Combinatiereis Costa Rica en Panama

U bent hier: Home » Combinatiereis Costa Rica en Panama

Deze combinatiereis door Costa Rica en Panama neemt u mee langs ongerepte regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden, mangroven, vulkanen en tropische stranden. Ontdek de schitterende natuur van Costa Rica en sluit uw reis af op de eilandengroep Bocas del Toro in Panama en het veelzijdige Panama-Stad.

Hoogtepunten van deze reis:

Groene Vink Ongerepte regenwouden
Groene Vink Nationaal Park Corcovado
Groene Vink Eilandengroep Bocas del Toro
Groene Vink Sprookjesachtige nevelwouden
Groene Vink Hangbruggen bij de Arenal vulkaan
Groene Vink Historisch centrum van Panama-Stad

Reisvoorstel aanvragen

Foto impressie

Overzicht

Route: San José – Tortuguero – Arenal – Rincón de la Vieja – Tarcoles – San Gerardo de Dota – Nationaal Park Corcovado – Puerto Jiménez – Boquete – Bocas del Toro – Panama-Stad.
Dagen: 20 dagen / 19 nachten.
Prijsindicatie: €2.300,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden die u bezoekt tijdens deze combinatiereis door Costa Rica en Panama

Tortuguero

Uw reis begint in de hoofdstad San José. Vervolgens reist u verder naar Tortuguero. Per boot vaart u door de kanalen naar de lodge toe. Samen met een gids maakt u een boottour door de kanalen, bezoekt u de tropische tuinen en het dorpje. U heeft deze dagen kans om krokodillen, kaaimannen, apen, leguanen, luiaards, pijlgifkikkers en vele vogels te spotten.

Tip! Bezoekt u Tortuguero van juli t/m september? Dan kunt u de moederschildpadden eieren zien leggen.

Arenal vulkaan

Per huurauto reist u naar de accommodatie met uitzicht op de vulkaan. De omgeving is schitterend. U kunt er een mooie wandeling maken over de hangbruggen en ook is het een aanrader om te gaan ziplinen.

Rincón de la Vieja

U reist verder naar Rincón de la Vieja. In het park kunt u schitterende wandelingen maken langs geisers, zwavelmeren en kokende modderpoelen. Ontspannen kunt u in de warmwaterbaden.

Tarcoles

In de omgeving van de Tarcoles rivier en dichtbij het Nationaal Park Carara ligt een schitterende lodge. Vanuit uw bungalow kunt u de ara’s voorbij zien vliegen. Het is een aanrader om een boottour te maken over de rivier en de natuur te ontdekken.

San Gerardo de Dota

Vanuit Tarcoles reist u verder naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. U overnacht in een bungalow midden in het nevelwoud. Maak ’s ochtends vroeg een wandeling en ga op zoek naar de kleurrijke vogel de quetzal. Wandel door de bergen, langs beekjes, rivieren en watervallen. De omgeving doet sprookjesachtig aan.

Nationaal Park Corcovado

Vanuit het nevelwoud reist u verder naar het schiereiland Osa. U overnacht in een schitterende ecolodge midden in het regenwoud. Samen met een gids maakt u een wandeling door het meest ongerepte park van Costa Rica, het Nationaal Park Corcovado. U heeft de kans om vier soorten apen, toekans, ara’s, miereneters, tapirs en soms zelfs een poema te spotten.

Puerto Jiménez

U overnacht één nacht in Puerto Jiménez. Het is een aanrader om hier een kajaktocht te maken over de Golfo Dulce en op zoek te gaan naar dolfijnen (en in het juiste seizoen ook walvissen). Daarnaast kunt u ook nog het Osa Wildlife Sanctuary bezoeken, een cacao tour volgen of surfen.

Hornito

Vanuit Puerto Jimenez reist u verder naar Hornito. De bed and breakfast waar u overnacht biedt een schitterend uitzicht op de Barú vulkaan.

Bocas del Toro

Na de schitterende natuur te hebben ontdekt, kunt u heerlijk bijkomen op de eilandengroep Bocas del Toro. Hier kunt u boottours maken, snorkelen, duiken, surfen, kajakken, fietsen langs het regenwoud.. De omgeving is schitterend.

Panama-Stad

Per binnenlandse vlucht vliegt u naar Panama-Stad. U overnacht in het historisch centrum Casco Viejo. Deze twee dagen kunt u het oude centrum ontdekken, het Panamakanaal bezoeken of het stadspark.

Reisvoorstel aanvragen

Over deze combinatiereis door Costa Rica en Panama

Tijdens deze reis ontdekt u de hoogtepunten van beide landen. Deze reis neemt u mee langs tropische stranden, eilanden, ongerepte regenwouden en sprookjesachtige nevelwouden.

Ongerepte regenwouden

Tijdens uw reis ontdekt u de schitterende natuur, waaronder de ongerepte regenwouden. In het regenwoud van Tortuguero vaart u per boot door de kanalen. Onderweg heeft u de kans om vele dieren te spotten. Het Nationaal Park Corcovado biedt nog meer ongerepte regenwouden. U heeft een vergunning nodig om het park in te mogen en u heeft hier kans om andere dieren te spotten dan in de rest van het land zoals tapirs, miereneters en poema’s.

Avontuurlijke activiteiten

In deze reis kunt u genoeg leuke en avontuurlijke activiteiten ondernemen. Het is een aanrader om te wandelen over de hangbruggen en te ziplinen bij de Arenal vulkaan, te hiken door het Nationaal Park Corcovado, te surfen aan de Pacifische kust en te snorkelen of te duiken op de eilandengroep Bocas del Toro

Cultuur in Panama-Stad

Tijdens uw reis overnacht u aan het einde ook twee nachten in Panama-Stad. Hier kunt u toch nog een beetje cultuur snuiven en het historisch centrum ontdekken, indianenmarkten bezoeken en het Panamakanaal bekijken.

Vluchten

De meest comfortabele vlucht is rechtstreeks met de KLM in het winterseizoen (oktober t/m maart) terug rechtstreeks van Panama-Stad naar Amsterdam.

Vervoer

Tijdens deze rondreis door Costa Rica en Panama reist u voornamelijk per huurauto, privé transfers en met een binnenlandse vlucht.

Deze combinatiereis door Costa Rica en Panama

Wilt u deze prachtige rondreis door Costa Rica en Panama maken? Bij Unico Travel overnacht u bij sfeervolle en kleinschalige lodges en geven wij u de meest unieke tips voor uw reis. Wij vinden het prettig om elkaar even persoonlijk te spreken voordat wij een reis op maat voor u samenstellen. Op die manier weten we precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen.

Reisvoorstel aanvragen
Volg ons op social media