Ieder jaar op 15 september wordt er in Costa Rica Onafhankelijkheidsdag gevierd. Reist u in september naar Costa Rica? Dan is het erg leuk om deze bijzondere en speciale dag mee te maken. U leert dan gelijk het échte Costa Rica kennen.

Wat wordt er tijdens Onafhankelijkheidsdag in Costa Rica gevierd?

Op 15 september 1821 werd Costa Rica onafhankelijk van het Spaanse Koninkrijk dat sinds de komst van Columbus de scepter had gezwaaid. De Onafhankelijkheidsdag van Costa Rica wordt dan ook overal gevierd. Dagen van te voren vertrekt een vuur dat de onafhankelijkheid voorstelt vanaf de noordgrens met Nicaragua naar Cartago, destijds de hoofdstad van Costa Rica. Op de 14e september komt dit vuur op de verschillende plaatsen aan en worden er grotere onafhankelijkheidsvuren mee aangestoken.

Wat is er te doen in Costa Rica op Onafhankelijkheidsdag?

Op vele plekken in het land vinden er op 15 september parades en optredens plaats die worden gegeven door schoolgaande kinderen. Maar ook volwassenen vieren feest en dansen traditioneel met elkaar. Unico Travel houdt hier tijdens een rondreis door Costa Rica in september natuurlijk ook rekening mee. Wij weten precies in welke dorpjes het het leukst is om te verblijven tijdens deze dag. Ook de Costa Ricaanse ambassade in Nederland te Den Haag organiseert elk jaar een feest voor de Costa Ricanen die in Nederland wonen.

Heerlijk eten

Iedereen neemt heel veel eten mee, zoals tamales. Een tamal is een traditioneel hartig of zoet gerecht uit Latijns-Amerika. Het bestaat uit een van oorsprong in maïsblad, later ook wel in een bananenblad gestoomde mais deegrol met of zonder vulling. De rol kan gevuld worden met vlees, groenten, kaas, fruit of rijst. Vaak worden deze op smaak gebracht met chilipepers. Kortom heerlijk eten samen met de lokale bevolking!

Ook Onafhankelijkheidsdag vieren in Costa Rica?

Bekijk onze rondreizen naar Costa Rica, neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan.

Bekijk onze rondreizen naar Costa Rica