Fotografiereis Costa Rica2019-12-10T16:21:49+01:00

Fotografiereis naar Costa Rica in december 2020

U bent hier: Home » Fotografiereis Costa Rica

Hoogtepunten van deze fotografiereis naar Costa Rica:

Groene Vink Onder begeleiding van een Nederlandse natuurfotograaf
Groene Vink Speciale fotografieplekken
Groene Vink Unieke lodges midden in de natuur
Groene Vink Toegang tot fotohutten
Groene Vink Nationaal Park Corcovado
Groene Vink Rustig reistempo, meerdere nachten per locatie
Groene Vink Kleine groep van maximaal acht personen
Groene Vink Kans op spotten van quetzals, toekans, kolibries, pijlgifkikkertjes, apen, tapirs, luiaards en bultrugwalvissen


Het was een super reis! Veel dieren en landschappen gezien. De lodges waren schitterend en de fotografiebegeleiding was goed. De gidsen ter plekke leggen alles goed uit en de lokale bevolking in Costa Rica is erg vriendelijk. Het was een reis om nooit te vergeten!

5 out of 5 stars
Ricardo - Fotografiereis 2018

Top vakantie, superreis, eentje om niet te vergeten. Fijn gezelschap. Wat een onwijs mooi land is Costa Rica. Ik heb enorm genoten van alles. Dankjewel voor alles, Unico Travel ga ik zeker aanbevelen bij iedereen die het maar horen wil!

5 out of 5 stars
Martine - Fotografiereis 2018

Ik ben ontzettend blij dat ik mee ben gegaan. Het was een hele gave en bijzondere reis! Ik vond jullie organisatie echt heel goed geregeld!

5 out of 5 stars
Merijn - Fotografiereis 2018

Ik vond het fantastisch. Het was voor mij een echte droomreis. Ongelooflijk hoeveel verschillende dieren we hebben gezien!

5 out of 5 stars
Mirjam - Fotografiereis 2018

De fotoreis naar Costa Rica was om nooit te vergeten. Voortreffelijke begeleiding van Dirk-Jan en niet te vergeten Jacqueline. Wat een prachtige vogels en natuur en niet te vergeten de walvissen tour!

Jan - Fotografiereis 2019

Foto impressie van deze reis

Overzicht

Route: San José – San Gerardo de Dota – Uvita – Puerto Jimenez – Tarcoles – Puerto Viejo de Sarapiqui – Boca Tapada.
Dagen: 16 dagen / 15 nachten.
Vertrekdatum: 6 december 2020.
Prijsindicatie: Op aanvraag.

Fotografiereis naar Costa Rica

“Het nevelwoud van San Gerardo de Dota, de pacifische kust, het Nationaal Park Corcovado en omgeving, Puerto Viejo de Sarapiqui en Boca Tapada. De gebieden, die bekend staan bij professionele natuurfotografen!”

Tijdens deze fotografiereis is bewust gekozen om meerdere nachten op één locatie te overnachten. U ontdekt de meest diverse natuurgebieden van Costa Rica. U gaat samen met een ervaren natuurfotograaf schitterende foto’s schieten! De gebieden waar u overnacht zijn nog geheel ongerept.

De ecolodges zijn speciaal gekozen voor de uitstekende fotografiemogelijkheden. De ecolodges zijn rustig gelegen midden in de natuur en hebben allemaal feeders, zodat u uitstekende fotografie mogelijkheden heeft. De eerste dagen staan in het teken van de fotografie van vogels. Costa Rica is één van de weinige landen ter wereld waar op zo’n kleine oppervlakte zo veel vogelsoorten voorkomen. Tijdens de dagen aan de Pacifische kust zien jullie naast schitterende vogelsoorten ook bultrugwalvissen, apen, miereneters, tapirs en krokodillen. En met geluk kan er een poema gespot worden in het Nationaal Park Corcovado.

Unieke vogelsoorten

De reis begint in San José. Het hotel waar u overnacht staat bekend om de grote tropische tuin waar vaak vele vogels worden gespot zoals de Great Kiskadee en de Blue-crowned Motmot.

Hierna reist u naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het is een sprookjesachtig gebied met rivieren, beekjes en watervallen. Ook is het hier een stuk kouder dan in de rest van Costa Rica. In de vroege ochtend gaat u samen met een gids op zoek naar de Quetzal. Dit is een zeldzame vogel die voorkomt in het nevelwoud. De vogel staat bekend om zijn gekleurde lange veren die indianen vroeger gebruikten voor hun tooien. Vervolgens gaat u met een gids nog meer vogels observeren en fotograferen. Tevens bezoekt u een speciaal platform waar u landschapsfoto’s kunt maken en bijzondere vogels kunt vastleggen.

Ongerepte landschappen aan de Pacifische kust

Na het sprookjesachtige regenwoud reist u door naar de Pacifische kust. U overnacht in een lodge bij het plaatsje Uvita. Vanaf de veranda bestaat de kans dat u uit de verte bultrugwalvissen uit het water ziet springen. ’s Ochtends wordt u er gewekt door de brulapen. Breng een bezoek aan een waterval en wandel langs de tropische stranden.

Hierna reist u naar de lodge in Puerto Jimenez. De lodge biedt een schitterend uitzicht over de Golfo Dulce en het regenwoud. U kunt hier bijkomen en genieten van de uitzichten.

Nationaal Park Corcovado

Vervolgens reist u per jeep naar de lodge die tegen het Nationaal Park Corcovado aan grenst. Samen met een gids gaat u ook een dag wandelen in het park. U heeft de kans om tapirs, miereneters, vier soorten apen, toekans, ara’s en krokodillen te fotograferen.

Rode ara’s en krokodillen

Hierna overnacht u twee nachten in een schitterende lodge dichtbij de rivier Tarcoles en het Nationaal Park Carara. De lodge biedt uitzicht op het schiereiland Nicoya. Er vliegen vaak rode ara’s voorbij. U maakt nog een boottour over de rivier Tarcoles, op zoek naar grote krokodillen, leguanen en vele andere dieren.

De volgende nachten van de fotografiereis overnachten jullie in een lodge bij Puerto Viejo de Sarapiqui (Caribische laaglanden). De lodge ligt aan de gelijknamige rivier de Sarapiqui. Samen met een gids wandelt u via een loopbrug het regenwoud in. Hier fotografeert u pijlgifkikkers, landschappen, brulapen, toekans en veel soorten bloemen en planten. Ook bezoekt u een speciale tuin die wordt beheerd door een vader en zoon, waar u van dichtbij kolibries, oropendola’s en toekans kunt fotograferen.

Ongerepte natuurgebieden

De laatste nachten van de reis overnacht u in Boca Tapada, een ongerept regenwoud gebied. De lodge beschikt over een veranda speciaal voor fotografen. Zo kunt u gemakkelijk toekans, kolibries, oropendola’s en andere bijzondere vogelsoorten fotograferen. Ook zijn er schuilhutten aanwezig waarin u de king vulture kunt fotograferen. Met maximaal vier andere deelnemers vaart u over de San Carlos rivier. Onderweg heeft u de kans om kaaimannen, brulapen, leguanen, gieren, vlinders en ara’s vast te leggen.

Bijeenkomst & reünie

Vooraf aan de fotografiereis naar Costa Rica organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

Even kennismaken – Natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer – Fotografiereis begeleider

fotografiereis costa ricaNa eerst een paar jaar met de fotocamera van zijn vader ‘gespeeld’ te hebben zette Dirk-Jan ruim 20 jaar geleden zijn eerste stappen in de fotografie met de aanschaf van zijn eerste eigen spiegelreflex camera, een analoge Nikon F70. In de jaren die daarop volgden, bleef Dirk-Jan het merk Nikon steeds trouw.

De natuur is voor hem een bron van inspiratie.  De laatste jaren zijn reizen gemaakt naar onder meer de amazone regenwouden van Peru/Bolivia met haar prachtige ara’s, de woestijnen en wetlands van Botswana, de eindeloze vlakten van Tanzania, de berggorilla’s van het Bwindi Nationaal park in Oeganda, het ongerepte en veelzijdige South Luangwa Nationaal Park in Zambia en een drietal nationale parken in India op zoek naar de Bengaalse tijger.

In 2015 maakte Dirk-Jan een individuele rondreis door Costa Rica en in 2018 en 2019 begeleidde hij onze fotoreis.

In 2016 werd de foto van de duikende ijsvogel, zoals te zien in de rubriek vogel door National Geographic Benelux uitgeroepen tot winnende foto van de rubriek ‘dieren in het wild’!

Dirk-Jan heeft als natuur- en wildlife fotograaf de gebieden van de aangeboden fotografiereis naar Costa Rica zelf bezocht en zal vanuit zijn kennis en ervaring er alles aan doen om iedere deelnemer zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren. Voor meer informatie over Dirk-Jan of voor vragen, neem gerust een kijkje op zijn websiteFacebook of bekijk zijn foto’s op Instagram.

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest