Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Fotografiereis Costa Rica maart 2024 » Uitgebreid reisschema

Dag 1, donderdag 21 maart 2024 – Omgeving San José
Vandaag heeft u de internationale vlucht naar Costa Rica. Bij aankomst staat onze chauffeur klaar die u naar uw hotel brengt. U overnacht in een rustige omgeving buiten de stad. Het hotel staat bekend om de botanische tuin waar vogelsoorten zoals de Great Kiskadee, Rufous-tailed Hummingbird, Blue-gray en Palm Tanager en de kleurrijke Blue-crowned Motmot voorkomen.
Overnachting in de omgeving van San José, incl. ontbijt.

Dag 2, vrijdag 22 maart 2024 – natuurreservaat Caño Negro
Door het tijdsverschil wordt u vandaag vroeg wakker. Na het ontbijt is het mogelijk om nog een wandeling te maken in de botanische tuin van het hotel. Vervolgens reist u via een mooie route naar het natuurreservaat Caño Negro. Het is in totaal ongeveer 4,5 uur rijden. Onderweg worden er nog diverse tussenstops gemaakt, zoals bij de La Paz waterval. Bij aankomst in Caño Negro wordt u verwelkomd met een lunch.

Het natuurreservaat Caño Negro ligt in het noorden van Costa Rica, dichtbij de grens met Nicaragua. Uniek aan het natuurgebied is dat het in de regentijd volledig onder water staat door de overstroming van de Rio Frío. In de maanden daarna (waaronder maart) daalt het waterniveau en komen er vele vogelsoorten af op de droge rivieroevers. In het park leven maar liefst meer dan 350 vogelsoorten, zoals de kaalkopooievaar, witte ibis, fluiteend en rode lepelaar. Ook is het mogelijk om hier de reuzenooievaar (jabiroe) te fotograferen. Naast vele vogelsoorten leven er ook kaaimannen, krokodillen, luiaards, leguanen, rivierschildpadden en apen.

Vanmiddag kunt u bij de lodge onder andere kolibries fotograferen. ’s Avonds gaat u gezamenlijk dineren.
Overnachting in Caño Negro, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 3, zaterdag 23 maart 2024 – Regenwoud van Boca Tapada
’s Ochtends maakt u een boottocht door het natuurreservaat van Caño Negro. U heeft de kans om de unieke reuzenooievaar vast te leggen, maar ook talloze andere vogelsoorten en dieren als luiaards, apen, leguanen, krokodillen en kaaimannen. Na de boottocht gaat u uitgebreid ontbijten bij de lodge. Vervolgens reist u rond het middaguur in ongeveer 3,5 uur naar het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. Er wordt onderweg nog een koffiestop gemaakt bij een plek waar u grote oranje leguanen kunt fotograferen.

Eenmaal aangekomen in Boca Tapada kunt u genieten van ongerepte natuur. De lodge staat internationaal bekend onder natuurfotografen van onder andere National Geographic. U kunt in de omgeving van Boca Tapada onder andere de volgende vogelsoorten fotograferen: de Keel-billed Toucan, Montezuma Oropendola, Brown- hooded Parrot en de Red en Green Macaw. Boca Tapada is één van de weinige gebieden in Costa Rica dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. Ook heeft u de kans om het gehele jaar door pijlgifkikkers te fotograferen, zoals de gouden gifkikker en de aardbeikikker.

