Fotografiereis Costa Rica – maart 2024

VOLGEBOEKT

In februari 2025 organiseert Unico Travel weer een fotografiereis naar Costa Rica. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en u bent als eerste op de hoogte!


Op fotografische ontdekkingstocht door Costa Rica!

Costa Rica is een paradijs voor natuurfotografen. Het is één van de mooiste natuurbestemmingen ter wereld vanwege de diversiteit aan landschappen en wildlife. Felgekleurde pijlgifkikkers, prachtige kolibries, toekans en apen die vlak voor uw lens voorbij komen. Deze fotografiereis door Costa Rica neemt u mee naar de meest ongerepte natuurgebieden. Uniek aan deze fotografiereis zijn de overnachtingen dichtbij het Nationaal Park Corcovado, waar u de kans heeft om poema’s, tapirs en miereneters te spotten.

De reis is geschikt voor zowel ervaren als beginnende fotografen. Belangrijk om te weten dat er tijdens deze reis geen Nederlandse natuurfotograaf mee reist. Uiteraard reist er wel een lokale Engelssprekende natuurgids met u mee welke ook jarenlange ervaring heeft met het begeleiden van natuurfotografen. Als deelnemers deelt u allen dezelfde passies, namelijk fotografie en reizen waardoor u ter plekke veel tips met elkaar kunt uitwisselen.

Kenmerkend aan deze fotografiereis door Costa Rica:

fotoreizen icoon Landschaps-, macro- en wildlife fotografie
fotoreizen icoon Nationaal Park Corcovado, meest biodiverse plek ter wereld
fotoreizen icoon Kleine groep van maximaal acht deelnemers
fotoreizen icoon Bijna alle excursies en maaltijden inbegrepen
fotoreizen icoon Geschikt voor zowel ervaren als beginnende fotografen
fotoreizen icoon Internationale vlucht met KLM

fotografiereis Costa Rica cameras
Inschrijven of meer informatie ontvangen?

Overzicht

Route: San José – Caño Negro – Boca Tapada – Puerto Viejo de Sarapiquí – San Gerardo de Dota – Uvita – Nationaal Park Corcovado – Nationaal Park Carara.
Vertrekdatum: 21 maart 2024.
Dagen: 15 dagen / 14 nachten.
Reissom: € 4.600,- per persoon, incl. internationale vlucht en ruimbagage*
Eenpersoonskamertoeslag: € 700,-.
Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers (VOLGEBOEKT).

* Onder voorbehoud van additionele toeslagen van de luchtvaartmaatschappij.

Ik vond het fantastisch. Het was voor mij een echte droomreis. Ongelooflijk hoeveel verschillende dieren we hebben gezien!

Mirjam - Fotografiereis Costa Rica

De fotoreis naar Costa Rica was om nooit te vergeten. Voortreffelijke begeleiding van Dirk-Jan en niet te vergeten Jacqueline. Wat een prachtige vogels en natuur en niet te vergeten de walvissen tour!

Jan - Fotografiereis Costa Rica

Het was een super reis! Veel dieren en landschappen gezien. De lodges waren schitterend en de fotografiebegeleiding was goed. De gidsen ter plekke leggen alles goed uit en de lokale bevolking in Costa Rica is erg vriendelijk. Het was een reis om nooit te vergeten!

Ricardo - Fotografiereis Costa Rica

Ik ben ontzettend blij dat ik mee ben gegaan. Het was een hele gave en bijzondere reis! Ik vond jullie organisatie echt heel goed geregeld!

Merijn - Fotografiereis Costa Rica

Top vakantie, superreis, eentje om niet te vergeten. Fijn gezelschap. Wat een onwijs mooi land is Costa Rica. Ik heb enorm genoten van alles. Dankjewel voor alles, Unico Travel ga ik zeker aanbevelen bij iedereen die het maar horen wil!

Martine - Fotografiereis Costa Rica
Lees meer ervaringen

Foto impressie

Fotografiereis Costa Rica met Unico Travel

fotoreizen icoon Rustig reistempo

Tijdens deze fotografiereis door Costa Rica overnacht u overal minimaal twee nachten (met uitzondering van Caño Negro en Puerto Viejo de Sarapiquí). In Boca Tapada overnacht u zelfs drie nachten. Daarnaast heeft Unico Travel ook bewust gekozen om de reisafstanden overzichtelijk te houden, waardoor u de gehele reis optimaal kunt genieten van de natuur en zich volledig kunt focussen op het fotograferen van wildlife en landschappen.

Daarnaast worden er onderweg voldoende tussenstops gemaakt om even te ontspannen, te lunchen en te fotograferen.

fotoreis costa rica toekan
Inschrijven of meer informatie ontvangen?

fotoreizen icoon Kleinschalige ecolodges

De lodges liggen in de meest unieke en ongerepte natuurgebieden van Costa Rica. Elke lodge biedt uitstekende fotografiemogelijkheden zoals speciale veranda’s, feeders en fotohutten. Deze plekken staan internationaal bekend onder professionele natuurfotografen van onder andere National Geographic.

fotoreizen icoon Unieke natuurgebieden

Tijdens deze fotografiereis door Costa Rica bezoekt u bijzondere natuurgebieden. De reis begint in het prachtige gebied Caño Negro, vergelijkbaar met Tortuguero aan de Caribische kust maar dan nog totaal niet toeristisch. Hier bevindt u zich midden in het regenwoud en heeft u de kans om onder andere de unieke reuzenooievaar te spotten (jabiroe).

Vervolgens overnacht u in het regenwoud van Boca Tapada. Hier overnacht u bij een kleinschalige lodge met een speciale fotografieveranda en schuilhutten. Deze lodge is zo geliefd onder professionele fotografen, dat de lodge altijd al vele maanden vooraf gereserveerd dient te worden. In de schuilhutten kunt u de koningsgier van dichtbij fotograferen.

In de omgeving van Puerto Viejo de Sarapiquí heeft u de kans om pijlgifkikkers en slangen van dichtbij vast te leggen. Unieke kikkersoorten die u hier kunt zien zijn de aardbeikikker, glaskikker en de roodoogmakikikker.

Na meerdere nachten in het regenwoud te hebben overnacht, reist u door naar het mystieke nevelwoud van San Gerardo de Dota. U gaat hier de kleurrijke quetzal fotograferen. Tevens wordt er ook een fotoworkshop georganiseerd in een unieke tuin waar u onder andere verschillende soorten kolibries, trogons en tanagers kunt vastleggen.

Vervolgens reist u naar de Pacifische kust waar u overnacht bij een unieke lodge met een panoramisch uitzicht op zee. De lodge beschikt over een speciale veranda, ideaal om te fotograferen. Rondom de lodge spot u luiaards, apen en kunt u toekans voorbij zien vliegen. In de omgeving van Uvita gaat u samen met een lokale vogelgids op zoek naar de meest uiteenlopende vogelsoorten zoals de manakin.

Het hoogtepunt van de reis zijn de overnachtingen op het schiereiland Osa, waar het Nationaal Park Corcovado is gelegen. Bijzonder aan deze plek is dat u hier andere dieren kunt zien dan in de rest van het land, zoals tapirs, tayra’s, miereneters, poema’s en vier soorten apen. Per boot vaart u vanuit de plaats Sierpe door de mangroven en over zee naar Drake Bay, de ideale uitvalsbasis om het park te bezoeken.

Deze fotografiereis door Costa Rica wordt afgesloten bij rustig gelegen en comfortabele lodge dichtbij het Nationaal Park Carara. De lodge ligt op een schitterende plek en heeft ook een grote botanische tuin. Vanuit deze plek maakt u tevens nog een boottocht over de rivier Tárcoles, waar u van dichtbij krokodillen kunt fotograferen.

fotoreizen icoon Bijeenkomst & reünie

Voorafgaand de fotografiereis naar Costa Rica organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u alle uitleg over het verloop van de reis, maar ook krijgt u tips over de fotografie en welke apparatuur u kunt meenemen. Na de reis wordt er nog een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

Inschrijven of meer informatie ontvangen?