Costa Rica September Reis

U bent hier: Home » Costa Rica September Reis

Unico Travel heeft deze reis speciaal voor de maand september samengesteld. September is een erg goede maand om op reis naar Costa Rica te gaan. Deze reis neemt u mee naar het regenwoud van Tortuguero, waar u de moederschildpadden eieren kunt zien leggen. Vervolgens reist u naar de Caribische kust, waar het in september vaak er goed weer is. Aan het einde van de reis kunt u op het schiereiland Osa de walvissen spotten! Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze reis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: San José – Tortuguero – Caribische kust – Arenal – Rincón de la Vieja – San Gerardo de Dota – Drake Bay – Nationaal Park Corcovado – Dominical – Alajuela.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: €1.900,- per persoon (exclusief internationale vlucht).
Unico Travel kan uiteraard de internationale vluchten voor u reserveren. Voor advies, neem contact op.

kajakken elise
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Waarom deze Costa Rica september reis?

Groene Vink Aantrekkelijke vliegtickets.
Groene Vink In Costa Rica is het in september laagseizoen, waardoor het rustiger is op de toeristische plekken.
Groene Vink In Tortuguero kunt u in september de moederschildpadden eieren zien leggen en de eieren zien uitkomen!
Groene Vink Aan de Pacifische kust kunt u walvissen spotten! De walvissen komen namelijk naar de kust om te paren.
Groene Vink Heerlijk weer aan de Caribische kust. Soms aan het eind van de dag een korte regenbui, verder is het er tropisch warm!
Groene Vink Op 15 september viert Costa Rica de Onafhankelijkheidsdag. Een speciale dag die u kunt vieren met de lokale bevolking!

Wij hebben een prachtige, onvergetelijke, unieke reis gemaakt. Het is een schitterend land, de natuur en dieren waren overweldigend en de inwoners vriendelijk en gastvrij. In één woord: aanrader!

5 out of 5 stars
Auke en Marco - september 2018

Prachtige mix tussen natuur, reizen, rust en strand. Hoogtepunten waren wat mij betreft Tortuguero, Boca Tapada en Corcovado, maar eigenlijk was de hele trip een hoogtepunt!

5 out of 5 stars
Don - september 2018

Wat een prachtige reis hebben we gemaakt (met 4 personen). Bijzonder mooi en afwisselend natuurland. Elke dag anders en verrassend. Goed te reizen en bijzonder vriendelijke mensen. Met dank aan Unico Travel voor de organisatie en de bijzondere keuzes.

5 out of 5 stars
Familie Scholten - september 2018

Onze reis is geheel in overleg, op maat gemaakt en boven verwachting goed geregeld. De reis was geweldig gaaf! Van schildpadden, leguanen, alle vier de soorten apen tot krokodillen, vlinders en zelfs walvissen! 

5 out of 5 stars
Wietze en Susan - september 2018

Foto impressie Costa Rica september reis

Gebieden van deze Costa Rica september reis

Tortuguero

Tortuguero is een schitterend regenwoud gebied aan de Caribische kust. Per boot vaart u door de kanalen naar de lodge toe. Samen met een lokale gids bezoekt u dorpje, maakt u een boottour door de kanalen op zoek naar wildlife en wandelt u door de tropische tuin van de lodge. Alle maaltijden en tours zijn inbegrepen, zodat u de reis ontspannen begint. In het gebied heeft u de kans om pijlgifkikkers, luiaards, brulapen, krokodillen, kaaimannen en leguanen te zien. Tip: Het is schildpaddenseizoen in september, dus maak zeker een avondtour zodat u de schildpadden eieren kunt zien leggen!

Caribische kust

Na Tortuguero reist u door naar de Caribische kust, waar u overnacht in een bungalow op loopafstand van het dorp Puerto Viejo de Talamanca. In de maand september is het hier heerlijk weer. Er valt over het algemeen weinig regen en de temperatuur ligt rond de 30 graden. Wandel langs de tropische stranden, geniet van de Bob Marley sfeer, bezoek het luiaardopvangcentrum in Cahuita, wandel door het regenwoud van Manzanillo of bezoek het Nationaal Park Cahuita. Er is genoeg te beleven!

Arenal vulkaan

Met uw avontuurlijke 4×4 huurauto reist u door naar het gebied van de Arenal vulkaan. Rondom de vulkaan zijn er verschillende activiteiten te beleven. Zweef van boomtop naar boomtoop met en zipline tour, wandel over de hangbruggen of door het nationaal park langs lavarotsen. ’s Avonds heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden. U overnacht in een kleinschalige accommodatie met uitzicht op het meer van de vulkaan.

