Fotografiereis Costa Rica – december 2020

U bent hier: Home » Fotografiereis Costa Rica december 2020

NEEM VRIJBLIJVEND EEN OPTIE

In verband met het coronavirus biedt Unico Travel de mogelijkheid om vrijblijvend een optie te nemen op deze reis. Wanneer er meer bekend is wanneer en hoe er weer gereisd kan worden, kan de aanmelding in overleg definitief gemaakt worden.

– GEGARANDEERD VERTREK –

Deze reis neemt u mee langs de mooiste natuurgebieden van Costa Rica.

Hoogtepunten van deze fotografiereis naar Costa Rica:

Groene Vink Onder begeleiding van een Nederlandse natuurfotograaf
Groene Vink Speciale fotografieplekken
Groene Vink Unieke lodges midden in de natuur
Groene Vink Toegang tot fotohutten
Groene Vink Nationaal Park Corcovado
Groene Vink Rustig reistempo, meerdere nachten per locatie
Groene Vink Kleine groep van maximaal acht personen
Groene Vink Kans op spotten van quetzals, toekans, kolibries, pijlgifkikkertjes, apen, tayra’s, tapirs en luiaards

Interesse? Vraag meer informatie aan!

Het was een super reis! Veel dieren en landschappen gezien. De lodges waren schitterend en de fotografiebegeleiding was goed. De gidsen ter plekke leggen alles goed uit en de lokale bevolking in Costa Rica is erg vriendelijk. Het was een reis om nooit te vergeten!

5 out of 5 stars
Ricardo - Fotografiereis 2018

Top vakantie, superreis, eentje om niet te vergeten. Fijn gezelschap. Wat een onwijs mooi land is Costa Rica. Ik heb enorm genoten van alles. Dankjewel voor alles, Unico Travel ga ik zeker aanbevelen bij iedereen die het maar horen wil!

5 out of 5 stars
Martine - Fotografiereis 2018

Ik ben ontzettend blij dat ik mee ben gegaan. Het was een hele gave en bijzondere reis! Ik vond jullie organisatie echt heel goed geregeld!

5 out of 5 stars
Merijn - Fotografiereis 2018

Ik vond het fantastisch. Het was voor mij een echte droomreis. Ongelooflijk hoeveel verschillende dieren we hebben gezien!

5 out of 5 stars
Mirjam - Fotografiereis 2018

De fotoreis naar Costa Rica was om nooit te vergeten. Voortreffelijke begeleiding van Dirk-Jan en niet te vergeten Jacqueline. Wat een prachtige vogels en natuur en niet te vergeten de walvissen tour!

Jan - Fotografiereis 2019

Foto impressie van deze reis

Overzicht

Route: San José – nevelwoud – Uvita – Puerto Jimenez – Nationaal Park Corcovado – Tarcoles – Puerto Viejo de Sarapiqui – Boca Tapada.
Dagen: 16 dagen / 15 nachten.
Vertrekdatum: 6 december 2020.
Reissom: €2.840,- per persoon, exclusief internationale vlucht.
Internationale vlucht:
wordt aangeboden a.h.v. actuele prijs. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Richtprijs ca. €750,- inclusief ruimbagage.
Eénpersoonskamertoeslag: €510,-.

– GEGARANDEERD VERTREK –

Interesse? Vraag meer informatie aan!

Fotografiereis naar Costa Rica

“Het nevelwoud, de Pacifische kust, het Nationaal Park Corcovado, Puerto Viejo de Sarapiqui en Boca Tapada. De gebieden, die bekend staan bij professionele natuurfotografen!”

Tijdens deze fotografiereis is bewust gekozen om meerdere nachten op één locatie te overnachten. U ontdekt de meest diverse natuurgebieden van Costa Rica. Samen met een ervaren natuurfotograaf schiet u schitterende foto’s! De gebieden waar u overnacht zijn nog geheel ongerept. De ecolodges zijn speciaal gekozen voor de uitstekende fotografiemogelijkheden.

