Reisschema

Dag 1, San José
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica (exclusief). Bij aankomst op het internationale vliegveld wordt u door een chauffeur opgehaald en naar uw hotel in San José gebracht. Het is ongeveer een half uur rijden. Eenmaal in het hotel kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Tortuguero
Vandaag wordt u ’s ochtends opgehaald en naar Guapiles gebracht. Hier ontbijt u in een lokaal restaurant, omgeven door een tropische tuin. Vervolgens wordt u naar de aanleghaven La Pavona gebracht en vanaf hier vaart u over de kanalen door het Nationaal Park Tortuguero. Onderweg kunt u genieten van de schitterende uitzichten. U heeft de kans om krokodillen, kaaimannen, apen en leguanen te spotten. In de maanden juli t/m september is het mogelijk om ’s avonds schildpadden eieren te zien leggen op het strand. Een unieke en bijzondere ervaring. Maar ook buiten dit seizoen is het zeker de moeite waard om het park te bezoeken. Bij aankomst bij de lodge kunt u lunchen en vervolgens met een gids het dorp Tortuguero verkennen.

Dag 3, Tortuguero
Na het ontbijt maakt u samen met uw gids een wandeling door de tropische tuin van de lodge. De gids neemt u mee naar de vlindertuin en de tuin waar kleurrijke pijlgifkikkers te zien zijn. Na de lunch maakt u een boottour door de kanalen van het Nationaal Park Tortuguero. U vaart langs de ongerepte regenwouden en u heeft kans om krokodillen, kaaimannen, toekans, apen, schildpadden en leguanen te spotten.

Dag 4, Arenal
Na het ontbijt vaart u terug naar de aanleghaven en krijgt u nog een lunch aangeboden in een lokaal restaurant. Hierna ontvangt u de huurauto en reist u met uw avontuurlijke 4×4 door het ongerepte landschap naar de bed and breakfast nabij de Arenal vulkaan. Bij aankomst kunt u genieten van het uitzicht op het meer en de vulkaan. U kunt nog een wandeling maken in één van de nabijgelegen natuurreservaten.

Dag 5, Arenal
Na het ontbijt is het een aanrader om vandaag te gaan ziplinen. Zweef van boomtop tot boomtop langs een hoge waterval en door het regenwoud. Erg avontuurlijk en spectaculair. Hierna kunt u naar Mistico Park gaan, waar u kunt wandelen over de hangbruggen. Onderweg bestaat de kans om apen, luiaards en verschillende vogelsoorten te spotten. In de namiddag heerlijk genieten van het uitzicht vanuit het zwembad.

Dag 6, Rincón de la Vieja
Na het ontbijt, waar u nog vele kolibries kunt zien, reist u verder naar de lodge in de omgeving van het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Bij aankomst kunt u de omgeving van de lodge verkennen en eind van de middag heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden.

Dag 7, Rincón de la Vieja
Vandaag is het een aanrader om te gaan wandelen in het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Het park staat bekend om de vulkanische activiteiten, kokende modderpoelen, geisers en zwavelmeren. Ook liggen er in de omgeving nog mooie watervallen. ’s Middags nog heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden, paardrijden of ziplinen. Er zijn veel activiteiten te beleven bij de lodge.

Dag 8, Tárcoles
’s Ochtends kunt u nog genieten van de omgeving van Rincón de la Vieja. U kunt nog een wandeling maken naar een waterval, ontspannen in de heetwaterbaden of een paardrijtocht maken. Hierna reist u door naar uw hotel in de omgeving van de rivier Tárcoles en het Nationaal Park Carara. Vanaf uw veranda ziet u rode ara’s voorbij vliegen en talloze andere vogelsoorten. Eind van de middag is het mogelijk om nog een boottour te maken over de rivier. De rivier Tárcoles staat bekend om de grote krokodillen die er te zien zijn.

Dag 9, San Gerardo de Dota
Na het ontbijt reist u door naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het is één van de beste plekken van Costa Rica om de quetzal te spotten. Het gebied ligt op 2.200 meter hoogte. Hierdoor is het klimaat in dit gebied een stuk frisser dan in de rest van Costa Rica. U overnacht in een rustieke bungalow in een sprookjesachtige omgeving.

Dag 10, San Gerardo de Dota
Nog vóór ontbijt kunt u op zoek gaan naar de quetzal. De gids legt u tevens veel uit over deze bijzondere vogel. Na het ontbijt is het een aanrader om te gaan wandelen in de omgeving. Maak een schitterende wandeling door het nevelwoud en wandel langs beekjes, watervallen en rivieren. U heeft kans om veel vogelsoorten te spotten.

