Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Fotografiereis Costa Rica februari 2022 » Uitgebreid reisschema

Dag 1, donderdag 3 februari 2022 – Aankomst Costa Rica
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het hotel staat bekend om de grote tropische tuin waar vaak vele vogels worden gespot, zoals the Great Kiskadee, Rufous-tailed Hummingbird, Blue-gray en Palm Tanager en de kleurrijke Blue-crowned Motmot.
Overnachting in de omgeving van San José, inclusief ontbijt.

Dag 2, vrijdag 4 februari 2022 – Boca Tapada (regenwoud)
Na het besef te hebben dat u zich in Costa Rica bevindt, kunt u heerlijk ontbijten. U maakt kennis met uw chauffeur en vertrekt vervolgens in ongeveer 3,5 uur reizen naar Boca Tapada. Tijdens de reis worden er diverse stops gemaakt zoals bij de waterval van La Paz. Vervolgens reist u via uitgestrekte ananasplantages en regenwouden naar het afgelegen gebied van Boca Tapada. Dit is één van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. U kunt in dit gebied onder andere de volgende vogelsoorten fotograferen: de keel-billed Toucan, Montezuma Oropendola, Brown hooded Parrot en de Red en Green Macaw. Ook heeft u de kans om het gehele jaar door vele pijlgifkikkers te fotograferen zoals de Gouden gifkikker en de Aardbeikikkers.

Bij aankomst krijgt u een lunch aangeboden en in de middag kunt u vanaf de veranda fotograferen. Er zijn feeders zodat het mogelijk is om schitterende foto’s te maken. Na het diner kunt u nog een avondtour doen met gids. De komende drie nachten overnacht u in een lodge waar vele fotografen komen, ook van National Geographic.
Overnachting in Boca Tapada, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 3, zaterdag 5 februari 2022 – Boca Tapada (regenwoud)
Met zonsopgang gaat u met een lokale gids het regenwoud in. Vervolgens gaat u ontbijten op de veranda met een schitterend uitzicht over het meer. Na het ontbijt gaat de helft van de groep in speciale schuilhutten de King Vulture fotograferen. De andere helft van de groep maakt een boottour over de rivier San Carlos. Fotografeer krokodillen, vlinders, apen en vogels. De rivier is omgeven door ongerepte regenwouden. U vaart tot aan de grens met Nicaragua en bezoekt hier ook het dorpje Boca San Carlos. Na de tours gaat u gezamenlijk lunchen. Na de lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. Hier kunt u vele vogelsoorten, waaronder kolibries, spotten en ook zijn er vele tropische planten waarbij de grootste blauwe vlinder ‘Blue Morpho’ vaak voorbij fladdert. De rest van de groep gaat fotograferen vanaf de veranda bij de lodge.
Overnachting in Boca Tapada, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 4, zondag 6 februari 2022 – Boca Tapada (regenwoud)
Na het ontbijt maakt de helft van de groep een boottour over de rivier San Carlos. De andere helft gaat in speciale schuilhutten de King Vulture fotograferen. Na de gezamnelijke lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. De rest van de groep gaat vanaf de veranda fotograferen.
Overnachting in Boca Tapada, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 5, maandag 7 februari 2022 – San Gerardo de Dota (nevelwoud) (via Puerto Viejo de Sarapiquí)
Gedurende zonsopgang kunt u vanaf de veranda genieten van het ontbijt. Vervolgens reist u in ongeveer twee uur naar een natuurpark gelegen aan de rivier de Sarapiquí. Hier kunt u vanaf de veranda schitterend fotograferen. De foto-excursie duurt ongeveer 3,5 uur. De eigenaren van het park werken al jaren met fotografen van onder andere National Geographic en zullen u ook begeleiden met het fotograferen. Na de workshop wordt er een picknick lunch verzorgd. Vervolgens reist u verder naar het nevelwoud van San Geraldo de Dota. Het gebied ziet er vanwege de ongerepte nevelwouden sprookjesachtig uit. Eenmaal bij de lodge heeft u de gelegenheid om te fotograferen. Er zijn kolibrie feeders aanwezig en er zijn drie soorten kolibries van dichtbij te zien, zoals de Scintillant Hummingbird. Dit is de kleinste vogel van Costa Rica. Ook heeft u kans om de Flame-throated Tanager en vele spechten te zien. ‘s Avonds is er een uitgebreid dinerbuffet (niet inbegrepen) in het restaurant.
Overnachting in de omgeving van San Gerardo de Dota, inclusief ontbijt.

Dag 6, dinsdag 8 februari 2022 – San Gerardo de Dota (nevelwoud)
In het nevelwoud van San Gerardo de Dota kunt u de quetzal spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken. Vroeg in de ochtend krijgt u de kans om de deze zeldzame vogel te gaan fotograferen. Om 05.30 uur vertrekt de chauffeur met eigen bus en gids naar een gebied waar u avocado- en vijgenbomen ziet op verschillende hoogten. De gids geeft uitleg over de quetzal en met een telescoop gaat u deze vogel spotten en fotograferen. Geniet daarnaast ook van de zonsopgang in het nevelwoud. Vervolgens gaat u weer terug naar de lodge voor het ontbijt. Hierna kunt u fotograferen in de omgeving van de lodge. Na de lunch gaat u fotograferen in een mooie tuin nabij de lodge. Er is een veranda met beschutting. Deze tuin is een must voor fotografen en vogelaars, een waar paradijs. Het is mogelijk om acht soorten kolibries en vele andere soorten vogels te fotograferen.
Overnachting in de omgeving van San Gerardo de Dota, inclusief ontbijt.

Dag 7, woensdag 9 februari 2022 – San Gerardo de Dota (nevelwoud)
Vandaag heeft u de kans om nogmaals de quetzal te fotograferen (exclusief). Voor de anderen is het mogelijk om in de omgeving van de lodge te wandelen en fotograferen. Vervolgens luncht u bij een lokaal restaurant, waar u vanaf de veranda vele vogels kunt fotograferen en een schitterend uitzicht heeft over het nevelwoud. ’s Middags is er tijd voor landschapsfotografie. U reist naar Cerro Buena Vista, een schitterende plek voor landschapsfotografie.
Overnachting in de omgeving van San Gerardo de Dota, inclusief ontbijt.

Dag 8, donderdag 10 februari 2020 – Uvita
Na het ontbijt reist u vanuit het nevelwoud door de bergen naar de plaats San Isidro de El General (1,5 uur rijden). Net voorbij deze plaats bezoekt u een finca (boerderij) waar u manakins kunt fotograferen. Vervolgens gaat u hier ook lunchen en in de namiddag reist u naar Uvita. Dit is een klein dorpje aan de Pacifische kust en bekend staat om het Nationaal Park Marino Ballena. Vanuit de hoogte kunt u bij laag water de prachtige zandformatie in de vorm van een walvisstaart zien. Eenmaal bij de lodge heeft u een schitterend uitzicht over de Grote Oceaan van het Nationaal Park Marino Ballena. U heeft de kans om apen voorbij te zien slingeren en toekans voorbij te zien vliegen.
Overnachting in Uvita, inclusief ontbijt.

Dag 9, vrijdag 11 februari 2022 – Nationaal Park Corcovado
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Puerto Jiménez gebracht. Dit dorp ligt op het schiereiland Osa, het meest ongerepte gebied van Costa Rica. Vanuit Puerto Jiménez reist u met jeeps en twee gidsen verder naar Carate. Het is een avontuurlijke tocht door rivieren, langs regenwouden en tropische stranden. In de namiddag komen jullie aan bij Carate. Hier stopt de weg en staat er een paard en wagen klaar om uw bagage naar de lodge te brengen. Met de twee gidsen wandelt u nog zo’n drie kwartier door het regenwoud en over het tropische strand naar de lodge. Tijdens deze wandeling is het mogelijk om veel wildlife te zien en te fotograferen, zoals ara’s, neusberen, visarenden, pelikanen, apen, slangen. De lodge bevindt zich in de middle of nowhere, midden in het ongerepte regenwoud.
Overnachting in een ecolodge nabij het Nationaal Park Corcovado, inclusief diner.

Dag 10, zaterdag 12 februari 2022 – Nationaal Park Corcovado
Vandaag maakt u een dagtour naar het Nationaal Park Corcovado. Allereerst gaat u vroeg in de ochtend ontbijten en krijgt u een picknicklunch mee. Hierna vertrekt u samen met twee lokale gidsen naar het nationaal park. U bevindt zich in één van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica en heeft de kans om tapirs, miereneters, slangen, apen en met geluk een poema te fotograferen. Een prachtige natuur, met hoge grote bomen waarin de apen u verwelkomen. De luchtvochtigheid is erg hoog wat de wandeling vrij zwaar maakt, maar kans geeft aan de bomen om wel tot over de 70 meter hoog te worden. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën en reptielen en 139 soorten zoogdieren. In de namiddag bent u weer terug bij de lodge.
Overnachting in een ecolodge nabij het Nationaal Park Corcovado, inclusief ontbijt, picknicklunch en diner.

Dag 11, zondag 13 februari 2022 – Cabo Matapalo (ongerept en beschermd regenwoud)
Na het ontbijt bij de lodge wandelt u terug naar Carate. Uw bagage wordt per paard en wagen naar Carate gebracht, zodat u optimaal kunt genieten van de omgeving. Per jeep reist u in een klein uur rijden naar het beschermde natuurreservaat van Cabo Matapalo. In deze omgeving is het gemakkelijk om wildlife te fotograferen. U bevindt zich in een ongerept regenwoud grenzend aan een tropisch strand. Bij aankomst gaat u lunchen. Hierna gaat u met dezelfde twee gidsen wandelen in de omgeving. Na het diner is het een aanrader om een avondwandeling te maken met een lokale gids (exclusief).
Overnachting in een lodge nabij Cabo Matapalo, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 12, maandag 14 februari 2022, Tárcoles
Vroeg in de ochtend wandelt en fotografeert u nog samen met de gidsen in de omgeving van de lodge. Hierna gaat u ontbijten. Rond 10.00 uur wordt u opgehaald door uw chauffeur en in ongeveer 4,5 uur reizen naar de lodge nabij de rivier Tárcoles gebracht. Onderweg wordt er langs de Pacifische kust nog gestopt bij een lokale bakker. Bij aankomst bij de lodge kunt u gaan fotograferen in de omgeving.
Overnachting in de omgeving van de rivier Tárcoles, inclusief ontbijt.

Dag 13, dinsdag  15 februari 2022 – Internationale vlucht
Vroeg in de ochtend kunt u nog een boottocht maken over de rivier Tárcoles. U kunt vele krokodillen spotten en diverse vogelsoorten voorbij zien vliegen. Na de tour kunt u nog lunchen bij de lodge en vervolgens wordt u in ongeveer anderhalf uur rijden naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van de schitterende reis door Costa Rica!

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!