Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Familiereis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Dag 1, San José
De reis begint in San José, de hoofdstad van Costa Rica. Na een lange vlucht worden jullie opgehaald en naar het hotel gebracht waar jullie de eerste nacht zullen verblijven.

Dag 2, Tortuguero
Vandaag worden jullie vroeg in de ochtend opgehaald en naar de aanleghaven gebracht. Onderweg rijden jullie langs het Nationaal Park Braulio Carrillo en Guapiles. In Guapiles krijgen jullie een ontbijtje aangeboden. Vervolgens bezoeken jullie nog een bananenplantage. Hierna reizen jullie naar de aanleghaven en varen jullie per boot door de kanalen naar de lodge toe. De lodge ligt midden in het regenwoud en dichtbij het dorpje en het strand. Bij aankomst gaan jullie lunchen en bezoeken jullie samen met een gids het dorp Tortuguero.

Dag 3, Tortuguero
Vandaag gaan jullie met de gids naar de tropische tuin van de lodge. Hier zien jullie pijlgifkikkertjes, prachtige vlinders en leguanen. In de middag maken jullie een boottour door het Nationaal Park Tortuguero en gaan jullie op zoek naar wildlife. Jullie varen over de rivier en door smallere kanalen door het regenwoud.  Jullie hebben kans om apen, krokodillen, kaaimannen, leguanen, schildpadden en vele vogelsoorten te spotten.

Dag 4 t/m 6, Puerto Viejo de Talamanca
N a het ontbijt varen jullie terug naar de aanleghaven en worden jullie per transfer naar Guapiles gebracht. Hier vertrekt de shuttlebus naar Puerto Viejo de Talamanca, ook wel Puerto Viejo genoemd. Dit dorpje ligt aan de Caribische kust. Er hangt een gezellige Bob Marley sfeer. In het dorpje is genoeg te beleven. Er zijn sfeervolle restaurantjes, barretjes, winkels, kraampjes en er zijn veel activiteiten te doen.

  • Fietsen huren en fietsen langs tropische stranden en regenwouden
  • Wandelen in het Nationaal Park Cahuita
  • Dierenopvangcentra bezoeken
  • Cacaoplantage bezoeken
  • Wandelen in Gandoca de Manzanillo
  • Surfen

Dag 7, Puerto Viejo de Sarapiquí
Vandaag wordt de huurauto afgeleverd en hiermee reizen jullie verder naar Puerto Viejo de Sarapiquí. Sarapiquí ligt tussen ananasplantages en midden in het regenwoud. In de omgeving is het mogelijk om te gaan raften, kajakken, paardrijden, een boottour te maken of om een ananasplantage te bezoeken. Daarnaast leven er hier in het regenwoud ook dieren als luiaards, pijlgifkikkers, apen en agoeti’s.

Dag 8 en 9, Arenal
Vandaag reizen jullie verder naar de Arenal vulkaan. De Arenal vulkaan is 1.663 meter hoog en is nog steeds actief. Rondom de vulkaan kunnen jullie schitterende wandelingen maken met uitzicht op de vulkaan, het meer en lavarotsen. Met een avontuurlijke zipline zweven jullie van boomtop naar boomtop. Maak een wandeling over de hangbruggen door het regenwoud, tropische tuin en waterval. Geniet vanuit de infinitypool van een schitterend uitzicht op het meer van de vulkaan.

Dag 10 t/m 12, Rincón de la Vieja
Vanuit de Arenal vertrekken jullie weer een heel ander landschap van Costa Rica, Rincón de la Vieja. Bij aankomst kunnen jullie heerlijk ontspannen bij de lodge. Jullie kunnen zwemmen in het zwembad of bij de heetwaterbaden. Ook vinden jullie bij de lodge de langste waterglijbaan van Costa Rica! De komende dagen kunnen jullie wandelen in het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Jullie kunnen hier wandelen langs kokende modderpoelen en zwavelmeren. Ook kunnen jullie bij de lodge paardrijden, ziplinen, abseilen..

Dag 13 en 14, Matapalo
Vanuit Rincón de la Vieja reizen jullie naar het strand van Matapalo. Jullie overnachten in een volledig uitgeruste tent vlakbij het strand en aan het zwembad. Hier kunnen jullie heerlijk bijkomen, maar ook is het zeker een aanrader om surflessen te nemen!

Dag 15 t/m 17, Drake Bay
Na Matapalo reizen jullie verder naar Sierpe. Hier leveren jullie de huurauto weer in. Vervolgens varen jullie per boot door de mangroven en over zee naar Drake Bay. Drake Bay ligt op het schiereiland Osa en vlakbij het Nationaal Park Corcovado, één van de meest ongerepte parken van Costa Rica. Jullie gaan een dagje wandelen in het park met een gids op zoek naar tapirs, miereneters en poema’s! Ook gaan jullie snorkelen bij Caño Island en hebben jullie de kans om walvissen en dolfijnen te spotten!

Dag 18 en 19, Manuel Antonio
Per boot varen jullie weer terug naar Sierpe en vervolgens per transfer naar Manuel Antonio. Hier kunnen jullie de laatste twee dagen genieten aan het strand of aan het zwembad. Eventueel nog een dagje naar het nationaal park om luiaards, apen en wasberen te zien.

Dag 20, Vertrek
Vandaag is alweer de laatste dag van jullie familiereis Costa Rica aangebroken. Jullie worden opgehaald en naar het vliegveld gebracht. De chauffeur zal onderweg nog een tussenstop maken bij de rivier Tárcoles. Hier kunnen jullie vaak grote krokodillen zien liggen. Eenmaal in het vliegtuig kunnen jullie nagenieten van de prachtige reis door Costa Rica!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.

M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!
Interesse? Vraag deze reis aan!
Volg ons op social media