Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Fotografiereis Costa Rica februari 2023 » Uitgebreid reisschema

Dag 1, zaterdag 4 februari 2023 – Omgeving San José
Vandaag ontmoet u uw medereizigers op Schiphol. Vervolgens heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica. Bij aankomst staat er een chauffeur klaar die u naar uw hotel brengt. Het hotel staat bekend om de botanische tuin waar vogelsoorten zoals de great kiskadee, rufous-tailed hummingbird, blue-gray en palm tanager en de kleurrijke blue-crowned motmot voorkomen.
Overnachting in de omgeving van San José, incl. ontbijt.

Dag 2, zondag 5 februari 2023 – Boca Tapada (regenwoud)
Na het besef dat u zich in Costa Rica bevindt, gaat u ontbijten. Vervolgens maakt u kennis met de Engelssprekende chauffeur en reist u in drie uur naar het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. Onderweg worden er nog verschillende fotostops gemaakt, zoals bij de waterval van La Paz. De lodge in Boca Tapada staat goed bekend onder natuurfotografen van National Geographic.

Boca Tapada is een van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. U kunt in dit gebied onder andere de volgende vogelsoorten fotograferen: de keel-billed toucan, Montezuma oropendola, brown hooded parrot en de red en green macaw. Ook heeft u de kans om het gehele jaar door  pijlgifkikkers te fotograferen, zoals de gouden gifkikker en de aardbeikikker.

Onderweg maakt u nog een stop bij een lokaal restaurantje om te lunchen. Eenmaal in Boca Tapada kunt u fotograferen vanaf de veranda. De veranda is speciaal voor de groep gereserveerd. Er zijn feeders met natuurlijke elementen, waardoor u de vogels van dichtbij kunt fotograferen.
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 3, maandag 6 februari 2023 – Boca Tapada (regenwoud)
Gedurende zonsopgang maakt u samen met een lokale gids een wandeling door het regenwoud. Vervolgens gaat u ontbijten op de veranda met een schitterend uitzicht over het meer. Na het ontbijt gaat u in speciale schuilhutten de koningsgier fotograferen. Na de tour gaat u lunchen. Hierna krijgt u een foto-instructie over de instellingen en de techniek van uw camera. Vervolgens gaat u weer fotograferen vanaf de veranda, speciaal gereserveerd voor de groep. U kunt vele vogelsoorten spotten, zoals kolibries en tanagers. Daarnaast zijn er ook vele tropische planten waarbij de grootste blauwe vlinder ‘Blue Morpho’ vaak voorbij fladdert.
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!

Dag 4, dinsdag 7 februari 2023 – Boca Tapada (regenwoud)
Vandaag maakt u een boottocht over de rivier San Carlos. De rivier wordt omgeven door ongerepte regenwouden. Fotografeer krokodillen, apen, leguanen, vlinders en vogels. U vaart tot aan de grens met Nicaragua en bezoekt hier het dorpje Boca San Carlos. Na de tour gaat u lunchen bij de lodge. ’s Middags kunt u weer vanaf de veranda fotograferen. Na het diner kunt u samen met een gids nog een avondwandeling maken (optioneel).
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 5, woensdag 8 februari 2023 – Puerto Viejo de Sarapiquí
Na het ontbijt is het mogelijk om nog een laatste keer vanaf de veranda te fotograferen. Vervolgens reist u naar een natuurgebied dichtbij Horquetas voor een fotoworkshop. Hier heeft u de unieke kans om van dichtbij pijlgifkikkers en slangen te fotograferen. Einde van de middag komt u aan bij uw accommodatie in Puerto Viejo de Sarapiquí.
Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiquí, incl. ontbijt.

Dag 6, donderdag 9 februari 2023 – San Gerardo de Dota
Na het ontbijt reist u naar een speciale plek voor de fotografie nabij Puerto Viejo de Sarapiquí. Naar deze plek komen fotografen vanuit de hele wereld en ook van National Geographic. U heeft de kans om van dichtbij toekans, aracari’s, kolibries en talloze andere vogels te spotten. Na de tour rijden jullie naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota, weer een compleet nieuw landschap. Het gebied doet sprookjesachtig aan en bestaat uit bergen, beekjes, rivieren en watervallen. Aan het einde van de middag kunt u hier op de veranda schitterende foto’s maken tijdens de zonsondergang.
Overnachting in San Gerardo de Dota, incl. ontbijt.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!

Dag 7, vrijdag 10 februari 2023 – San Gerardo de Dota
Met zonsopgang gaat u op foto-excursie om de zeldzame quetzal te spotten. Deze vogel is te herkennen aan de glanzende groene kop, rug en vleugels en een helderrode borst met witte onderstaartveren. Het mannetje heeft een staart tot wel een meter lang. Vroeger gebruikten de indianen de veren om hun tooien mee te maken. Het gebied heeft avocado- en vijgenbomen op verschillende hoogten, waardoor de quetzal gemakkelijk gespot kan worden. De gids geeft uitleg over deze zeldzame vogel en met een telescoop gaat u de quetzal spotten en fotograferen. Vervolgens gaat u met de gids andere vogels spotten, waaronder kolibries en spechten.
Overnachting in San Gerardo de Dota, incl. ontbijt.