Dag 11, Nationaal Park Corcovado
Na het ontbijt rijdt u naar Puerto Jiménez, gelegen op het schiereiland Osa. Hier levert u de huurauto weer in. Vervolgens staat er een taxi jeep klaar die u naar de lodge nabij het Nationaal Park Corcovado brengt – Ranger Station La Leona. Uw bagage wordt per paard en wagen naar de lodge gebracht. Zelf wandelt u nog een klein uur over het strand naar de lodge toe. Bij aankomst kunt u genieten van de schitterende omgeving. U overnacht in een comfortabele tent met uitzicht op zee.

Dag 12, Nationaal Park Corcovado
Vandaag wandelt u samen met een gids door het Nationaal Park Corcovado. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën en reptielen en 139 zoogdieren. Corcovado is één van de twee plekken in Costa Rica waar alle vier de soorten apen van Costa Rica leven. Tijdens de wandeling ziet u vaak tapirs, miereneters, apen en heel veel vogels (zoals ara’s).

Dag 13, Puerto Jiménez
’s Ochtends kunt u nog genieten van de omgeving van het Nationaal Park Corcovado. Wie weet spot u nog apen, tapirs of miereneters! Vervolgens reist u per taxi jeep terug naar het dorp Puerto Jiménez. Hier kunt u ’s middags nog kajakken door de mangroven of op de Golfo Dulce. U heeft kans om dolfijnen en soms zelfs walvissen te zien. De omgeving is schitterend.

Dag 14, Hornito
Vandaag vaart u per boot over de Golfo Dulce van Puerto Jiménez naar Golfito. In Golfito staat er een taxi chauffeur klaar die u naar de grens met Panama brengt. Na de grensformaliteiten wordt u opgehaald en naar een kleinschalige bed and breakfast gebracht bij Hornito. Het is een leuk adresje dat uitzicht biedt op de Barú vulkaan. Geniet op het dakterras in de plunge pool onder het genot van een drankje. ’s Avonds wordt er door de eigenaren een heerlijk diner geserveerd.

Dag 15, Bocas del Toro
Na het ontbijt wordt u naar Almirante gebracht. Hier stapt u op de boot naar Isla Colón en het dorp Bocas Town. Bij aankomst neemt u een taxi naar Playa Bluff, waar de bed and breakfast is gelegen. De B&B ligt aan een goudgeel zandstrand en wordt omringd door een ongerept regenwoud. Geniet in een hangmat van een cocktail, de geluiden van de golven en de wuivende palmbomen.

Dag 16, Bocas del Toro
Een aanrader is om vanuit Bocas Town een tour te boeken waarbij u langs Dolphin Bay vaart. De naam zegt het al, het is mogelijk om dolfijnen langs de boot te zien zwemmen. Bij Cayo Zapatilla ontdekt u de schitterende onderwaterwereld en snorkelt u langs kleurrijk koraal, tropische vissen, schildpadden, roggen en haaien. Als laatst heerlijk ontspannen aan Red Frog Beach.

Dag 17, Bocas del Toro
Het is een aanrader om vandaag de onderwaterwereld van Bocas del Toro te ontdekken. Maak een snorkel- of duiktour en zwem langs kleurrijk koraal, tropische vissen, roggen en schildpadden. Ook is het vaak mogelijk om dolfijnen langs de boot te zien zwemmen! Ook is het mogelijk om vandaag naar andere eilanden te varen, zoals naar Isla Bastimentos. Dit eiland ligt op zo’n tien minuten varen van Isla Colón. Het is één van de mooiste eilanden. Ontdek de paradijselijke stranden, wuivende palmbomen en regenwouden. Het is een beschermd gebied met ongerepte regenwouden, uitgestrekte mangroven en kleurrijke koraalriffen. Daarnaast is het mogelijk om hier dieren als luiaards, apen, krokodillen, kikkers en vele vogelsoorten te spotten.

Dag 18, Panama-Stad
Na het ontbijt kunt u nog heerlijk ontspannen aan het strand van Playa Bluff. ’s Middags neemt u een taxi naar het vliegveld van Bocas del Toro. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Panama-Stad. Uw hotel ligt in het historisch centrum Casco Viejo. Het straatbeeld wordt gevormd door kleurrijke huizen, koloniale gebouwen, het huis van de president en een sfeervol plein.

Dag 19, Panama-Stad
Vandaag is het een aanrader om het Panamakanaal te bezoeken. Bij het bezoekerscentrum ziet u de enorme schepen door het kanaal varen en in het museum leert u meer over de geschiedenis van het kanaal. Hierna kunt u wandelen over de Amador Causeway. Deze boulevard heeft een prachtig uitzicht op het Panamakanaal en over de stad. ’s Avonds is het leuk om nog een drankje te doen op één van de roofbars in het centrum.

Dag 20, Vertrek
Geniet ’s ochtends nog van de gezellige sfeer van Casco Viejo, koop nog een aantal souvenirs op de lokale markt of bezoek nog één van de grootste winkelcentra van Midden-Amerika. ’s Middags wordt u opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica en Panama!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”