Fotografiereis Costa Rica – februari 2023

Op fotografische ontdekkingstocht door Costa Rica!

Costa Rica is een paradijs voor natuurfotografen. Het is een van de mooiste natuurbestemmingen ter wereld vanwege de diversiteit aan landschappen en wildlife. Felgekleurde pijlgifkikkers, prachtige kolibries, toekans en apen die vlak voor uw lens voorbij komen. Deze fotografiereis door Costa Rica neemt u mee naar de meest ongerepte natuurgebieden. Uniek aan deze fotografiereis zijn de overnachtingen aan de rand van het Nationaal Park Corcovado, waar u oog in oog kunt komen te staan met poema’s, tapirs en miereneters.

Hoogtepunten van deze fotografiereis door Costa Rica:

fotoreizen icoon Landschaps-, macro- en wildlife fotografie
fotoreizen icoon Nationaal Park Corcovado, meest biodiverse plek ter wereld
fotoreizen icoon Volle aandacht – 2 lokale gidsen & Nederlandse fotograaf
fotoreizen icoon Rustig reistempo, meerdere nachten per gebied

Inschrijven of meer informatie ontvangen

Overzicht

Route: San José – Boca Tapada – Puerto Viejo de Sarapiquí – San Gerardo de Dota – Uvita – Nationaal Park Corcovado – Alajuela.
Vertrekdatum: 4 februari 2023.
Dagen: 15 dagen / 14 nachten.
Reissom: € 3.985,- per persoon, incl. internationale vlucht met de KLM en ruimbagage*
Eenpersoonskamertoeslag: € 450,-.
Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers.
Fotograaf: Dirk-Jan Steehouwer.

* Onder voorbehoud van additionele toeslagen van de luchtvaartmaatschappij.

Inschrijven of meer informatie ontvangen

Het was een super reis! Veel dieren en landschappen gezien. De lodges waren schitterend en de fotografiebegeleiding was goed. De gidsen ter plekke leggen alles goed uit en de lokale bevolking in Costa Rica is erg vriendelijk. Het was een reis om nooit te vergeten!

5 out of 5 stars
Ricardo - Fotografiereis 2018

Top vakantie, superreis, eentje om niet te vergeten. Fijn gezelschap. Wat een onwijs mooi land is Costa Rica. Ik heb enorm genoten van alles. Dankjewel voor alles, Unico Travel ga ik zeker aanbevelen bij iedereen die het maar horen wil!

5 out of 5 stars
Martine - Fotografiereis 2018

Ik vond het fantastisch. Het was voor mij een echte droomreis. Ongelooflijk hoeveel verschillende dieren we hebben gezien!

5 out of 5 stars
Mirjam - Fotografiereis 2018

De fotoreis naar Costa Rica was om nooit te vergeten. Voortreffelijke begeleiding van Dirk-Jan en niet te vergeten Jacqueline. Wat een prachtige vogels en natuur en niet te vergeten de walvissen tour!

Jan - Fotografiereis 2019

Ik ben ontzettend blij dat ik mee ben gegaan. Het was een hele gave en bijzondere reis! Ik vond jullie organisatie echt heel goed geregeld!

5 out of 5 stars
Merijn - Fotografiereis 2018

Foto impressie

Fotografiereis Costa Rica met Unico Travel

fotoreizen icoon Rustig reistempo

Tijdens deze fotografiereis door Costa Rica verblijft u meerdere nachten per gebied. Hierdoor kunt u optimaal genieten van de natuur en zich volledig focussen op het fotograferen van wildlife.

Ook worden er onderweg genoeg tussenstops gemaakt om even te ontspannen, te lunchen en te fotograferen.

fotoreis costa rica toekan
Inschrijven of meer informatie ontvangen

fotoreizen icoon Kleinschalige ecolodges

De lodges liggen in de meest unieke en ongerepte natuurgebieden. Elke lodge heeft uitstekende fotografiemogelijkheden zoals speciale veranda’s, feeders en fotohutten. De plekken staan internationaal bekend onder professionele natuurfotografen van National Geographic.

fotoreizen icoon Unieke natuurgebieden

Tijdens deze fotografiereis door Costa Rica bezoekt u bijzondere natuurgebieden. De reis begint in het regenwoud van Boca Tapada. Hier overnacht u bij een kleinschalige lodge met een speciale fotografieveranda en schuilhutten. In deze schuilhutten kunt u de koningsgier van dichtbij fotograferen. Vervolgens kunt u in de omgeving van Puerto Viejo de Sarapiquí pijlgifkikkers en slangen van dichtbij vastleggen.

In het mystieke nevelwoud van San Gerardo de Dota heeft u de kans om de quetzal te spotten. In de omgeving van Uvita gaat u samen met een lokale vogelgids op zoek naar de meest uiteenlopende vogelsoorten zoals de manakin. Ook maakt u vanuit Uvita een boottocht om bultrugwalvissen te spotten.

Het hoogtepunt van de reis zijn de overnachtingen op het schiereiland Osa. Bijzonder aan Osa is dat u hier andere dieren kunt zien dan in de rest van het land, zoals tapirs, tayra’s, miereneters, poema’s, vier soorten apen en talloze vogelsoorten. De fotografiereis wordt afgesloten in Alajuela, waar u uitzicht heeft over de centrale vallei en koffieplantages.

fotoreizen icoon Bijeenkomst & reünie

Voorafgaand de fotoreis naar Costa Rica organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u alle uitleg over het verloop van de reis, maar ook krijgt u tips van onze natuurfotograaf over de fotografie en welke apparatuur u kunt meenemen. Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

Begeleider van de fotografiereis – Natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer

Na eerst een paar jaar met de fotocamera van zijn vader ‘gespeeld’ te hebben zette Dirk-Jan ruim 20 jaar geleden zijn eerste stappen in de fotografie met de aanschaf van zijn eerste eigen spiegelreflex camera, een analoge Nikon F70. In de jaren die daarop volgden, bleef Dirk-Jan het merk Nikon steeds trouw.

De natuur is voor hem een bron van inspiratie. De laatste jaren zijn reizen gemaakt naar onder meer de Amazone regenwouden van Peru/Bolivia met haar prachtige ara’s, de woestijnen en wetlands van Botswana, de eindeloze vlakten van Tanzania, de berggorilla’s van het Bwindi Nationaal park in Oeganda en een drietal nationale parken in India op zoek naar de Bengaalse tijger. In 2015 maakte Dirk-Jan zijn eerste fotografiereis naar Costa Rica, georganiseerd door Unico Travel. Hij ging op pad met gidsen, die ook cameraploegen van BBC Wildlife en National Geographic begeleiden, bezocht de mooiste plekken en zat in de beste fotohutten. Deze fantastische ervaring wil Dirk-Jan graag met andere fotografen delen.

Vanuit Dirk-Jans passie voor fotografie en Barbara’s passie voor reizen besloten ze samen groepsfotografiereizen naar Costa Rica te organiseren. In 2018, 2019 en 2022 begeleidde Dirk-Jan de fotoreizen van Unico Travel. Hij zal vanuit zijn kennis en ervaring er alles aan doen om iedereen zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren.

Meer weten of zijn werk bekijken? In 2016 werd de foto van de duikende ijsvogel, zoals te zien in de rubriek vogel door National Geographic Benelux uitgeroepen tot winnende foto van de rubriek ‘dieren in het wild’! Neem gerust een kijkje op zijn websiteFacebook of bekijk zijn foto’s op Instagram.

Inschrijven of meer informatie ontvangen