Bij aankomst gaat u fotograferen vanaf de veranda van de lodge. De veranda is speciaal voor de groep gereserveerd. Er zijn feeders met natuurlijke elementen, waardoor u vogels van dichtbij kunt fotograferen.
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 4, zondag 24 maart 2024 – Regenwoud van Boca Tapada
Gedurende zonsopgang is het mogelijk om samen met een lokale gids een wandeling door het regenwoud te maken. Vervolgens gaat u ontbijten op de veranda met een schitterend uitzicht over het meer. Na het ontbijt gaat u in speciale schuilhutten de koningsgier fotograferen. Na de tour gaat u lunchen en vervolgens kunt u weer fotograferen vanaf de veranda, speciaal gereserveerd voor de groep. U kunt talloze vogelsoorten spotten, zoals kolibries en tanagers. Daarnaast zijn er ook vele tropische planten te zien waarbij de grootste blauwe vlinder ‘Blue Morpho’ vaak voorbij fladdert.
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 5, maandag 25 maart 2024 – regenwoud van Boca Tapada
Vandaag maakt u een boottocht over de rivier San Carlos. De rivier wordt omgeven door ongerept regenwoud. Fotografeer krokodillen, apen, leguanen, vlinders en vogels. In het gebied leven vogelsoorten als de Agami Heron, Sunbittern, Green Ibis, Roseate Spoonbill, Great Curassow, Jabiru, Yellow-throated Toucan, Keel-billed Toucan, Chestnut-colored Woodpecker, Brown-hooded Parrot, Blue-grey Tanager, Green Honeycreeper en Montezuma Oropendola. U vaart tot aan de grens met Nicaragua en bezoekt hier het dorpje Boca San Carlos om het lokale leven te ervaren. Na de tour gaat u lunchen bij de lodge. ’s Middags kunt u weer vanaf de veranda fotograferen. Na het diner kunt u samen met een gids nog een avondwandeling maken (optioneel).
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 6, dinsdag 26 maart 2024 – Puerto Viejo de Sarapiquí
Na het ontbijt is het mogelijk om nog een laatste keer vanaf de veranda te fotograferen. Vervolgens reist u naar een natuurgebied dichtbij Puerto Viejo de Sarapiquí voor een fotoworkshop, ongeveer twee uur rijden. Hier heeft u de unieke kans om van dichtbij pijlgifkikkers en slagen te fotograferen. Pijlgifkikkers die hier voorkomen zijn de Barred leaf frog, Strawberry poison dart frog, Ghost glass frog, Red eyed frog, Green & Black poison frog, Speckled glass frog en de Lemur tree frog. Daarnaast leven er in het gebied ook slangen en vogels als toekans. Na de fotoworkshop geniet u van een Costa Ricaanse lunch. Aan het einde van de middag komt u aan bij de lodge in Puerto Viejo de Sarapiquí.

De lodge ligt aan de rivier de Sarapiquí en wordt omringd door tropisch regenwoud. Het gebied staat bekend om de ananasplantages en wordt vaak bezocht vanwege de mogelijkheid om te raften. In het regenwoud van Puerto Viejo de Sarapiquí en omgeving leven meer dan 398 soorten vogels, 69 soorten zoogdieren, 49 soorten amfibieën, 77 soorten reptielen, meer dan 10.000 soorten insecten en ongeveer 1.500 soorten orchideeën, 350 soorten bomen en talloze plantensoorten. Vogelsoorten die u hier kunt fotograferen zijn onder andere Keel-billed Toucans, Great Green Macaws, Wood Thrushes, Grey-necked Wood Rails, Sunbitterns en Violet Crowned Woodnymphs. Zoogdieren die hier leven zijn onder andere luiaards, apen en neusberen.
Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiquí, incl. ontbijt.

Dag 7, woensdag 27 maart 2024 – nevelwoud van San Gerardo de Dota
Na het ontbijt reist u naar een speciale plek voor de fotografie nabij Puerto Viejo de Sarapiquí. Fotografen van over de hele wereld, ook van National Geographic, komen speciaal naar deze plek toe. U heeft de kans om van dichtbij toekans, aracari’s, kolibries en talloze andere vogels te fotograferen. Na de tour reist u in ongeveer vier uur naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota, weer een compleet nieuw landschap. San Gerardo de Dota bestaat uit sprookjesachtige nevelwouden met bemoste takken, beekjes en watervallen. Het gebied staat bekend om de talloze vogelsoorten die hier voorkomen, waaronder de quetzal, maar ook talloze soorten tanagers, kolibries en spechten.
Overnachting in San Gerardo de Dota, incl. ontbijt.

