Ga in september naar Costa Rica op reis! Dan kun je namelijk de Onafhankelijkheidsdag meevieren met de lokale bevolking! Het is erg leuk om deze bijzondere en speciale dag mee te maken. Je leert hier namelijk het échte Costa Rica kennen! Heerlijk eten, de vriendelijke bevolking en de gezellige sfeer zullen deze dag heel speciaal maken om mee te maken.

Wat wordt er tijdens de Onafhankelijkheidsdag Costa Rica gevierd?

Op 15 september 1821 werd Costa Rica onafhankelijk van het Spaanse Koninkrijk dat sinds de komst van Columbus de scepter had gezwaaid. De Onafhankelijkheidsdag van Costa Rica wordt dan ook overal gevierd. Dagen van te voren vertrekt een vuur dat de onafhankelijkheid voorstelt vanaf de noordgrens met Nicaragua naar Cartago, destijds de hoofdstad van Costa Rica. Op de 14e september komt dit vuur op de verschillende plaatsen aan en worden er grotere onafhankelijkheidsvuren mee aangestoken.

onafhankelijkheidsdag costa rica

Wat is er te doen in Costa Rica tijdens de Onafhankelijkheidsdag? 

Overal in Costa Rica vinden op 15 september parades plaats die worden gegeven door schoolgaande kinderen. Maar ook volwassenen vieren feest en dansen traditioneel met elkaar. Unico Travel heeft voor de reizen in september hier natuurlijk rekening mee gehouden. En een aantal reizigers zullen de viering mee maken in Puerto Jiménez en Drake Bay op het schiereiland Osa. De meest bijzondere feesten vinden plaats in de kleinere plaatsjes/dorpjes in Costa Rica. Ook de Costa Ricaanse ambassade in Nederland te Den Haag organiseert elk jaar een feest voor de Costa Ricanen, die in Nederland wonen.

onafhankelijkheidsdag costa rica

En iedereen neemt heel veel eten mee, zoals Tamales. Een tamal is een traditioneel hartig of zoet gerecht uit Latijns-Amerika. Het bestaat uit een van oorsprong in maïsblad, later ook wel in een bananenblad gestoomde mais deegrol met of zonder vulling. De rol kan gevuld worden met: vlees, groenten, kaas, fruit of rijst. Vaak worden deze op smaak gebracht met chilipepers. Kortom heerlijk eten samen met de lokale bevolking!

onafhankelijkheidsdag costa rica

Deze dag meemaken in Costa Rica? Bekijk onze september reis naar Costa Rica. Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan of bekijk onze voorbeeldreizen.

Lees ook:

Volg ons op social media: