Uitgebreid reisschema2020-02-11T16:45:41+01:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Combinatiereis Costa Rica en Panama » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Alajuela
Na aankomst op het internationale vliegveld van Costa Rica wordt u naar een hotel in de nabije omgeving van San José gebracht.

Dag 2, Tortuguero
Vandaag wordt u bij uw accommodatie opgehaald en rijdt u langs het Braullio Nationaal Park naar de aanleghaven. Onderweg stopt u bij bananen-en ananasplantages. Eenmaal bij de aanleghaven, neemt de kapitein u mee over de kanalen van Tortuguero. Hij brengt u per boot naar de lodge, waar u hartelijk verwelkomd wordt met een lunch. In de middag kunt u heerlijk wandelen of een bezoek brengen aan het dorp.

Het Nationaal Park Tortuguero staat vooral bekend om haar schildpadden die er in juli t/m september eieren leggen. Maar ook buiten het schildpaddenseizoen is het de moeite waard om het park te bezoeken. In het park vindt u de grootste hoeveelheid en variatie aan dieren zoals krokodillen, kaaimannen, toekans, apen, schildpadden, leguanen, pijlgifkikkertjes.

Dag 3, Tortuguero
Vroeg in de ochtend wandelt u met de gids door de tropische tuin van het hotel. In de middag maakt u een boottour, waar u veel soorten vogels en ander wildlife te zien krijgt.

Dag 4, Arenal
U vaart terug naar het binnenland en eenmaal aangekomen ontvangt u een huurauto. De route naar het hotel brengt u langs de vulkaan Arenal. U verblijft in een hotel met prachtig uitzicht over de vulkaan.

Dag 5, Arenal
In de ochtend kunt u naar het Nationaal Park de Arenal. Tijdens de wandeling kunt u genieten van prachtige uitzichten, ook zult u veel wildlife spotten. U kunt vandaag ook naar de hanging bridges gaan, tijdens het lopen over deze hangbruggen heeft u een uniek uitzicht op de vulkaan.

Dag 6, Rincón de la Vieja
In de ochtend kunt u nog heerlijk ontspannen in de omgeving van uw accommodatie. Liever iets meer avontuur? Maak dan een canopy tour waarbij u van boomtop naar boomtop slingert! De uitzichten zijn prachtig! In de middag rijdt u naar Rincón de la Vieja. Onderweg heeft u grote kans om neusbeertjes over de weg te zien lopen. U overnacht in een kleinschalige bed and breakfast nabij het Nationaal Park Rincón de la Vieja.

Dag 7, Rincón de la Vieja
Na een heerlijk ontbijt krijgt u instructies om het nationaal park te verkennen. In het park heeft u verschillende mogelijkheden, u kunt bijvoorbeeld een wandeling maken waarbij u vulkanische activiteiten, zoals zwavelmeren of kokende modderpoelen ziet. Of u kunt ook een wandeling maken naar een waterval.

Dag 8, Alajuela
Vandaag rijdt u naar uw hotel in de omgeving van San José, u overnacht één nacht in San José en de volgende ochtend rijdt u verder naar de nevelwouden van San Gerardo de Dota. Het hotel heeft uitzicht over de centrale vallei en is omgeven door koffieplantages. U kunt na aankomst nog een koffietour maken.

Dag 9, San Gerardo de Dota
Na het ontbijt kunt u de vulkaankrater Poás bezoeken. Dit is een 2708 meter hoge actieve vulkaan. Het azuurblauwe water van het kratermeer heeft een temperatuur van 85 °C. Na het bezoek aan de vulkaan rijdt u verder naar het nevelwoud in San Gerardo de Dota. Het klimaat in San Gerardo de Dota is heel koud, het kan er zelfs vriezen! Er is een grote kans dat u de zeldzame quetzal vogel zult spotten.

Dag 10, San Gerardo de Dota
’s Ochtends kunt u samen met een gids een quetzal tour maken. U kunt ook wandelen in het nevelwoud, watervallen bezichtigen of het dorp San Gerardo de Dota bezoeken.

Dag 11,Carate
Na het ontbijt rijdt u naar Puerto Jiménez en levert u de huurauto in. Na het inleveren van de auto wordt u door een jeep opgehaald en gebracht naar Carate. Vervolgens loopt u nog 40 minuten over het strand naar de lodge. U verblijft in een bungalowtent met een eigen badkamer. U heeft uitzicht op zee en op loopafstand ligt het Ranger Station La Leona van het Nationaal Park Corcovado.

Dag 12, Carate/Nationaal Park Corcovado
Vanaf de lodge gaat u met een gids naar het Nationaal Park Corcovado (La Leona Ranger Station). Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën, reptielensoorten en 139 zoogdieren. Het Nationaal Park Corcovado is één van de twee plekken in Costa Rica waar alle vier de soorten apen van Costa Rica leven. U bevindt zich in één van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica. Schitterende natuur, met hoge grote bomen waarin de apen u verwelkomen. De luchtvochtigheid is erg hoog wat wandelen vrij zwaar maakt, maar hierdoor kunnen de bomen wel tot 70 meter hoog worden. Tijdens de wandeling ziet u vaak tapirs, apen en heel veel vogels (zoals de ara). Aan het einde van de middag neemt u zelf een jeep naar Puerto Jiménez. U verblijft in een bed and breakfast met een mooie tuin met terras.

Dag 13, Boquete
In de ochtend neemt u zelf de ferry naar Golfito. Eenmaal aangekomen in Gofito wordt u gebracht naar de grens van Costa Rica en Panama. Als u de grens bent overgestoken wordt u opgehaald door een taxi en gebracht naar uw lodge. Uw lodge ligt in de bergen, u heeft een prachtig uitzicht over de vallei en de vulkaan Barú. De lodge ligt in de omgeving van het dorp Boquete.

Dag 14 t/m 16, Bocas del Toro
Na het ontbijt neemt u zelf een bus naar Almirante en in Almirante stapt u zelf op de boot naar Isla Colón. Eenmaal aangekomen in Colón wordt u opgehaald en gebracht naar uw accommodatie. U verblijft in een bed and breakfast aan het prachtige en ongerepte strand van Playa Bluff. Achter de bed and breakfast ligt het regenwoud.

In Bocas del Toro is er genoeg beleven. Zo kunt u vissen, wandelen, snorkelen, surfen, paardrijden, fietsen, yoga lessen volgen of een cacaoplantage bezoeken. U kunt ook strandwandelingen maken. Tijdens deze wandelingen heeft u zelfs de kans om moederschildpadden eieren te zien leggen!

Dag 17, Panama-Stad
Na het ontbijt kunt u nog heerlijk ontspannen aan het strand van Playa Bluff. In de middag neemt u een taxi naar het vliegveld van Bocas Town. Binnen 1 uur vliegt u naar Panama-Stad. Na aankomst in Panama-Stad neemt u een taxi naar uw hotel. Uw hotel ligt in de oude wijk Casco Viejo, het historisch centrum van de stad. Het straatbeeld van Panama wordt gevormd door kleurrijke huizen, koloniale gebouwen, het huis van de president en een gezellig plein.

Dag 18, Panama-Stad
Vandaag kunt u het Panamakanaal bezoeken, de enorme boten en het museum zijn zeer interessant. Unico Travel raadt aan om te lunchen op Amador Causeway, deze boulevard heeft een prachtig uitzicht op het Panamakanaal en over de stad.

Dag 19, Vertrek
Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld Tocumen gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van uw rondreis door Costa Rica en Panama!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest