Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Fotografiereis Costa Rica februari 2022 » Uitgebreid reisschema

Dag 1, donderdag 3 februari 2022 – Omgeving San José
Vandaag ontmoet u uw medereizigers op Schiphol. Vervolgens heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica. Bij aankomst staat er een chauffeur klaar die u naar uw hotel brengt. Het hotel staat bekend om de botanische tuin waar vogelsoorten zoals de great kiskadee, rufous-tailed hummingbird, blue-gray en palm tanager en de kleurrijke blue-crowned motmot voorkomen.
Overnachting in de omgeving van San José, incl. ontbijt.

Dag 2, vrijdag 4 februari 2022 – Boca Tapada (regenwoud)
Na het besef dat u zich in Costa Rica bevindt, gaat u ontbijten. Vervolgens maakt u kennis met de Engelssprekende chauffeur en reist u in drie uur naar het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. Onderweg worden er nog verschillende fotostops gemaakt, zoals bij de waterval van La Paz. De lodge in Boca Tapada staat goed bekend onder natuurfotografen van National Geographic.

Boca Tapada is een van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. U kunt in dit gebied onder andere de volgende vogelsoorten fotograferen: de keel-billed toucan, Montezuma oropendola, brown hooded parrot en de red en green macaw. Ook heeft u de kans om het gehele jaar door  pijlgifkikkers te fotograferen, zoals de gouden gifkikker en de aardbeikikker.

Bij aankomst krijgt u een lunch aangeboden en kunt u vanaf de veranda fotograferen. De veranda is speciaal voor de groep gereserveerd. Er zijn feeders met natuurlijke elementen, waardoor u de vogels van dichtbij kunt fotograferen. Na het diner kunt u samen met een gids nog een avondwandeling maken (optioneel).
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 3, zaterdag 5 februari 2022 – Boca Tapada (regenwoud)
Gedurende zonsopgang maakt u samen met een lokale gids een wandeling door het regenwoud. Vervolgens gaat u ontbijten op de veranda met een schitterend uitzicht over het meer. Na het ontbijt gaat de helft van de groep in speciale schuilhutten de koningsgier fotograferen. De andere helft van de groep maakt een boottocht over de rivier San Carlos. De rivier wordt omgeven door ongerepte regenwouden. Fotografeer krokodillen, apen, leguanen, vlinders en vogels. U vaart tot aan de grens met Nicaragua en bezoekt hier het dorpje Boca San Carlos.

Na de tours gaat u gezamenlijk lunchen. Vervolgens gaat de helft van de groep fotograferen in een tropische tuin dichtbij de lodge. Hier kunt u vele vogelsoorten spotten, zoals kolibries en tanagers. Daarnaast zijn er ook vele tropische planten waarbij de grootste blauwe vlinder ‘Blue Morpho’ vaak voorbij fladdert. De rest van de groep gaat fotograferen vanaf de veranda bij de lodge.
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!

Dag 4, zondag 6 februari 2022 – Boca Tapada (regenwoud)
Na het ontbijt maakt de helft van de groep een boottour over de rivier San Carlos. De andere helft gaat in speciale schuilhutten de koningsgier fotograferen. Na de gezamenlijke lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. De rest van de groep gaat vanaf de veranda fotograferen.
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 5, maandag 7 februari 2022 – San Gerardo de Dota (nevelwoud) (via Puerto Viejo de Sarapiquí)
Na het ontbijt reist u naar een natuurgebied dichtbij Puerto Viejo de Sarapiquí voor een fotoworkshop. Hier heeft u de unieke kans om van dichtbij toekans, kolibries en orpendola’s te fotograferen. Deze fotoworkshop duurt ongeveer 3,5 uur. De eigenaren van het park werken al jaren samen met fotografen van onder andere National Geographic en zullen u ook begeleiden met het fotograferen. Na de workshop reist u naar het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota.

In de namiddag is het mogelijk om bij de lodge volop kolibries te fotograferen. Er zijn professioneel opgezette feeders aanwezig en het is mogelijk om vier soorten kolibries van dichtbij te fotograferen, waaronder de scintillant hummingbird (de kleinste vogel van Costa Rica). Verder heeft u de kans om  flame-throated tanagers en spechten te fotograferen.
Overnachting in de omgeving van San Gerardo de Dota, incl. ontbijt.

Dag 6, dinsdag 8 februari 2022 – San Gerardo de Dota (nevelwoud)
Met zonsopgang gaat u op foto-excursie om de zeldzame quetzal te spotten. Deze vogel is te herkennen aan de glanzende groene kop, rug en vleugels en een helderrode borst met witte onderstaartveren. Het mannetje heeft een staart tot wel een meter lang. Vroeger gebruikten de indianen de veren om hun tooien mee te maken. Het gebied heeft avocado- en vijgenbomen op verschillende hoogten, waardoor de quetzal gemakkelijk gespot kan worden. De gids geeft uitleg over deze zeldzame vogel en met een telescoop gaat u de quetzal spotten en fotograferen. Vervolgens gaat u met de gids andere vogels spotten, waaronder kolibries en spechten.

Na de foto-excursie gaat u lunchen. ’s Middags gaat u fotograferen in een speciale tuin met een veranda. Deze tuin is een paradijs voor fotografen. Het is mogelijk om acht soorten kolibries te fotograferen.
Overnachting in de omgeving van San Gerardo de Dota, incl. ontbijt.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!

Dag 7, woensdag 9 februari 2022 – San Gerardo de Dota (nevelwoud)
Vandaag heeft u de kans om nogmaals de quetzal te fotograferen (exclusief). Ook is het mogelijk om in de omgeving van de lodge te wandelen en fotograferen. ’s Middags luncht u bij een lokaal restaurant, waar u vanaf de veranda vele vogels kunt fotograferen en een schitterend uitzicht heeft over het nevelwoud. Hierna is er tijd voor landschapsfotografie. U reist naar Cerro Buena Vista, een schitterende plek voor landschapsfotografie.
Overnachting in de omgeving van San Gerardo de Dota, incl. ontbijt.

Dag 8, donderdag 10 februari 2020 – Uvita
Na het ontbijt reist u door de bergen naar de plaats San Isidro de El General, ongeveer anderhalf uur rijden. Net voorbij deze plaats bezoekt u een finca (boerderij) waar u manakins gaat fotograferen. De mannetjes dansen en springen op dunne takken om zo de vrouwtjes te verleiden. De dansjes doen denken aan Michael Jackson.

Vervolgens gaat u hier ook lunchen en in de namiddag reist u naar Uvita. Dit kleine dorp aan de Pacifische kust staat bekend om het Nationaal Park Marino Ballena. Vanuit de hoogte kunt u bij laag water de zandformatie in de vorm van een walvissenstaart zien. Eenmaal bij de lodge heeft u een schitterend uitzicht over de Grote Oceaan en het Nationaal Park Marino Ballena. U ziet apen voorbij slingeren en toekans voorbijvliegen. Met geluk ziet u zelfs in de verte vanaf de veranda de bultrugwalvissen.
Overnachting in Uvita, incl. ontbijt.

Dag 9, vrijdag 11 februari 2022 – Nationaal Park Corcovado
Na het ontbijt reist u naar Puerto Jiménez. Dit dorp ligt op het schiereiland Osa, het meest ongerepte gebied van Costa Rica. Vanuit Puerto Jiménez reist u met avontuurlijke jeeps verder naar Carate. Er gaan ook twee lokale gidsen mee. Het is een avontuurlijke tocht door rivieren, langs regenwouden en tropische stranden. In de namiddag komt u aan in Carate. Hier stopt de weg en vervolgens staat er een paard en wagen klaar om uw bagage naar de lodge te brengen.

Met de twee gidsen wandelt u nog zo’n drie kwartier door het regenwoud en over het tropische strand naar de lodge. Tijdens deze wandeling heeft u de kans om om veel wildlife te fotograferen, zoals ara’s, neusberen, poema’s, tapirs, apen en slangen. De lodge bevindt zich in de middle of nowhere aan de rand van het Nationaal Park Corcovado.
Overnachting in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado, incl. diner.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!

Dag 10, zaterdag 12 februari 2022 – Nationaal Park Corcovado
Vandaag wandelt u samen met twee gidsen door het Nationaal Park Corcovado. U bevindt zich in een van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica en heeft de kans om tapirs, miereneters, slangen, apen en met geluk een poema te fotograferen. Een prachtig regenwoud met grote hoge bomen waarin de apen u verwelkomen. De luchtvochtigheid is erg hoog wat de wandeling vrij zwaar maakt, maar kans geeft aan de bomen om wel tot over de 70 meter hoog te worden. Het park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën en reptielen en 139 soorten zoogdieren. In de namiddag kunt u genieten van de zonsondergang.
Overnachting in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 11, zondag 13 februari 2022 – Cabo Matapalo (beschermd regenwoud)
Na het ontbijt wandelt u terug naar Carate. Uw bagage wordt per paard en wagen naar Carate gebracht. Vanuit Carate reist u per jeep in een klein uur rijden naar het beschermde natuurreservaat van Cabo Matapalo. In deze omgeving is het vrij gemakkelijk om wildlife te fotograferen. U bevindt zich in een ongerept regenwoud grenzend aan een tropisch strand. Bij aankomst gaat u lunchen. Hierna gaat u met dezelfde twee gidsen wandelen in de omgeving. Na het diner is het een aanrader om een avondwandeling te maken met een lokale gids (exclusief).
Overnachting in een lodge nabij Cabo Matapalo, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 12, maandag 14 februari 2022, Tárcoles
Vandaag wandelt u samen met twee gidsen door het regenwoud van Cabo Matapalo op het schiereiland Osa. Vervolgens wordt u per jeep naar Puerto Jiménez gebracht. Hier reist u via de Pacifische kust naar de rivier Tárcoles. In namiddag kunt u bij de lodge vanaf de enorm grote veranda fotograferen. De lodge staat internationaal bekend onder natuurfotografen en vogelaars.
Overnachting in de omgeving van de rivier Tárcoles, incl. ontbijt.

Dag 13, dinsdag 15 februari 2022 – Internationale vlucht
’s Ochtends maakt u een foto-excursie per boot over de rivier Tárcoles. Na de boottocht gaat u lunchen (exclusief) en geniet u nog even van het prachtige uitzicht over de Golf van Nicoya. Hierna wordt u in anderhalf uur rijden naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van de schitterende fotoreis door Costa Rica!

Dag 14, woensdag 16 februari 2022 – Aankomst in Nederland

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!