Uitgebreid reisschema2019-12-13T09:46:24+01:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Fotografiereis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Dag 1, zondag 6 december 2019 – San José
Vandaag vertrekt de internationale vlucht met de KLM naar Costa Rica. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het hotel staat bekend om de grote tropische tuin waar vaak vele vogels worden gespot, zoals de Great Kiskadee, Rufous-tailed Hummingbird, Blue-gray en Palm Tanager en de kleurrijke Blue-Crowned Motmot.
Overnachting in San José, inclusief ontbijt.

Dag 2, maandag 7 december 2020 – San Gerardo de Dota (nevelwoud)
Na het besef te hebben dat u zich in Costa Rica bevindt en nog een mooie wandeling heeft gemaakt door de tropische tuin van het hotel, reist u naar het nevelwoud San Gerardo de Dota. Het gebied ziet er vanwege de ongerepte nevelwouden sprookjesachtig uit. Het is totaal ongeveer 2,5 uur rijden. Bij aankomst wordt er nog een stop gemaakt bij een lokaal restaurantje met een veranda. Vanaf deze veranda is het mogelijk om vele bijzondere vogels te fotograferen.

Na de lunch en het genieten van de omgeving reist u naar de lodge. Aan het einde van de dag komt u aan bij de lodge in San Gerardo de Dota. Bij de lodge zijn kolibrie feeders en er zijn vier soorten van dichtbij te zien, zoals de Scintillant hummingbird, de kleinste vogel van Costa Rica.

In het nevelwoud van San Gerardo de Dota kunt u de quetzal spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken. Verder heeft u de kans om de Flame-throated Tanager en spechten te zien.
Overnachting in de omgeving van San Gerardo de Dota, inclusief ontbijt.

Dag 3, dinsdag 8 december 2020 – San Gerardo de Dota (nevelwoud)
Vroeg in de ochtend vertrekt u met de chauffeur en gids (ontbijtpakket mee) naar een gebied waar u avocado- en vijgenbomen ziet op verschillende hoogten. De gids geeft uitleg over de vogel de quetzal en met een telescoop gaat u deze vogel spotten en fotograferen. Ook kunt u genieten van de zonsopgang bij het nevelwoud. Deze plek is de beste plek om de quetzal te spotten en vrijwel zeker zien jullie dan ook deze zeldzame vogel.

Vervolgens gaat u met de gids andere vogels spotten/fotograferen (veel kolibries en spechten). Na het fotograferen gaat u lunchen. ’s Middags vertrekt u naar de Batsu Gardens. Deze tuinen zijn een paradijsje voor fotografen. Het is mogelijk om acht soorten kolibries en vele andere soorten vogels te fotograferen.
Overnachting in de omgeving van San Gerardo de Dota, inclusief ontbijt.

Dag 4, woensdag 9 december 2020 – Uvita
Voor het ontbijt is het nog mogelijk om een quetzal tour te doen en om landschappen te fotograferen in de omgeving van de lodge. Vervolgens vertrekt u naar de plaats San Isidro waar u een vogelgids zult ontmoeten. U gaat naar een finca (boerderij) waar het mogelijk is om schitterende foto’s te maken en vele mooie tropische vogels en dieren te kunnen fotograferen. Bij deze finca is het mogelijk om te lunchen.

In de namiddag reist u naar Uvita. Dit dorpje aan de kust staat bekend om het Nationaal Park Marino Ballena. Vanuit de hoogte kunt u bij laag water de prachtige zandformatie in de vorm van een walvisstaart zien. Bij aankomst bij de lodge is het mogelijk om vanaf de veranda de zee en het regenwoud te zien. Verder is de kans groot om apen voorbij te zien slingeren en toekans voorbij te zien vliegen. Het strand ligt op loopafstand.
Overnachting in de omgeving van Uvita, inclusief ontbijt.

Dag 5, donderdag 10 december 2020 – Omgeving Puerto Jimenez
In de ochtend maakt u een tour door het regenwoud. Vervolgens gaat u ontbijten en vertrekt u naar uw volgende bestemming Puerto Jimenez. Het is in totaal drie uur rijden. Eenmaal bij de lodge komen er twee gidsen en gaat u in de namiddag een tour doen bij Rio Tigres. En in de avond doet u  nog een avondtour met deze twee gidsen.
Overnachting in de omgeving van Puerto Jimenez, inclusief ontbijt.

Dag 6, vrijdag 11 december 2020 – Nationaal Park Corcovado
Vroeg ontbijten en vervolgens rijdt u naar Carate. Er wordt nog een stop gemaakt bij de bakker en supermarkt in Puerto Jimenez om zelf vandaag voor een picknicklunch te zorgen. Het schiereiland Osa is het meest ongerepte deel van Costa Rica. De route naar Carate is een avontuurlijke tocht door rivieren, langs regenwouden en boerderijen. Op een gegeven moment stopt de weg en vanaf hier staat er een paard en wagen klaar om uw bagage te brengen naar de lodge. Met twee gidsen wandelt u nog 40 minuten door het regenwoud en over het tropische strand naar de lodge. Tijdens deze wandeling is het mogelijk om veel wildlife te zien en te fotograferen, zoals ara’s, neusberen, apen, slangen.
Overnachting in een lodge grenzend aan het Nationaal Park Corcovado, inclusief diner.

Dag 7, zaterdag 12 december 2020 – Nationaal Park Corcovado
Vroeg in de ochtend gaat u ontbijten en krijgt u een picknick lunch mee. Er gaan twee gidsen mee naar de ingang van het Nationaal Park Corcovado. U bevindt zich in één van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica en heeft u de kans om tapirs, miereneters, slangen, apen en met geluk een poema te fotograferen.

Een prachtige natuur, met hoge grote bomen waarin de apen u verwelkomen. De luchtvochtigheid is erg hoog wat de wandeling zwaar maakt, maar kans geeft aan de bomen om wel tot over de 70 meter hoog te worden. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten of vogels, 116 amfibieën soorten, reptielen soorten en 139 zoogdieren. In de namiddag rond 15.00 uur bent u weer terug bij de lodge.
Overnachting in een lodge grenzend aan het Nationaal Park Corcovado, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 8, zondag 13 december 2020 – Omgeving van Puerto Jimenez
Na een heerlijk ontbijt wandelt u terug naar Carate. Uw bagage wordt per paard en wagen gebracht. U reist per jeep naar het beschermde regenwoud van Matapalo. Hier gaat u met twee gidsen wandelen. Bij Matapalo worden vaak luiaards, apen en miereneters gespot. Vervolgens reist u in ruim een uur naar Avatar Ecolodge. In de namiddag heerlijk bijkomen en genieten van het schitterende uitzicht. Vanaf de veranda is er uitzicht op de Golfo Dulce en het regenwoud. Ook is er een uitzichtpunt.
Overnachting in de omgeving van Puerto Jimenez, inclusief ontbijt.

Dag 9, maandag 14 december 2020 – Tarcoles en Nationaal Park Carara
Vandaag reist u van Puerto Jimenez naar de omgeving van het Nationaal Park Carara. Het is vandaag een reisdag met tussenstops. In Uvita maakt u een tussenstop om te lunchen. Hierna reist u verder naar de lodge dichtbij Tarcoles en Carara. Hier kunt u genieten van het uitzicht over het schiereiland Nicoya.
Overnachting in de omgeving van Tarcoles, inclusief ontbijt.

Dag 10, dinsdag 15 december 2020 – Tarcoles en Nationaal Park Carara
In de ochtend gaat u een vogeltour doen in de omgeving van Carara Nationaal Park en in de middag gaat u een boottour maken over de rivier de Tarcoles. In deze rivier komen heel veel krokodillen voor en uiteraard is het ook mogelijk om andere dieren te spotten.
Overnachting in de omgeving van Tarcoles, inclusief ontbijt.

Dag 11, woensdag 16 december 2020 – Puerto Viejo de Sarapiqui (Caribische laaglanden)
Na het ontbijt vertrekt u naar Puerto Viejo de Sarapiqui. Het is ongeveer drie uur reizen. Bij aankomst is er gelegenheid om te lunchen (exclusief). Na de lunch gaat u in rustig tempo wandelen met een gids in het natuurreservaat van Selva Verde. Er zijn vele plekken geschikt voor fotografie. Na deze wandeling kunt u genieten vanaf het restaurant met uitzicht over de rivier Sarapiqui.  ‘s Avonds maakt u met een gids een avondtour.
Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiqui, inclusief ontbijt.

