Reisschema

Dag 1, Panama-Stad
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Panama (exclusief). Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel in het historisch centrum Casco Viejo gebracht. Het straatbeeld van het oude gedeelte van Panama wordt gevormd door kleurrijke huizen, koloniale gebouwen, het huis van de president en een gezellig plein waar wekelijks een markt plaatsvindt waar de Kuna gemeenschap spullen verkoopt.

Dag 2, San Blas
Vandaag wordt u ’s ochtends vroeg opgehaald en naar Cartí gebracht. Het is ongeveer drie uur rijden. Bij aankomst in Cartí stapt u aan boord op de boot die u naar de aanleghaven brengt. Rond 10.00-11.00 uur bent u aan boord van de zeilboot/catamaran en maakt u kennis met de crew. De crew vertelt u alles over de boot en de omgeving. Het avontuur gaat beginnen! Eerst vaart u een stuk over zee en daarna komt u uit bij schitterende eilandjes, met witte stranden en een azuurblauwe zee.

Dag 3, San Blas
Samen met uw kapitein maakt u een programma voor vandaag. Het is een aanrader om de onderwaterwereld te ontdekken. Op de boot is snorkeluitrusting aanwezig. Zwem tussen meer dan 50 soorten vissen, drie soorten haaien, pijlstaartroggen, schildpadden en kleurrijk koraal. Vaar langs de paradijselijke eilanden en geniet van deze unieke ervaring.

Dag 4, San Blas
Vandaag zeilt u langs de San Blas eilanden. Onderweg kunt u kajakken, snorkelen en genieten aan parelwitte zandstranden. Tevens maakt u vandaag kennis met de Kuna gemeenschap. Er leven momenteel nog ongeveer 35.000 Kuna gemeenschap in Panama. De stam heeft een eigen taal, leeft nog traditioneel en draagt kleurrijke kleding en neusringen. De gemeenschap woont in hutten van bamboe en palmbomen en slapen vaak in hangmatten. De stam verplaatst zich per houten kano’s langs de eilanden.

Dag 5, Panama-Stad
Het zeilavontuur zit erop. U neemt afscheid van de crew en vaart vervolgens naar de aanleghaven. Vanuit hier vaart u per boot naar Carti en vervolgens vertrekt rond 08.30 uur de transfer naar uw hotel in Panama-Stad, waar u rond lunchtijd weer aankomt. Heerlijk nagenieten van deze once in a lifetime experience.

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”