Reisschema

U bent hier: Home » Vogelreis Panama » Reisschema

Dag 1, Gamboa
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Panama. Bij aankomst op het vliegveld wordt u door onze chauffeur opgehaald en naar uw hotel in Gamboa gebracht. Het hotel ligt aan een zijmeer van het Panamakanaal, midden in Nationaal Park Soberanía en omringd door tropisch regenwoud.

Dag 2, Gamboa
Vandaag is het leuk om met de Aerial tram in een gondel mee te gaan door het regenwoud. De tram brengt u op zo’n 600 meter hoogte. Geniet van de uitzichten over het tropisch regenwoud en spot verschillende soorten vogels, maar ook apen en luiaards. Aan het einde van de tour komt u uit bij een observatietoren van 30 meter hoog. Vanaf hier heeft u 365 graden uitzicht op het Nationaal Park Soberania, de dorpen van de inheemse Embera gemeenschap, de Chagres rivier en het wereldberoemde Panamakanaal. In de namiddag is het een aanrader om naar het wildlife rescue center te gaan. Hier worden onder andere luiaards opgevangen, maar bijvoorbeeld ook miereneters en katachtigen.

Dag 3, Gamboa
Na het ontbijt gaat u om 07.00 uur samen met een gids vogels spotten bij Pipeline Road. Dit is één van de beste vogelspots van Panama. Het is onverharde weg door secundair en primair regenwoud en welke langs een reeks kleine kreken loopt. De weg wordt ook gebruikt door het Smithsonian Institute als onderzoeksgebied. Het is mogelijk om veel verschillende vogelsoorten te spotten waaronder de Rufous-vented Ground Cuckoo, Speckled Mourner, Red Capped Manakin, Streak-chested Antpitta en Ocellated Antbird.

Dag 4, Gamboa
Vandaag is het een aanrader om nog een dag vogels te spotten in de omgeving van Gamboa in het Nationaal Park Soberanía. Het is mogelijk om soorten als de Great Tinamu, Scaly-throated leaftosser, Song Wrens, Blue-crowned Manakin, Purple-throated Fruitcrow, Fasciated Antshrike, Rufous & White Wren, American Pygmy Kingfisher en Blacktailed Fly Catcher te spotten. Unico Travel heeft contact met lokale gidsen en kan de tours van tevoren reserveren. ’s Avonds kunt u nog mee op avondsafari en op zoek gaan naar dieren die vooral in het donker te zien zijn.

Dag 5, Puerto Lindo
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar het treinstation gebracht. Hier vertrekt de koloniale trein naar Colón. Het is een mooie route langs het Panamakanaal en regenwouden. In Colón wordt u opgehaald door onze chauffeur en naar de lodge in Puerto Lindo gebracht. Rondom de lodge kunt u onder andere toekans, luiaards en brulapen spotten.

Dag 6, Puerto Lindo
Vandaag gaat u samen met een gids vogels spotten in het Nationaal Park Portobelo. In het gebied leven soorten als de Great Curassow, Harpy Eagle, Blue-and-gold Tanager, Osprey, Tiger Heron en Black Hawk. De gids legt veel uit over de omgeving en de geschiedenis van Portobelo.

Dag 7, Puerto Lindo
Na het ontbijt is het een aanrader om de boot te nemen naar Isla Grande, ongeveer twintig minuten varen. Op Isla Grande kunt u heerlijk ontspannen aan het strand, maar ook snorkelen, kajakken en boottochten maken naar de mangroves en nabijgelegen eilanden. Het eiland heeft ook leuke restaurants om te lunchen. U kunt ook de boot nemen naar het onbewoonde eiland Isla Mamey, een excursie boeken naar het authentieke dorp Portobelo of wandelen in het gelijknamige nationaal park.

Dag 8, El Valle de Antón
Na het ontbijt wordt u naar El Valle de Antón gebracht. El Valle de Antón, ook wel El Valle genoemd, is een klein, pittoresk dorp gelegen in de krater van een inactieve vulkaan. Het is de op twee na grootste vulkanische krater ter wereld. Het dorp wordt omringd door bossen, bergen en heuvels. In het gebied kunt u genieten van de frisse lucht, de ongerepte natuur en de rustige omgeving. In de bossen van El Valle zijn veel vogels te spotten en in de vallei van El Valle liggen verschillende watervallen. U overnacht in een kleinschalige bed and breakfast waar u in de tuin al verschillende soorten kolibries kunt spotten, waaronder de Little Hermit Hummingbird, Garden Emerald Hummingbird, Rufous-Tailed Hummingbird, Snowy- Bellied Hummingbird en Violet- Headed Hummingbird.

