Vogelreis Panama – april 2023

Home » Vogelreis Panama

VOLGEBOEKT

Ontdek onze vogelreis door Panama! De ideale combinatie om de ongerepte natuur van Panama te combineren met uw passie voor vogels. Kijk uw ogen uit naar de meest bijzondere vogelsoorten ter wereld. In Panama leven ruim 960 vogelsoorten met 107 regionale endemen in diverse ecosystemen.

Tijdens deze reis overnacht u in exclusieve lodges, waaronder Canopy Camp en de Canopy Tower. U overnacht in het ongerepte regenwoud van Darién, het Nationaal Park Soberanía en nabij het Nationaal Park Cerro Hoya.

Uniek aan deze vogelreis door Panama:

fotoreizen icoon Unieke accommodaties midden in de ongerepte natuur
fotoreizen icoon Landschaps-, macro- en vogelfotografie
fotoreizen icoon Maximaal 6 deelnemers
fotoreizen icoon Begeleiding van een lokale natuurgids
fotoreizen icoon Quetzals, motmots, tanagers, kolibries, toekans, valken, harpijen en gieren
fotoreizen icoon Dagtocht naar Isla de Coiba, het Galapagos van Panama

harpy eagle vogelreispanama
Inschrijven of meer informatie ontvangen?

Route: Panama-Stad – Nationaal Park Darién – Nationaal Park Soberanía – Nationaal Park Cerro Hoya – Isla de Coiba – Panama-Stad.
Vertrekdatum: 5 april 2023.
Dagen: 12 dagen / 11 nachten.
Reissom: € 4.450,- per persoon*, incl. internationale vlucht met de KLM en ruimbagage**.
Groepsgrootte: maximaal 6 deelnemers (volgeboekt).

* Bij 6 deelnemers.
** Onder voorbehoud van additionele toeslagen van de luchtvaartmaatschappij.

Inschrijven of meer informatie ontvangen?

Foto impressie

Gebieden van deze vogelreis door Panama

Nationaal Park Darién

Deze vogelreis door Panama begint in het Nationaal Park Darién. Het gebied bestaat uit ongerepte regenwouden en wordt nog maar door weinig toeristen bezocht. U overnacht in bij Canopy Camp, midden in het nationaal park. Het is één van de meest afgelegen natuurgebieden van Panama en een paradijs voor vogelaars. Er leven vogelsoorten zoals de Black Antshrike, Rufous-winged Antwren, Orange-crowned Oriole, roodvleugelmiersluiper, Rufous-winged Antwren, Barecrowned
Antbird en de Golden-green Woodpecker.  Er zijn ook lagunes en rivieroevers waar u de Stripe-throated Wren, Black-collared Hawk, Blackcapped
Donacobius, Yellow-hooded Blackbird, Largebilled, Seed-Finch en vele andere vogels spotten en fotograferen.

Extra uniek is de kans om in deze periode de harpij te spotten.

Nationaal Park Soberanía

Het Nationaal Park Soberanía bestaat uit 220 km² en is een paradijs voor vogelaars en fotografen. Er komen hier ruim 500 soorten vogels voor. U overnacht in een unieke accommodatie, namelijk de Canopy Tower. Het observatiedek biedt uitzicht over het regenwoud en het Panamakanaal. U kunt er vele tropische vogels spotten, waaronder de knalblauwe Blue Cotinga en de Groene klauwiervireo. Daarnaast leven er ook luiaards en apen.

Nationaal Park Cerro Hoya

Na uw avonturen bij de accommodaties van de Canopy Family reist u naar het schiereiland Azuero en het Nationaal Park Cerro Hoya. U overnacht in een kleinschalige bed & breakfast. In de tuin van de accommodatie zijn in de maand april wel 8 soorten kolibries regelmatig te gast bij de feeders. Samen met een Nederlandse bioloog ontdekt u het Nationaal Park Cerro Hoya. De Great Green Macaw is te spotten, maar ook de orange-collared manakin, lance-tailed manakin, black-hooded ant-shrike en de endemic brown-backed dove. Er is ook kans om brulapen, slingerapen en kapucijnapen te zien.

Nationaal Park Coiba

Tijdens deze reis maakt u ook een dagtocht naar het Nationaal Park Coiba. Het park wordt ook wel het Galapagos van Panama genoemd. De eilanden bestaan uit parelwitte stranden en palmbomen, maar ook uit regenwoud waar u veel wildlife kunt spotten. De onderwaterwereld is ook indrukwekkend. Er leven on andere walvissen, dolfijnen, orka’s, walvishaaien, rifpunthaaien, verpleegsterhaaien, adelaarsroggen, zeepaardjes, schildpadden en natuurlijk veel kleurrijke tropische vissen.

Per boot vaart u naar de eilanden toe. Vervolgens maakt u een wandeling op één van de eilanden en legt de gids veel uit over het park, de eilanden en de dieren die er leven. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om al snorkelend de onderwaterwereld te verkennen.

Inschrijven of meer informatie ontvangen?