Rincón de la Vieja

Rincón de la Vieja is een wat droger gebied en staat bekend om de vulkanische activiteiten. In het nationaal park kunt u mooie wandelingen maken langs watervallen, kokende modderpoelen en zwavelmeren, maar ook langs watervallen. Eind van de dag kunt u in de heetwaterbaden van de lodge nog heerlijk ontspannen! Tip: de lodge heeft de langste waterglijbaan van Costa Rica, leuk voor jong en oud!

Tárcoles

Tárcoles is ideale tussenstop tussen Rincón de la Vieja en het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Unico Travel werkt hier al jarenlang samen met een kleinschalig adresje waar u vanuit uw bungalow de ara’s voorbij ziet vliegen. Bij de brug over de rivier Tárcoles kunt u vaak grote krokodillen zien liggen. Het is ook mogelijk om twee nachten te verblijven en nog een boottour te maken over de rivier.

San Gerardo de Dota

Het nevelwoud van San Gerardo de Dota is weer een nieuw landschap in deze reis. Het is hier een stuk frisser dan in de rest van het land en het kan er zelfs vriezen. Zie ’s ochtends vanuit uw bungalow de nevel wegtrekken en geniet van het uitzicht door de hoge ramen. Wandel door de bergen, langs beekjes en watervallen en spot kleurrijke vogels. De meest bijzondere vogel die u hier kunt spotten is de quetzal. Het is bijna gegarandeerd dat u deze vogel hier ’s ochtends kunt zien. Unico Travel werkt samen met lokale gidsen die u graag meenemen met een wandeling door het nevelwoud.

Drake Bay

Per boot vaart u door de mangroven en over zee naar Drake Bay. Drake Bay ligt op het schiereiland Osa en is een authentiek, nog niet toeristisch dorpje. U overnacht in een bungalow met uitzicht op zee. De ara’s vliegen er voorbij en apen slingeren door de bomen. Vanuit Drake Bay maakt u een dagtour naar het Nationaal Park Corcovado. Dit park vinden wij persoonlijk het mooiste park van Costa Rica. De natuur is er nog ongerept en u ziet er andere dieren dan in de rest van het land, zoals miereneters, tapirs, vier soorten apen en met geluk een poema. Daarnaast gaat u ook een dagje snorkelen rondom Caño Island. De onderwaterwereld is schitterend met kleurrijk koraal, tropische vissen, roggen, haaien en schildpadden. In september is de kans vrij groot dat u walvissen spot, zowel onderweg naar Corcovado als naar Caño Island.

Dominical

Per boot vaart u over zee en door de mangroven terug naar Sierpe. Hier staat een chauffeur klaar die u naar Dominical brengt. Dit surfdorpje ligt aan de Pacifische kust en is een fijne plek om de laatste twee dagen van uw reis bij te komen. Het hotel heeft een groot zwembad en ligt op loopafstand van het strand. Neem surflessen, wandel naar de Nauyaca Waterfalls of bezoek het natuurreservaat Baru. Spot toekans, apen en leguanen in de tropische tuin van het hotel. Geniet na van deze mooie Costa Rica september reis!

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Extra informatie en tips van deze Costa Rica september reis

Van eind oktober t/m eind maart vliegt de KLM rechtstreeks van Amsterdam naar San José. In de overige maanden raden wij de vlucht aan met de KLM met een korte overstap op Panama-Stad.
Al het vervoer tijdens uw reis is geregeld. Allereerst wordt u vanaf het vliegveld door onze chauffeur opgehaald en naar uw hotel gebracht. De dag erna wordt u opgehaald door de gids van Tortuguero en naar de aanleghaven gebracht. Vanaf hier vaart u over de kanalen naar de lodge toe. Na de twee overnachtingen in Tortuguero vaart u weer terug naar de aanleghaven. Vervolgens reist u per shuttle naar de Caribische kust. Hierna ontvangt u de huurauto en rijdt u langs de Arenal, Rincón de la Vieja, Tárcoles en San Gerardo de Dota. Per boot vaart u naar Drake Bay en weer terug naar Sierpe. Vanaf Sierpe brengt een chauffeur u naar Dominical, waar u de laatste twee dagen aan de Pacifische kust verblijft.
September is de ideale maand om door Costa Rica te reizen. Tijdens deze reis heeft u de kans om in Tortuguero de schildpadden eieren te zien leggen en aan de Pacifische kust de walvissen te spotten. Daarnaast kunt u op 15 september Onafhankelijkheidsdag meevieren met de lokale bevolking. U overnacht in kleinschalige accommodaties op de mooiste plekken.
Unico Travel heeft deze reis speciaal samengesteld voor de maand september. September was voorheen niet zo'n goede maand om naar Costa Rica reizen. Maar door de klimaatverandering in de afgelopen jaren os jet weer om de september juist beter geworden. Het echte regenseizoen begint pas eind september. De reizigers die afgelopen jaren via ons op reis zijn geweest, hebben bijna allemaal schitterend weer gehad. Tevens vertrekt onze fotoreis (groepsreis) ook altijd in september naar Costa Rica.