Reisschema

U bent hier: Home » Costa Rica Hoogtepunten » Reisschema

Dag 1, San José
Bij aankomst op het internationale vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel in San José gebracht. Het is een klein half uur rijden. U overnacht in een comfortabel hotel waar u kunt uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Tortuguero
Vandaag wordt u ’s ochtends opgehaald en naar Guapiles gebracht. Hier ontbijt u in een restaurantje, omgeven door een tropische tuin. Vervolgens wordt u naar de aanleghaven La Pavona gebracht en vanaf hier vaart u over de kanalen door het Nationaal Park Tortuguero. Onderweg kunt u genieten van de schitterende uitzichten. U heeft de kans om krokodillen, kaaimannen, apen en leguanen te spotten. In de maanden juli t/m september is het mogelijk om ’s avonds schildpadden eieren te zien leggen op het strand. Een unieke en bijzondere ervaring. Maar ook buiten dit seizoen is het zeker de moeite waard om het park te bezoeken. Bij aankomst bij de lodge kunt u lunchen en vervolgens met een gids het dorp Tortuguero verkennen.

Dag 3, Tortuguero
Na het ontbijt maakt u samen met uw gids een wandeling door de tropische tuin van de lodge. De gids neemt u mee naar de vlindertuin en de tuin waar kleurrijke pijlgifkikkers te zien zijn. Na de lunch maakt u een boottour door de kanalen van het Nationaal Park Tortuguero. U vaart langs de ongerepte regenwouden en u heeft kans om krokodillen, kaaimannen, toekans, apen, schildpadden en leguanen te spotten.

Dag 4, Boca Tapada
Na het ontbijt vaart u terug naar de aanleghaven en krijgt u nog een lunch aangeboden in een lokaal restaurantje. Hierna ontvangt u de huurauto en reist u met uw avontuurlijke 4×4 door het ongerepte landschap naar Boca Tapada. De komende dagen overnacht u in een luxueuze boomhut midden in het ongerepte regenwoud. Een unieke ervaring. De apen slingeren door de bomen en de toekans vliegen voorbij. Geniet bij aankomst van de schitterende omgeving.

Dag 5, Boca Tapada
Vandaag is het een aanrader om samen met een gids een wandeling door het tropisch regenwoud te maken. De gids vertelt veel over de flora en fauna van het gebied. U heeft kans om luiaards, kleurrijke vogels, leguanen en apen te spotten. Daarnaast leert u veel over het gebruik van bepaalde bomen en planten in het gebied. ’s Middags is het leuk om te gaan kanoën over het meer. Met geluk spot u een kaaiman.

Dag 6, Boca Tapada
Vandaag is het aanrader om een boottour te maken over de San Carlos rivier. Onderweg legt de gids veel uit over de omgeving en heeft u kans om krokodillen, ara’s, gieren, apen en leguanen te spotten. U vaart tot het dorpje Boca San Carlos, dichtbij de grens met Nicaragua. Hier bezoekt u nog een school en ziet u hoe de lokale gemeenschap leeft. In de namiddag heerlijk in het zwembad afkoelen en vervolgens vanaf de veranda van uw boomhut genieten van het uitzicht en de geluiden van de het regenwoud.

Dag 7, Arenal
’s Ochtends wordt u gewekt door de brulapen en de geluiden uit het regenwoud. Na het ontbijt reist u verder naar een kleinschalige bed and breakfast dichtbij de Arenal vulkaan. Geniet vanuit de infinitypool van het schitterende uitzicht op het meer van de Arenal vulkaan. ’s Middags is het mogelijk om nog een mooie wandeling te maken in één van de nabijgelegen natuurreservaten.

Dag 8, Arenal
Na het ontbijt is het een aanrader om vandaag te gaan ziplinen. Zweef van boomtop tot boomtop langs een hoge waterval en door het regenwoud. Erg avontuurlijk en spectaculair. Hierna kunt u naar Mistico Park gaan, waar u kunt wandelen over de hangbruggen. Onderweg bestaat de kans om apen, luiaards en verschillende vogelsoorten te spotten. In de namiddag heerlijk genieten van het uitzicht vanuit het zwembad.

Dag 9, Tenorio
Vandaag reist u door naar een dorpje op slechts twintig minuten rijden van het Nationaal Park Tenorio. U overnacht in een kleinschalige bed and breakfast, gelegen in een schitterende tuin met uitzicht op de Tenorio vulkaan. Wandel vandaag door het Nationaal Park Tenorio. Door het park heen gaat een schitterende wandeling langs de helderblauwe waterval, de rivier en een uitzichtpunt voor de vulkaan. De route neemt u mee over bruggetjes, langs de rivier en door het regenwoud. Onderweg kunt u ook vele vogels spotten zoals motmots en kolibries.

Dag 10, Rincón de la Vieja
Na het ontbijt, waar u nog vele kolibries kunt zien, reist u verder naar de lodge in de omgeving van het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Bij aankomst kunt u de omgeving van de lodge verkennen en eind van de middag heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden.

Dag 11, Rincón de la Vieja
Vandaag is het een aanrader om te gaan wandelen in het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Het park staat bekend om de vulkanische activiteiten, kokende modderpoelen, geisers en zwavelmeren. Ook liggen er in de omgeving nog mooie watervallen. ’s Middags nog heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden, paardrijden of ziplinen. Er zijn veel activiteiten te beleven bij de lodge.

Dag 12, San Gerardo de Dota
Vandaag reist u naar het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het is één van de beste plekken van Costa Rica om de quetzal te spotten. Het gebied ligt op 2.200 meter hoogte. Hierdoor is het klimaat in dit gebied een stuk frisser dan in de rest van Costa Rica. De bungalow waarin u overnacht heeft hoge ramen, zodat u ’s ochtends wakker wordt met een schitterend uitzicht op het nevelwoud.

Dag 13, San Gerardo de Dota
Nog vóór ontbijt kunt u op zoek gaan naar de quetzal. De gids legt u tevens veel uit over deze bijzondere vogel. Na het ontbijt is het een aanrader om te gaan wandelen in de omgeving. Maak een schitterende wandeling door het nevelwoud en wandel langs beekjes, watervallen en rivieren. U heeft kans om veel vogelsoorten te spotten.

Dag 14, Drake Bay
Vandaag levert u de huurauto weer in en vaart u naar Drake Bay. De boottocht neemt u mee door de Terraba Sierpe mangroven en het laatste stuk over zee. Drake Bay ligt op het schiereiland Osa en het dorp is nog geheel authentiek en ongerept. Eenmaal in Drake Bay kunt u genieten van het uitzicht over de baai. U overnacht in een bungalow met uitzicht op zee. Er vliegen vaak ara’s voorbij. ’s Avonds is het leuk om nog een avondtour te doen met een gids en op zoek te gaan naar dieren die vooral in het donker tot leven komen.

Dag 15, Drake Bay (dagtour Nationaal Park Corcovado)
Vroeg in de ochtend vertrekt u per boot naar het Ranger Station Sirena. Samen met een gids maakt u een wandeling door het meest ongerepte park van Costa Rica. De luchtvochtigheid is vrij hoog, wat de wandeling zwaar maakt. U heeft vandaag de kans om tapirs, vier soorten apen, ara’s, miereneters en soms zelfs een poema te spotten. ’s Middags maakt u nog een wandeling en vervolgens vaart u weer terug naar Drake Bay.

Dag 16, Drake Bay (Caño Island)
Vandaag maakt u een snorkeltour naar Caño Island. Caño Island behoort tot het Nationaal Park Corcovado. Het eiland wordt gevormd door kleine watervallen, een tropisch strand en ongerept regenwoud. Rondom het eiland snorkelt u tussen kleurrijke vissen, schildpadden, pijlstaartroggen en soms zelfs haaien en reuzenmanta’s. Extra bijzonder is dat u onderweg de kans heeft om walvissen en dolfijnen langs de boot te zien zwemmen.

Dag 17, Dominical
Per boot vaart u over zee en door de mangroven terug naar het binnenland. Hier wordt u opgehaald en naar het surfdorp Dominical gebracht. De lodge waar u overnacht ligt midden in de natuur en op steenworp afstand van een tropisch strand. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad en genieten van de omgeving.

Dag 18, Dominical
Vandaag nog een dagje ontspannen en genieten van de omgeving. Ook is het mogelijk om te gaan wandelen in een nabijgelegen natuurreservaat, te wandelen naar de Nauyaca Waterfalls, een boottour te maken en op zoek te gaan naar walvissen of om surflessen te nemen.

Dag 19, Vertrek
’s Ochtends kunt u nog uitgebreid ontbijten en een wandeling maken door de tropische tuin. Hierna wordt u opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht. Onderweg maakt de chauffeur nog een tussenstop waar u grote krokodillen kunt zien. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een prachtige reis!

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!