Uitgebreid reisschema2019-10-02T14:31:56+02:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Familiereis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Dag 1, San José
De reis begint in San José, de hoofdstad van Costa Rica. Na een lange vlucht worden jullie opgehaald en naar het hotel gebracht waar jullie de eerste nacht zullen verblijven.

Dag 2, Tortuguero
Vandaag worden jullie opgehaald vanuit San José en met een transfer naar Tortuguero gebracht. Jullie rijden langs het Nationaal Park Braulio Carrillo richting de Caribische kust. Onderweg worden er een aantal stops gemaakt en vervolgens varen jullie per boot door de kanalen en het regenwoud naar de lodge. In de middag maken jullie een tour met de gids naar het dorp Tortuguero.

Dag 3, Tortuguero
Vandaag gaan jullie met de gids naar de tropische tuin van de lodge. Hier zien jullie pijlgifkikkertjes, prachtige vlinders en leguanen. In de middag maken jullie een boottour naar het Nationaal Park Tortuguero op zoek naar wildlife. Jullie varen over de rivier en door smallere kanalen de jungle in.  Vandaag is de kans groot dat jullie veel dieren zien zoals krokodillen, kaaimannen, schildpadden en apen.

Dag 4 t/m 6, Puerto Viejo de Talamanca
In de ochtend worden jullie naar Puerto Viejo de Talamanca gebracht. Dit dorpje ligt aan de Caribische kust en er hangt een gezellige Bob Marley sfeer. In het dorpje is genoeg te doen, er zijn sfeervolle restaurantjes, vele winkeltjes en er zijn verschillende activiteiten te beleven. Zo kunnen jullie fietsen huren, het Jaguar Rescue Centre bezoeken, luiaardopvangcentrum, Nationaal Park Cahuita of het natuurreservaat van Manzanillo.

Dag 7, Puerto Viejo de Sarapiqui
Vandaag wordt de huurauto afgeleverd en hiermee reizen jullie verder naar Puerto Viejo de Sarapiquí. Puerto Viejo de Sarapiquí ligt tussen ananasplantages en midden in het regenwoud. In Puerto Viejo de Sarapiquí is het mogelijk om te gaan raften op de Sarapiquí rivier. Ook kunnen er andere activiteiten gedaan worden zoals kajakken, paardrijden of jullie kunnen een ananasplantage bezoeken.

Dag 8 en 9, Arenal
Vandaag reizen jullie verder naar de Arenal vulkaan. De Arenal vulkaan is 1663 meter hoog en is nog steeds actief. Bij de vulkaan kunnen er mooie wandelingen gemaakt worden, met prachtig uitzicht op de vulkaan en lavarotsen. De kinderen kunnen zich uitleven als Tarzan en Jane tijdens de avontuurlijke canopy tour, waarbij ze van boomtop naar boomtop slingeren over rivieren, watervallen en het regenwoud. Ook is het leuk om te gaan wandelen over de hangbruggen!

Dag 10 t/m 12, Rincón de la Vieja
Vanuit de Arenal vertrekken jullie weer een heel ander landschap van Costa Rica, Rincón de la Vieja. Bij aankomst kunnen jullie heerlijk ontspannen bij de lodge. Jullie kunnen zwemmen in het zwembad of bij de heetwaterbaden. Ook vinden jullie bij de lodge de langste waterglijbaan van Costa Rica! De komende dagen kunnen jullie wandelen in het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Jullie kunnen hier wandelen langs kokende modderpoelen en zwavelmeren. Ook kunnen jullie bij de lodge paardrijden, ziplinen, abseilen..

Dag 13 en 14, Matapalo
Vanuit Rincón de la Vieja reizen jullie naar het strand van Matapalo. Jullie overnachten in een volledig uitgeruste tent vlakbij het strand en aan het zwembad. Hier kunnen jullie heerlijk bijkomen, maar ook is het zeker een aanrader om surflessen te nemen!

Dag 15 t/m 17, Drake Bay
Na Matapalo reizen jullie verder naar Sierpe. Hier leveren jullie de huurauto weer in. Vervolgens varen jullie per boot door de mangroven en over zee naar Drake Bay. Drake Bay ligt op het schiereiland Osa en vlakbij het Nationaal Park Corcovado, één van de meest ongerepte parken van Costa Rica. Jullie gaan een dagje wandelen in het park met een gids op zoek naar tapirs, miereneters en poema’s! Ook gaan jullie snorkelen bij Caño Island en hebben jullie de kans om walvissen en dolfijnen te spotten!

Dag 18 en 19, Manuel Antonio
Per boot varen jullie weer terug naar Sierpe en vervolgens per transfer naar Manuel Antonio. Hier kunnen jullie de laatste twee dagen genieten aan het strand of aan het zwembad. Eventueel nog een dagje naar het nationaal park om luiaards, apen en wasberen te zien.

Dag 20, Vertrek
Vandaag is alweer de laatste dag van jullie familiereis Costa Rica aangebroken. Jullie worden opgehaald en naar het vliegveld gebracht. De chauffeur zal onderweg nog een tussenstop maken bij de rivier Tarcoles. Hier kunnen jullie vaak grote krokodillen zien liggen. Eenmaal in het vliegtuig kunnen jullie nagenieten van de prachtige reis door Costa Rica!

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest