Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Fotografiereis Costa Rica december 2020 » Uitgebreid reisschema

Dag 1, zondag 6 december 2020 – aankomst Costa Rica
Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht. Het hotel staat bekend om de grote tropische tuin waar vaak vele vogels worden gespot, zoals the Great Kiskadee, Rufous-tailed Hummingbird, Blue-gray en Palm Tanager en de kleurrijke Blue-crowned Motmot.
Overnachting omgeving San José, inclusief ontbijt.

Dag 2, maandag 7 december 2020 – nevelwoud
Na het besef dat u zich tin Costa Rica bevindt, gaat u fotograferen in de tropische tuin van het hotel. Hierna reist u verder naar het nevelwoud. Het gebied ziet er vanwege de ongerepte nevelwouden sprookjesachtig uit. Het is totaal ongeveer 2,5 uur rijden. Bij aankomst wordt er nog een stop gemaakt bij een lokaal restaurantje met een veranda. Vanaf deze veranda is het mogelijk om vele bijzondere vogels te fotograferen.

Na de lunch en het genieten van de omgeving reist u naar de lodge. Bij de lodge zijn kolibrie feeders en er zijn vier soorten van dichtbij te zien, zoals de Scintillant hummingbird, de kleinste vogel van Costa Rica.

In het nevelwoud heeft u de kans om de quetzal te spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken. Verder heeft u de kans om de Flame-throated Tanager en spechten te zien.
Overnachting in het nevelwoud, inclusief ontbijt.

Dag 3, dinsdag 8 december 2020 – nevelwoud
Vroeg in de ochtend vertrekt u met een professionele gids naar een gebied met avocado- en vijgenbomen op verschillende hoogten, waardoor makkelijk de quetzal gespot kan worden. Vrijwel zeker ziet u dan ook deze zeldzame vogel. De gids geeft uitleg over deze zeldzame vogel en met een telescoop gaat u de quetzal spotten en fotograferen. Ook kunt u genieten van de zonsopgang in het nevelwoud. Vervolgens gaat u met de gids andere vogels spotten/fotograferen (veel kolibries en spechten). Na het fotograferen gaat u lunchen. ’s Middags gaat u fotograferen in een speciale tuin met een veranda. Deze tuin is een paradijs voor fotografen. Het is mogelijk om acht soorten kolibries en vele andere soorten vogels te fotograferen.
Overnachting in het nevelwoud, inclusief ontbijt.

Dag 4, woensdag 9 december 2020 – Uvita
Na het ontbijt vertrekt u naar Uvita. Onderweg bezoekt u met een vogelgids nog een speciaal gebied waar u unieke vogelsoorten kunt fotograferen. Daarna reist u verder naar Uvita. Dit is een klein dorpje aan de kust en staat bekend om het Nationaal Park Marino Ballena. Vanuit de hoogte kunt u bij laag water de prachtige zandformatie in de vorm van een walvisstaart zien. Bij aankomst bij de lodge is het mogelijk om vanaf de veranda de zee en het regenwoud te zien. Verder is de kans groot om apen voorbij te zien slingeren en toekans voorbij te zien vliegen. Het strand ligt op loopafstand.
Overnachting in Uvita, inclusief ontbijt.

Dag 5, donderdag 10 december 2020 – Omgeving Puerto Jimenez
In de ochtend maakt u een tour door het regenwoud. Vervolgens gaat u ontbijten en vertrekt u naar uw volgende bestemming Puerto Jimenez. Het is in totaal drie uur rijden. Eenmaal bij de lodge komen gaat u samen met natuurgidsen het ongerepte regenwoud verkennen. ’s Avonds staat er nog een avondtour op de planning.
Overnachting in de omgeving van Puerto Jimenez, inclusief ontbijt.

Dag 6, vrijdag 11 december 2020 – Nationaal Park Corcovado
Vandaag reist u verder naar de lodge dichtbij het Nationaal Park Corcovado. De route er naar toe is een avontuurlijke tocht door rivieren, langs regenwouden en tropische stranden. Eenmaal bij de lodge maakt u nog een wandeling en is het mogelijk om veel wildlife te zien en te fotograferen, zoals ara’s, neusberen, apen, slangen.
Overnachting in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado, inclusief diner.

Dag 7, zaterdag 12 december 2020 – Nationaal Park Corcovado
Vroeg in de ochtend gaat u ontbijten. Vervolgens wandelt u met een gids door het Nationaal Park Corcovado. Het is één van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica en hebben de kans om tapirs, miereneters, slangen, apen en met geluk een poema te fotograferen. Een prachtige natuur, met hoge grote bomen waarin de apen jullie verwelkomen. De luchtvochtigheid is erg hoog wat de wandeling zwaar maakt, maar kans geeft aan de bomen om wel tot over de 70 meter hoog te worden. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten of vogels, 116 amfibieën soorten, reptielen soorten en 139 zoogdieren. In de namiddag bent u weer terug bij de lodge.
Overnachting in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 8, zondag 13 december 2020 – Omgeving van Puerto Jimenez
Vandaag reist u terug naar Puerto Jimenez. Samen met professionele natuurgidsen bezoekt u nog een ongerept en bescherm regenwoud gebied. Hier worden vaak luiaards, apen en miereneters gespot. Vervolgens reist u naar een schitterende ecolodge. In de namiddag heerlijk bijkomen en genieten van het schitterende uitzicht. Vanaf de veranda is er uitzicht op de Golfo Dulce en het regenwoud. Ook is er een uitzichtpunt.
Overnachting in de omgeving van Puerto Jimenez, inclusief ontbijt.

Dag 9, maandag 14 december 2020 – Tarcoles en Nationaal Park Carara
Vandaag reist u door naar de lodge in de omgeving van het Nationaal Park Carara en de rivier Tarcoles. Het is vandaag een reisdag met tussenstops. Bij aankomst kunt u genieten van het schitterende uitzicht over het schiereiland Nicoya. Vanaf de lodge ziet u vaak rode ara’s voorbijvliegen.
Overnachting in de omgeving van Tarcoles, inclusief ontbijt.

Dag 10, dinsdag 15 december 2020 – Tarcoles en Nationaal Park Carara
In de ochtend doet u samen met een natuurgids een vogeltour in de omgeving van het Nationaal Park Carara. In de middag maakt u een boottocht over de rivier Tarcoles. In deze rivier komen heel veel krokodillen voor en uiteraard is het ook mogelijk om andere dieren te spotten.
Overnachting in de omgeving van Tarcoles, inclusief ontbijt.

Dag 11, woensdag 16 december 2020 – Puerto Viejo de Sarapiqui (Caribische laaglanden)
Na het ontbijt vertrekt u naar Puerto Viejo de Sarapiqui. Bij aankomst is er gelegenheid om te lunchen (exclusief). Na de lunch wandelt u in een rustig tempo door het natuurreservaat. Er zijn vele plekken geschikt voor fotografie. Na deze wandeling kunt u genieten vanaf het restaurant met uitzicht over de rivier Sarapiqui.  ‘s Avonds maakt u met een gids een avondtour.
Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiqui, inclusief ontbijt.

Dag 12, donderdag 17 december 2020 – Puerto Viejo de Sarapiqui (Caribische laaglanden)
‘s Morgens wordt u gewekt door de brulapen en vervolgens door het geluid van de vogels. U gaat ontbijten bij het restaurant aan de rivier met een schitterend uitzicht. Bij het ontbijt krijgt u ook een picknick lunch mee. Vervolgens wordt u naar een mooie locatie gebracht waar u schitterend kunt fotograferen aan de rand van de rivier de Sarapiqui.

Vanaf een platform kunt u gemakkelijk fotograferen en ook is er een hummingbird garden. ’s Middags wordt u weer teruggebracht naar de lodge. In de namiddag heeft u een vrije middag om vrij in te delen en te genieten van de omgeving en in uw eigen tijd nog te fotograferen om alle indrukken op u in te laten werken.
Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiqui, inclusief ontbijt.

Dag 13, vrijdag 18 december 2020 – Boca Tapada (regenwoud)
Na het ontbijt reist u via uitgestrekte ananasplantages en regenwouden naar het afgelegen Boca Tapada. Dit gebied is gelegen vlakbij de rivier San Carlos, dat de grens vormt tussen Costa Rica en Nicaragua. Boca Tapada is één van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. U overnacht in een eenvoudige lodge waar vele fotografen komen (ook van National Geographic).

U heeft toegang tot exclusieve schuilhutten (voor maximaal 4 personen) die geschikt zijn voor fotografie en professioneel zijn ingericht door de wereldberoemde natuurfotograaf Bence Maté. U kunt in dit gebied onder andere de volgende vogelsoorten fotograferen: de keel-billed Toucan, Montezuma Oropendola, Brown hooded Parrot en Red en Green Scarlet Macaw. De reis vanaf Puerto Viejo de Sarapiqui naar Boca Tapada duurt ongeveer drie uur. Bij aankomst krijgt u een lunch aangeboden en in de middag kunt u de omgeving verkennen van de lodge en vanaf de veranda fotograferen. Er zijn verschillende feeders waar vogels naar toe komen.
Overnachting in Boca Tapada, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 14, zaterdag 19 december 2020 – Boca Tapada (regenwoud)
Met zonsopgang gaat u met een lokale gids het regenwoud in. Vervolgens gaat u ontbijten op de veranda met een schitterend uitzicht over het meer. Na het ontbijt gaat de helft van de groep in speciale schuilhutten de King Vulture fotograferen. Het fotograferen van de King Vulture zal 2 tot 3 uur duren. De andere helft van de groep gaat een boottour doen over de rivier San Carlos en zullen krokodillen, vlinders, apen en vogels gaan spotten. De rivier is omgeven door regenwoud en u vaart tot aan de grens van Nicaragua. Ook bezoekt u het dorpje Boca San Carlos. Na de tours gaat u gezamenlijk lunchen.

Na de lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. Hier kunt u vele vogelsoorten spotten en ook zijn er tropische planten. De rest van de groep zal gaan fotograferen vanaf de veranda bij de lodge.
Overnachting in Boca Tapada, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 15, zondag 20 december 2020 – Boca Tapada (regenwoud)
Na het ontbijt maakt de helft van de groep een boottour over de rivier San Carlos. De andere helft gaat in speciale schuilhutten de King Vulture fotograferen. Na de lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. De rest van de groep zal fotograferen vanaf de veranda.
Overnachting in Boca Tapada, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 16, maandag 21 december 2020 – Vertrek
Na het ontbijt reist u naar het internationale vliegveld. De vlucht vertrekt normaal gesproken ’s avonds of in de namiddag. Het is in totaal 3,5 uur reizen naar het vliegveld. Eenmaal in het vliegveld kunt u na dromen van de schitterende fotografiereis door Costa Rica. Op dinsdag 22 december bent u weer in Nederland.

Interesse? Vraag meer informatie aan!