Reisschema

U bent hier: Home » Combinatiereis Costa Rica en Panama » Reisschema

Dag 1, Aankomst
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Costa Rica wordt u naar een kleinschalig hotel in de nabije omgeving van San José gebracht.

Dag 2, Tortuguero
Vandaag wordt u bij uw accommodatie opgehaald en naar de aanleghaven gebracht. U vaart per boot naar de lodge toe. Het Nationaal Park Tortuguero staat vooral bekend om de schildpadden die er in juli t/m september eieren leggen. Maar ook buiten het schildpaddenseizoen is het de moeite waard om het park te bezoeken. In het park vindt u de grootste hoeveelheid en variatie aan dieren zoals krokodillen, kaaimannen, toekans, apen, schildpadden, leguanen, pijlgifkikkertjes.

Dag 3, Tortuguero
Vroeg in de ochtend wandelt u met de gids door de tropische tuin van het hotel. In de middag maakt u een boottour, waar u veel soorten vogels en ander wildlife te zien krijgt.

Dag 4, Arenal
Vandaag vaart u terug en vervolgens reist u per huurauto naar uw hotel dichtbij de Arenal vulkaan. Bij aankomst kunt u genieten van het uitzicht op het meer en de vulkaan. U kunt nog een wandeling maken in één van de nabijgelegen natuurreservaten.

Dag 5, Arenal
Het is een aanrader om ’s ochtends te gaan ziplinen langs een hoge waterval en om ’s middags te gaan wandelen over de hangbruggen bij Mistico Park. Een schitterende wandeling door het regenwoud, langs een waterval en tropische tuinen.

Dag 6, Rincón de la Vieja
Vandaag reist u verder naar de lodge dichtbij het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen in de warmwaterbaden en genieten van de omgeving.

Dag 7, Rincón de la Vieja
Vandaag kunt u het park gaan verkennen. Wandel langs de vulkanische activiteiten zoals geisers, kokende modderpoelen en zwavelmeren. Hierna is het leuk om nog naar een waterval te wandelen.

Dag 8, Tarcoles
Vandaag rijdt u naar uw hotel in de omgeving van de rivier Tarcoles en het Nationaal Park Carara. Vanaf uw veranda ziet u de rode ara’s in groepen voorbij vliegen. Schitterend om te zien. Eind van de middag kunt u eventueel nog een boottour maken over de rivier.

Dag 9, San Gerardo de Dota
Na het ontbijt reist u door naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het klimaat in San Gerardo de Dota is heel koud, het kan er zelfs vriezen! Er is een grote kans dat u de zeldzame quetzal vogel zult spotten.

Dag 10, San Gerardo de Dota
’s Ochtends kunt u samen met een gids een quetzal tour maken. U kunt ook wandelen in het nevelwoud, watervallen bezichtigen of het dorp San Gerardo de Dota bezoeken.

Dag 11, Nationaal Park Corcovado
Na het ontbijt rijdt u naar Puerto Jiménez en levert u de huurauto in. Na het inleveren van de auto wordt u door een jeep opgehaald en gebracht naar de lodge in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado.

Dag 12, Nationaal Park Corcovado
Vandaag wandelt u samen met een gids door het Nationaal Park Corcovado. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën, reptielensoorten en 139 zoogdieren. Het Nationaal Park Corcovado is één van de twee plekken in Costa Rica waar alle vier de soorten apen van Costa Rica leven. Tijdens de wandeling ziet u vaak tapirs, miereneters, apen en heel veel vogels (zoals de ara).

Dag 13, Puerto Jiménez
Vandaag reist u per taxi jeep terug naar het dorpje Puerto Jiménez. Hier kunt u ’s middags nog kajakken door de mangroven of op de Golfo Dulce. U heeft kans om dolfijnen en soms zelfs walvissen te zien. De omgeving is schitterend.

Dag 14, Hornito
Per boot vaart u naar Golfito en vervolgens brengt een chauffeur u naar de grens. Hierna wordt u naar een kleinschalige bed and breakfast gebracht met uitzicht op de Barú vulkaan. De eigenaren zullen ’s avonds heerlijk voor u koken.

Dag 15 t/m 17, Bocas del Toro
Na het ontbijt wordt u naar Almirante gebracht. Hier stapt u op de boot naar Isla Colon/Bocas Town. U overnacht bij een kleinschalige bed and breakfast aan het prachtige en ongerepte strand van Playa Bluff. Achter de bed and breakfast ligt het regenwoud waar vaak ook luiaards en apen gespot worden.
De komende dagen kunt u gaan snorkelen, duiken, vissen, paardrijden, surfen, boogieboarden, fietsen huren, yoga lessen volgen, boottours maken.. De omgeving is schitterend. Bezoek bijvoorbeeld Isla Bastimentos, Starfish Beach of Red Frog Beach..

Dag 18, Panama-Stad
Na het ontbijt kunt u nog heerlijk ontspannen aan het strand van Playa Bluff. In de middag neemt u een taxi naar het vliegveld van Bocas Town. Vervolgens vliegt u naar Panama-Stad. Uw hotel ligt in de oude wijk Casco Viejo, het historisch centrum van de stad. Het straatbeeld wordt gevormd door kleurrijke huizen, koloniale gebouwen, het huis van de president en een gezellig plein.

Dag 19, Panama-Stad
Vandaag kunt u het Panamakanaal bezoeken. De enorme schepen varen door het kanaal en het is interessant om het museum te bezoeken. Hierna wandelen over de Amador Causeway, deze boulevard heeft een prachtig uitzicht op het Panamakanaal en over de stad.

Dag 20, Vertrek
Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van uw rondreis door Costa Rica en Panama!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Reisvoorstel aanvragen