Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Costa Rica September Reis » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst San José
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica (exclusief). Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Hier kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Tortuguero
’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald en naar Guapiles gebracht voor een ontbijt. Hierna reist u verder naar de aanleghaven waar u op de boot stapt naar Tortuguero. U vaart door de kanalen langs het regenwoud naar de lodge toe. Het Nationaal Park Tortuguero staat bekend om de schildpadden die er van juli t/m september eieren leggen. Ook ziet u er krokodillen, kaaimannen, toekans, apen en kikkers. Samen met een gids maakt u vandaag een tour naar het dorpje.

Dag 3, Tortuguero
U maakt vandaag een tour door de kanalen van Tortuguero op zoek naar wildlife! Ook bezoekt u samen met uw gids de vlindertuin, kikkertuin en de tropische tuinen bij de lodge. Er worden vaak luiaards, leguanen, pijlgifkikkertjes en slangen gespot!

Dag 4 t/m 6, Caribische kust
Per boot vaart u weer terug en reist u weer naar Guapiles, waar u gaat lunchen. ’s Middags wordt u per shuttlebus naar de Caribische kust gebracht. Hier kunt u drie dagen heerlijk genieten aan het strand en van de gezelligheid in de verschillende dorpjes. Ook is er genoeg te doen aan de Caribische kust. U kunt bijvoorbeeld naar het luiaard opvangcentrum gaan, naar het jaguar rescue center, gaan surfen, het Nationaal Park Cahuita bezoeken, kajakken of naar het regenwoud van Manzanillo gaan.

Dag 7, Arenal
Vandaag ontvangt u uw huurauto en reist u in ongeveer zes uur naar de Arenal vulkaan. Onderweg weten wij nog een leuk lunch adresje! U overnacht in een kleinschalige bed and breakfast met infinitypool. Vanuit het zwembad heeft u uitzicht op het meer van de Arenal.

Dag 8, Arenal
In de ochtend is het een aanrader om te gaan ziplinen! Erg gaaf om van boomtop naar boomtop te slingeren door het regenwoud en langs een hoge waterval! Hierna kunt u wandelen over de hangbruggen.

Dag 9, Rincón de la Vieja
Vandaag reist u in ongeveer 3,5 uur naar Rincón de la Vieja. U bevindt zich hier weer in een heel ander landschap! U kunt gaan wandelen in het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Hier kunt u zelf wandelroutes volgen. Tijdens de wandeling ziet u kokende modderpoelen, zwavelmeren en vulkanische activiteiten!

Dag 10, Rincón de la Vieja
Erg leuk is om vandaag van de langste waterglijbaan van Costa Rica te glijden! Ook kunt u vandaag gaan paardrijden, wandelen in het park, abseilen van waterval, ziplinen, naar de heetwaterbaden gaan.. Er zijn veel activiteiten te doen bij de lodge.

Dag 11, Tarcoles
Vandaag reist u in ongeveer 3,5 uur naar Tarcoles. Het is leuk om een bezoek te brengen aan de rivier Tarcoles, hier zijn namelijk hele grote krokodillen te zien! Ook kunt u nog gaan wandelen in het Nationaal Park Carara, dat bekend staat om de rode ara’s.

Dag 12, San Gerardo de Dota
Vandaag reist u in ongeveer vier uur naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Eenmaal aangekomen kun u genieten van de rustige omgeving en ontspannen bij de lodge. San Gerardo de dota ligt in de bergen. Het gebied is een stuk kouder en bestaat uit bergen, rivieren, beekjes en watervallen. Hier kunt u de beroemde vogel de quetzal spotten!

Dag 13, San Gerardo de Dota  
Vroeg in de ochtend kunt u samen met een gids op zoek gaan naar de quetzal. Het is een erg bijzondere vogel met langgekleurde veren. De indianen maakten hier vroeger hun tooien mee. Hierna kunt u nog vanuit uw bungalow genieten van het prachtige uitzicht en in de omgeving wandelen en de mooiste bloemen en planten kunt zien.

Dag 14, Drake Bay
Vandaag levert u de huurauto weer in. Per boot vaart u van Sierpe naar Drake Bay. Bij aankomst kunt u een mooie wandeling maken langs de kust en dieren als neusberen, apen en toekans spotten! Ook kunt u vanaf uw veranda de ara’s voorbij zien vliegen!

Dag 15, Drake Bay
Samen met uw gids vertrekt u vandaag per boot naar het Nationaal Park Corcovado. Het nationaal park is een van de meest ongerepte nationale parken van Costa Rica. Samen maakt u een aantal wandelingen door de prachtige natuur. U heeft de kans om miereneters, luiaards, slangen, tapirs, brulapen en toekans te zien. Misschien heeft u geluk en spot u een poema!

Dag 16, Drake Bay – Onafhankelijkheidsdag
Op 15 september is het Onafhankelijkheidsdag. Er worden optochten en parades gehouden en iedereen maakt lekker eten klaar. Leuk om mee te maken. Vandaag maakt u ook een snorkeltour naar Caño Island. U kunt snorkelen tussen het koraal en tussen de kleurrijke vissen, schildpadden en misschien wel dolfijnen. Onderweg is de kans vrij groot dat u walvissen spot!

Dag 17, Dominical
Vandaag vaart u terug naar Sierpe en ontvangt u de huurauto. U reist in ongeveer anderhalf uur naar Dominical. U kunt vandaag en morgen heerlijk ontspannen aan het strand of aan het zwembad. Ook is het een aanrader om surflessen te nemen!

Dag 18, Dominical
Nog een dagje ontspannen aan het strand of zwembad. Ook kunt u het natuurreservaat Baru bezoeken, het Nationaal Park Marino Ballena in Uvita of de Nauyaca watervallen.

Dag 19, Vertrek
Vandaag levert u bij het vliegveld de huurauto weer in. U dient drie uur van tevoren aanwezig te zijn. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Reisvoorstel aanvragen
Volg ons op social media