Dag 8, donderdag 28 maart 2024 – nevelwoud van San Gerardo de Dota
Met zonsopgang gaat u op foto-excursie om de zeldzame quetzal te spotten. Deze vogel is te herkennen aan de glanzende groene kop, rug en vleugels en een helderrode borst met witte onderstaartveren. Het mannetje heeft een staart tot wel een meter lang. Vroeger gebruikten de indianen de veren om hun tooien mee te maken. Het gebied heeft avocado- en vijgenbomen op verschillende hoogten, waardoor de quetzal gemakkelijk gespot kan worden. De gids geeft uitleg over deze zeldzame vogel en met een telescoop gaat u de quetzal spotten en fotograferen. Na de tour gaat u ontbijten. Hierna kunt u zelf de omgeving van de lodge ontdekken.

’s Middags luncht u met elkaar in een lokaal restaurant. Vervolgens staat er een fotoworkshop op het programma. U gaat vanaf een speciale veranda fotograferen. Deze middag staat in het teken van vogelfotografie. Aan elk detail is gedacht, zodat u schitterende foto’s kunt maken van verschillende soorten vogels in het nevelwoud, waaronder maar liefst 9 soorten kolibries. Er zijn natuurlijke feeders die kleurrijke vogels aantrekken. Vogelsoorten die u vandaag kunt fotograferen zijn onder andere de Long-tailed Silky-flycatcher, Silver-throated Tanager en de Blue-grey Tanager. Na de workshop kunt u dineren in het hotel.
Overnachting in San Gerardo de Dota, incl. ontbijt.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!

Dag 9, vrijdag 29 maart 2024 – Uvita
Vandaag kunt u optioneel nogmaals op zoek naar de quetzal. Na het ontbijt reist u door de bergen en het binnenland van Costa Rica naar Uvita, ongeveer drie uur rijden. Onderweg wordt er nog een tussenstop gemaakt bij de lokale bakker voor de lunch. Uvita ligt aan de Pacifische kust en staat bekend om het Nationaal Park Marino Ballena. Vanuit de hoogte kunt u bij laag water de zandformatie in de vorm van een walvissenstaart zien. Eenmaal bij de lodge heeft u een schitterend uitzicht over de Grote Oceaan en het Nationaal Park Marino Ballena. U ziet apen voorbij slingeren en toekans voorbijvliegen. U heeft een vrije middag om op eigen gelegenheid de omgeving van de lodge te ontdekken. Er is een grote veranda met uitzicht op zee.
Overnachting in Uvita, incl. ontbijt.

Dag 10, zaterdag 30 maart 2024 – Uvita
Vandaag heeft u een vrije dag. Vanaf de lodge zijn er verschillende wandelpaden die u meenemen door het regenwoud en naar natuurlijke zwembaden en een waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen. Fotografeer vanaf de veranda toekans en spot rondom de lodge brulapen, luiaards, pijlgifkikkers en papegaaien. Geniet van een massage in de spa, ontspan aan het zwembad of volg een yogales. De omgeving is schitterend.

Optioneel kunt u vandaag ook met een natuurgids op pad of een boottocht maken door het Nationaal Park Marino Ballena. De bultrugwalvissen zijn eind maart niet meer te zien, maar wel is het mogelijk om gevlekte dolfijnen, tuimelaars, zeevogels (zoals pelikanen, fregatvogels en bruine genten) en zeeschildpadden te zien.
Overnachting in Uvita, incl. ontbijt.

Dag 11, zondag 31 maart 2024 – Drake Bay
Na het ontbijt reist u naar Sierpe, ongeveer een uur rijden. Hier stapt u op een kleine, snelle boot die u in ongeveer anderhalf uur varen langs mangroven en over zee naar Drake Bay brengt. Drake Bay ligt op het schiereiland Osa in het zuidwesten van Costa Rica. Het is de ideale uitvalbasis om het meest ongerepte nationaal park van Costa Rica te ontdekken, het Nationaal Park Corcovado.

U vaart vandaag door de Terraba Sierpe National Wetlands, het grootste mangrovebos aan de Pacifische kust van Midden-Amerika. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. U overnacht in een rustieke lodge op ongeveer twee kilometer van het dorp. Rondom de lodge is het mogelijk om toekans, ara’s, kolibries en apen te fotograferen.

Na het diner gaat u samen met een lokale natuurgids op zoek naar dieren die met name alleen in het donker te zien zijn. U heeft de kans om kinkajoes, miereneters, gordeldieren, pijlgifkikkers en uilen te fotograferen, maar vooral ook veel insecten en tarantula’s.
Overnachting in Drake Bay, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 12, maandag 1 april 2024 – Drake Bay – Nationaal Park Corcovado
Vandaag ontdekt u met twee privé gidsen (1 gids per 4 personen) het Nationaal Park Corcovado, het meest ongerepte nationale park van Costa Rica. U gaat naar de omgeving van het Ranger Station Sirena. U bevindt zich in het meest ongerepte gebied van Costa Rica en heeft de kans om tapirs, miereneters, slangen, apen en met geluk een poema te fotograferen. Een prachtig regenwoud met grote hoge bomen waarin de apen u verwelkomen. De luchtvochtigheid is erg hoog wat de wandeling vrij zwaar maakt, maar kans geeft aan de bomen om wel tot over de 70 meter hoog te worden. Het park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën en reptielen en 139 soorten zoogdieren. 
Overnachting in Drake Bay, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 13, dinsdag 2 april 2024 – Nationaal Park Carara
Vandaag vaart u na het ontbijt in anderhalf uur weer terug naar Sierpe. Bij aankomst staat uw chauffeur klaar en wordt u naar het Nationaal Park Carara gebracht, ongeveer vier uur rijden. Het is een mooie route langs de Pacifische kust en er kunnen nog diverse tussenstops worden gemaakt.

De lodge waar u overnacht ligt dichtbij de rivier Tárcoles, welke bekend staat om de grote krokodillen en het Nationaal Park Carara. Het gebied kent een rijke biologische diversiteit, omdat het een overgangsgebied vormt tussen de droge bossen in het noorden en de vochtige tropische bossen in het zuiden. Rondom de lodge leven meer dan 350 soorten trekvogels en standvogels, waaronder de Burning-billed Aracari, Yellow-throated Toucan, Orange-collared Manakin en de Amazon Kingfisher. Daarnaast staat het gebied ook bekend om de rode ara’s die hier vaak in groepen voorbij vliegen.
Overnachting nabij het Nationaal Park Carara, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 14, woensdag 3 april 2024 – Nationaal Park Carara
’s Ochtends maakt u een boottocht over de rivier Tárcoles. U heeft de kans om talloze vogelsoorten te spotten en natuurlijk krokodillen. Unico Travel werkt samen met een lokale organisatie die kleinschalige boottochten organiseert, gericht op vogelaars en fotografen. Er wordt tijdens de tour overal ruim de tijd genomen om te fotograferen en om de mooiste vogelsoorten te spotten. U heeft kans om Magnificent Fregatbirds, Brown pelicans, vijf soorten ijsvogels, de Mangrove Warbler, de Mangrove Vireo en de endemische Mangrove Hummingbird te spotten.

’s Middags heeft u een vrije middag en kunt u fotograferen in de botanische tuin van de lodge. Daarnaast is het ook mogelijk om naar een waterval te wandelen. De tuin heeft een verzameling van meer dan 500 soorten planten van over de hele wereld. De tuinen zijn verdeeld in een mozaïek van kleurrijke percelen die tussen natuurlijke vijvers en beekjes liggen. Palmen, bromelia’s, fruitbomen, cactussen, bamboe, lelies en heliconia’s bedekken de grond als een kleurrijk tapijt.
Overnachting nabij het Nationaal Park Carara, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 15, donderdag 4 april 2024 – Vertrek
’s Ochtends kunt u nog een wandeling maken in de omgeving van de lodge. Vervolgens wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht, ongeveer anderhalf uur rijden. Tijdens de vlucht kunt u nagenieten van een prachtige fotografiereis door Costa Rica!

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!