Uitgebreid reisschema2019-04-25T17:02:52+02:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Fotografiereis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Dag 1, 28 november 2020 – aankomst Costa Rica
Vandaag vertrekt de internationale vlucht naar Costa Rica. Bij aankomst worden jullie opgehaald en naar Hotel Bougainvillea gebracht. Hotel Bougainvillea staat bekend om de grote tropische tuin vaak vaak vele vogels worden gespot, zoals de Great Kiskadee, Rufous-tailed Hummingbird, Blue-gray en Palm Tanager en de kleurrijke Blue-crowned Motmot.
Overnachting: Hotel Bougainvillea, inclusief ontbijt.

Hotel Costa rica Hotel Bougainvillea

Dag 2, 29 november 2020 – Puerto Viejo de Sarapiqui (Caribische laaglanden)
Na het besef te hebben dat jullie in Costa Rica zijn en genoten hebben van de schitterende vogels, reizen jullie naar Puerto Viejo de Sarapiqui. De lodge ligt aan de oevers van de Sarapiqui rivier. De tuinen van het hotel zijn mooi aangelegd met kleurrijke heliconia’s en gemberbloemen. Het is één van de beste plaatsen om de zeldzame Sunbittern vogel te spotten en te fotograferen. De bananenfeeders bij het restaurant trekken Collared Aracari, Rufous Motmot en Montezuma Oropendola aan. Andere interessante vogels die er voorkomen zijn de White-callared Manakin, Bay Wren en de Orange-billed Sparrow.

Na de lunch wandelen jullie in rustig tempo met een gids in het natuurreservaat. Jullie lopen over hangbruggen het regenwoud in en er zijn vele plekken geschikt voor fotografie. Na de wandeling gaan jullie dineren in het restaurant met uitzicht over de rivier en ’s avonds maken jullie nog een avondtour.
Overnachting: Selva Verde Lodge, inclusief ontbijt en lunch.

Dag 3, 30 november 2020 – Puerto Viejo de Sarapiqui (Caribische laaglanden)
‘s Morgens worden jullie gewekt door de brulapen en door het geluid van de vogels. Na een heerlijk ontbijt gaan jullie op foto excursie, waar jullie van een platform gemakkelijk kunnen fotograferen. Ook is er een hummingbird garden. Na de excursie hebben jullie een vrije middag om te genieten van de omgeving. Bij de lodge kunnen jullie met geluk twee soorten pijlgifkikkertjes spotten: Strawberry Poison Dart Frog en de Green and Black Dart Frog. Tegen de schemering kunnen jullie aan de waterkant ook de Red Eyed Tree Frog fotograferen. Naast de vogels en de pijlgifkikkertjes zien jullie bij de lodge vaak ook apen, leguanen, neusberen en luiaards.
Overnachting: Selva Verde Lodge, inclusief ontbijt en picknick lunch. 

SelvaVerde Lodge Costa Rica

Dag 4, 1 december 2020 – Boca Tapada (regenwoud)
Na een heerlijk ontbijt reizen jullie via uitgestrekte ananasplantages en regenwouden naar het afgelegen gebied van Boca Tapada. Boca Tapada ligt vlakbij de rivier de San Carlos, dat de grens vormt tussen Costa Rica en Nicaragua. Boca Tapada is één van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. In het gebied kunnen jullie onder andere de volgende vogelsoorten fotograferen: de keel-billed Toucan, Montezuma Oropendola, Brown hooded Parrot en Red en Green Macaw.

Na de lunch kunnen jullie de omgeving verkennen en vanaf de veranda fotograferen, die speciaal voor jullie gereserveerd is. Na het diner kunnen jullie nog een avondtour doen met gids. Deze tour is optioneel (15 USD per persoon).

De komende drie nachten verblijven jullie in een lodge waar vele fotografen komen, ook van National Geographic. Tevens hebben jullie toegang tot exclusieve schuilhutten die geschikt zijn voor fotografie.
Overnachting: Laguna del Lagarto Lodge, inclusief alle maaltijden.

Dag 5, 2 december 2020 – Boca Tapada (regenwoud)
Met zonsopgang gaan jullie met een lokale gids het regenwoud in. Vervolgens gaan jullie ontbijten op de veranda met een schitterend uitzicht op het meer. Na het ontbijt gaat de helft van de groep in speciale schuilhutten de King Vulture fotograferen. De andere helft van de groep maakt een boottour over de rivier San Carlos en zullen krokodillen, vlinders, apen en vogels gaan spotten. Jullie varen tot het dorpje Boca San Carlos. Na de tours gaan jullie gezamenlijk lunchen.

Na de lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. Hier kunnen jullie vele vogelsoorten spotten en ook zijn er tropische planten. De rest van de groep zal gaan fotograferen vanaf de veranda bij de lodge.
Overnachting: Laguna del Lagarto Lodge, inclusief alle maaltijden.

Dag 6, 3 december 2020 – Boca Tapada (regenwoud)
Na het ontbijt maakt de helft van de groep een boottour over de rivier San Carlos. De andere helft gaat in speciale schuilhutten de King Vulture fotograferen.  Na de lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. De rest van de groep zal fotograferen vanaf de veranda.
Overnachting: Laguna del Lagarto Lodge, inclusief alle maaltijden.

Laguna del Lagarto Costa Rica

Dag 7, 4 december 2020 – San Gerardo de Dota (nevelwoud)
Na het ontbijt reizen jullie naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Onderweg worden er nog fotostops gemaakt. Jullie zullen in Turrialba lunchen in een restaurant met een mooie tuin en uitzicht op de vulkaan Turrialba. Aan het eind van de dag komen jullie aan bij de lodge in San Gerardo de Dota. Bij de lodge zijn kolibrie feeders en er zijn vier soorten van dichtbij te zien, zoals de Scintillant Hummingbird, de kleinste vogel van Costa Rica. Tevens hebben jullie in het nevelwoud de kans om de quetzal te spotten! Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken. Verder hebben jullie de kans om de Flame-throated Tanager en spechten te zien. Het gebied ziet er vanwege de ongerepte nevelwouden sprookjesachtig uit.
Overnachting: Savegre Lodge, inclusief ontbijt.

Dag 8, 5 december 2020 – San Gerardo de Dota (nevelwoud)
Vroeg in de ochtend vertrekken jullie naar een gebied waar jullie op verschillende hoogten avocado- en vijgenbomen zien. De gids geeft uitleg over de quetzal en met een telescoop gaan jullie proberen deze vogel te fotograferen. San Gerardo de Dota staat bekend als één van de beste plekken om de quetzal te spotten. Vervolgens gaan jullie met de gids nog andere vogels fotograferen (veel kolibries en spechten). Na deze tour gaan jullie lunchen bij de lodge. ’s Middags vertrekt de helft van de groep naar de Batsu Gardens. Deze tuinen zijn een paradijsje voor fotografen. Het is mogelijk om er 8 soorten kolibries en vele andere vogelsoorten te fotograferen. De andere helft van de groep zal zich bezig houden met landschapsfotografie.
Overnachting: Savegre Lodge, inclusief ontbijt.

Sevegre Lodge Costa Rica

Dag 9, 6 december 2020 – Uvita
Na het ontbijt vertrekt de helft van de groep naar de Batsu Gardens en de andere helft van de groep kan landschappen fotograferen in de omgeving van de lodge. Na de lunch vertrekken jullie naar Uvita. Uvita is een klein dorpje aan de kust en staat bekend om het Nationaal Park Marino Ballena. Hier heb je in september grote kans om de bultrugwalvissen te spotten. Vanuit de hoogte kunnen jullie bij laag water de prachtige zandformatie in de vorm van een walvisstaart zien. Bij aankomst bij de lodge is het mogelijk om vanaf de veranda de walvissen te spotten. Verder zien jullie vele apen voorbij slingeren en toekans voorbij vliegen.
Overnachting: La Cusinga Lodge, inclusief ontbijt.

Dag 10, 7 december 2020 – Uvita
Vandaag vertrekken jullie met de boot vanaf het strand voor de walvissentour. Jullie hebben een privé boot en daarom alle tijd om goed te kunnen fotograferen. Na de walvissentour gaan jullie lunchen in een lokaal restaurantje in Uvita. In de namiddag genieten van het uitzicht bij de lodge of een mooie wandeling maken en fotograferen.
Overnachting: La Cusinga Lodge, inclusief ontbijt.

Dag 11, 8 december 2020 – Uvita
Vandaag hebben jullie een vrije dag om heerlijk te ontspannen. Jullie kunnen mooie wandeling maken bij de lodge en landschappen en dieren als brulapen, slingerapen en luiaards fotograferen. Ook is het mogelijk om naar een waterval te wandelen in de buurt van de lodge.
Overnachting: La Cusinga Lodge, inclusief ontbijt.

La Cusinga Costa Rica

Dag 12, 9 december 2020 – Carate (Nationaal Park Corcovado)
Na het ontbijt worden jullie opgehaald en afgezet op het strand bij het Nationaal Park Marino Ballena. Hier vertrekt de boot naar Drake Bay. Het is ongeveer anderhalf uur varen. In Drake Bay worden jullie opgehaald en rijden jullie met jeeps naar Puerto Jimenez. Puerto Jimenez ligt op het schiereiland Osa. Osa is het meest ongerepte deel van Costa Rica. De route vanaf Drake Bay naar Puerto Jimenez is een avontuurlijke tocht door rivieren, langs regenwouden en boerderijen. In de namiddag komen jullie aan bij Carate. Hier stopt de weg en staat er een paard en wagen klaar die jullie bagage naar de lodge brengt. Jullie wandelen zelf met de gids nog 40 minuten over het strand naar de lodge. Tijdens deze wandeling is het mogelijk om veel wildlife te zien en te fotograferen zoals ara’s, neusberen, visarenden, pelikanen, apen en slangen. De lodge ligt tegen het Nationaal Park Corcovado aan. Er is geen Wi-Fi en de laatste paar dagen verblijven jullie echt in the middle of nowhere.
Overnachting: La Leona Ecolodge, inclusief alle maaltijden.

Dag 13, 10 december 2020 – Carate – Dagtour Nationaal Park Corcovado
Vandaag gaan jullie samen met een gids wandelen door het Nationaal Park Corcovado. Jullie bevinden jullie in één van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica en hebben de kans om tapirs, miereneters, slangen, apen en met geluk een poema te fotograferen. Een prachtige natuur, met hoge grote bomen waarin de apen je verwelkomen. De luchtvochtigheid is erg hoog wat de wandeling zwaar maakt, maar kans geeft aan de bomen om wel tot over de 70 meter hoog te worden. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 amfibieën soorten, reptielen soorten en 139 zoogdieren. In de namiddag keren jullie weer terug bij de lodge.
Overnachting: La Leona Ecolodge, inclusief alle maaltijden.

 La Leona Costa Rica

Dag 14, 11 december 2020 – San José
Na een heerlijk ontbijt wandelen jullie terug naar Carate. Jullie bagage wordt per paard en wagen gebracht. Vanaf Carate vertrekt jullie binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld. Jullie worden opgehaald en naar jullie hotel in San José gebracht. In de namiddag kunnen jullie heerlijk bijkomen van de avontuurlijke reis.
Overnachting: hotel Bougainvillea, inclusief ontbijt.

Dag 15, 12 december 2020 – Vertrek
’s Ochtends doen jullie rustig aan en kunnen jullie nog fotograferen in de tuin van het hotel. Jullie moeten drie uur van tevoren aanwezig zijn op het internationale vliegveld. Jullie worden per transfer naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunnen jullie nagenieten van jullie schitterende reis door Costa Rica!

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest