Costa Rica Hoogtepunten

U bent hier: Home » Costa Rica Hoogtepunten

Tijdens deze Costa Rica Hoogtepunten reis ontdekt u tropische regenwouden en stranden, sprookjesachtige nevelwouden en actieve vulkanen. Daarnaast overnacht u op de meest unieke plekken, zoals in een luxueuze boomhut in het regenwoud of in een bungalow aan het strand. Ook spot dieren als ara’s, toekans, luiaards en walvissen. Daarom is het de ideale combinatie van avontuur, natuur en strand. Meer weten? Lees het reisschema en vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze Costa Rica Hoogtepunten reis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: San José – Tortuguero – Boca Tapada – Arenal – Tenorio – Rincón de la Vieja – San Gerardo de Dota – Drake Bay – Dominical.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: € 2.450, – per persoon (excl. internationale vlucht).
Als u deze Costa Rica hoogtepunten reis boekt, kan Unico Travel uiteraard de internationale vluchten voor u reserveren. Voor advies, neem contact op.

costa rica hoogtepunten elise tenorio
Net als Elise deze reis maken? Neem contact op!

Hoogtepunten van deze Costa Rica Hoogtepunten reis:

  • Snorkelen bij Caño Island
  • Schildpadden in Tortuguero
  • Hangbruggen bij de Arenal vulkaan
  • Boomhut midden in het regenwoud
  • Luiaards, ara’s, toekans en brulapen
  • Hike door het Nationaal Park Corcovado

Overal bevonden wij ons op unieke plekken en hebben wij bijzondere mensen ontmoet. Unico Travel staat altijd klaar voor je, voor, tijdens en na de reis.

[usr 5]
Jolynn en Erik

We hebben genoten van een prachtige reis vol met afwisseling. Een wandeling in het regenwoud , dieren spotten in Corcovado NP, walvistocht. De Caraïbische zee en mooie stranden. We hebben onze Costa Rica hoogtepunten reis volledig op maat kunnen laten uitwerken door Unico Travel. Alles was voor ons uitstekend georganiseerd.

[usr 5]
Isabelle

We hebben genoten van de indrukwekkende natuur. Alle verblijfplaatsen overtroffen onze verwachtingen.

[usr 5]
Co en Marijke

We wilden vooral genieten van de natuur maar toch met de nodige luxe en dat is ook precies wat we gekregen hebben. De lodges lagen dan ook op geweldige plekken. Vanop ons terras konden we vaak de papegaaien, toekans, slingerapen, neusberen en luiaards zien.

[usr 5]
Franka

Foto impressie

Gebieden van deze Costa Rica Hoogtepunten reis

Tortuguero

Allereerst het Nationaal Park Tortuguero. Dit park ligt aan de Caribische kust en bestaat voornamelijk uit kanalen en ongerepte regenwouden. Tortuguero staat tevens bekend om de schildpadden die jaarlijks van juli t/m september eieren leggen. Daarnaast spot u in het gebied ook krokodillen, kaaimannen, luiaards, pijlgifkikkers, apen, leguanen en vele vogelsoorten. De lodge waar u overnacht, ligt aan een kanaal midden in het ongerepte regenwoud. Doordat alles inclusief is in Tortuguero (tours en maaltijden) is het een fijne plek om uw Costa Rica Hoogtepunten reis mee te beginnen.

Boca Tapada

Gelegen aan de rivier San Carlos, in het noorden van Costa Rica, ligt het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. De rivier vormt de grens tussen Costa Rica en Nicaragua. Het gebied is nog vrij onbekend en daarom ongerept. Ontdek de omgeving met een schitterende boottocht over de rivier en spot dieren als apen, krokodillen, toekans en de bedreigde groene ara. Vaar per kajak over de rivier of met een gemotoriseerde boot die tot de grens vaart. Unico Travel raadt aan om met een lokale gids op pad te gaan en heeft contact met professionele gidsen. Tijdens deze Costa Rica hoogtepunten reis overnacht u drie nachten in een luxueuze boomhut in het regenwoud. Vanaf uw veranda kunt u apen voorbij zien slingeren en ’s ochtends wordt u gewekt door brulapen en de geluiden van de tropische vogels. Unico Travel vindt het belangrijk dat u het regenwoud zoveel mogelijk kunt ervaren.

Arenal vulkaan

Tijdens deze Costa Rica Hoogtepunten reis, reist u met uw eigen huurauto naar de vulkaan de Arenal. Deze actieve vulkaan heeft een hoogte van 1.633 meter en is in 2000 voor het laatst uitgebarsten. Iedere reiziger wil graag de vulkaan zien en reist ernaar toe. Unico Travel raadt dan ook accommodaties, die minder bekend zijn met een schitterende ligging. Geniet van een schitterend uitzicht op het meer van de Arenal vulkaan. In de omgeving is er ontzettend veel te beleven. Wandel over de hangbruggen van Mistico, zipline van boomtop naar boomtop langs een hoge waterval, ontspan in de heetwaterbaden of maak een schitterende wandeling aan de voet van de vulkaan.

