Zeilen langs de San Blas eilanden

U bent hier: Home » Zeilen langs de San Blas eilanden

Zeilen langs de San Blas eilanden, een prachtige reis langs idyllische eilanden. Tijdens deze 5-daagse zeilreis door Panama ontdekt u één van de mooiste zeilbestemmingen ter wereld. Ontdek de onderwaterwereld met meer dan 50 soorten vissen, drie soorten haaien, pijlstaartroggen en schildpadden. Samen met de crew zeilt u langs bounty eilanden en parelwitte stranden. Daarnaast maakt u kennis met de Kuna indianen en met de rijke geschiedenis van Panama-Stad.

Hoogtepunten van het reisonderdeel Zeilen San Blas:

Groene Vink Paradijselijke eilanden
Groene Vink Parelwitte stranden
Groene Vink Rijk onderwaterleven
Groene Vink Privé zeilboot met alleen de crew
Groene Vink Ontmoeting met de Kuna indianen
Groene Vink Historisch Panama-Stad

Reisvoorstel aanvragen

De laatste 2 dagen zijn we naar de San Blas eilanden geweest, wat echt prachtig is. Heel puur en nog compleet beheerd door de Kuna indianen. Wederom een mooie mix van prachtige strandjes en de indrukwekkende leefwijze van de Kuna indianen. Bedankt voor deze onvergetelijke ervaring!

5 out of 5 stars
Veroniek en Nick

Op de San Blas eilanden ben je echt even afgezonderd van de buitenwereld; even een kijken in de leefstijl van de Kuna Yala indianen. Een fantastische ervaring!

5 out of 5 stars
Kim en Glenn

Een bijzonder bestemming is om nooit meer te vergeten. Overdag brengen de indianen (onze gids Jose is echt een aanrader) je naar prachtige bounty eilanden en kun je heerlijk tussen het koraal snorkelen of naar andere eilanden waar je uitleg krijgt over hun cultuur.

5 out of 5 stars
Che, Monique, Tatum en Sjuul

Foto impressie

Overzicht

Route: Panama-Stad – zeilen langs de San Blas eilanden – Panama-Stad.
Dagen: 5 dagen / 5 nachten.
Prijsindicatie: €1.250,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis, het type boot en de reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden die u bezoekt tijdens dit reisonderdeel Zeilen San Blas

Panama-Stad

Uw reis begint in het veelzijdige Panama-Stad, gelegen aan de monding van het Panamakanaal. Uniek aan Panama-Stad is dat het zowel uit een modern als een historisch centrum bestaat. Het moderne centrum bestaat uit enorme wolkenkrabbers, winkelcentra, casino’s en luxueuze hotels. In het historisch centrum ervaart u de koloniale geschiedenis met kleurrijke gebouwen, kerken, pleinen en boetiek hotels. Fiets over de boulevard, drink een drankje op het terras, geniet van het uitzicht vanaf een skybar en ontdek de geschiedenis van het Panamakanaal.

Lees ons uitgebreide blog over Panama-Stad

San Blas eilanden

De San Blas archipel bestaat uit zo’n ongeveer 365 bounty eilanden. De eilanden worden beheerd door de Kuna indianen. Deze indianenstam leeft nog geheel traditioneel. Kenmerkend is de kleurrijke klederdracht. De San Blas eilanden zijn nog relatief onbekend als reisbestemming. Ontdek deze eilandengroep per zeilboot en zeil langs de paradijselijke eilanden. Samen met de eigenaren van de boot vaart u langs de parelwitte stranden met wuivende palmbomen. Geniet tevens van de schitterende onderwaterwereld en snorkel tussen de haaien, roggen, zeesterren, kleurrijk koraal en tropische vissen. De San Blas eilanden zijn door ‘Cruising World Magazine’ verkozen tot één van de mooiste zeilbestemmingen ter wereld. De meest unieke ervaring is om per zeilboot of catamaran langs de eilanden te varen. U ontdekt verschillende eilanden en geniet onderweg van de panoramische uitzichten. Een once in a lifetime ervaring!

Zeilboot of catamaran

Tijdens deze reis zeilt u per zeilboot of catamaran langs de eilanden. U overnacht hier altijd alleen met uw eigen reisgezelschap en met de crew. Er zijn geen andere gasten. Dit maakt de ervaring nog unieker. Tijdens de reis kunt u altijd gebruik maken van de snorkel- en visuitrusting en kajaks. Daarnaast kunt u op het dek genieten van de uitzichten en ’s avonds genieten van een heerlijke barbecue met vers gevangen vis.

Over het zeilen langs de San Blas eilanden

Mocht u ooit de kans krijgen om samen met uw geliefde, vrienden, gezin of familie een zeilreis te maken naar de San Blas eilanden, grijp deze kans dan zeker aan. Het zal één van de mooiste reiservaringen uit uw leven worden. De parelwitte stranden, de bounty eilanden, de schitterende onderwaterwereld en de kennismaking met traditionele Kuna indianen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Tevens bouwt u in die paar dagen ook een mooie band op met de crew, die met u mee zeilt.

Het zeilen langs de San Blas eilanden geeft u het gevoel dat u alleen op de wereld bent. Slechts tien procent van de eilanden wordt namelijk bewoond. Op vele eilanden die u bezoekt, bent u de enige. Een unieke en exclusieve ervaring.

Kuna indianen

Neem een kijkje in het leven van de Kuna indianen. Deze indianenstam leeft nog geheel traditioneel. De Kuna indianen herkent u aan de kleurrijke klederdracht. De stam verplaatst zich voornamelijk per houten kano’s en wonen in rieten cabañas met hangmatten. Officieel maken de indianen deel uit van Panama, maar de stam is verder onafhankelijk. De kapitein van uw boot maakt ook stops bij de bewoonde eilanden, waar u alles leert over de tradities van deze indianenstam.

Stad van de contrasten; Panama-Stad

Voordat u op de boot stapt naar de San Blas eilanden, maakt u eerst kennis met de hoofdstad van Panama; Panama-Stad. U overnacht in een boetiek hotel midden in het historisch centrum, Casco Viejo. Wandel langs de pleinen, kerken, kleurrijke gebouwen en ontdek de eeuwenoude geschiedenis. Breng ook een bezoek aan het Panamakanaal. Bij Miraflores Locks ziet u de schepen door de sluizen varen. Daarnaast is er ook een bezoekerscentrum en museum met uitleg over het wereldberoemde kanaal. Tevens heeft Panama-Stad een gezellige boulevard, indianenmarkten en een groot park met regenwoud.

Vluchten naar Panama

De KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Panama-Stad.

Vervoer

Tijdens dit reisonderdeel zeilt u per zeilboot of catamaran langs de San Blas eilanden. Unico Travel regelt het vervoer van en naar de opstapplaats.

Reisvoorstel aanvragen
Volg ons op social media