Fotografiereis Costa Rica2019-07-02T16:29:19+02:00

Fotografiereis naar Costa Rica in november 2020

U bent hier: Home » Fotografiereis Costa Rica

Hoogtepunten van deze fotografiereis naar Costa Rica:

Groene Vink Onder begeleiding van een Nederlandse natuurfotograaf
Groene Vink Speciale fotografieplekken
Groene Vink Unieke lodges midden in de natuur
Groene Vink Toegang tot fotohutten
Groene Vink Nationaal Park Corcovado
Groene Vink Rustig reistempo, meerdere nachten per locatie
Groene Vink Kleine groep van maximaal acht personen
Groene Vink Kans op spotten van quetzals, toekans, kolibries, pijlgifkikkertjes, apen, tapirs, luiaards en bultrugwalvissen


Het was een super reis! Veel dieren en landschappen gezien. De lodges waren schitterend en de fotografiebegeleiding was goed. De gidsen ter plekke leggen alles goed uit en de lokale bevolking in Costa Rica is erg vriendelijk. Het was een reis om nooit te vergeten!

5 out of 5 stars
Ricardo - Fotografiereis 2018

Top vakantie, superreis, eentje om niet te vergeten. Fijn gezelschap. Wat een onwijs mooi land is Costa Rica. Ik heb enorm genoten van alles. Dankjewel voor alles, Unico Travel ga ik zeker aanbevelen bij iedereen die het maar horen wil!

5 out of 5 stars
Martine - Fotografiereis 2018

Ik ben ontzettend blij dat ik mee ben gegaan. Het was een hele gave en bijzondere reis! Ik vond jullie organisatie echt heel goed geregeld!

5 out of 5 stars
Merijn - Fotografiereis 2018

Ik vond het fantastisch. Het was voor mij een echte droomreis. Ongelooflijk hoeveel verschillende dieren we hebben gezien!

5 out of 5 stars
Mirjam - Fotografiereis 2018

Foto impressie van deze reis

Overzicht

Route: San José – Puerto Viejo de Sarapiqui – Boca Tapada – San Gerardo de Dota – Uvita – Carate (Nationaal Park Corcovado) – San José.
Dagen: 15 dagen / 14 nachten.
Vertrekdatum: 28 november 2020.
Prijsindicatie: € 3.375,- per persoon. Inclusief internationale vlucht. De eenpersoonskamertoeslag bedraagt € 495,- per persoon.

Fotografiereis naar Costa Rica

Tijdens deze fotografiereis naar Costa Rica ontdekt u de meest diverse natuurgebieden van Costa Rica. U gaat samen met een ervaren natuurfotograaf schitterende foto’s schieten! De gebieden waar u overnacht zijn nog geheel ongerept en de lodges speciaal gekozen voor de uitstekende fotografiemogelijkheden. De eerste nachten van de fotografiereis overnacht u in een lodge bij Puerto Viejo de Sarapiqui (Caribische laaglanden). De lodge ligt aan de gelijknamige rivier de Sarapiqui. met een gids wandelt u via een loopbrug het regenwoud in. Hier fotografeert u pijlgifkikkers, landschappen, brulapen, toekans en veel soorten bloemen en planten. Ook bezoekt u een speciale tuin die wordt beheerd door een vader en zoon, waar u van dichtbij kolibries, oropendola’s en toekans kunt fotograferen.

Unieke vogelsoorten en ander wildlife fotograferen

U reist verder naar Boca Tapada, een ongerept regenwoud gebied. De lodge beschikt over een veranda speciaal voor fotografen. Zo kunt u gemakkelijk toekans, kolibries, oropendola’s en andere bijzondere vogelsoorten fotograferen. Ook zijn er schuilhutten aanwezig waarin u de king vulture kunt fotograferen. Met maximaal vier andere deelnemers vaart u over de San Carlos rivier. Onderweg heeft u de kans om kaaimannen, brulapen, leguanen, gieren, vlinders en ara’s vast te leggen.

