Fotografiereis Costa Rica – februari 2022

U bent hier: Home » Fotografiereis Costa Rica februari 2022

Vrijblijvend reserveren & geen aanbetaling vereist 

Bekijk onze flexibele voorwaarden

“Felgekleurde pijlgifkikkers, prachtige kolibries, toekans en apen die vlak voor uw lens voorbij komen. U reist naar het prachtige regenwoud van Boca Tapada, het nevelwoud van San Gerardo de Dota en de de Pacifische kust. Uniek is dat de reis eindigt aan de rand van het Nationaal Park Corcovado en bij het beschermde regenwoud Cabo Matapalo. De gebieden, die bekend staan bij professionele natuurfotografen!”

Hoogtepunten Fotografiereis Costa Rica:

fotoreizen icoon 14 excursies inbegrepen, waarvan 2 boottochten
fotoreizen icoon Lage eenpersoonskamertoeslag (€ 275,-)
fotoreizen icoon Internationale vlucht met de KLM, incl. ruimbagage
fotoreizen icoon Inclusief dagelijks ontbijt, 6x lunch en 6x diner
fotoreizen icoon Uniek in de reis – Nationaal Park Corcovado

Interesse? Vraag meer informatie aan!

Overzicht

Route: San José – Boca Tapada – San Gerardo de Dota – Uvita – Nationaal Park Corcovado – Cabo Matapalo – Tárcoles.
Vertrek: 3 februari – 16 februari 2022.
Reissom: €3.650,- per persoon, incl. internationale vlucht met de KLM en ruimbagage.
Eenpersoonskamertoeslag: €275,-.
Groepsgrootte: minimaal 6 & maximaal 8.
Fotograaf: Dirk-Jan Steehouwer.

Het was een super reis! Veel dieren en landschappen gezien. De lodges waren schitterend en de fotografiebegeleiding was goed. De gidsen ter plekke leggen alles goed uit en de lokale bevolking in Costa Rica is erg vriendelijk. Het was een reis om nooit te vergeten!

5 out of 5 stars
Ricardo - Fotografiereis 2018

Top vakantie, superreis, eentje om niet te vergeten. Fijn gezelschap. Wat een onwijs mooi land is Costa Rica. Ik heb enorm genoten van alles. Dankjewel voor alles, Unico Travel ga ik zeker aanbevelen bij iedereen die het maar horen wil!

5 out of 5 stars
Martine - Fotografiereis 2018

Ik ben ontzettend blij dat ik mee ben gegaan. Het was een hele gave en bijzondere reis! Ik vond jullie organisatie echt heel goed geregeld!

5 out of 5 stars
Merijn - Fotografiereis 2018

Ik vond het fantastisch. Het was voor mij een echte droomreis. Ongelooflijk hoeveel verschillende dieren we hebben gezien!

5 out of 5 stars
Mirjam - Fotografiereis 2018

De fotoreis naar Costa Rica was om nooit te vergeten. Voortreffelijke begeleiding van Dirk-Jan en niet te vergeten Jacqueline. Wat een prachtige vogels en natuur en niet te vergeten de walvissen tour!

Jan - Fotografiereis 2019

Foto impressie van deze reis

Fotografiereis Costa Rica met Unico Travel

fotoreizen icoon Rustig reistempo

Tijdens deze fotografiereis naar Costa Rica overnacht u meerdere nachten in elk gebied. Zo kunt u optimaal genieten van elk gebied en schitterende foto’s maken.

fotoreizen icoon Kleinschalige ecolodges

Er is gekozen om te overnachten bij kleinschalige ecolodges die bekend staan onder de fotografen. Het zijn kleinschalige lodges met lokale gidsen, uitstekende fotografiemogelijkheden en comfortabele kamers. De lodges liggen in de meest unieke en ongerepte natuurgebieden. Vaak zijn er ook feeders aanwezig en speciale fotografieveranda’s. Unico Travel reserveert deze lodges vaak al heel lang vooruit, omdat deze vaak al lange tijd van tevoren vol zitten vanwege de internationale bekendheid onder fotografen en natuurliefhebbers.

fotoreizen icoon Unieke reis, anders dan andere fotoreizen

Uniek aan deze reis is het regenwoud van Boca Tapada. Hier verblijft u bij een kleinschalige lodge met een speciale fotografieveranda en schuilhutten. Hier heeft u optimaal de kans om onder andere koningsgieren en toekans te fotograferen. In het mystieke nevelwoud van San Gerardo de Dota heeft u de kans om de quetzal te spotten. Het hoogtepunt van de reis is het Nationaal Park Corcovado. Bijzonder is dat dit park het meest ongerepte park van Costa Rica is en u hier andere dieren kunt zien dan in de rest van het land, zoals tapirs, tayra’s, miereneters, poema’s, vier soorten apen en talloze vogelsoorten.

fotoreizen icoon Bijeenkomst & reünie

Vooraf aan de fotografiereis naar Costa Rica organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u alle uitleg over het verloop van de reis, maar ook krijgt u tips van fotograaf Dirk-Jan Steehouwer over de fotografie en welke apparatuur u kunt meenemen.

Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen. Het leuke is dat onze voorgaande groepen van de fotografiereizen nog steeds contact met elkaar hebben!

Even kennismaken – Natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer – Fotografiereis begeleider

Na eerst een paar jaar met de fotocamera van zijn vader ‘gespeeld’ te hebben zette Dirk-Jan ruim 20 jaar geleden zijn eerste stappen in de fotografie met de aanschaf van zijn eerste eigen spiegelreflex camera, een analoge Nikon F70. In de jaren die daarop volgden, bleef Dirk-Jan het merk Nikon steeds trouw.

De natuur is voor hem een bron van inspiratie. De laatste jaren zijn reizen gemaakt naar onder meer de Amazone regenwouden van Peru/Bolivia met haar prachtige ara’s, de woestijnen en wetlands van Botswana, de eindeloze vlakten van Tanzania, de berggorilla’s van het Bwindi Nationaal park in Oeganda en een drietal nationale parken in India op zoek naar de Bengaalse tijger. In 2015 maakte Dirk-Jan zijn eerste fotografiereis naar Costa Rica, georganiseerd door Unico Travel. Hij ging op pad met gidsen, die ook cameraploegen van BBC Wildlife en National Geographic begeleiden, bezocht de mooiste plekken en zat in de beste fotohutten. Deze fantastische ervaring wil Dirk-Jan graag met andere fotografen delen.

Vanuit Dirk-Jans passie voor fotografie en Barbara’s passie voor reizen besloten ze samen groepsfotografiereizen naar Costa Rica te organiseren. In 2018 en 2019 begeleidde Dirk-Jan de fotoreizen van Unico Travel. Hij zal vanuit zijn kennis en ervaring er alles aan doen om iedereen zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren.

Meer weten of zijn werk bekijken? In 2016 werd de foto van de duikende ijsvogel, zoals te zien in de rubriek vogel door National Geographic Benelux uitgeroepen tot winnende foto van de rubriek ‘dieren in het wild’! Neem gerust een kijkje op zijn websiteFacebook of bekijk zijn foto’s op Instagram.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!