Zeilen langs de San Blas eilanden

Home » Zeilen langs de San Blas eilanden

Zeilen langs de San Blas eilanden, een prachtige reis langs idyllische eilanden. Tijdens deze 5-daagse zeilreis door Panama ontdekt u een van de mooiste zeilbestemmingen ter wereld. Ontdek de onderwaterwereld met meer dan 50 soorten vissen, drie soorten haaien, pijlstaartroggen en schildpadden. Samen met de crew zeilt u langs bounty eilanden en parelwitte stranden. Daarnaast maakt u kennis met de Kuna gemeenschap en de rijke geschiedenis van Panama-Stad.

Hoogtepunten van het reisonderdeel Zeilen San Blas:

Groene Vink Paradijselijke eilanden
Groene Vink Parelwitte stranden
Groene Vink Rijk onderwaterleven
Groene Vink Privé zeilboot met alleen de crew
Groene Vink Ontmoeting met de Kuna gemeenschap
Groene Vink Historisch Panama-Stad

De laatste 2 dagen zijn we naar de San Blas eilanden geweest, wat echt prachtig is. Heel puur en nog compleet beheerd door de Kuna gemeenschap. Wederom een mooie mix van prachtige strandjes en de indrukwekkende leefwijze van de Kuna gemeenschap. Bedankt voor deze onvergetelijke ervaring!

[usr 5]
Veroniek en Nick

Op de San Blas eilanden ben je echt even afgezonderd van de buitenwereld; even een kijken in de leefstijl van de Kuna gemeenschap. Een fantastische ervaring!

[usr 5]
Kim en Glenn

Een bijzonder bestemming is om nooit meer te vergeten. Overdag brengt de gemeenschap (onze gids Jose is echt een aanrader) je naar prachtige bounty eilanden en kun je heerlijk tussen het koraal snorkelen of naar andere eilanden waar je uitleg krijgt over hun cultuur.

[usr 5]
Che, Monique, Tatum en Sjuul

Foto impressie

Overzicht

Route: Panama-Stad – zeilen langs de San Blas eilanden – Panama-Stad.
Dagen: 5 dagen / 5 nachten.
Prijsindicatie: Op aanvraag.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden die u bezoekt tijdens dit reisonderdeel Zeilen San Blas

Panama-Stad

Uw reis begint in het veelzijdige Panama-Stad, gelegen aan de monding van het Panamakanaal. Uniek aan Panama-Stad is dat het zowel uit een modern als een historisch centrum bestaat. Het moderne centrum bestaat uit enorme wolkenkrabbers, winkelcentra, casino’s en luxueuze hotels. In het historisch centrum ervaart u de koloniale geschiedenis met kleurrijke gebouwen, kerken, pleinen en boetiek hotels. Fiets over de boulevard, drink een drankje op het terras, geniet van het uitzicht vanaf een skybar en ontdek de geschiedenis van het Panamakanaal.

Lees ons uitgebreide blog over Panama-Stad

San Blas eilanden

De San Blas archipel bestaat uit zo’n ongeveer 365 bounty eilanden. De eilanden worden beheerd door de Kuna gemeenschap. Deze gemeenschap leeft nog geheel traditioneel. Kenmerkend is de kleurrijke klederdracht. De San Blas eilanden zijn nog relatief onbekend als reisbestemming. Ontdek deze eilandengroep per zeilboot en zeil langs de paradijselijke eilanden. Samen met de eigenaren van de boot vaart u langs de parelwitte stranden met wuivende palmbomen. Geniet tevens van de schitterende onderwaterwereld en snorkel tussen de haaien, roggen, zeesterren, kleurrijk koraal en tropische vissen. De San Blas eilanden zijn door ‘Cruising World Magazine’ verkozen tot één van de mooiste zeilbestemmingen ter wereld. De meest unieke ervaring is om per zeilboot of catamaran langs de eilanden te varen. U ontdekt verschillende eilanden en geniet onderweg van de panoramische uitzichten. Een once in a lifetime ervaring!

Zeilboot of catamaran

Tijdens deze reis zeilt u per zeilboot of catamaran langs de eilanden. U overnacht hier altijd alleen met uw eigen reisgezelschap en met de crew. Er zijn geen andere gasten. Dit maakt de ervaring nog unieker. Tijdens de reis kunt u altijd gebruik maken van de snorkel- en visuitrusting en kajaks. Daarnaast kunt u op het dek genieten van de uitzichten en ’s avonds genieten van een heerlijke barbecue met vers gevangen vis.

Over het zeilen langs de San Blas eilanden

Mocht u ooit de kans krijgen om samen met uw geliefde, vrienden, gezin of familie een zeilreis te maken naar de San Blas eilanden, grijp deze kans dan zeker aan. Het zal één van de mooiste reiservaringen uit uw leven worden. De parelwitte stranden, de bounty eilanden, de schitterende onderwaterwereld en de kennismaking met traditionele Kuna gemeenschap zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Tevens bouwt u in die paar dagen ook een mooie band op met de crew, die met u mee zeilt.

Het zeilen langs de San Blas eilanden geeft u het gevoel dat u alleen op de wereld bent. Slechts tien procent van de eilanden wordt namelijk bewoond. Op vele eilanden die u bezoekt, bent u de enige. Een unieke en exclusieve ervaring.

Inheemse Kuna gemeenschap

Neem een kijkje in het leven van de Kuna gemeenschap. De gemeenschap leeft nog geheel traditioneel. De Kuna gemeenschap herkent u aan de kleurrijke klederdracht. De stam verplaatst zich voornamelijk per houten kano’s en wonen in rieten cabañas met hangmatten. Officieel maakt de gemeenschap deel uit van Panama, maar de stam is verder onafhankelijk. De kapitein van uw boot maakt ook stops bij de bewoonde eilanden, waar u alles leert over de tradities van deze gemeenschap.

Stad van de contrasten; Panama-Stad

Voordat u op de boot stapt naar de San Blas eilanden, maakt u eerst kennis met de hoofdstad van Panama; Panama-Stad. U overnacht in een boetiek hotel midden in het historisch centrum, Casco Viejo. Wandel langs de pleinen, kerken, kleurrijke gebouwen en ontdek de eeuwenoude geschiedenis. Breng ook een bezoek aan het Panamakanaal. Bij Miraflores Locks ziet u de schepen door de sluizen varen. Daarnaast is er ook een bezoekerscentrum en museum met uitleg over het wereldberoemde kanaal. Tevens heeft Panama-Stad een gezellige boulevard, lokale markten en een groot park met regenwoud.

Vluchten naar Panama

De KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Panama-Stad.

Vervoer

Tijdens dit reisonderdeel zeilt u per zeilboot of catamaran langs de San Blas eilanden. Unico Travel regelt het vervoer van en naar de opstapplaats.