Costa Rica September Reis

Home » Costa Rica September Reis

Unico Travel heeft deze reis speciaal voor de maand september samengesteld. September is namelijk de ideale maand om op reis te gaan naar Costa Rica. Deze 19-daagse reis neemt u allereerst mee naar de Caribische kust. Per boot vaart u door het Nationaal Park Tortuguero, waar u schildpadden eieren kunt zien leggen. Ook reist u naar Puerto Viejo de Talamanca, waar u de Caribische sfeer ervaart en kunt ontspannen aan tropische stranden. Aan het einde van uw reis kunt u aan de Pacifische kust bultrugwalvissen spotten. Meer weten? Lees meer in het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze reis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: San José – Tortuguero – Puerto Viejo de Talamanca – Arenal – Rincón de la Vieja – San Gerardo de Dota – Drake Bay – Nationaal Park Corcovado – Dominical – Alajuela.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: € 3.100,- per persoon (exclusief internationale vlucht).
Unico Travel kan uiteraard de internationale vluchten voor u reserveren. Voor advies, neem contact op.

schildpad costa rica
Vraag vrijblijvend deze rondreis aan!

Waarom deze Costa Rica september reis?

Groene Vink Aantrekkelijke vliegtickets
Groene Vink Laagseizoen, rustig in veel parken
Groene Vink Schildpadden eieren zien leggen in Tortuguero
Groene Vink Bultrugwalvissen spotten aan de Pacifische kust
Groene Vink Onafhankelijkheidsdag vieren op 15 september

Onze reis door Costa Rica is mede dankzij de goede voorbereiding en service van de dames van Unico Travel geweldig geweest. Geen enkele zorg over transfer, accommodatie of het missen van bijzondere plekken in dit prachtige land. Absoluut een reis waar we nog heel lang met plezier aan zullen terugdenken!

[usr 5]
Richard - september 2019

Wij hebben een prachtige, onvergetelijke, unieke reis gemaakt. Het is een schitterend land, de natuur en dieren waren overweldigend en de inwoners vriendelijk en gastvrij. In één woord: aanrader!

[usr 5]
Auke en Marco - september 2018

Prachtige mix tussen natuur, reizen, rust en strand. Hoogtepunten waren wat mij betreft Tortuguero, Boca Tapada en Corcovado, maar eigenlijk was de hele trip een hoogtepunt!

[usr 5]
Don - september 2018

Wat een prachtige reis hebben we gemaakt (met 4 personen). Bijzonder mooi en afwisselend natuurland. Elke dag anders en verrassend. Goed te reizen en bijzonder vriendelijke mensen. Met dank aan Unico Travel voor de organisatie en de bijzondere keuzes.

[usr 5]
Familie Scholten - september 2018

Onze reis is geheel in overleg, op maat gemaakt en boven verwachting goed geregeld. De reis was geweldig gaaf! Van schildpadden, leguanen, alle vier de soorten apen tot krokodillen, vlinders en zelfs walvissen! 

[usr 5]
Wietze en Susan - september 2018

Foto impressie

Gebieden van deze Costa Rica september reis

Tortuguero

Het Nationaal Park Tortuguero ligt aan de Caribische kust van Costa Rica en bestaat uit kanalen met tropische regenwouden. In het gebied heeft u de kans om pijlgifkikkers, luiaards, brulapen, krokodillen, kaaimannen en leguanen te zien. Per boot vaart u over de kanalen naar de lodge toe. Samen met een lokale gids bezoekt u het dorp, vaart u over de kanalen op zoek naar wildlife en wandelt u door de tropische tuin van de lodge. Alle maaltijden en tours zijn inbegrepen, zodat u de reis ontspannen begint.

Tip! In september kunt u in Tortuguero de schildpadden eieren zien leggen.

Puerto Viejo de Talamanca

Na Tortuguero reist u door naar de Caribische kust, waar u overnacht in een bungalow op loopafstand van het dorp Puerto Viejo de Talamanca. In het dorp hangt een ontspannen Bob Marley sfeer en er zijn vele restaurants, bars en kraampjes te vinden. In september is het ideaal weer aan de Caribische kust. Er valt namelijk over het algemeen weinig regen en de temperatuur ligt rond de dertig graden. Wandel langs de tropische stranden, bezoek het luiaardopvangcentrum in Cahuita, wandel door het regenwoud van Manzanillo of bezoek het Nationaal Park Cahuita.

Vraag vrijblijvend deze rondreis aan!

Arenal vulkaan

Met uw avontuurlijke 4×4 huurauto reist u naar de omgeving van de Arenal vulkaan. Rondom de vulkaan zijn er verschillende activiteiten te beleven. Zweef van boomtop naar boomtoop met ziplinen, wandel over de hangbruggen in Mistico Park en ontdek de lavarotsen in het Nationaal Park Arenal. ’s Avonds ontspannen in de heetwaterbaden. U overnacht in een kleinschalige accommodatie met uitzicht op het meer van de vulkaan.

Rincón de la Vieja

Het Nationaal Park Rincón de la Vieja staat bekend om de vulkanische activiteiten, zoals kokende modderpoelen en zwavelmeren. Daarnaast heeft het gebied ook schitterende watervallen waar u vaak kunt zwemmen. Ontspan aan het einde van de dag in de heetwaterbaden. Andere activiteiten in de omgeving van het park zijn paardrijden, ziplinen, abseilen en tuben.

Tip! De lodge waar u overnacht heeft een 400 meter lange waterglijbaan door het tropisch regenwoud, leuk voor jong en oud!

Vraag vrijblijvend deze rondreis aan!

Tárcoles

Tárcoles is ideale tussenstop tussen Rincón de la Vieja en het nevelwoud van San Gerardo de Dota. De plaats ligt dichtbij het Nationaal Park Carara. Dit park vormt het overgangsgebied tussen het droge noorden en de tropische regenwouden in het zuiden. Unico Travel werkt hier al jarenlang samen met een kleinschalig adresje waar u vanuit uw bungalow de ara’s voorbij ziet vliegen. Bij de brug over de rivier Tárcoles kunt u vaak grote krokodillen zien liggen. Het is ook mogelijk om twee nachten te verblijven en nog een boottour te maken over de rivier.

San Gerardo de Dota

Het nevelwoud van San Gerardo de Dota is weer een nieuw landschap in deze reis. Het is hier allereerst een stuk frisser dan in de rest van het land en het kan er zelfs vriezen. Vanuit uw bungalows ziet u ’s ochtends de nevel wegtrekken en kunt u genieten van het uitzicht door de hoge ramen. Wandel door de bergen, langs beekjes en watervallen en spot kleurrijke vogels. De meest bijzondere vogel die u hier kunt spotten is de quetzal. Het is bijna gegarandeerd dat u deze vogel hier ’s ochtends kunt zien. Unico Travel werkt samen met lokale gidsen die u graag meenemen met een wandeling door het nevelwoud.

Vraag vrijblijvend deze rondreis aan!

Drake Bay

Per boot vaart u door de mangroven en over zee naar Drake Bay. Drake Bay ligt op het schiereiland Osa en is een authentiek, nog niet toeristisch dorpje. U overnacht in een bungalow met uitzicht op zee. De ara’s vliegen er voorbij en apen slingeren door de bomen.
Vanuit Drake Bay maakt u een dagtour naar het Nationaal Park Corcovado, het meest ongerepte park van Costa Rica. De natuur is er nog ongerept en u ziet er andere dieren dan in de rest van het land, zoals miereneters, tapirs, vier soorten apen en met geluk een poema.
Daarnaast gaat u ook een dagje snorkelen rondom Caño Island. De onderwaterwereld is schitterend met kleurrijk koraal, tropische vissen, roggen, haaien en schildpadden. In september is de kans vrij groot dat u walvissen spot, zowel onderweg naar Corcovado als naar Caño Island.

Dominical

Per boot vaart u over zee en door de mangroven terug naar Sierpe. Hier staat een chauffeur klaar die u naar Dominical brengt. Dit surfdorpje ligt aan de Pacifische kust en is een fijne plek om de laatste twee dagen van uw reis bij te komen. Het hotel heeft een groot zwembad en ligt op loopafstand van het strand. Neem een surfles, wandel naar de Nauyaca Waterfalls of bezoek het natuurreservaat Baru. Spot toekans, apen en leguanen in de tropische tuin. Geniet na van deze mooie Costa Rica september reis!

Nieuwsgierig? Vraag vrijblijvend deze reis aan!

Extra informatie en tips over deze reis

September is de ideale maand om door Costa Rica te reizen. Tijdens deze reis heeft u de kans om in Tortuguero de schildpadden eieren te zien leggen en aan de Pacifische kust de walvissen te spotten. Daarnaast kunt u op 15 september Onafhankelijkheidsdag meevieren met de lokale bevolking. U overnacht in kleinschalige accommodaties op de mooiste plekken.
In september kunt u met de KLM met een korte overstap in Panama-Stad of Parijs naar San José vliegen. Van eind oktober t/m eind maart vliegt de KLM rechtstreeks van Amsterdam naar San José.
Unico Travel heeft deze reis speciaal samengesteld voor de maand september. September was voorheen niet zo'n goede maand om naar Costa Rica reizen. Maar door de klimaatverandering in de afgelopen jaren os jet weer om de september juist beter geworden. Het echte regenseizoen begint pas eind september. De reizigers die afgelopen jaren via ons op reis zijn geweest, hebben bijna allemaal schitterend weer gehad. Tevens vertrekt onze fotoreis (groepsreis) ook altijd in september naar Costa Rica.
Al het vervoer tijdens uw reis is geregeld. Allereerst wordt u vanaf het vliegveld door onze chauffeur opgehaald en naar uw hotel gebracht. De dag erna wordt u opgehaald door de gids van Tortuguero en naar de aanleghaven gebracht. Vanaf hier vaart u over de kanalen naar de lodge toe. Na de twee overnachtingen in Tortuguero vaart u weer terug naar de aanleghaven. Vervolgens reist u per shuttle naar de Caribische kust. Hierna ontvangt u de huurauto en rijdt u langs de Arenal, Rincón de la Vieja, Tárcoles en San Gerardo de Dota. Per boot vaart u naar Drake Bay en weer terug naar Sierpe. Vanaf Sierpe brengt een chauffeur u naar Dominical, waar u de laatste twee dagen aan de Pacifische kust verblijft.