Tenorio

Het Nationaal Park Tenorio is één van de mooiste parken van deze Costa Rica Hoogtepunten reis. Het park staat bekend om de helderblauwe rivier en gelijknamige waterval Celeste. De rivier komt aan de helderblauwe kleur door de samenloop van twee rivieren die verschillende chemische bestanddelen hebben. Door het park heen kunt u een mooie wandeling maken langs diverse uitzichtpunten, waaronder op de Tenorio vulkaan, de rivier en de waterval. Onderweg heeft u de kans om neusberen en motmots te spotten. Daarnaast is het ook mogelijk om in de omgeving te tuben, te raften en om lokale finca’s te bezoeken en uitleg te krijgen over luiaards en pijlgifkikkers. Het is één van de meest unieke plekken van Costa Rica.

Rincón de la Vieja

Het Nationaal Park Rincón de la Vieja ligt in het noorden van Costa Rica en staat bekend om de vulkanische activiteiten, zoals kokende modderpoelen en zwavelmeren. In het park kunt u wandelen naar watervallen en genieten van de vulkanische omgeving. Daarnaast is het ook mogelijk om in de omgeving van de lodge te ontspannen in de heetwaterbaden, te glijden van de langste waterglijbaan van Costa Rica en om te paardrijden door de vallei met uitzicht op de Golf van Papagayo. Het gebied is droger dan andere delen die u bezoekt tijdens uw reis.

San Gerardo de Dota

San Gerardo de Dota is een sprookjesachtig nevelwoud gebied in de vallei van de Savegre rivier. Het gebied ligt op zo’n 2.200 meter hoogte, waardoor het er ook een stuk frisser is dan in de rest van het land. San Gerardo de Dota is één van de beste plekken van Costa Rica om de quetzal te spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken. U overnacht in een luxueuze bungalow met hoge ramen en uitzicht op het nevelwoud. Naast de quetzal kunt u er ook vogelsoorten spotten als kolibries, motmots en trogons. Unico Travel heeft contact met professionele vogelgidsen. Tijdens deze Costa Rica Hoogtepunten reis u versteld van de professionele en enthousiaste gidsen, die wij voor u regelen.

Drake Bay

Eén van de meest authentieke plekken van deze Costa Rica Hoogtepunten reis is Drake Bay. Om Drake Bay te bezoeken, vaart u eerst per boot door een schitterend mangrove gebied en over zee. Drake Bay ligt aan de noordzijde van het schiereiland Osa. Het is een authentiek dorpje omgeven door ongerept regenwoud. De ara’s vliegen er voorbij en de apen slingeren door de bomen. Drake Bay is de ideale uitvalsbasis om het Nationaal Park Corcovado te bezoeken en te snorkelen bij Caño Island. Zwem tussen het kleurrijke koraal, de tropische vissen, roggen en schildpadden. Daarnaast heeft u de kans om dolfijnen en bultrugwalvissen langs de boot te zien zwemmen. Of bezoek het ranger station San Pedrillo of Sirena. Unico Travel regelt van tevoren voor u de vergunning en een professionele gids. Een professionele privé gids is erg belangrijk en verplicht.

Nationaal Park Corcovado

Het Nationaal Park Corcovado is het mooiste en meest ongerepte nationaal park van Costa Rica. Het is er nog zo ongerept en puur. Dit reisonderdeel is is het mooist van deze Costa Rica Hoogtepunten reis. Het park ligt op slechts anderhalf uur varen van Drake Bay. Samen met een gids maakt u een wandeling door het regenwoud. U heeft kans om vier soorten apen, miereneters, tapirs, ara’s en toekans te spotten. Met geluk spot u zelfs een poema. U vertrekt ’s ochtends rond 06.00 uur en komt ’s middags weer aan in Drake Bay.

2-daagse hike ook mogelijk

Het is ook mogelijk om een 2-daagse hike te maken door het park. U overnacht dan op het ranger station midden in het park. Een wandeling van 20 kilometer door het ongerepte regenwoud. Een unieke en bijzondere ervaring. Unico Travel heeft heel veel ervaring met het organiseren van wandelingen door het Nationaal Park Corcovado. Dit omdat eigenaresse Barbara de Groot dichtbij nationaal park heeft gewoond en goede contacten heeft met de gidsen en de rangers.

Dominical

Het dorpje Dominical ligt aan de Pacifische kust en staat met name bekend om het surfen. Het dorp bestaat uit slechts een aantal straten met een paar restaurantjes en surfscholen. Het is leuk om hier een surfles te volgen. Vlak achter Dominical bevindt zich het natuurreservaat Barú, een mangrove- en regenwoud gebied. Hier kunt u mooie wandelingen kunt maken en verschillende soorten vogels, vlinders en reptielen zien. Ook is het mooi om te hiken naar de Nauyaca Waterfalls en om het Nationaal Park Marino Ballena te bezoeken in Uvita. Liefhebber van paardrijden? Unico Travel kent een leuk adresje dichtbij Dominical. Hier is het waanzinnig mooi om te paardrijden. U overnacht in een mooi hotel met een groot zwembad en tropische tuin. Het is een fijne plek om aan het einde van deze Costa Rica Hoogtepunten reis tot rust te komen. Laat rustig alle indrukken van de reis op u inwerken.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Extra informatie en tips voor deze Costa Rica Hoogtepunten reis

Van eind oktober t/m eind maart vliegt de KLM rechtstreeks van Amsterdam naar San José. In de overige maanden raden wij de vlucht aan met de KLM met een korte overstap op Panama-Stad.
Costa Rica staat bekend om de enorme rijkdom aan natuur. Van ongerepte regenwouden en sprookjesachtige nevelwouden tot aan vulkanen en tropische stranden. Daarnaast leven er ook zo’n 250 soorten zoogdieren, 400 soorten reptielen en amfibieën en meer dan 900 soorten vogels. Daarnaast is zo’n 25% van het land een beschermd natuurreservaat of nationaal park.

Fotografeer tijdens deze Costa Rica Hoogtepunten reis vogels als toekans, ara’s, kolibries en trogons. Spot dieren als pijlgifkikkers, luiaards, vier soorten apen, krokodillen, kaaimannen, schildpadden, neusberen en leguanen. Daarnaast heeft u kans om aan de Pacifische kust bultrugwalvissen en dolfijnen te spotten.
Tijdens deze reis overnacht u op unieke plekken waar Unico Travel zelf ook ervaring mee heeft. U overnacht in een boomhut midden in het ongerepte regenwoud en in een bungalow met hoge ramen in het sprookjesachtige nevelwoud. Daarnaast verblijft u in bij een persoonlijk adresje met uitzicht op de Arenal vulkaan en ervaart u de gastvrijheid van een bed and breakfast bij het Nationaal Park Tenorio.

Iedere accommodatie voegt iets extra’s toe aan de reis. Van de unieke overnachtingsmogelijkheden tot aan een persoonlijke service.
Het vervoer tijdens deze reis is erg afwisselend. Aan het begin van de reis staat het varen per boot centraal. Vervolgens reist u met uw eigen avontuurlijke 4×4 huurauto door de ongerepte natuurlandschappen. Met de huurauto is het mogelijk om kleine rivieren over te steken, te rijden over onverharde wegen en door de bergen. Unico Travel geeft bij de boeking altijd aan welke route het fijnst is om te rijden, inclusief leuke tussenstops. De huurauto is compleet verzekerd en daarnaast is er ook navigatie inbegrepen. Ontdek alles over het autorijden in Costa Rica in ons reisblog. Na het avontuur met uw huurauto vaart u per boot naar het ongerepte schiereiland Osa. En het laatste deel van de reis wordt u door onze chauffeur naar uw laatste accommodatie gebracht en ook naar het het internationale vliegveld. Over de afwisseling van de verschillende vervoersmiddelen denkt Unico Travel na, zodat de reis zo efficiënt mogelijk wordt bereisd maar ook dat u optimaal geniet van deze Costa Rica Hoogtepunten reis. Wij denken graag met u mee. En dit kan alleen door onze ervaringen!
De reis begint heel ontspannen. Een gids haalt u de volgende dag op en vertelt met trots over Costa Rica. Per boot geniet u van het regenwoud en hoeft u zelf nog niet veel te doen, behalve genieten! Unico Travel kan u garanderen dat u heel veel dieren zult spotten, zoals krokodillen, luiaards, apen en vele tropische vogels. In de juiste periode kunt u ook schildpadden eieren zien leggen.

Nadat u bent bijgekomen van uw internationale vlucht en kennis heeft gemaakt met Costa Rica ontvangt u de huurauto. En gaat u zelf op avontuur tijdens deze individuele rondreis Costa Rica. U rijdt met een 4x4 huurauto naar het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. Hier verblijft u in een luxueuze boomhut waar u een ultieme natuurbelevenis kunt ervaren. En vanaf uw kamer ziet u de apen voorbij slingeren.

U bezoekt tijdens de individuele rondreis Costa Rica ook de bekende vulkaan de Arenal. Een wat toeristisch gebied maar absoluut de moeite waard. Unico Travel heeft voor u een accommodatie geselecteerd die minder bekend is en bijzonder.

Vervolgens bezoekt u het Nationaal Park Tenorio en het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Deze gebieden zijn weer heel anders en staan bekend om de vulkanische activiteiten.

Waar alle reisorganisaties naar toe gaan is het gebied Monteverde. Als u Costa Rica Hoogtepunten reis laat organiseren door Unico Travel wordt er gekozen voor het nevelwoud gebied in de omgeving van San Gerardo de Dota.

Vervolgens reist u naar het schiereiland Osa, waar eigenaresse Barbara de Groot heeft gewoond. Hierdoor zijn er hele goede contacten met de plaatselijke bevolking wat u reis extra bijzonder maakt en meerwaarde geeft.

De Costa Rica Hoogtepunten reis eindigt aan de Pacifische kust waar u nog kunt ontspannen, voordat u weer in het vliegtuig stapt.