Costa Rica Hoogtepunten

Home » Costa Rica Hoogtepunten

Tijdens deze rondreis ontdekt u de hoogtepunten van Costa Rica, waaronder de ongerepte regenwouden, tropische stranden, mystieke nevelwouden en actieve vulkaan. Daarnaast overnacht u op unieke plekken, zoals in een boomhut in Boca Tapada en een luxe bungalow nabij het Nationaal Park Tenorio. Verder heeft u de kans om veel wildlife te spotten, denk aan ara’s, toekans, luiaards, tapirs en walvissen. Deze reis biedt de ideale combinatie tussen natuur, avontuur en ontspanning. Meer weten? Lees het reisschema en vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze reis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: San José – Tortuguero – Boca Tapada – Arenal – Tenorio – Uvita – San Gerardo de Dota – Drake Bay – Manuel Antonio.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: € 3.200, – per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vlucht voor u reserveren. Voor advies, neem contact op.

Uniek aan deze reis:

  • Veel wildlife & panoramische uitzichten
  • Luxueuze boomhut in het regenwoud
  • Uitzicht over het meer van de Arenal
  • Azuurblauwe waterval & rivier Celeste
  • Nevelwoud van San Gerardo de Dota

Overal bevonden wij ons op unieke plekken en hebben wij bijzondere mensen ontmoet. Unico Travel staat altijd klaar voor je, voor, tijdens en na de reis.

Jolynn en Erik

We hebben genoten van een prachtige reis vol met afwisseling. Een wandeling in het regenwoud , dieren spotten in Corcovado NP, walvistocht. De Caraïbische zee en mooie stranden. We hebben onze Costa Rica hoogtepunten reis volledig op maat kunnen laten uitwerken door Unico Travel. Alles was voor ons uitstekend georganiseerd.

Isabelle

We hebben genoten van de indrukwekkende natuur. Alle verblijfplaatsen overtroffen onze verwachtingen.

Co en Marijke

We wilden vooral genieten van de natuur maar toch met de nodige luxe en dat is ook precies wat we gekregen hebben. De lodges lagen dan ook op geweldige plekken. Vanop ons terras konden we vaak de papegaaien, toekans, slingerapen, neusberen en luiaards zien.

Franka

Onze complimenten aan Barbara en Elise voor het perfect organiseren van onze droomreis naar Costa Rica! Na het inventariseren van je wensen, geven zij je echt het gevoel alleen voor jou een reis in elkaar te zetten. Dit komt door hun jarenlange ervaring en weetjes, die alleen zij weten.

Leon & Lidwien

Foto impressie

Gebieden van deze rondreis

Tortuguero

Allereerst ontdekt u het Nationaal Park Tortuguero, gelegen aan de Caribische kust. Dit nationaal park bestaat uit ongerepte regenwouden en kanalen. Uniek is dat u het gebied per boot ontdekt. In Tortuguero is het mogelijk om veel wildlife te spotten, denk aan krokodillen, kaaimannen, toekans, luiaards, apen, leguanen en pijlgifkikkers. Indien u Tortuguero in de maanden juli t/m oktober bezoekt, is het mogelijk om lederschildpadden eieren te zien leggen op het strand. De lodge waar u overnacht, ligt in midden in het ongerepte regenwoud en op loopafstand van het Caribische dorp Tortuguero en het strand.

Boca Tapada

Gelegen aan de rivier San Carlos, in het noorden van Costa Rica, ligt het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. De rivier vormt de grens tussen Costa Rica en Nicaragua. Het gebied wordt nog door relatief weinig reizigers bezocht en is daarom nog heel ongerept. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, vogelaars en fotografen.U nico Travel vindt het belangrijk dat u het regenwoud zoveel mogelijk kunt ervaren.

In het gebied zijn zo’n 592 vogelsoorten waargenomen. Ontdek de omgeving met een schitterende boottocht over de rivier en spot dieren als apen, krokodillen, toekans en de bedreigde groene ara. Fotografeer de majestueuze koningsgier vanuit een schuilhut of maak een kajaktocht door de smalle kreken in het natuurreservaat.

Unico Travel raadt aan om met een lokale gids op pad te gaan en heeft contact met professionele gidsen. Tijdens deze Costa Rica hoogtepunten reis overnacht u twee nachten in een luxueuze boomhut, een bijzondere ervaring! ’s Avonds valt u in slaap met de geluiden van de tropische vogels en ’s ochtends wordt u gewekt door brulapen.

Arenal vulkaan

Tijdens deze Costa Rica Hoogtepunten reis, reist u met uw eigen huurauto naar de vulkaan de Arenal. Deze actieve vulkaan heeft een hoogte van 1.633 meter en is in 2000 voor het laatst uitgebarsten. Iedere reiziger wil graag de vulkaan zien en reist ernaar toe. Unico Travel raadt dan ook accommodaties, die minder bekend zijn met een schitterende ligging. Geniet van een schitterend uitzicht op het meer van de Arenal vulkaan. In de omgeving is er ontzettend veel te beleven. Wandel over de hangbruggen van Mistico, zipline van boomtop naar boomtop langs een hoge waterval, ontspan in de heetwaterbaden of maak een schitterende wandeling aan de voet van de vulkaan.

