Fotografiereis Costa Rica – maart 2024

Op fotografische ontdekkingstocht door Costa Rica!

Costa Rica is een paradijs voor natuurfotografen. Het is één van de mooiste natuurbestemmingen ter wereld vanwege de diversiteit aan landschappen en wildlife. Felgekleurde pijlgifkikkers, prachtige kolibries, toekans en apen die vlak voor uw lens voorbij komen. Deze fotografiereis door Costa Rica neemt u mee naar de meest ongerepte natuurgebieden. Uniek aan deze fotografiereis zijn de overnachtingen aan de rand van het Nationaal Park Corcovado, waar u oog in oog kunt komen te staan met poema’s, tapirs en miereneters.

Uniek aan deze fotografiereis door Costa Rica:

fotoreizen icoon Landschaps-, macro- en wildlife fotografie
fotoreizen icoon Maximaal 8 deelnemers
fotoreizen icoon Geschikt voor alle leeftijden, beginners en ervaren fotografen
fotoreizen icoon Coaching door ervaren Nederlandse natuurfotograaf
fotoreizen icoon Rustig reistempo, meerdere nachten per gebied
fotoreizen icoon Nationaal Park Corcovado, meest biodiverse plek ter wereld
fotoreizen icoon Internationale vlucht met KLM
fotoreizen icoon Informatiebijeenkomst en reünie

fotografiereis Costa Rica cameras
Inschrijven of meer informatie ontvangen?

Overzicht

Route: San José – Caño Negro – Boca Tapada – Puerto Viejo de Sarapiquí – San Gerardo de Dota – Uvita – Nationaal Park Corcovado – Tárcoles.
Vertrekdatum: 21 maart 2024.
Dagen: 16 dagen / 15 nachten.
Reissom: Wordt binnenkort gepubliceerd.
Eenpersoonskamertoeslag: Wordt binnenkort gepubliceerd.*
Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers.
Fotograaf: Dirk-Jan Steehouwer.

* Onder voorbehoud van additionele toeslagen van de luchtvaartmaatschappij.

Inschrijven of meer informatie ontvangen?

Top vakantie, superreis, eentje om niet te vergeten. Fijn gezelschap. Wat een onwijs mooi land is Costa Rica. Ik heb enorm genoten van alles. Dankjewel voor alles, Unico Travel ga ik zeker aanbevelen bij iedereen die het maar horen wil!

Martine - Fotografiereis Costa Rica

De fotoreis naar Costa Rica was om nooit te vergeten. Voortreffelijke begeleiding van Dirk-Jan en niet te vergeten Jacqueline. Wat een prachtige vogels en natuur en niet te vergeten de walvissen tour!

Jan - Fotografiereis Costa Rica

Het was een super reis! Veel dieren en landschappen gezien. De lodges waren schitterend en de fotografiebegeleiding was goed. De gidsen ter plekke leggen alles goed uit en de lokale bevolking in Costa Rica is erg vriendelijk. Het was een reis om nooit te vergeten!

Ricardo - Fotografiereis Costa Rica

Ik ben ontzettend blij dat ik mee ben gegaan. Het was een hele gave en bijzondere reis! Ik vond jullie organisatie echt heel goed geregeld!

Merijn - Fotografiereis Costa Rica

Ik vond het fantastisch. Het was voor mij een echte droomreis. Ongelooflijk hoeveel verschillende dieren we hebben gezien!

Mirjam - Fotografiereis Costa Rica
ara costa rica

Foto impressie

Fotografiereis Costa Rica met Unico Travel

fotoreizen icoon Rustig reistempo

Tijdens deze fotografiereis door Costa Rica overnacht u meerdere nachten per gebied. Hierdoor kunt u optimaal genieten van de natuur en zich volledig focussen op het fotograferen van wildlife en landschappen.

Ook worden er onderweg voldoende tussenstops gemaakt om even te ontspannen, te lunchen en te fotograferen.

fotoreis costa rica toekan
Inschrijven of meer informatie ontvangen?

fotoreizen icoon Kleinschalige ecolodges

De lodges liggen in de meest unieke en ongerepte natuurgebieden van Costa Rica. Elke lodge biedt uitstekende fotografiemogelijkheden zoals speciale veranda’s, feeders en fotohutten. Deze plekken staan internationaal bekend onder professionele natuurfotografen van onder andere National Geographic.

fotoreizen icoon Unieke natuurgebieden

Tijdens deze fotografiereis door Costa Rica bezoekt u bijzondere natuurgebieden. De reis begint in het prachtige gebied Caño Negro. Hier bevindt u zich midden in een wildlife zone met de kans om veel vogels te spotten. Daarna gaat u door naar het regenwoud van Boca Tapada. Hier overnacht u bij een kleinschalige lodge met een speciale fotografieveranda en schuilhutten. In deze schuilhutten kunt u de koningsgier van dichtbij fotograferen. Vervolgens kunt u in de omgeving van Puerto Viejo de Sarapiquí pijlgifkikkers en slangen van dichtbij vastleggen.

In het mystieke nevelwoud van San Gerardo de Dota heeft u de kans om de quetzal te spotten. In de omgeving van Uvita gaat u samen met een lokale vogelgids op zoek naar de meest uiteenlopende vogelsoorten zoals de manakin.

Het hoogtepunt van de reis zijn de overnachtingen op het schiereiland Osa. Bijzonder aan Osa is dat u hier andere dieren kunt zien dan in de rest van het land, zoals tapirs, tayra’s, miereneters, poema’s, vier soorten apen en talloze vogelsoorten. De fotografiereis wordt afgesloten in Tárcoles, dichtbij de krokodillenrivier en het Nationaal Park Carara.

fotoreizen icoon Bijeenkomst & reünie

Voorafgaand de fotografiereis naar Costa Rica organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u alle uitleg over het verloop van de reis, maar ook krijgt u tips van onze natuurfotograaf over de fotografie en welke apparatuur u kunt meenemen. Na de reis wordt er nog een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

Begeleider van de fotografiereis – Natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer

Na eerst een paar jaar met de fotocamera van zijn vader ‘gespeeld’ te hebben zette Dirk-Jan ruim 20 jaar geleden zijn eerste stappen in de fotografie met de aanschaf van zijn eerste eigen spiegelreflex camera, een analoge Nikon F70. In de jaren die daarop volgden, bleef Dirk-Jan het merk Nikon steeds trouw.

De natuur is voor hem een bron van inspiratie. De laatste jaren zijn reizen gemaakt naar onder meer de Amazone regenwouden van Peru/Bolivia met haar prachtige ara’s, de woestijnen en wetlands van Botswana, de eindeloze vlakten van Tanzania, de berggorilla’s van het Bwindi Nationaal park in Oeganda en een drietal nationale parken in India op zoek naar de Bengaalse tijger. In 2015 maakte Dirk-Jan zijn eerste fotografiereis naar Costa Rica, georganiseerd door Unico Travel. Hij ging op pad met gidsen, die ook cameraploegen van BBC Wildlife en National Geographic begeleiden, bezocht de mooiste plekken en zat in de beste fotohutten. Deze fantastische ervaring wil Dirk-Jan graag met andere fotografen delen.

Vanuit Dirk-Jans passie voor fotografie en Barbara’s passie voor reizen besloten ze samen groepsfotografiereizen naar Costa Rica te organiseren. In 2018, 2019, 2022 en 2023 begeleidde Dirk-Jan de fotoreizen van Unico Travel. Hij zal vanuit zijn kennis en ervaring er alles aan doen om iedereen zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren.

Meer weten of zijn werk bekijken? In 2016 werd de foto van de duikende ijsvogel, zoals te zien in de rubriek vogel door National Geographic Benelux uitgeroepen tot winnende foto van de rubriek ‘dieren in het wild’! Neem gerust een kijkje op zijn websiteFacebook of bekijk zijn foto’s op Instagram.

Inschrijven of meer informatie ontvangen