoppen voor een lunch of om een gezellig drankje te doen.

fietsen puerto viejo costa rica

Jaguar Rescue Center

Net buiten Puerto Viejo de Talamanca ligt het Jaguar Rescue Center. Dit is een opvangcentrum voor dieren. Er worden hier dieren als luiaards, toekans en apen opgevangen. Het doel is om de dieren weer uit te zetten in het wild. Het is mogelijk om hier een rondleiding van ongeveer anderhalf uur te volgen voor 20 USD per persoon. Erg leuk en leerzaam!

Chocoladetour

Vlakbij Puerto Viejo kunt u een chocoladetour doen. Het gehele proces van hoe de chocolade tot stand komt kunt u zien op een plantage. Erg leerzaam!

Tropische stranden

Het is heerlijk vertoeven aan de Caribische kust aan een van de tropische stranden. Playa Cocles, Playa Negra, Playa Chiquita en Playa Punta Uva zijn prachtige plekken. Maak een mooie wandeling en drink tussendoor een drankje in een van de leuke barretjes!

Uitstapjes in de omgeving van Puerto Viejo

Luiaard opvangcentrum

Op de weg van Puerto Viejo naar Cahuita is het opvangcentrum voor de luiaards te vinden. Bij de tour gaat u eerst een uurtje kanoën met een gids. Vaak zijn hier luiaards, kaaimannen, apen, wasberen en kikkers te zien! Hierna gaat u naar de opgevangen luiaards toe. Er wordt uitleg gegeven over de luiaards bijvoorbeeld over welke soorten er zijn, wat hun voeding is, waar ze voorkomen.. Erg leerzaam en het zijn natuurlijk gewoon onwijs schattige dieren om te zien!

Nationaal Park Cahuita

Het Nationaal Park Cahuita is leuk om een dagje door te brengen. Voor het park hoeft u geen entreegelden te betalen, wel wordt er om een kleine donatie gevraagd. Het is een aanrader om een wandeling van ongeveer vier uur te maken en onderweg komt u mooie stranden tegen. Het is tijdens de wandeling mogelijk om even heerlijk te zwemmen en te ontspannen. In het park zijn ook veel wasberen, aapjes en luiaards te zien!

Gandoca de Manzanillo

In de omgeving van Puerto Viejo de Talamanca ligt het natuurreservaat Gandoca de Manzanillo. Het is erg leuk om hier te wandelen, alleen of samen met een gids. U vindt hier mooie stranden en onderweg zijn er vaak luiaards, leguanen en wasberen te zien!

Enthousiast geworden? Bekijk onze reizen naar Costa Rica of vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan.

Volg ons op social media: