Vogelreis Panama

U bent hier: Home » Vogelreis Panama

Ervaar tijdens onze individuele vogelreis door Panama de ongerepte natuur. De ideale combinatie om de ongerepte natuur van Panama te combineren met uw passie voor vogels. Kijk uw ogen uit naar de meest bijzondere vogelsoorten ter wereld. In Panama leven ruim 960 vogelsoorten met 107 regionale endemen in diverse ecosystemen. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze vogelreis door Panama geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Gamboa – Puerto Lindo – El Valle de Antón – Santa Fe – Mount Totumas Cloud Forest – Bocas del Toro – Gamboa.
Dagen: 18 dagen / 17 nachten.
Prijsindicatie: €2.700,- per persoon (exclusief internationale vlucht).
Als u een vogelreis naar Panama boekt, kan Unico Travel uiteraard de internationale vluchten voor u reserveren. Voor advies, neem contact op.

quetzal
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze vogelreis door Panama

Groene Vink Unieke accommodaties midden in de natuur
Groene Vink Sprookjesachtige nevelwouden
Groene Vink Tropische regenwouden
Groene Vink Professionele vogelgidsen
Groene Vink Quetzals, motmots, tanagers, kolibries, toekans, valken en gieren
Groene Vink Eilandengroep Bocas del Toro

Foto impressie van deze vogelreis door Panama

Gebieden van deze vogelreis door Panama

Gamboa

Deze vogelreis door Panama begint in Gamboa, een klein plaatsje bij Panama-Stad. Het hotel ligt aan een zijmeer van het Panamakanaal, midden in Nationaal Park Soberanía en omringd door tropisch regenwoud. Vanuit uw kamer heeft u uitzicht op de rivier en het regenwoud. Dichtbij het hotel en in het Nationaal Park Soberanía leven verschillende soorten vogels zoals Great Tinamu, Scaly-throated leaftosser, Song Wrens, Blue-crowned Manakin, Purple-throated Fruitcrow, Fasciated Antshrike, American Pygmy Kingfisher, Blacktailed Fly Catcher, Pied Puffbird, Sabana Hawk, Red-breasted blackbird, White-headed wren, Blue Cotinga, Pacific antwren, Bared-crowned antbird en Spot-crowned Barbet. Samen met een lokale vogelgids ontdekt u het gebied bij Pipeline Road, één van de belangrijkste plekken van het land om vogels te spotten.

Puerto Lindo

Het kleine vissersdorp Puerto Lindo ligt aan de rand van het Nationaal Park Portobelo aan de Caribische Zee. Het dorp bestaat uit slechts een aantal huizen en restaurantjes. Het is de ideale uitvalsbasis om het Nationaal Park Portobelo en de eilanden Isla Mamey (onbewoond eiland) en Isla Grande (drukker en met leuke eettentjes). Samen met een gids maakt u een wandeling door het Nationaal Park Portobelo en gaat u op zoek naar de meest uiteenlopende vogelsoorten. Overigens is de manier waarop u naar Puerto Lindo reist erg leuk. Het eerste deel reist u namelijk van Panama-Stad per koloniale trein naar Colón.

El Valle de Antón

El Valle de Antón, ook wel El Valle genoemd, is een klein, pittoresk dorp gelegen in de krater van een inactieve vulkaan. Het is de op twee na grootste vulkanische krater ter wereld. Het dorp wordt omringd door bossen, bergen en heuvels. In het gebied kunt u genieten van de ongerepte natuur en de rustige omgeving. In de bossen van El Valle zijn veel vogels te spotten, zoals tanagers, manakins, kolibries en trogons. Ook liggen in de vallei van El Valle liggen verschillende watervallen.

Santa Fe

Santa Fe is een dorp in de bergen van de Veraguas Mountain Range. Het is een plek die nog maar door weinig toeristen wordt bezocht. Het gelijknamige Nationaal Park Santa Fe heeft een schitterende natuur met kleurrijke bloemen (voornamelijk orchideeën), meer dan 300 vogelsoorten waaronder de unieke Glow-throated hummingbird. Daarnaast leven er ook dieren als pijlgifkikkers, apen en tapirs. 

Mount Totumas Cloud Forest

Mount Totumas Cloud Forest is een schitterend nevelwoud gebied in de provincie Chiriquí. In het nevelwoud leven meer dan 200 vogelsoorten en migranten. In het broedseizoen is de schitterende quetzal gemakkelijk te spotten. Daarnaast leven er in het gebied 15 soorten kolibries. Naast vogels leven er ook dieren als vlinders, luiaards, apen en neusberen.

Bocas del Toro

Bocas del Toro is een eilandengroep in het noordwesten gelegen aan de Caribische kust, tegen de grens met Costa Rica. De eilandgroep is nog niet ontdekt door het massatoerisme en vooral geliefd onder snorkelaars, duikers en natuurliefhebbers. Het einde van deze reis sluit u af bij een schitterende lodge op Isla Bastimentos en in het hart van het gelijknamige Isla Bastimentos National Marine Park. Ontdek verschillende soorten vogels rondom de lodge en vanaf de observatietoren. U heeft de kans om meer dan 230 soorten vogels bij de lodge en meer dan 550 vogels in de nabije omgeving te spotten. Maak ook schitterende kajaktochten of ontdek de onderwaterwereld met duiken en snorkelen. De ideale plek om deze vogelreis door Panama mee te eindigen. 

Fotocredits: Tranquilo Bay Eco Adventure Lodge & Natalia Decastro Gonzalez

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!