Dag 9, El Valle de Antón
Het is een aanrader om vandaag samen met een vogelgids op zoek te gaan naar de meest uiteenlopende vogelsoorten in de omgeving van El Valle de Antón. Wandel samen met een gids langs het beschermde gebied bij het Cerro Gaital Natural Monument, gelegen op 900 meter hoogte. Spot vogels als de Scale-crested Pygmy Tyrant, White-ruffed Manakin, Blue-and-white Swallow, White-throated Thrush, Silver-throated Tanagers, Orange-bellied Trogon, Plain Antvireo, Purplish-backed Quail-Dove, White-tipped Sicklebill, Slaty Antwren, Black-headed Antthrush, Common Bush-Tanager, Black-faced Grosbeak en verschillende soorten kolibries zoals de Green Hermit, Violet-headed Hummingbird, White-tailed Emerald.

Dag 10, Santa Fe
Vandaag wordt u opgehaald en naar uw hotel in Santa Fe gebracht. Het dorp ligt in de bergen van de Veraguas Mountain Range. Het is een plek dat nog maar door weinig toeristen wordt bezocht. Het gelijknamige Nationaal Park Santa Fe heeft een schitterende natuur met kleurrijke bloemen (voornamelijk orchideeën), meer dan 300 vogelsoorten waaronder de unieke Glow-throated hummingbird. Daarnaast leven er ook dieren als pijlgifkikkers, apen en tapirs.

Dag 11, Santa Fe
Vroeg in de ochtend is het een aanrader om met een vogelgids te gaan wandelen door de bergen van Alto de Piedra. Tijdens de tour wandelt u zo’n vier kilometer, Onderweg heeft u kans om onder andere tanagers, trogons en toekans te zien. De gids legt tevens veel uit over de omgeving.

Dag 12, Mount Totumas Cloud Forest
Vandaag wordt u opgehaald en naar de lodge in het Mount Totumas Cloud Forest gebracht. Dit is een schitterend nevelwoud gebied in de provincie Chiriquí. Er leven hier meer dan 200 vogelsoorten en migranten. In het broedseizoen is de schitterende quetzal gemakkelijk te spotten. Daarnaast leven er in het gebied 15 soorten kolibries. Naast vogels leven er ook dieren als vlinders, luiaards, apen en neusberen.

Dag 13, Mount Totumas Cloud Forest
Maak vandaag samen met een gids een wandeling door het nevelwoud en spot de meest uiteenlopende vogelsoorten. Ook zijn er dichtbij de lodge heetwaterbaden om in te ontspannen. Eind van de middag genieten van het uitzicht.

Dag 14, Bocas del Toro
Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald en naar Almirante gebracht. Hier stapt u op de boot naar het hoofdeiland van de eilandengroep Bocas del Toro, Isla Colon. Eenmaal aangekomen wordt u door een vertegenwoordiger van de lodge verwelkomd en per boot naar de lodge gebracht. Hier krijgt u uitleg over alle activiteiten en excursies die u de komende dagen kunt ondernemen. De lodge ligt op Isla Bastimentos en in het hart van het gelijknamige Isla Bastimentos National Marine Park.

Dag 15, Bocas del Toro
Vandaag is het een aanrader om samen met een gids vogels te spotten in de omgeving van de lodge. Rondom de lodge leven er meer dan 230 vogelsoorten. Ontdek ook de Canopy Observation Tower, waar u vanuit de hoogte verschillende soorten vogels kunt spotten. Andere dieren die u in het gebied kunt spotten zijn apen, luiaards, leguanen, kaaimannen, blue morpho vlinders en een verscheidenheid aan kikkers en hagedissen.

Dag 16, Bocas del Toro
Heerlijk om vandaag een dag te kajakken rondom het eiland. Ook is het leuk om de onderwaterwereld van Bocas del Toro te ontdekken. Snorkel langs kleurrijk koraal, tropische vissen, zeeschildpadden roggen. Verken met een SUP board de omgeving van de lodge of ga samen met een gids vogels spotten in het regenwoud. Alle activiteiten zijn gedurende uw verblijf inbegrepen.

Dag 17, Gamboa
’s Ochtends genieten van een heerlijk ontbijt en nog vogels spotten op de observatietoren. Hierna vaart u terug naar Isla Colon en neemt u een taxi naar het vliegveld van Bocas del Toro. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Panama-Stad. Eenmaal aangekomen brengt een chauffeur u naar Gamboa voor de laatste overnachting van deze reis.

Dag 18, Vertrek
Na het ontbijt kunt u nog wandelen in de omgeving van Gamboa. ’s Middags wordt u naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende vogelreis door Panama.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!