Tenorio

Het Nationaal Park Tenorio is één van de mooiste parken van deze Costa Rica Hoogtepunten reis. Het park staat bekend om de helderblauwe rivier en gelijknamige waterval Celeste. De rivier komt aan de helderblauwe kleur door de samenloop van twee rivieren die verschillende chemische bestanddelen hebben. Door het park heen kunt u een mooie wandeling maken langs diverse uitzichtpunten, waaronder op de Tenorio vulkaan, de rivier en de waterval. Onderweg heeft u de kans om neusberen en motmots te spotten. Daarnaast is het ook mogelijk om in de omgeving te tuben, te raften en om lokale finca’s te bezoeken en uitleg te krijgen over luiaards en pijlgifkikkers. Het is één van de meest unieke plekken van Costa Rica.

Uvita

Aan de Pacifische kust ligt de plaats Uvita en aan het strand en de kust ligt het beschermde Nationaal Park Marino Ballena. Dit park staat bekend om de vele walvissen en dolfijnsoorten. Van december t/m maart en van juli t/m september kunt u er bultrugwalvissen spotten. Bovendien is er een uniek natuurverschijnsel te zien, namelijk de Whale Tail. Bij laag water kunt u deze zandformatie vanuit de hoogte bekijken.

San Gerardo de Dota

San Gerardo de Dota is een sprookjesachtig nevelwoud gebied in de vallei van de Savegre rivier. Het gebied ligt op zo’n 2.200 meter hoogte, waardoor het er ook een stuk frisser is dan in de rest van het land. San Gerardo de Dota is één van de beste plekken van Costa Rica om de quetzal te spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken. U overnacht in een luxueuze bungalow met hoge ramen en uitzicht op het nevelwoud. Naast de quetzal kunt u er ook vogelsoorten spotten als kolibries, motmots en trogons. Unico Travel heeft contact met professionele en enthousiaste vogelgidsen.

Drake Bay

Eén van de meest authentieke plekken van deze Costa Rica Hoogtepunten reis is Drake Bay. Om Drake Bay te bezoeken, vaart u eerst per boot door het meest uitgestrekte mangrovebos van Centraal-Amerika. Vervolgens vaart u over zee naar Drake Bay, gelegen aan de noordzijde van het schiereiland Osa. Het is een authentiek dorp omgeven door ongerept regenwoud. De ara’s vliegen er voorbij en de apen slingeren door de bomen. Drake Bay is de ideale uitvalsbasis om het Nationaal Park Corcovado te bezoeken en te snorkelen bij Caño Island. Zwem tussen het kleurrijke koraal, de tropische vissen, roggen en schildpadden. Daarnaast heeft u de kans om dolfijnen en bultrugwalvissen te zien. Vanuit Drake Bay kunt u ook de ranger stations San Pedrillo of Sirena bezoeken in het Nationaal Park Corcovado. Unico Travel regelt van tevoren voor u de vergunning en een professionele gids. Een professionele privé gids is erg belangrijk en verplicht.

Nationaal Park Corcovado

Het Nationaal Park Corcovado is het mooiste en meest ongerepte nationaal park van Costa Rica. Het is er nog zo ongerept en puur. Het park ligt op slechts anderhalf uur varen van Drake Bay. Samen met een gids maakt u een wandeling door het regenwoud. U heeft kans om onder andere vier soorten apen, miereneters, tapirs, ara’s en toekans te spotten. Met geluk spot u zelfs een poema. U vertrekt ’s ochtends rond 06.00 uur en komt in de loop van de middag weer terug in Drake Bay.

Overnachting of 2-daagse hike ook mogelijk

Het is ook mogelijk om op het ranger station in het park te overnachten of om een 2-daagse hike te maken. Voor de 2-daagse hike betekent dit een wandeling van 20 kilometer (7-8 uur wandelen) door het ongerepte regenwoud. Een unieke en bijzondere ervaring. Unico Travel heeft heel veel ervaring met het organiseren van wandelingen door het Nationaal Park Corcovado. Dit omdat eigenaresse Barbara de Groot dichtbij nationaal park heeft gewoond en goede contacten heeft met de gidsen en de rangers.

Manuel Antonio

U sluit de reis af in de plaats Manuel Antonio, gelegen aan de Pacifische kust. De plaats staat bekend om het gelijknamige nationale park. Het is een vrij klein nationaal park, waardoor het gemakkelijk is om wildlife als luiaards, neusberen en apen te spotten. Naast het ontspannen aan het zwembad en aan het strand, zijn er ook voldoende activiteiten te ervaren. Het is mogelijk om te parasailen, paardrijden, kajakken, ziplinen en surfen.

Extra informatie en tips voor deze Costa Rica Hoogtepunten reis

Van eind oktober t/m eind maart vliegt de KLM rechtstreeks van Amsterdam naar San José. Andere mogelijkheden zijn om met de KLM te vliegen via een korte tussenstop in Panama-Stad of met Air France via Parijs. Verder is het ook mogelijk om met United via de Verenigde Staten te vliegen, met Swiss Airlines via Zurich of met Lufthansa via Frankfurt. Er zijn veel mogelijkheden.
Costa Rica staat bekend om de enorme rijkdom aan natuur. Van ongerepte regenwouden en sprookjesachtige nevelwouden tot aan vulkanen en tropische stranden. Daarnaast leven er ook zo’n 250 soorten zoogdieren, 400 soorten reptielen en amfibieën en meer dan 900 soorten vogels. Daarnaast is zo’n 25% van het land een beschermd natuurreservaat of nationaal park.

Fotografeer tijdens deze Costa Rica Hoogtepunten reis vogels als toekans, ara’s, kolibries en trogons. Spot dieren als pijlgifkikkers, luiaards, vier soorten apen, krokodillen, kaaimannen, schildpadden, neusberen en leguanen. Daarnaast heeft u kans om aan de Pacifische kust bultrugwalvissen en dolfijnen te spotten.
Tijdens deze reis overnacht u op unieke plekken waar Unico Travel zelf ook ervaring mee heeft. U overnacht in een boomhut midden in het ongerepte regenwoud en in een bungalow met hoge ramen in het sprookjesachtige nevelwoud. Daarnaast overnacht u bij een persoonlijk adresje met uitzicht op de Arenal vulkaan en ervaart u de gastvrijheid van een boetiek bed & breakfast bij het Nationaal Park Tenorio.

Iedere accommodatie voegt iets extra’s toe aan de reis. Van de unieke overnachtingsmogelijkheden tot aan de persoonlijke service. Unico Travel heeft elk hotel zelf bezocht.
Het vervoer tijdens deze reis is erg afwisselend. Aan het begin van de reis staat de ervaring van het varen per boot langs regenwouden centraal. Vervolgens reist u met uw eigen avontuurlijke 4×4 huurauto door de ongerepte natuurlandschappen. Met de huurauto is het mogelijk om over onverharde wegen te rijden en door de bergen. Unico Travel geeft bij de boeking altijd aan welke route het mooist en meest praktisch is om te rijden, inclusief leuke tussenstops. De huurauto is compleet verzekerd en daarnaast is er ook Wi-Fi inbegrepen. Ontdek alles over het autorijden in Costa Rica in ons reisblog. Na het avontuur met uw huurauto vaart u per boot naar het ongerepte schiereiland Osa. En het laatste deel van de reis wordt u door onze chauffeur naar uw laatste accommodatie gebracht en ook naar het het internationale vliegveld. Over de afwisseling van de verschillende vervoersmiddelen denkt Unico Travel na, zodat de reis zo efficiënt mogelijk wordt bereisd maar ook dat u optimaal geniet van deze Costa Rica Hoogtepunten reis. Wij denken graag met u mee. En dit kan alleen door onze ervaringen!
De reis begint heel ontspannen. Een gids haalt u de volgende dag op en vertelt met trots over Costa Rica. Per boot geniet u van het regenwoud en hoeft u zelf nog niet veel te doen, behalve genieten! Unico Travel kan u garanderen dat u heel veel dieren zult spotten, zoals krokodillen, luiaards, apen en vele tropische vogels. In de juiste periode kunt u ook schildpadden eieren zien leggen.

Nadat u bent bijgekomen van uw internationale vlucht en kennis heeft gemaakt met Costa Rica ontvangt u de huurauto. En gaat u zelf op avontuur tijdens deze individuele rondreis Costa Rica. U rijdt met een 4x4 huurauto naar het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. Hier verblijft u in een luxueuze boomhut waar u een ultieme natuurbelevenis kunt ervaren. En vanaf uw kamer ziet u de apen voorbij slingeren.

U bezoekt tijdens de individuele rondreis Costa Rica ook de bekende vulkaan de Arenal. Een wat toeristisch gebied maar absoluut de moeite waard. Unico Travel heeft voor u een accommodatie geselecteerd die minder bekend is en bijzonder.

Vervolgens bezoekt u het Nationaal Park Tenorio, welke bekend staat om de helderblauwe waterval en rivier Celeste. Hierna ontdekt u de schitterende omgeving van Uvita aan de Pacifische kust.

Waar alle reisorganisaties naar toe gaan is het gebied Monteverde. Als u Costa Rica Hoogtepunten reis laat organiseren door Unico Travel wordt er gekozen voor het nevelwoud gebied in de omgeving van San Gerardo de Dota. Hier kunt u bijna gegarandeerd altijd de quetzal spotten.

Vervolgens reist u naar het schiereiland Osa, waar eigenaresse Barbara de Groot heeft gewoond. Hierdoor zijn er hele goede contacten met de plaatselijke bevolking wat u reis extra bijzonder maakt en meerwaarde geeft.

De Costa Rica Hoogtepunten reis eindigt aan de Pacifische kust waar u nog kunt ontspannen, voordat u weer in het vliegtuig stapt.