Costa Rica September Reis2019-03-20T10:57:25+01:00

Costa Rica September Reis

Je bent hier: Home » Costa Rica September Reis

In onze Costa Rica September reis leest u waarom september de perfecte maand is om een reis naar Costa Rica te maken! September staat over het algemeen bekend als een regenmaand, terwijl het klimaat de afgelopen tijd juist steeds meer verschuift. Hierdoor wordt het juist steeds aantrekkelijker om naar Costa Rica te reizen in de maand september. Steeds meer reizigers kiezen hiervoor!

Waarom deze Costa Rica september reis?

oranje vink Aantrekkelijke vliegtickets.
oranje vink In Costa Rica is het in september laagseizoen, waardoor het rustiger is op de toeristische plekken.
oranje vink In Tortuguero kunt u in september de moederschildpadden eieren zien leggen en de eieren zien uitkomen!
oranje vink Aan de Pacifische kust kunt u walvissen spotten! De walvissen komen namelijk naar de kust om te paren.
oranje vink Heerlijk weer aan de Caribische kust. Soms aan het eind van de dag een korte regenbui, verder is het er tropisch warm!
oranje vink Op 15 september viert Costa Rica de Onafhankelijkheidsdag. Kortom een speciale dag die u kunt vieren met de lokale bevolking!


Route: San José – Tortuguero – Caribische kust – Arenal – Rincón de la Vieja – San Gerardo de Dota – Drake Bay – Nationaal Park Corcovado – Dominical – Alajuela.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: € 1.950,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan nog geheel aangepast worden naar uw wensen. De totale reissom kan hierdoor afwijken.
Exclusief internationale vlucht.


Gebieden

Tortuguero

Tortuguero is een schitterend regenwoud gebied. Per boot vaart u door de kanalen naar de lodge. U maakt een tour naar het dorpje, een boottour door de kanalen op zoek naar wildlife en naar de tropische tuinen van de lodge. Alle maaltijden zijn inbegrepen zodat u de reis ontspannen begint. U heeft de kans in dit gebied o.a. kikkers, luiaards, apen, krokodillen en kaaimannen te spotten. Tip: het is schildpaddenseizoen in september, dus maak zeker een avondtour zodat u de schildpadden eieren kunt zien leggen!

Tortuguero

Caribische kust

In september is het heerlijk vertoeven aan de Caribische kust. Over het algemeen valt er weinig regen en is de temperatuur prima! Heerlijk wandelen langs de stranden of ontspannen van de reggae sfeer in het dorpje Puerto Viejo. Bezoek het luiaardopvangcentrum in Cahuita, wandel door het regenwoud van Manzanillo of bezoek het Nationaal Park Cahuita.. Er is genoeg te beleven!

Arenal vulkaan

Ziplinen langs de vulkaan, wandelen over de hangbruggen en ’s avonds ontspannen in de heetwaterbaden.. Dit kan allemaal bij de Arenal vulkaan. U overnacht in een leuk adresje met uitzicht op de vulkaan.

Arenal Costa Rica

Rincón de la Vieja

Rincón de la Vieja is een wat droger gebied en staat bekend om de vulkanische activiteiten. U kunt hier mooie wandelingen maken langs watervallen, kokende modderpoelen en zwavelmeren. Eind van de dag kunt u in de heetwaterbaden nog heerlijk ontspannen! Tip: u vindt in dit gebied ook de langste waterglijbaan van Costa Rica!

Costa Rica Rincon de la Vieja

San Gerardo de Dota

Het nevelwoud van San Gerardo de Dota, weer een heel ander landschap van Costa Rica. Het is hier een stuk kouder en het kan er zelfs vriezen! Maak wandelingen in het nevelwoud en ga op zoek naar de bijzondere vogel de Quetzal.

Costa Rica San Gerardo de Dota

Drake Bay

Per boot vaart u naar Drake Bay. Drake Bay ligt op het schiereiland Osa. Vanaf uw veranda kunt u de ara’s en toekans voorbij zien vliegen! Ook maakt u een dagtour naar het Nationaal Park Corcovado. In dit park kunt u hele andere dieren zien dan in de rest van Costa Rica zoals tapirs en miereneters. Bij Caño Island gaat u een dagje snorkelen. In september is de kans vrij groot dat u walvissen spot!

Costa Rica Drake Bay

Dominical

Twee dagen ontspannen aan het strand van Dominical of bij het zwembad. U kunt ook het natuurreservaat Baru bezoeken of naar de Nauyaca Waterfalls gaan. Het is ook een aanrader om surflessen te nemen en te gaan surfen!

Dominical costa rica

Tarcoles

U sluit de reis af in Tarcoles, op een uurtje rijden van het vliegveld. Maak nog een wandeling in het Nationaal Park Carara waar u de rode ara’s kunt spotten of neem een kijkje bij de brug over de rivier. Hier ziet u vaak grote krokodillen liggen!

krokodil costa rica


Vervoer

Al het vervoer tijdens uw reis is geregeld. Voor Tortuguero wordt u opgehaald en per boot naar de lodge gebracht. Vervolgens met een shuttlebusje naar de Caribische kust. Hierna ontvangt u de huurauto en rijdt u langs de Arenal, Rincón de la Vieja en San Gerardo de Dota. Per boot naar Drake Bay en de laatste dagen nog met de huurauto de Pacifische kust verkennen.

huurauto costa rica september


Pin It on Pinterest