Puerto Viejo de Talamanca, ook wel Puerto Viejo genoemd, is een gezellig dorpje aan de Caribische kust van Costa Rica. Kenmerkend is de relaxte Bob Marley sfeer. Wandel langs de tropische stranden, ontdek de restaurantjes en ervaar de ongerepte natuur. In ons blog leest u over wat er zoal te beleven valt in en rondom Puerto Viejo de Talamanca!

1. Proef de Caribische sfeer

Wandel door het Caribische dorp en ervaar de laidback sfeer. Overal staan leuke kraampjes met eten en souvenirs. Daarnaast bevinden zich leuke restaurant aan het strand met kleurrijke strandstoelen. Huur een surfboard, doe een drankje aan het strand en ervaar de sfeer. De Bob Marley sfeer is kenmerkend voor dit dorpje.

2. Huur een fiets

Als Nederlanders zijn wij dol op fietsen! Ook in Puerto Viejo is het mogelijk om fietsen te huren. Een aanrader is om te fietsen richting Manzanillo. Deze route neemt u mee langs ongerepte regenwouden en tropische stranden zoals Playa Cocles en Playa Punta Uva. Wie weet ziet u langs de weg nog luiaards en apen hoog in de bomen. Doe onderweg een drankje en probeer een typisch Costa Ricaans gerecht bij een lokale soda. Een leuke manier om de Caribische kust te ontdekken.

3. Bezoek het Jaguar Rescue Center

Net buiten Puerto Viejo de Talamanca ligt het Jaguar Rescue Center. Dit is een opvangcentrum voor verschillende soorten dieren zoals luiaards, apen en toekans. Het doel is om de dieren weer uit te zetten in het wild. Volg een rondleiding van zo’n anderhalf uur voor ongeveer 20 USD per persoon. Erg leerzaam en leuk om zo meer over de dieren van Costa Rica te leren. Ook ontzettend leuk voor kinderen, bekijk bijvoorbeeld onze familiereis naar Costa Rica.

fietsen puerto viejo costa rica

4. Volg een chocoladetour

Dichtbij Puerto Viejo is het mogelijk om een rondleiding te volgen en uitleg te krijgen over chocolade. Ontdek het hele proces hoe er van cacao chocolade gemaakt wordt. De eigenaar vertelt u alles over de geschiedenis en het maken van chocolade. Aan het eind van de tour proeft u ook nog chocolademelk en de chocolade. Erg leerzaam en vooral leuk!

5. Verken de tropische stranden

Aan de Caribische kust is het heerlijk vertoeven aan de tropische stranden. Ontdek stranden als Playa Cocles, Playa Negra, Playa Chiquita en Playa Punta Uva. Schitterende stranden met wuivende palmbomen. Maak een mooie wandeling en doe een drankje bij één van de vele barretjes aan het strand.

Uitstapjes in de omgeving van Puerto Viejo

1. Luiaard opvangcentrum

Op de weg van Cahuita naar Puerto Viejo ligt het opvangcentrum voor de luiaards. Het is ontzettend leuk om hier een rondleiding te volgen. Allereerst vaart u samen met een lokale gids door het natuurreservaat, waarbij u de kans heeft om luiaards, apen, kaaimannen en wasberen te zien. Hierna bezoekt u de luiaards die hier worden opgevangen. Er wordt uitleg gegeven over de levenswijze en voeding van de luiaards, de verschillende soorten luiaards en er worden leuke feitjes verteld. De tour is erg leerzaam en leuk om te volgen.

Ontdek ons blog over de luiaards in Costa Rica

2. Nationaal Park Cahuita

Op slechts een half uur rijden van Puerto Viejo ligt het Nationaal Park Cahuita. Het is een mooi park om een dag te wandelen. Ontdek de tropische stranden en het ongerepte regenwoud. De kans is groot om hier luiaards, wasberen en apen in het wild te spotten. Voor het park hoeft u geen entreegelden te betalen, wel wordt er om een kleine donatie gevraagd. Wandel door het ongerepte regenwoud en ontspan tussendoor aan de tropische stranden.

3. Gandoca de Manzanillo

Op slechts een half uur rijden van Puerto Viejo ligt het dorp Manzanillo. Dit is een leuk Caribisch dorpje met een eigen natuurreservaat, genaamd natuurreservaat Gandoca de Manzanillo. Het is ontzettend leuk om hier te wandelen. Ontdek de tropische stranden en spot luiaards, wasberen en leguanen in het ongerepte regenwoud.

Enthousiast geworden?

Bekijk onze rondreizen naar Costa Rica of vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan.

Nieuwsgierig? Bekijk onze rondreizen naar Costa Rica