Dag 8, zaterdag 11 februari 2023 – San Gerardo de Dota (nevelwoud)
Met zonsopgang gaat u weer op foto-excursie om de zeldzame quetzal te spotten. Deze vogel is te herkennen aan de glanzende groene kop, rug en vleugels en een helderrode borst met witte onderstaartveren. Het mannetje heeft een staart tot wel een meter lang. Vroeger gebruikten de indianen de veren om hun tooien mee te maken. Het gebied heeft avocado- en vijgenbomen op verschillende hoogten, waardoor de quetzal gemakkelijk gespot kan worden. De gids geeft uitleg over deze zeldzame vogel en met een telescoop gaat u de quetzal spotten en fotograferen. Vervolgens gaat u met de gids andere vogels spotten, waaronder kolibries en spechten. Na de foto-excursie gaat u lunchen. ’s Middags gaat u fotograferen in een speciale tuin met een veranda. Deze tuin is een paradijs voor fotografen. Het is mogelijk om acht soorten kolibries te fotograferen.
Overnachting in de omgeving van San Gerardo de Dota (nevelwoud), incl. ontbijt.

Dag 9, zondag 12 februari 2023 – Uvita
Na het ontbijt reist u door de bergen naar San Isidro de El General, ongeveer anderhalf uur rijden. Net voorbij deze plaats bezoekt u een finca (boerderij) waar u manakins gaat fotograferen. Vervolgens gaat u hier ook lunchen en in de namiddag reist u naar Uvita. Dit kleine dorp aan de Pacifische kust staat bekend om het Nationaal Park Marino Ballena. Vanuit de hoogte kunt u bij laag water de zandformatie in de vorm van een walvissenstaart zien. Eenmaal bij de lodge heeft u een schitterend uitzicht over de Grote Oceaan en het Nationaal Park Marino Ballena. U ziet apen voorbij slingeren en toekans voorbijvliegen. Met geluk ziet u in de verte vanaf de veranda de bultrugwalvissen.
Overnachting in Uvita, incl. ontbijt.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!

Dag 10, maandag 13 februari 2023 – Uvita
Nog voor het ontbijt gaat u met een gids mee op pad om de meest uiteenlopende vogelsoorten te spotten. Ook heeft u de kans om brulapen en luiaards te zien. Na het ontbijt is het mogelijk om een boottocht te maken en op zoek te gaan naar bultrugwalvissen en dolfijnen. Er zijn in Costa Rica twee seizoenen om in het gebied bultrugwalvissen te spotten. Het eerste seizoen loopt van januari t/m maart, wanneer de bultrugwalvissen vanuit Alaska komen. Met geluk is het ook mogelijk om vanaf de veranda van de lodge de bultrugwalvissen in de verte te spotten. Na de tour kunt u lunchen in een lokaal restaurant in Uvita. In de namiddag kunt u vanaf de veranda van de lodge fotograferen of een wandeling maken door het regenwoud.
Overnachting in Uvita, incl. ontbijt.

Dag 11, dinsdag 14 februari 2023 -Nationaal Park Corcovado
Na het ontbijt reist u naar Puerto Jiménez. Dit dorp ligt op het schiereiland Osa, het meest ongerepte gebied van Costa Rica. Vanuit Puerto Jiménez reist u met avontuurlijke jeeps verder naar Carate. Er gaan ook twee lokale gidsen mee. Het is een avontuurlijke tocht door rivieren, langs regenwouden en tropische stranden. In de namiddag komen jullie aan bij Carate. Hier stopt de weg en vervolgens staat er een paard en wagen klaar om uw bagage naar de lodge te brengen. Met de twee gidsen wandelt u nog zo’n drie kwartier door het regenwoud en over het tropische strand naar de lodge. Tijdens deze wandeling heeft u de kans om om veel wildlife te fotograferen, zoals ara’s, neusberen, poema’s, tapirs, apen en slangen. De lodge bevindt zich in de middle of nowhere aan de rand van het Nationaal Park Corcovado.
Overnachting in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado, incl. diner.

Dag 12, woensdag 15 februari 2023 –Nationaal Park Corcovado
Vandaag wandelt u samen met twee gidsen door het Nationaal Park Corcovado. U bevindt zich in een van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica en heeft de kans om tapirs, miereneters, slangen, apen en met geluk een poema te fotograferen. Een prachtig regenwoud met grote hoge bomen waarin de apen u verwelkomen. De luchtvochtigheid is erg hoog wat de wandeling vrij zwaar maakt, maar kans geeft aan de bomen om wel tot over de 70 meter hoog te worden. Het park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën en reptielen en 139 soorten zoogdieren. In de namiddag kunt u genieten van de zonsondergang.
Overnachting in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado, incl. ontbijt, lunch en diner.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!

Dag 13, donderdag 16 februari 2023 – Cabo Matapalo
Vandaag wandelt u samen met twee gidsen terug naar Carate over het strand en door het regenwoud. Vervolgens staat hier de jeep klaar die u naar de lodge nabij het natuurreservaat Cabo Matapalo brengt. Samen met de twee gidsen maakt u een wandeling door het regenwoud en gaat u op zoek naar miereneters, tayra’s, ara’s, toekans en talloze andere dieren.
Overnachting in de omgeving van Cabo Matapalo, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 14, vrijdag 17 februari 2023 – Alajuela
Vandaag kunt u eventueel nog een wandeling maken door het regenwoud van Cabo Matapalo. Vervolgens wordt u per jeep naar het vliegveld van Puerto Jiménez gebracht. Hier vertrekt de binnenlandse vlucht, een privé charter speciaal gereserveerd voor de groep, naar het internationale vliegveld. Het is een klein uur vliegen en met geluk ziet u onderweg nog de zandformatie in de vorm van een walvissenstaart bij Uvita. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht, een kwartier rijden. Het hotel biedt uitzicht op de centrale vallei en koffieplantages.
Overnachting in de omgeving van Alajuela, incl. ontbijt.

Dag 15, zaterdag 18 februari 2023 – Internationale vlucht
Vandaag wordt u opgehaald en in ongeveer een kwartier rijden naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van de schitterende fotoreis door Costa Rica!

Dag 16, zondag 19 februari 2023 – Aankomst in Nederland

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!