Dag 12, donderdag 17 december 2020 – Puerto Viejo de Sarapiqui (Caribische laaglanden)
‘s Morgens wordt u gewekt door de brulapen en vervolgens door het geluid van de vogels. U gaat ontbijten bij het restaurant aan de rivier met een schitterend uitzicht. Bij het ontbijt krijgt u ook een picknick lunch mee. Vervolgens wordt u naar een mooie locatie gebracht waar u schitterend kunt fotograferen aan de rand van de rivier de Sarapiqui.

Vanaf een platform kunt u gemakkelijk fotograferen en ook is er een hummingbird garden. ’s Middags wordt u weer teruggebracht naar de lodge. In de namiddag heeft u een vrije middag om vrij in te delen en te genieten van de omgeving en in uw eigen tijd nog te fotograferen om alle indrukken op u in te laten werken.
Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiqui, inclusief ontbijt.

Dag 13, vrijdag 18 december 2020 – Boca Tapada (regenwoud)
Na het ontbijt reist u via uitgestrekte ananasplantages en regenwouden naar het afgelegen Boca Tapada. Dit gebied is gelegen vlakbij de rivier San Carlos, dat de grens vormt tussen Costa Rica en Nicaragua. Boca Tapada is één van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. U overnacht in een eenvoudige lodge waar vele fotografen komen (ook van National Geographic).

U heeft toegang tot exclusieve schuilhutten (voor maximaal 4 personen) die geschikt zijn voor fotografie en professioneel zijn ingericht door de wereldberoemde natuurfotograaf Bence Maté. U kunt in dit gebied onder andere de volgende vogelsoorten fotograferen: de keel-billed Toucan, Montezuma Oropendola, Brown hooded Parrot en Red en Green Scarlet Macaw. De reis vanaf Puerto Viejo de Sarapiqui naar Boca Tapada duurt ongeveer drie uur. Bij aankomst krijgt u een lunch aangeboden en in de middag kunt u de omgeving verkennen van de lodge en vanaf de veranda fotograferen. Er zijn verschillende feeders waar vogels naar toe komen.
Overnachting in Boca Tapada, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 14, zaterdag 19 december 2020 – Boca Tapada (regenwoud)
Met zonsopgang gaat u met een lokale gids het regenwoud in. Vervolgens gaat u ontbijten op de veranda met een schitterend uitzicht over het meer. Na het ontbijt gaat de helft van de groep in speciale schuilhutten de King Vulture fotograferen. Het fotograferen van de King Vulture zal 2 tot 3 uur duren. De andere helft van de groep gaat een boottour doen over de rivier San Carlos en zullen krokodillen, vlinders, apen en vogels gaan spotten. De rivier is omgeven door regenwoud en jullie gaan varen tot aan de grens van Nicaragua. Ook bezoekt u het dorpje Boca San Carlos. Na de tours gaat u gezamenlijk lunchen.

Na de lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. Hier kunt u vele vogelsoorten spotten en ook zijn er tropische planten. De rest van de groep zal gaan fotograferen vanaf de veranda bij de lodge.
Overnachting in Boca Tapada, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 15, zondag 20 december 2020 – Boca Tapada (regenwoud)
Na het ontbijt maakt de helft van de groep een boottour over de rivier San Carlos. De andere helft gaat in speciale schuilhutten de King Vulture fotograferen. Na de lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. De rest van de groep zal fotograferen vanaf de veranda.
Overnachting in Boca Tapada, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 16, maandag 21 december 2020 – Vertrek
Na het ontbijt reist u naar het internationale vliegveld. De vlucht vertrekt normaal gesproken ’s avonds of in de namiddag. Het is in totaal 3,5 uur reizen naar het vliegveld. Eenmaal in het vliegveld kunt u na dromen van de schitterende fotografiereis door Costa Rica. Op dinsdag 22 december bent u weer in Nederland.

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest