Familiereis Costa Rica

U bent hier: Home » Familiereis Costa Rica

Geniet als gezin en maak een familiereis door Costa Rica, een aantrekkelijke reisbestemming voor elke leeftijd. Geniet van avontuurlijke activiteiten, wandel op een rustig tempo door de ongerepte natuurgebieden en spot veel wildlife. Een groot voordeel is dat de reisafstanden kort zijn en de natuurlandschappen zich steeds afwisselen. Bovendien is de manier van reizen uniek. Het vervoer tijdens deze familiereis door Costa Rica is een combinatie van het reizen per boot, per jeep en privé transfers. Daarnaast hebben de accommodaties faciliteiten voor kinderen, zoals een zwembad. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze familiereis naar Costa Rica geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: San José – Tortuguero – Puerto Viejo de Talamanca – Puerto Viejo de Sarapiquí – Arenal – Rincón de la Vieja – Matapalo – Drake Bay – Manuel Antonio.
Dagen: 20 dagen/19 nachten.
Prijsindicatie*: €1.700,- per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.
* Deze prijs per persoon is gebaseerd op een bezetting van twee volwassenen en twee kinderen vanaf 12 jaar.
* De prijsindicatie bedraagt €1.550,- per persoon met het reizen met twee kinderen onder de 12 jaar.

familiereis costa rica hangbrug
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze familiereis naar Costa Rica:

Groene Vink Per 4×4 huurauto door Costa Rica reizen
Groene Vink Raften over de Sarapiquí rivier
Groene Vink Ziplinen langs de Arenal vulkaan
Groene Vink Langste waterglijbaan van Costa Rica
Groene Vink Schildpadden eieren zien leggen in Tortuguero
Groene Vink Wildlife spotten als ara’s, toekans, luiaards en tapirs
Groene Vink Walvissen spotten aan de Pacifische kust

Wij hebben dankzij het meedenken van het team van Unico Travel een geweldig mooie reis met ons gezin kunnen maken. Barbara en haar team hebben op ons verzoek een geweldig programma gemaakt waarbij onze uiteindelijke reiservaring ruimschoots is overtroffen. Unico Travel raden wij een ieder aan.

5 out of 5 stars
Familie Treep

Barbara heeft ervoor gezorgd dat deze reis een onvergetelijke werd. Tot in de puntjes geregeld (4WD, ophaalpunten, overnachtingen, tours) en de algehele opzet van de reis. Unico Travel leidt je naar de punten die niet iedereen kent. Service is top en reacties wanneer nodig zijn stipt!

5 out of 5 stars
Familie Weststrate

Unico travel heeft ons geholpen bij het plannen van onze prachtigste reis ooit. We hadden niet kunnen dromen dat we in zulke mooie locaties met respect voor de natuur zouden logeren. De uitgestippelde reis was in overleg met onze wensen en ideeën maar heeft het nog overtroffen door de unieke locaties die Unico travel hieraan verbonden heeft. Dit hadden we nooit zelf kunnen vinden en boeken. Het was Pura Vida!

5 out of 5 stars
Familie Herrebosch

Deze zomer zijn wij in juli met het hele gezin (3 kinderen van 11,12 en 13 jaar) met Unico Travel naar Costa Rica gereisd. Het werd een super vakantie waarvan het hele gezin heeft genoten. Alles was tot in de perfectie geregeld.

5 out of 5 stars
Peter

Prachtige reis in Costa Rica gehad welke goed door Unico Travel was samengesteld. Opvallend veel afwisseling van landschappen, veel natuur gezien en dieren als tapirs en een poema! Kortom, een heel bijzondere ervaring rijker!

5 out of 5 stars
Familie Sloot

Foto impressie van deze familiereis Costa Rica

Gebieden van deze familiereis door Costa Rica

De gebieden van deze voorbeeldreis zijn bewust gekozen, omdat het voor iedereen van het gezin aantrekkelijk is. Het zijn gebieden waar veel activiteiten te ondernemen zijn. Ook zijn er accommodaties geselecteerd waar het als gezin fijn is om te verblijven. Barbara van Unico Travel heeft altijd met haar dochter door Costa Rica gereisd en kan uit eigen ervaring vertellen welke gebieden en accommodaties door kinderen positief ervaren worden. Bovendien is het belangrijk om een rustig reistempo aan te houden. Tijdens de familiereis door Costa Rica reist u naar de volgende gebieden.

Nationaal Park Tortuguero

Het Nationaal Park Tortuguero staat bekend om de schildpadden die er in de maanden juli t/m september eieren leggen. Het gebied bestaat uit tropisch regenwoud. Per boot vaart u door de kanalen naar de lodge toe. Samen met een gids maakt u een wandeling door de tropische tuin, vaart u per boot over de kanalen en spot u wildlife. In het gebied heeft u de kans om dieren als apen, leguanen, pijlgifkikkers, luiaards, krokodillen, wasberen en kaaimannen te spotten. De lodge heeft een groot zwembad.

Puerto Viejo de Talamanca

Puerto Viejo de Talamanca, ook wel Puerto Viejo genoemd, is een dorp aan de Caribische kust. Kenmerkend is de typische reggae sfeer. Er zijn vele activiteiten te ondernemen als gezin. Voor kinderen is het leuk om naar het Jaguar Rescue Center gaan of naar het opvangcentrum voor luiaards. Ook is het heel leuk om te fietsen langs de Caribische kust. Maak een wandeling door het Nationaal Park Cahuita en spot apen, luiaards, leguanen en wasberen. Voor de tieners is het leuk om een surfles te nemen, waarbij u als ouder heerlijk aan een tropisch strand kunt genieten.

Puerto Viejo de Sarapiquí

Midden in de Caribische laaglanden ligt de plaats Puerto Viejo de Sarapiquí. De omgeving staat bekend om de ananasplantages en de rivier de Sarapiquí. Hoe gaaf is het om als gezin met elkaar te gaan raften in een schitterende omgeving. De lodge waar u overnacht ligt aan de oevers van de rivier. Via een hangbrug kunt u  door het regenwoud wandelen en op zoek gaan naar apen, neusberen, toekans en pijlgifkikkers.

Arenal vulkaan

Eén van de hoogtepunten van deze familiereis door Costa Rica is de omgeving van de Arenal vulkaan. Hoe mooi is het om uw kinderen een actieve vulkaan te laten zien. Ga samen ziplinen en zweef van boomtop naar boomtop met uitzicht over een hoge waterval of over de vulkaan zelf. Bovendien is het een aanrader om een wandeling te maken over de hangbruggen bij Mistico.

Rincón de la Vieja

Het Nationaal Park Rincón de la Vieja staat bekend om de vulkanische activiteiten, zoals kokende modderpoelen en zwavelmeren. Het is hier droger dan in de rest van het land. Maak als gezin een wandeling door het park en geniet van een picknick lunch bij een mooie waterval. U overnacht bij een lodge waar vele activiteiten mogelijk zijn. Een unieke ervaring voor kinderen is om van de langste waterglijbaan van Costa Rica dwars door het regenwoud te glijden. De ouders kunnen heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden bij de lodge.

Matapalo

Het dorp Matapalo ligt aan de Pacifische kust om als gezin tot rust te komen. U overnacht in een ingerichte safari tent aan het strand. Vaak slingeren de apen voorbij. Volg een surfles, ontspan aan het zwembad, neem een duik in de zee en maak een kajaktocht door de mangroven.

Drake Bay

Het ongerepte dorp Drake Bay ligt op het schiereiland Osa. Per boot vaart u langs de mangroven en over zee naar Drake Bay. Een bijzondere ervaring als gezin is de wandeling door het Nationaal Park Corcovado. Dit is één van de meest ongerepte nationale parken van Costa Rica. Samen met een professionele gids wandelt u door het regenwoud en gaat u op zoek naar tapirs, miereneters, vier soorten apen en nog veel meer dieren. Met geluk spot u zelfs een poema! Ook gaat u een dagje snorkelen bij Caño Island. Onderweg heeft u kans om walvissen en dolfijnen te spotten. Unico Travel heeft goede lokale contacten met gidsen. Beide tours zijn inbegrepen.

Manuel Antonio

Het Nationaal Park Manuel Antonio ligt aan de Pacifische kust en wordt omgeven door een tropisch strand met een boulevard. Manuel Antonio is vrij toeristisch, maar wel gezellig om als gezin de reis mee af te sluiten. Ook is het leuk om naar de plaats Quepos te gaan, waar een leuke haven is met restaurants. Het hotel waar u overnacht heeft drie zwembaden en ligt vlakbij het strand en het nationaal park.

Interesse? Vraag deze reis aan!

Extra informatie en tips voor deze familiereis Costa Rica

Tijdens deze familiereis door Costa Rica reizen jullie voornamelijk met een avontuurlijke 4 wheeldrive door het land heen. Ook reizen jullie per shuttlebus naar de Caribische kust, per boot van Sierpe naar Drake Bay en met een privé transfer van Sierpe naar Manuel Antonio.
De KLM vliegt rechtstreeks in de wintermaanden rechtstreeks naar Costa Rica. In de overige maanden is de fijnste vlucht met een korte overstap in Panama-Stad.
Al jarenlang organiseren wij familiereizen naar Costa Rica. De meeste families gaan in de zomer-, mei- of kerstvakantie. Wij raden aan om minimaal twee weken te gaan. Costa Rica is een waanzinnig mooi land. Zelf heb ik (Barbara) er jaren gewoond en samen met mijn dochter reis ik ieder jaar terug. Deze reis is leuk voor het hele gezin vanwege:
 • Korte reisafstanden
 • Meerdere nachten per gebied
 • Kindvriendelijke en kleinschalige accommodaties
 • Afwisselende landschappen en activiteiten
Van juli t/m september leggen in Tortuguero de schildpadden eieren. Tijdens deze reis heeft u de kans om dit te zien. Het is een indrukwekkend moment en een ervaring die u nooit zal vergeten. Onder begeleiding van een gecertificeerde gids kunt u dit van dichtbij meemaken. Unico Travel werkt samen met deze gidsen.

- Ontdek meer over de schildpadden in ons reisblog -
Vanuit San José reizen jullie naar de aanleghaven waar jullie op de boot stappen naar Tortuguero. Jullie varen door de kanalen langs ongerepte regenwouden naar de lodge. Vervolgens verkennen jullie samen met de gids het dorpje. Ook wandelen jullie door de tropische tuin en maken jullie een boottour door de kanalen.

Het is fijn om de reis met Tortuguero te beginnen. In de eerste plaats omdat er drie maaltijden per dag zijn inbegrepen. In de tweede plaats omdat er drie tours zijn begrepen en het transport. Zo hoeven jullie aan het begin van de reis nergens over na te denken! In Tortuguero hebben jullie kans om moederschildpadden eieren te zien leggen en luiaards, apen, krokodillen en leguanen te spotten.

Na Tortuguero reizen jullie verder naar de Caribische kust. Hier vinden jullie tropische stranden, ongerepte regenwouden en kunnen jullie leuke activiteiten ondernemen. Jullie kunnen fietsen huren, dierenopvangcentra bezoeken, ziplinen, cacaotour volgen, wandelen in nationale parken.. Er is veel te beleven!
Tijdens deze familiereis door Costa Rica is er ontzettend veel te doen:
 • Ziplinen langs de vulkaan
 • Wandelen over de hangbruggen
 • Glijden van de langste waterglijbaan van Costa Rica
 • Fietsen langs tropische stranden
 • Raften over wilde rivieren
 • Hiken door het regenwoud
 • Ontspannen in heetwaterbaden
 • Dierenopvangcentra bezoeken
 • Wildlife spotten
Tijdens deze familiereis door Costa Rica heeft u de kans om vier soorten apen, luiaards, pijlgifkikkers, tapirs, miereneters, neusberen, krokodillen, kaaimannen, toekans, ara's en nog veel meer dieren te spotten. Unico Travel geeft bij boeking altijd aan waar u zelf veel dieren kunt spotten en waar u beter met een gids op pad kunt gaan.
Tijdens deze reis overnachten jullie in kleinschalige accommodaties. Bijna elk hotel heeft een zwembad en ligt op een unieke locatie. Jullie overnachten in mooie lodges, maar ook een keer in een comfortabele tent aan het strand. Het is een afwisselende reis. Unico Travel heeft al deze accommodaties zelf bezocht en speciaal voor deze reis uitgezocht.