Costa Rica September Reis

U bent hier: Home » Costa Rica September Reis

Unico Travel heeft speciaal voor de maand september deze reis samengesteld. September is een erg goede maand om op reis naar Costa Rica te gaan. Deze reis neemt u mee naar het regenwoud van Tortuguero, waar u de moederschildpadden eieren kunt zien leggen. Vervolgens reist u naar de Caribische kust, waar het in september vaak er goed weer is. Aan het einde van de reis kunt u op het schiereiland Osa de walvissen spotten!

Waarom deze Costa Rica september reis?

Groene Vink Aantrekkelijke vliegtickets.
Groene Vink In Costa Rica is het in september laagseizoen, waardoor het rustiger is op de toeristische plekken.
Groene Vink In Tortuguero kunt u in september de moederschildpadden eieren zien leggen en de eieren zien uitkomen!
Groene Vink Aan de Pacifische kust kunt u walvissen spotten! De walvissen komen namelijk naar de kust om te paren.
Groene Vink Heerlijk weer aan de Caribische kust. Soms aan het eind van de dag een korte regenbui, verder is het er tropisch warm!
Groene Vink Op 15 september viert Costa Rica de Onafhankelijkheidsdag. Een speciale dag die u kunt vieren met de lokale bevolking!

Reisvoorstel aanvragen

Wij hebben een prachtige, onvergetelijke, unieke reis gemaakt. Het is een schitterend land, de natuur en dieren waren overweldigend en de inwoners vriendelijk en gastvrij. In één woord: aanrader!

5 out of 5 stars
Auke en Marco - september 2018

Prachtige mix tussen natuur, reizen, rust en strand. Hoogtepunten waren wat mij betreft Tortuguero, Boca Tapada en Corcovado, maar eigenlijk was de hele trip een hoogtepunt!

5 out of 5 stars
Don - september 2018

Wat een prachtige reis hebben we gemaakt (met 4 personen). Bijzonder mooi en afwisselend natuurland. Elke dag anders en verrassend. Goed te reizen en bijzonder vriendelijke mensen. Met dank aan Unico Travel voor de organisatie en de bijzondere keuzes.

5 out of 5 stars
Familie Scholten - september 2018

Onze reis is geheel in overleg, op maat gemaakt en boven verwachting goed geregeld. De reis was geweldig gaaf! Van schildpadden, leguanen, alle vier de soorten apen tot krokodillen, vlinders en zelfs walvissen! 

5 out of 5 stars
Wietze en Susan - september 2018

Foto impressie

Overzicht

Route: San José – Tortuguero – Caribische kust – Arenal – Rincón de la Vieja – San Gerardo de Dota – Drake Bay – Nationaal Park Corcovado – Dominical – Alajuela.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: € 1.950,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan nog geheel aangepast worden naar uw wensen. De totale reissom kan hierdoor afwijken.
Exclusief internationale vlucht.

Reisvoorstel aanvragen

Gebieden die u bezoekt tijdens deze Costa Rica september reis

Tortuguero

Tortuguero is een schitterend regenwoud gebied. Per boot vaart u door de kanalen naar de lodge. U maakt een tour naar het dorpje, een boottour door de kanalen op zoek naar wildlife en naar de tropische tuinen van de lodge. Alle maaltijden zijn inbegrepen zodat u de reis ontspannen begint. U heeft de kans in dit gebied o.a. kikkers, luiaards, apen, krokodillen en kaaimannen te spotten. Tip: het is schildpaddenseizoen in september, dus maak zeker een avondtour zodat u de schildpadden eieren kunt zien leggen!

Caribische kust

In september is het heerlijk vertoeven aan de Caribische kust. Over het algemeen valt er weinig regen en is de temperatuur prima! Heerlijk wandelen langs de stranden of ontspannen van de reggae sfeer in het dorpje Puerto Viejo. Bezoek het luiaardopvangcentrum in Cahuita, wandel door het regenwoud van Manzanillo of bezoek het Nationaal Park Cahuita.. Er is genoeg te beleven!

Arenal vulkaan

Ziplinen langs de vulkaan, wandelen over de hangbruggen en ’s avonds ontspannen in de heetwaterbaden.. Dit kan allemaal bij de Arenal vulkaan. U overnacht in een leuk adresje met uitzicht op de vulkaan.

Rincón de la Vieja

Rincón de la Vieja is een wat droger gebied en staat bekend om de vulkanische activiteiten. U kunt hier mooie wandelingen maken langs watervallen, kokende modderpoelen en zwavelmeren. Eind van de dag kunt u in de heetwaterbaden nog heerlijk ontspannen! Tip: u vindt in dit gebied ook de langste waterglijbaan van Costa Rica!

Tarcoles

U overnacht in een lodge dichtbij de rivier Tarcoles. Bij de brug over de rivier kunt u vaak grote krokodillen zien liggen. Verder staat het gebied bekend om de rode ara’s.

San Gerardo de Dota

Het nevelwoud van San Gerardo de Dota, weer een heel ander landschap van Costa Rica. Het is hier een stuk kouder en het kan er zelfs vriezen! Maak wandelingen in het nevelwoud en ga op zoek naar de bijzondere vogel de Quetzal.

Drake Bay

Per boot vaart u naar Drake Bay. Drake Bay ligt op het schiereiland Osa. Vanaf uw veranda kunt u de ara’s en toekans voorbij zien vliegen! Ook maakt u een dagtour naar het Nationaal Park Corcovado. In dit park kunt u hele andere dieren zien dan in de rest van Costa Rica zoals tapirs en miereneters. Bij Caño Island gaat u een dagje snorkelen. In september is de kans vrij groot dat u walvissen spot!

Dominical

Twee dagen ontspannen aan het strand van Dominical of bij het zwembad. U kunt ook het natuurreservaat Baru bezoeken of naar de Nauyaca Waterfalls gaan. Het is ook een aanrader om surflessen te nemen en te gaan surfen!

Over de Costa Rica september reis

Wij hebben deze reis speciaal samengesteld voor de maand september. September was vroeger niet zo’n heel goede maand om naar Costa Rica reizen. Maar door de klimaatverandering in de afgelopen jaren, zien wij dat het weer in september juist steeds beter wordt. Het echte regenseizoen begint pas eind september. De reizigers die afgelopen jaren via ons op reis zijn geweest, hebben bijna allemaal schitterend weer gehad. Tevens vertrekt onze fotoreis (groepsreis) ook altijd in september naar Costa Rica.

De prijzen voor de vliegtickets liggen in september ook lager, de prijzen van de hotels ook en tevens is het minder druk. Daarnaast kunt u in Tortuguero de schildpadden eieren zien leggen en bij Drake Bay en Dominical de walvissen spotten!

U begint uw reis in San José, waar u aankomt na een lange vlucht. Wij brengen u naar een comfortabel hotel waar u kunt uitrusten en bijkomen van de vlucht. De volgende ochtend wordt u opgehaald en reist u naar Tortuguero. Het Nationaal Park Tortuguero bestaat uit schitterende regenwouden. Per boot vaart u door de kanalen naar de lodge toe. Tijdens uw verblijf in Tortuguero zijn alle maaltijden inbegrepen, drie tours, een gids en al het transport. U maakt een wandeling door de tropische tuinen van de lodge, een boottour door de kanalen en u brengt een bezoek aan het kleurrijke dorpje.

Vervolgens reist u verder naar de Caribische kust. Hier is het in september erg goed weer en kunt u genieten aan een van de vele tropische stranden. Aan de Caribische kust zijn er vele activiteiten te beleven. Zo kunt u een bezoek brengen aan het opvangcentrum voor luiaards, het Jaguar Rescue Center, wandelen in het Nationaal Park Cahuita of in het natuurreservaat Gandoca de Manzanillo. Kortom een veelzijdige bestemming.

Geniet van de combinatie van de diversiteit aan natuur, wildlife en tropische stranden

U vervolgt uw reis naar een mooi accommodatie vlakbij de Arenal vulkaan. De bed and breakfast biedt uitzicht over het meer en de vulkaan. Wij raden aan om te gaan wandelen over de hangbruggen door het regenwoud en te gaan ziplinen! Erg spectaculair!

Vervolgens reist u verder naar een droger landschap, namelijk Rincón de la Vieja. U kunt gaan wandelen in het nationaal park langs zwavelmeren, kokende modderpoelen, watervallen en geisers. Daarnaast kunt u er ook ontspannen in de warmwaterbaden.

Vanuit Rincón de la Vieja reist u verder naar Tarcoles. Bij de brug over de rivier kunt u vaak grote krokodillen zien liggen. U kunt ook een boottour over de rivier maken. Daarnaast kunt u eventueel nog wandelen in het nabijgelegen Nationaal Park Carara. Dit gebied staat bekend om de rode ara’s.

Na Tarcoles reist u verder naar een compleet ander landschap, namelijk het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het gebied bestaat uit bergen, rivieren, beekjes en watervallen. Het is er een stuk kouder en kan er zelfs vriezen. U kunt hier op zoek gaan naar de bijzondere vogel de quetzal!

Schiereiland Osa, het meest ongerepte gebied van Costa Rica

U levert in Sierpe uw huurauto weer in en vervolgens vaart u per boot naar Drake Bay. Drake Bay is een dorpje gelegen op het schiereiland Osa. Vanuit Drake Bay maakt u een dagtour naar het Nationaal Park Corcovado. Wij vinden dit het meest ongerepte nationaal park van Costa Rica. U gaat hier op zoek naar vier soorten apen, miereneters, tapirs, krokodillen en wie weet spot u wel een poema! Tevens maakt u een snorkeltour naar Caño Island. Onderweg heeft u een grote kans om walvissen te spotten! Bij Caño Island kunt u prachtig snorkelen tussen kleurrijk koraal, schildpadden, tropische vissen en haaien.

U sluit de reis af in Dominical aan de Pacifische kust. Hier kunt u de laatste twee dagen ontspannen aan het zwembad en aan het strand. Tevens kunt u hier ook nog wandelen naar de Nauyaca Waterfalls, wandelen in het natuurreservaat Baru of surflessen nemen.

Vluchten naar Costa Rica

Van eind oktober t/m eind maart vliegt de KLM rechtstreeks van Amsterdam naar San José. In de overige maanden raden wij de vlucht aan met de KLM met een korte overstap op Panama-Stad.

Vervoer

Al het vervoer tijdens uw reis is geregeld. Voor Tortuguero wordt u opgehaald en per boot naar de lodge gebracht. Vervolgens met een shuttlebusje naar de Caribische kust. Hierna ontvangt u de huurauto en rijdt u langs de Arenal, Rincón de la Vieja en San Gerardo de Dota. Per boot naar Drake Bay en de laatste dagen nog met de huurauto de Pacifische kust verkennen.

Reisvoorstel aanvragen
Volg ons op social media