Strandvakantie Costa Rica en Panama2019-05-24T16:12:52+02:00

Strandvakantie Costa Rica en Panama

U bent hier: Home » Strandvakantie Costa Rica en Panama

Tijdens deze strandvakantie Costa Rica en Panama reist u langs de Caribische kust en de eilandengroep Bocas del Toro. U sluit de reis af in het veelzijdige Panama-Stad.

Hoogtepunten van deze reis

Groene Vink Ontspannen aan tropische stranden
Groene Vink Bezoek het opvangcentrum voor luiaards
Groene Vink Wildlife spotten in Tortuguereo
Groene Vink Duiken en snorkelen op Bocas del Toro
Groene Vink Panama-Stad en het PanamakanaalRoute: San José – Tortuguero – Caribische kust – Bocas del Toro – Panama-Stad.
Dagen: 14 dagen / 13 nachten.
Prijsindicatie: € 1.600,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan nog geheel aangepast worden naar uw wensen. De totale reissom kan hierdoor afwijken. Exclusief internationale vlucht.


Gebieden strandvakantie Costa Rica & Panama

Tortuguero

Tortuguero staat vooral bekend om de schildpadden die er van juli t/m september eieren leggen. Daarnaast is het nationaal park ook buiten het schildpaddenseizoen de moeite waard om te bezoeken! Tortuguero is alleen te bereiken per boot. Het is erg mooi om per boot via smallere kanalen langs het regenwoud te varen, op deze manier kunt u namelijk veel wildlife spotten. Het is mogelijk om onder andere krokodillen, kaaimannen, luiaards, pijlgifkikkers, leguanen en diverse tropische vogels te spotten! Tijdens onze Costa Rica reizen overnacht u in Tortuguero in een lodge aan de kanalen in het regenwoud. Alle maaltijden en drie tours per dag zijn inbegrepen. Unico Travel geeft als aanbeveling om in één van de lodges te verblijven die op loopafstand van het strand en het dorpje Tortuguero liggen.

Caribische kust

Aan de Caribische kust van Costa Rica vindt u tropische stranden en een aantal gezellige dorpjes. Er hangt hier een echt laidback Bob Marley sfeer. Kleurrijke restaurantjes, kleinschalige hotels en ongerepte regenwouden maken de Caribische kust zeker de moeite waard op naar toe te reizen. Evenals zijn er aan de Caribische kust vele activiteiten te beleven voor jong en oud.

Wat er zoal te doen is:

  • Dorpjes Cahuita, Puerto Viejo de Talamanca en Manzanillo
  • Nationaal Park Cahuita
  • Natuurreservaat Gandoca de Manzanillo
  • Jaguar Rescue Center
  • Opvangcentrum voor luiaards
  • Zipline door het regenwoud
  • Neusberen, brulapen, leguanen en wasberen

Bocas del Toro

Bocas del Toro is een eilandengroep in het noordwesten van Panama. U vindt er ongerepte regenwouden, schitterende stranden en tevens is Bocas del Toro een paradijs om te duiken en snorkelen. Het onderwaterleven bestaat onder andere uit kleurrijk koraal, tropische vissen, verpleegsterhaaien, zeepaardjes en mantaroggen. Mooie stranden zijn Bluff Beach, Red Frog Beach en Starfish Beach. Kortom een bestemming die u absoluut niet moet overslaan tijdens een strandvakantie in Costa Rica en Panama.

Panama-Stad

Panama-Stad, een wereldstad met enerzijds hoge wolkenkrabbers en grote winkelcentra, maar anderzijds ook met een historisch centrum ‘Casco Viejo’, een gezellige boulevard, indianenmarkten, een stadspark en natuurlijk het wereldberoemde Panamakanaal. Wanneer u door de straten van Casco Viejo wandelt komt u langs oude kerken, kleurrijke gebouwen en gezellige pleinen. Fiets over de Amador Causeway, aangelegd om vier eilanden te verbinden met de stad en het Panamakanaal te beschermen. Neem ook een kijkje bij bezoekerscentrum Miraflores Locks bij het Panamakanaal en leer alles over hoe het kanaal is ontstaan. Meer weten over Panama-Stad? Lees hier over de bezienswaardigheden.

Over deze strandvakantie

In september en oktober is het aan de Caribische kust erg mooi weer! Dit in tegenstelling tot de Pacifische kust. Veel reizigers weten dit niet en slaan Costa Rica/Panama daarom over. Zonde! Deze strandvakantie Costa Rica en Panama brengt u langs tropische stranden met helderblauwe zeeën. Begin de reis in San José waar u tot rust komt van de vlucht. Later reist u naar Tortuguero, waar u meerdere excursies maakt zoals een boottour door de kanalen, een tour door de tropische tuin en naar het dorpje. Spot dieren als schildpadden, luiaards, krokodillen en pijlgifkikkers zult zien! Tevens verblijft u hier op basis van volpension!

Hierna reist u naar de Caribische kust van Costa Rica. Heerlijk genieten en ontspannen aan het strand. Aan deze kust hangt een gezellige Bob Marley sfeer. Bezoek het luiaard opvangcentrum of het reservaat van Manzanillo. Verder kunt u hier lekker surfen, snorkelen of kajakken. Heerlijk tot rust komen.

Daarna gaat u per shuttlebus naar Panama, naar de eilandengroep Bocas del Toro. Bocas del Toro staat bekend om de witte stranden en de azuurblauwe zeeën waardoor u er heerlijk kunt ontspannen aan het strand. Daarnaast kunt u hier ook leren surfen, duiken, snorkelen, boottours maken.. Het kan hier allemaal! U sluit de reis af in Panama-Stad. Bezoek de oude wijk Casco Viejo en natuurlijk het Panamakanaal! Bekijk welke prachtige stranden Panama nog meer te bieden heeft!

Vervoer

Tijdens deze reis is al het vervoer geregeld. U reist per taxi, shuttlebus, boot en binnenlandse vlucht.

Tortuguero

Meer informatie

Wilt u zelf een prachtige strandvakantie maken door Costa Rica en Panama? Dat kan! Unico Travel stelt graag uw droomreis samen. Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan voor meer informatie.

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest