Reisschema

Home » Familiereis Costa Rica » Reisschema

Dag 1, San José
Vandaag heeft u de internationale vlucht naar Costa Rica (exclusief). Na een lange vlucht komt u aan in San José, de hoofdstad van Costa Rica. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht waar u de eerste nacht zal verblijven.

Dag 2, Tortuguero
Vandaag wordt u vroeg in de ochtend opgehaald en naar de aanleghaven gebracht. Onderweg rijdt u langs het Nationaal Park Braulio Carrillo en Guapiles. In Guapiles krijgt u een ontbijt aangeboden. Vervolgens bezoekt u nog een bananenplantage. Hierna reist u naar de aanleghaven en vaart u per boot door de kanalen naar de lodge toe. De lodge ligt midden in het ongerepte regenwoud en dicht bij het dorpje en het strand. Bij aankomst gaat u lunchen en bezoekt u samen met een gids het dorp Tortuguero.

Dag 3, Tortuguero
Vandaag wandelt u samen met de gids door de tropische tuin van de lodge. Hier ziet u pijlgifkikkertjes, prachtige vlinders en leguanen. In de middag maakt u een boottour door het Nationaal Park Tortuguero en gaat u op zoek naar wildlife. U vaart over de rivier en door smallere kanalen door het regenwoud.  U heeft kans om apen, krokodillen, kaaimannen, leguanen, schildpadden en vele vogelsoorten te spotten.

Van juli t/m september is het mogelijk om ’s avonds met een gids naar het strand te gaan om schildpadden eieren te zien leggen en vervolgens terug de zee in te zien gaan. Erg indrukwekkend om te zien. 

Dag 4, Puerto Viejo de Talamanca
Na het ontbijt checkt u uit en vaart u terug naar de aanleghaven. Per transfer reist u terug naar Guapiles. Hier krijgt u nog een lunch aangeboden en na de lunch vertrekt de shuttlebus naar Puerto Viejo de Talamanca, ook wel Puerto Viejo genoemd. Dit dorpje ligt aan de Caribische kust. Er hangt een gezellige Bob Marley sfeer. U overnacht in een bungalow op loopafstand van het dorpje.

Dag 5, Puerto Viejo de Talamanca
Vandaag is het een aanrader om fietsen te huren en naar het Jaguar Rescue Center te gaan. Hier worden dieren als luiaards, apen en katachtigen opgevangen. Erg interessant om hier een rondleiding te volgen. Hierna fietsen langs tropische stranden en ongerepte regenwouden. Onderweg stoppen om een drankje te doen aan het strand en om te lunchen. De omgeving is schitterend.

Dag 6, Puerto Viejo de Talamanca
Vandaag is het een aanrader om met de bus naar het Nationaal Park Cahuita te gaan of naar het natuurreservaat Gandoca de Manzanillo. Dit zijn schitterende parken met tropische stranden en ongerepte regenwouden. Hier kunt u een mooie wandeling maken en op zoek gaan naar luiaards, wasberen, leguanen en apen. Verder is het mogelijk om vandaag te gaan ziplinen door het regenwoud, een cacaotour te volgen, te surfen of om het opvangcentrum voor luiaards te bezoeken.

Dag 7, Puerto Viejo de Sarapiquí
Vandaag wordt de huurauto afgeleverd en hiermee reist u verder naar Puerto Viejo de Sarapiquí. Sarapiquí ligt tussen ananasplantages en midden in het regenwoud. In de omgeving is het mogelijk om te gaan raften, kajakken, paardrijden, een boottour te maken of om een ananasplantage te bezoeken. Daarnaast leven er hier in het regenwoud ook dieren als luiaards, pijlgifkikkers, apen en agoeti’s.

Dag 8, Arenal
Na het ontbijt kunt u nog gaan raften over de Sarapiquí rivier. Hierna reist u door naar de omgeving van de Arenal vulkaan. De Arenal vulkaan is 1.663 meter hoog en is nog steeds actief. U overnacht in een kleinschalige accommodatie met uitzicht op het meer van de Arenal. Het is mogelijk om rond de vulkaan mooie wandelingen te maken door de natuur en langs lavarotsen. Eind van de middag heerlijk ontspannen in de infinitypool en genieten van het uitzicht. U overnacht in een ruime casita.

Dag 9, Arenal
Vandaag is het een aanrader om te gaan ziplinen. Zweef van boomtop naar boomtop door het regenwoud en langs een hoge waterval. Hierna is het leuk om over de hangbruggen te wandelen door het regenwoud, langs een tropische tuin en een waterval. Onderweg kunt u neusberen, apen en luiaard spotten. ’s Middags weer genieten in het zwembad en ’s avonds heerlijk uiteten in het dorpje.

Dag 10, Tenorio
U rijdt vandaag in ongeveer 2,5 uur naar Nationaal Park Tenorio. Bij aankomst kunt u genieten van de tropische tuin vol tropische bloemen en vogels. ’s Middags is het leuk om een privé natuurreservaat in de omgeving te bezoeken met wandelpaden, bruggen en beekjes. Hier kunt u onder andere pijlgifkikkers, luiaards en toekans zien

Dag 11, Tenorio
In de ochtend kunt u wandelen in Nationaal Park Tenorio. U kunt hier de prachtige waterval bezoeken en u kunt stoppen bij  de uitkijkpunten, waar u uitzicht heeft op de Tenorio vulkaan. In de middag is het mogelijk om te gaan tuben over de rivier Rio Celeste. U ziet er veel reptielen, vogels en zoogdieren.

Dag 12, Tenorio
Vandaag kunt u nog een dag ontspannen bij de accommodatie. Ook is het mogelijk om vandaag te gaan wandelen in het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Tijdens de wandeling ziet u vulkanische activiteiten, zoals kokende modder en zwavelmeren. Ook kunt u hier van een lange waterglijbaan glijden. Een andere mogelijkheid is om een avondtour te volgen in een nabijgelegen natuurreservaat, waar u de kans heeft om tapirs te zien. De kans is namelijk het grootst om tapirs in de avond te zien, omdat ze in het donker het meest actief zijn.

Dag 13, Matapalo
Na het ontbijt reist u naar Matapalo, een klein kustplaatsje gelegen tussen Manuel Antonio en Dominical. U overnacht in een volledig ingerichte tent aan het zwembad en dicht bij het strand. Een fijne plek om zowel te ontspannen, als om leuke activiteiten te beleven. In de namiddag heerlijk genieten aan het zwembad of aan het strand. U heeft de kans om luiaards in de bomen te zien en er kunnen aapjes over de tent heen lopen.

Dag 14, Matapalo
Vandaag is het een aanrader om surflessen te nemen. Unico Travel werkt al jarenlang samen met een lokale surfschool. Ook is het mogelijk om een dagje te wandelen in het natuurreservaat Barú in Dominical of om naar de Nauyaca Waterfalls te gaan. De omgeving is schitterend!

Dag 15, Drake Bay
Vandaag reist u van Matapalo naar Sierpe. Hier levert u de huurauto weer in. Vervolgens stapt u op de boot naar Drake Bay. Het is een mooie tocht door de mangroven en het laatste stuk over zee. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar de lodge gebracht. Hier kunt u genieten van het uitzicht op zee. Er vliegen vaak grote groepen ara’s voorbij. ’s Avonds heerlijk dineren in het dorpje.

Dag 16, Drake Bay (Nationaal Park Corcovado)
Vandaag vaart u met een klein groepje andere reizigers en een professionele gids naar Sirena voor een dagtour door het Nationaal Park Corcovado. Het is één van de meest ongerepte parken van Costa Rica. De gids geeft veel uitleg en zal proberen zo veel mogelijk dieren te spotten. Het is mogelijk om in het park tapirs, miereneters, toekans, luiaards, vier soorten apen en ara’s te spotten. Met geluk ziet u een poema! Eind van de middag heerlijk bij de lodge genieten van het uitzicht.

Dag 17, Drake Bay (Caño Island)
Na het ontbijt vaart u naar Caño Island toe. U gaat vandaag rondom het eiland snorkelen en de onderwaterwereld verkennen. Zwem langs kleurrijk koraal, tropische vissen, roggen, haaien en schildpadden. U luncht op een tropisch strand waar ook vaak vele rode ara’s te zien zijn.

Van juli t/m september is de kans groot om walvissen te spotten!

Dag 18, Manuel Antonio
Per boot vaart u terug naar Sierpe. Hier staat een chauffeur klaar die u naar Manuel Antonio brengt. U overnacht de laatste twee dagen in een mooi hotel op loopafstand van het dorp en het strand. Het hotel heeft meerdere zwembaden en vanuit uw kamer kunt u vaak luiaards zien en apen voorbij zien slingeren. Manuel Antonio heeft een gezellige boulevard met leuke restaurantjes en ook zijn er in de omgeving mooie stranden te vinden.

Dag 19, Manuel Antonio
Na het ontbijt is het mogelijk om te gaan wandelen in het Nationaal Park Manuel Antonio. Het park is wel wat toeristisch, maar er zijn wel mooie stranden om aan te ontspannen. In het park is het vrij makkelijk om luiaards, neusberen en apen te spotten. Ook is het leuk om vandaag nog een catamarantocht te maken met de kans om walvissen te spotten.

Dag 20, Vertrek
Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht. Onderweg kent Unico Travel nog een aantal leuke tussenstops. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!