Zeilen langs de San Blas eilanden

U bent hier: Home » Zeilen langs de San Blas eilanden

Zeilen langs de San Blas eilanden, staat voor een prachtige zeilreis langs idyllische eilanden. Tijdens deze 5-daagse zeilreis door Panama zeilt u langs de San Blas eilanden. De San Blas eilanden zijn één van de mooiste zeilbestemmingen ter wereld. Er zwemmen namelijk meer dan 50 soorten vissen, 3 soorten haaien, pijlstaartroggen en schildpadden rond. De eigenaar van de zeilboot laat u de mooiste plekken van Panama zien. Naast het zeilen maakt u ook kennis met de traditionele Kuna indianen en met de rijke geschiedenis van Panama in Panama-Stad.

Hoogtepunten van het onderdeel Zeilen San Blas:

Groene Vink Privé zeilboot met alleen de crew
Groene Vink Paradijselijke eilanden
Groene Vink Parelwitte stranden
Groene Vink Rijk onderwaterleven
Groene Vink Ontmoeting met de Kuna indianen
Groene Vink Historisch Panama-Stad

Foto impressie

Overzicht

Route: Panama-Stad – zeilen San Blas – Panama-Stad.
Dagen: 5 dagen / 5 nachten.
Prijsindicatie: €1.250,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis, het type boot en de reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden die u bezoekt tijdens dit reisonderdeel Zeilen San Blas

Panama-Stad

De reis begint in het levendige Panama-Stad, aan de monding van het Panamakanaal. Uniek aan Panama-Stad is dat het zowel uit een modern centrum met hoge wolkenkrabbers en winkelcentra bestaat als uit een historisch stadscentrum, Casco Viejo. U overnacht in een koloniaal hotel midden in het oude centrum. Hier kunt u wandelen langs kleurrijke gebouwen, kerken, kathedralen of een gezellige boulevard. Geniet op een van de vele terrassen op het plein of huur een fiets en fiets langs Amador Causeway. Bekijk hier alle bezienswaardigheden van Panama-Stad.

San Blas eilanden

De San Blas eilanden bestaan uit zo’n ongeveer 365 bounty eilanden voor de kust van Panama. De eilanden worden beheerd door de Kuna indianen. Deze indianenstam leeft nog geheel traditioneel. Kenmerkend is de kleurrijke klederdracht. De San Blas eilanden zijn een nog ongerept en beschermd gebied. U ontdekt deze eilanden per zeilboot. U zeilt samen met de bemanning langs de parelwitte stranden. Neem onderweg een duik in het azuurblauwe water en ga op zoek naar haaien, roggen, zeesterren, kleurrijk koraal en tropische vissen. De San Blas eilanden zijn door “Cruising World Magazine” verkozen tot een van de mooiste zeilbestemmingen ter wereld! De meest unieke ervaring is om per zeilboot langs de eilanden te varen, zo ontdekt u meerdere eilanden en geniet u onderweg van schitterende uitzichten.

Type boot

Tijdens deze reis zeilt u per zeilboot langs de eilanden. U kunt er ook voor kiezen om per catamaran langs de eilanden te zeilen. Op de boot overnacht u altijd alleen met uw eigen reisgezelschap en uiteraard de crew. Er zijn geen andere gasten. Dit maakt de ervaring nog unieker! U kunt tijdens de reis altijd gebruik maken van de snorkeluitrusting, visuitrusting en kajaks. Daarnaast kunt u op het dek genieten van de uitzichten en ’s avonds genieten van een heerlijke barbecue met vers gevangen vis!

Over het zeilen langs de San Blas eilanden

Mocht u ooit de kans krijgen om samen met uw geliefde, vrienden, gezin of familie een zeilreis te maken naar de San Blas eilanden, grijp deze kans dan zeker aan! Het zal één van de mooiste reiservaringen uit uw leven worden. De witte stranden, bounty eilanden, schitterende onderwaterwereld en de kennismaking met traditionele Kuna indianen zorgen voor een onvergetelijke ervaring! Tevens bouwt u in die paar dagen ook een mooie band op met de crew, die met u mee zeilt.

Het zeilen langs de San Blas eilanden geeft u het gevoel dat u alleen op de wereld bent. Slechts tien procent van de eilanden wordt namelijk bewoond. Op vele eilanden die u bezoekt, bent u de enige. Een unieke ervaring!

Kuna indianen

U krijgt ook een kijkje in het leven van de Kuna indianen. Deze indianenstam leeft nog geheel traditioneel. De Kuna indianen herkent u aan de kleurrijke klederdracht. De stam verplaatst zich voornamelijk per houten kano’s en wonen in rieten cabañas met hangmatten. Officieel maken de indianen deel uit van Panama, maar de stam is verder onafhankelijk. De kapitein uw zeilboot zal ook een stop maken bij een van de bewoonde eilanden, zodat u alles leert over de tradities van deze indianenstam.

Stad van de contrasten; Panama-Stad

Voordat u op de boot stapt naar de San Blas eilanden, maakt u eerst kennis met de hoofdstad van Panama; Panama-Stad. U overnacht in een koloniaal hotel midden in het historische centrum, Casco Viejo. Wandel langs de pleinen, kerken, kleurrijke gebouwen en ontdek de eeuwenoude geschiedenis. Breng ook zeker een bezoek aan het Panamakanaal. Bij Miraflores Locks vindt u een bezoekerscentrum, klein museum en ziet u de schepen door het kanaal varen. Tevens is er een gezellige boulevard, zijn er indianenmarkten en is er een groot park met regenwoud genaamd het Metropolitan Park. Aan de andere kant vindt u in Panama-Stad tevens hippe wijken, een modern centrum en grote winkelcentra. U zult u hier geen moment vervelen!

Vluchten naar Panama

De KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Panama-Stad.

Vervoer

Tijdens dit reisonderdeel zeilen langs de San Blas eilanden, vaart u per zeilboot of catamaran langs de eilandengroep. Per gedeelde transfer reist u van Panama-Stad naar Carti en vervolgens per boot naar de aanleghaven. Per boot en gedeelde transfer reist u ook weer terug naar uw hotel in Panama-Stad.

Volg ons op social media: