Reisschema

Dag 1, San José
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica (exclusief). Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Hier kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Tortuguero
’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald door een medewerker van de lodge in Tortuguero en naar Guapiles gebracht. Hier krijgt u een ontbijt aangeboden. Vervolgens reist u verder naar de aanleghaven, waar u op de boot stapt naar Tortuguero. U vaart over de kanalen door het regenwoud naar de lodge. Onderweg heeft u de kans om krokodillen, apen en leguanen te zien. Het Nationaal Park Tortuguero staat bekend om de schildpadden die er van juli t/m september eieren leggen. Daarnaast kunt u er ook wildlife spotten als kaaimannen, toekans, apen en pijlgifkikkers. Na de lunch maakt u samen met uw gids een wandeling door het dorp Tortuguero.

Dag 3, Tortuguero
Na het ontbijt maakt u een boottour door de kanalen van Tortuguero. Uw gids geeft veel uitleg over het park en probeert zo veel mogelijk verschillende dieren te spotten. U heeft de kans om krokodillen te zien zwemmen, apen door de bomen te zien slingeren en kleurrijke vogels te spotten. Na de lunch maakt u een wandeling door de tropische tuin van de lodge. Hier ziet u vaak kleurrijke vlinders, pijlgifkikkers, leguanen en luiaards.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Dag 4, Caribische kust
Na het ontbijt vaart u over de kanalen langs het regenwoud terug naar de aanleghaven, waar een chauffeur u terug naar Guapiles brengt. Hier krijgt u nog een lunch aangeboden. Vervolgens reist u per shuttlebus naar de Caribische kust. U overnacht in een bungalow op loopafstand van het dorp Puerto Viejo de Talamanca.

Dag 5, Caribische kust
Vandaag is het een aanrader om fietsen te huren en naar het Jaguar Rescue Center te gaan. Hier worden leuke rondleidingen gegeven met uitleg over de dieren die er worden opgevangen zoals luiaards en apen. Na de tour is het leuk om langs de tropische stranden te fietsen en onderweg wat te drinken in een leuke strandtent. Onderweg ziet u apen door de bomen slingeren.

Dag 6, Caribische kust
Het is een aanrader om vandaag naar het Nationaal Park Cahuita of het natuurreservaat Gandoca de Manzanillo te gaan. Hier heeft u de kans om luiaards, leguanen, apen en wasberen te zien. Daarnaast is het mogelijk om te ziplinen, naar het opvangcentrum voor luiaards te gaan, te surfen, te kajakken of een cacaoplantage te bezoeken. Er is genoeg te beleven!

Dag 7, Arenal
Vandaag ontvangt u uw avontuurlijke 4×4 huurauto en reist u in ongeveer zes uur naar de Arenal vulkaan. Onderweg weten wij nog een leuk lunch adresje, waar u kunt wandelen over een hangbrug door het regenwoud! Vraag een reisvoorstel aan! U overnacht in een kleinschalige bed and breakfast met infinitypool. Vanuit het zwembad heeft u uitzicht op het meer van de Arenal.

Dag 8, Arenal
Na het ontbijt is een aanrader om te gaan ziplinen. Zweef van boomtop naar boomtop en geniet onderweg van het uitzicht over het regenwoud en een hoge waterval. Na het ziplinen is het een aanrader om te gaan wandelen over de hangbruggen. Wandel door het regenwoud, langs een waterval en een tropische tuin en spot kleurrijke vogels, neusberen en luiaards. Ook is het mogelijk om vandaag een wandeling te maken door het Nationaal Park Arenal en te wandelen door het regenwoud en langs lavarotsen.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Dag 9, Rincón de la Vieja
Na het ontbijt reist u in ongeveer 3,5 uur naar Rincón de la Vieja, weer een compleet ander landschap dan in de rest van het land. Het gebied is wat droger en u vindt er in het nationaal park vulkanische activiteiten. De lodge waar u overnacht heeft heetwaterbaden waar u ’s middags heerlijk kunt ontspannen. Daarnaast heeft de lodge ook een waterglijbaan door het regenwoud!

Dag 10, Rincón de la Vieja
Vandaag is het een aanrader om te gaan wandelen door het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Hier kunt u een mooie wandeling maken langs kokende modderpoelen, zwavelmeren en geisers. Daarnaast zijn er ook wandelroutes naar diverse watervallen. Onderweg heeft u de kans om agoeti’s en brulapen te spotten. Geniet eind van de middag in de heetwaterbaden bij de lodge.

Dag 11, Tárcoles
Vandaag reist u in ongeveer 3,5 uur naar Tárcoles. U overnacht in een kleinschalig adresje dichtbij de brug over de rivier Tárcoles. Hier kunt u vaak grote krokodillen zien liggen. Tárcoles ligt dichtbij het Nationaal Park Carara. Dit park staat bekend om de grote populaties rode ara’s. Vanaf de veranda van uw bungalow ziet u deze kleurrijke vogels vaak voorbij vliegen. Het is ook mogelijk om twee nachten in het gebied te verblijven, zodat u nog in het park kunt wandelen en een boottour over de rivier kunt maken, op zoek naar krokodillen.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Dag 12, San Gerardo de Dota
Na het ontbijt reist u in ongeveer vier uur naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Eenmaal aangekomen kun u genieten van de rustige omgeving en ontspannen bij de lodge. San Gerardo de dota ligt in de bergen. Het gebied is een stuk kouder en bestaat uit bergen, rivieren, beekjes en watervallen. Hier kunt u de beroemde vogel de quetzal spotten.

Dag 13, San Gerardo de Dota  
Vroeg in de ochtend kunt u samen met een gids op zoek gaan naar de quetzal. Het is een bijzondere vogel met langgekleurde veren. De indianen maakten hier vroeger hun tooien mee. Hierna kunt u nog vanuit uw bungalow genieten van het prachtige uitzicht en in de omgeving wandelen en de mooiste bloemen en planten kunt zien.

Dag 14, Drake Bay
In Sierpe levert u vandaag de huurauto weer in en vervolgens stapt u hier op de boot naar Drake Bay. U vaart door de mangrove en over zee naar Drake. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de eigenaar van de lodge en naar uw bungalow gebracht. Geniet van het uitzicht op zee en zie de ara’s voorbijvliegen.

Dag 15, Drake Bay
Samen met uw gids vertrekt u vandaag per boot naar het Nationaal Park Corcovado. Dit is één van de meest ongerepte nationale parken van Costa Rica. Samen maakt u een aantal wandelingen door de prachtige natuur. U heeft de kans om miereneters, luiaards, slangen, tapirs, brulapen en toekans te zien. Misschien heeft u geluk en spot u een poema!

Dag 16, Drake Bay
Na het ontbijt gaat u naar het strand waar de boot vertrekt voor een snorkeltour naar Caño Island. In september heeft u een grote kans om onderweg walvissen te spotten. U gaat snorkelen rondom het eiland. De onderwaterwereld is schitterend met kleurrijk koraal, tropische vissen, schildpadden, roggen en haaien. Na het snorkelen gaat u lunchen op een tropisch strand. Eind van de middag heerlijk vanaf uw bungalow genieten van het uitzicht.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Dag 17, Dominical
Vandaag vaart u terug naar Sierpe, waar een chauffeur klaar staat en u in ongeveer anderhalf uur naar uw hotel in Dominical brengt. Dominical is een klein surfdorpje aan de Pacifische kust. Het hotel waar u overnacht heeft een groot zwembad en ligt dichtbij het strand. Wandel door de tropische tuin van de lodge en spot toekans, leguanen en apen. Heerlijk de laatste twee dagen van uw reis ontspannen.

Dag 18, Dominical
Nog een dagje ontspannen aan het strand of zwembad. Ook kunt u het natuurreservaat Baru bezoeken, het Nationaal Park Marino Ballena in Uvita of de Nauyaca watervallen. Er is genoeg te doen in de omgeving.

Dag 19, Vertrek
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica!

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!