De eerste dagen staan in het teken van de fotografie van vogels. Costa Rica is één van de weinige landen ter wereld waar op zo’n kleine oppervlakte zo veel vogelsoorten voorkomen. Tijdens de dagen aan de Pacifische kust ziet u naast schitterende vogelsoorten ook apen, miereneters, tapirs en krokodillen. En met geluk kan er een poema gespot worden in het Nationaal Park Corcovado.

Costa Rica: Een paradijs voor natuurfotografen

Altijd al willen fotograferen in het regenwoud? Reis met Unico Travel en fotograaf Dirk-Jan Steehouwer naar Costa Rica en ga op fotografische ontdekkingstocht in de natuur.

Groene Vink Kleinschalige en unieke lodges

Tijdens deze fotografiereis naar Costa Rica overnacht u in kleinschalige en unieke lodges midden in de natuur.

Groene Vink Ongerepte landschappen en veel wildlife

U reist langs ongerepte regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden, Caribische laaglanden, mangroven en tropische stranden. Elk landschap is uniek. Tijdens de reis heeft u de kans om vele dieren te spotten zoals ara’s, toekans, apen, miereneters, tapirs, tayra’s, luiaards en krokodillen.

Groene Vink Uitstekende fotografiemogelijkheden

De lodges beschikken vaak over speciale veranda’s van waar u kunt fotograferen. Daarnaast zijn er speciaal voor de groep ook schuilhutten gereserveerd om bijvoorbeeld in Boca Tapada de King Vulture te fotograferen. De lodges hebben vaak mooie tuinen, liggen midden in de natuur en hebben vaak feeders.

Groene Vink Bijeenkomst & reünie

Vooraf aan de fotografiereis naar Costa Rica organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

Even kennismaken – Natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer – Fotografiereis begeleider

Na eerst een paar jaar met de fotocamera van zijn vader ‘gespeeld’ te hebben zette Dirk-Jan ruim 20 jaar geleden zijn eerste stappen in de fotografie met de aanschaf van zijn eerste eigen spiegelreflex camera, een analoge Nikon F70. In de jaren die daarop volgden, bleef Dirk-Jan het merk Nikon steeds trouw.

De natuur is voor hem een bron van inspiratie. De laatste jaren zijn reizen gemaakt naar onder meer de amazone regenwouden van Peru/Bolivia met haar prachtige ara’s, de woestijnen en wetlands van Botswana, de eindeloze vlakten van Tanzania, de berggorilla’s van het Bwindi Nationaal park in Oeganda, het ongerepte en veelzijdige South Luangwa Nationaal Park in Zambia en een drietal nationale parken in India op zoek naar de Bengaalse tijger.

In 2015 maakte Dirk-Jan zijn eerste fotoreis naar Costa Rica, georganiseerd door Unico Travel. Hij ging op pad met gidsen, die ook cameraploegen van BBC Wildlife en National Geographic begeleiden, bezocht de mooiste plekjes en zat in de beste fotohutten. Deze fantastische ervaring wil Dirk-Jan graag met andere fotografen delen. Vanuit Dirk-Jans passie voor fotografie en Barbara’s passie voor unieke reizen besloten ze samen groepsfotoreizen naar Costa Rica te organiseren. In 2018 en 2019 begeleidde Dirk-Jan met succes de fotoreizen van Unico Travel.

In 2016 werd de foto van de duikende ijsvogel, zoals te zien in de rubriek vogel door National Geographic Benelux uitgeroepen tot winnende foto van de rubriek ‘dieren in het wild’!

Dirk-Jan heeft als natuur- en wildlife fotograaf al meerdere malen de fotoreis voor Unico Travel begeleid. Hij zal vanuit zijn kennis en ervaring er alles aan doen om iedereen zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren.

Meer weten of zijn werk bekijken? Neem gerust een kijkje op zijn websiteFacebook of bekijk zijn foto’s op Instagram.

Interesse? Vraag meer informatie aan!