Na Boca Tapada reist u door naar een compleet ander landschap van Costa Rica, namelijk het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het is een sprookjesachtig gebied met rivieren, beekjes en watervallen. Ook is het hier een stuk kouder dan in de rest van Costa Rica. In de vroege ochtend gaat u samen met een gids op zoek naar de Quetzal. Dit is een zeldzame vogel die voorkomt in het nevelwoud. De vogel staat bekend om zijn gekleurde lange veren die indianen vroeger gebruikten voor hun tooien. Vervolgens gaat u met een gids nog meer vogels observeren en fotograferen. Tevens bezoekt u een speciaal platform waar u landschapsfoto’s kunt maken en bijzondere vogels kunt vastleggen.

Na het sprookjesachtige regenwoud reist u door naar de Pacifische kust. U overnacht in een lodge bij het plaatsje Uvita. Vanaf de veranda bestaat de kans dat u uit de verte bultrugwalvissen uit het water ziet springen. ’s Ochtends wordt u er gewekt door de brulapen. Breng een bezoek aan een waterval en wandel langs de tropische stranden.

Per jeep reist u naar de lodge tegen het Nationaal Park Corcovado aan. Samen met een gids gaat u ook een dag wandelen in het park. U heeft de kans om tapirs, miereneters, vier soorten apen, toekans, ara’s en krokodillen te fotograferen.

Begeleiding tijdens de fotografiereis naar Costa Rica

De gehele reis is onder begeleiding van een ervaren Nederlandse natuurfotograaf. De fotograaf is zelf ook al vaker naar Costa Rica geweest. Hij weet precies hoe en waar u de beste foto’s kunt maken. Tijdens de reis leert u veel over natuurfotografie, deelt u uw passie en ontdekt u de diversiteit van Costa Rica.

Bent u benieuwd naar de ervaringen van onze reizigers die al eerder een fotografiereis hebben gemaakt via Unico Travel? Dan kunnen wij u altijd in contact brengen met één van de reizigers of natuurlijk met de fotografie begeleider.

Vooraf aan de fotografiereis naar Costa Rica organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

Even kennismaken – Natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer – Fotografiereis begeleider

fotografiereis costa ricaNa eerst een paar jaar met de fotocamera van zijn vader ‘gespeeld’ te hebben zette Dirk-Jan ruim 20 jaar geleden zijn eerste stappen in de fotografie met de aanschaf van zijn eerste eigen spiegelreflex camera, een analoge Nikon F70. In de jaren die daarop volgden, bleef Dirk-Jan het merk Nikon steeds trouw.

De natuur is voor hem een bron van inspiratie.  De laatste jaren zijn reizen gemaakt naar onder meer de amazone regenwouden van Peru/Bolivia met haar prachtige ara’s, de woestijnen en wetlands van Botswana, de eindeloze vlakten van Tanzania, de berggorilla’s van het Bwindi Nationaal park in Oeganda, het ongerepte en veelzijdige South Luangwa Nationaal Park in Zambia en een drietal nationale parken in India op zoek naar de Bengaalse tijger.

In 2015 maakte Dirk-Jan een individuele rondreis door Costa Rica en in 2018 begeleidde hij onze fotoreis.

In 2016 werd de foto van de duikende ijsvogel, zoals te zien in de rubriek vogel door National Geographic Benelux uitgeroepen tot winnende foto van de rubriek ‘dieren in het wild’!

Dirk-Jan heeft als natuur- en wildlife fotograaf de gebieden van de aangeboden fotografiereis naar Costa Rica zelf bezocht en zal vanuit zijn kennis en ervaring er alles aan doen om iedere deelnemer zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren. Voor meer informatie over Dirk-Jan of voor vragen, neem gerust een kijkje op zijn websiteFacebook of bekijk zijn foto’s op Instagram.

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest