Strandvakantie Costa Rica en Panama

U bent hier: Home » Strandvakantie Costa Rica en Panama

Deze strandvakantie door Costa Rica en Panama is heel divers en relax!
U waant zichzelf echt in de Caribische sferen waar u van droomt!

Per boot vaart u over de kanalen van Tortuguero door ongerepte regenwouden en spot u veel dieren, zoals luiaards, apen, leguanen en tropische vogels. Vervolgens verblijft u aan de Caribische stranden en geniet u van de Bob Marley sfeer. Grenzend aan het tropisch regenwoud en strand ligt uw lodge op het tropische eiland in Panama. Tot slot bezoekt u de veelzijdige hoofdstad van Panama.

Deze reis is speciaal samengesteld voor de maanden september, oktober en november. Het is dan erg mooi weer aan de Caribische kust. De kans op regen is minimaal. Ook is het heerlijk om tijdens deze reis te snorkelen of te duiken.

Hoogtepunten van deze reis

Groene Vink Wildlife in Tortuguero
Groene Vink Caribische sferen in Costa Rica
Groene Vink
Tropische stranden
Groene Vink Eilandengroep Bocas del Toro
Groene Vink Historisch centrum van Panama-Stad
Groene Vink Wereldberoemde Panamakanaal
Groene Vink Korte reisafstanden en heel ontspannen

Foto impressie

Overzicht

Route: San José – Tortuguero – Caribische kust – Bocas del Toro – Panama-Stad.
Dagen: 16 dagen / 15 nachten.
Prijsindicatie: €1.850,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan nog geheel aangepast worden naar uw wensen. De totale reissom kan hierdoor afwijken. Exclusief internationale vlucht (verwachte kosten internationale vlucht € 750,-)

Gebieden die u bezoekt tijdens deze strandvakantie naar Costa Rica en Panama

Nationaal Park Tortuguero

Per boot en met een professionele Engelsprekende gids verkent u het Nationaal Park Tortuguero. Dit nationaal park staat vooral bekend om de schildpadden, maar u kunt er ook heel veel andere dieren spotten, zoals apen, leguanen, luiaards, krokodillen, pijlgifkikkers en heel veel tropische vogels.

Caribische kust

Aan de Caribische kust van Costa Rica vindt u tropische stranden en regenwouden. Kenmerkend aan de Caribische kust is dat er sprake is van een laidback sfeer. Er is een echte ‘rasta’ cultuur en u hoort dan ook vaak muziek van Bob Marley. In het plaatsje Puerto Viejo de Talamanca zijn vele restaurantjes, kraampjes en winkeltjes. Tevens zijn er aan deze kust veel activiteiten te beleven, zoals ziplinen, fietsen, een opvangcentrum van luiaards en andere dieren bezoeken en golfsurfen.

Groene Vink Caribische dorpjes Puerto Viejo de Talamanca, Cahuita en Manzanillo
Groene Vink Nationaal Park Cahuita
Groene Vink Natuurreservaat Gandoca de Manzanillo
Groene Vink Jaguar Rescue Center
Groene Vink Opvangcentrum voor luiaards
Groene Vink Ziplinen door het regenwoud
Groene Vink Dieren spotten als luiaards, apen en wasberen

Bocas del Toro

Bocas del Toro is een eilandengroep aan de Caribische kust van Panama. Deze eilanden staan bekend om de tropische stranden, heldere zeeën en regenwouden. In de omgeving van de eilanden van Bocas del Toro is het erg mooi om te snorkelen en te duiken.  U kunt gaan kajakken, snorkelen, duiken, mountainbiken en surfen. Het onderwaterleven is schitterend. Van schildpadden, roggen, haaien tot kleurrijk koraal en tropische vissen. Onderweg ziet u vaak dolfijnen langs de boot zwemmen. Unico Travel heeft gekozen voor een lodge aan een tropisch strand en grenzend aan regenwoud.

Beleef vele activiteiten tijdens uw verblijf op Bocas del Toro:

Groene Vink Snorkelen & duiken
Groene Vink Kajakken
Groene Vink Surfen en Supboarden
Groene Vink Boot- en eilandtours
Groene Vink Mountainbiken langs tropische stranden en ongerepte regenwouden
Groene Vink Kleurrijke huizen, winkeltjes en restaurants in Bocas Town

Panama-Stad

Per binnenlandse vlucht vliegt u naar het veelzijdige Panama-Stad. U overnacht in een boutique hotel midden in het historisch koloniale gedeelte van Panama-Stad, Casco Viejo. Verken de oude koloniale wijk, doe een drankje op het terras of op een roofbar, bezoek het Panamakanaal en slenter langs een indianenmarkt.

Over deze strandvakantie naar Costa Rica en Panama

Deze strandvakantie door Costa Rica en Panama is heel divers en relax! Unico Travel noemt deze reis een vakantie, omdat de reisafstanden zo kort zijn en u in totaal op vier plekken zal verblijven. De reis is heel divers. Allereerst spot u veel dieren in het regenwoud van Tortuguero, maar ook aan de Caribische kust ziet u o.a. luiaards, apen, ara’s, toekans en nog veel meer. Daarnaast kunt u heerlijk ontspannen u reist met uw gids per boot naar Tortuguero, vervolgens wordt u gebracht naar de Caribische kust. Aan de Caribische kust van Costa Rica geniet u van van de Bob Marley sfeer. U kunt hier ook gaan ziplinen van boomtop naar boomtop tokkelen, mountainbiken, surfen of heerlijk een cocktail drinken aan het tropisch strand. Op het eiland van Bocas del Toro kunt u heerlijke strandwandelingen maken, maar ook snorkelen of duiken. Tot slot reist u per binnenlandse vlucht naar Panama-Stad. En hier kunt u heerlijk na genieten op een terrasje van de koloniale wijk Casco Viejo.

U begint de reis in de hoofdstad San José, waar u na een lange vlucht tot rust komt in een mooi hotel net buiten de stad. Het hotel heeft een tropische tuin waar u vele vogels kunt spotten.

Tropische regenwouden in Tortuguero

De volgende dag wordt u opgehaald en naar de aanleghaven gebracht. Hier stapt u op de boot naar Tortuguero. U vaart door de kanalen naar de lodge toe. Samen met een gids maakt u meerdere excursies. Ook kunt u de moederschildpadden eieren zien leggen en/of baby schildpadjes uit de eieren zien komen.

Tijdens het reisonderdeel Tortuguero vaart u per boot door de kanalen, bezoekt u het dorpje en de vlinder- en pijlgifkikkertuin. U heeft kans om luiaards, schildpadden, krokodillen, wasberen, leguanen, apen en heel veel kleurrijke vogels te spotten.

Caribische sferen in Puerto Viejo de Talamanca

U overnacht in een huisje met een eigen terras met uitzicht op zee. Op loopafstand ligt het gezellige en Caribische dorpje. Hier kunt u genieten van de relaxte Bob Marley sfeer. Tevens kunt u ook vele activiteiten ondernemen in de omgeving. Het is een aanrader om te gaan ziplinen door het regenwoud, om te fietsen langs de kust en het dierenopvangcentra Jacquar Rescue Centre te bezoeken. Daarnaast kunt u er ook wandelen door het Nationaal Park Cahuita en op zoek gaan naar luiaards, apen en wasberen. Ten slotte kunt u natuurlijk heerlijk in een hangmat of op een terrasje een cocktail drinken!

Eilandengroep Bocas del Toro

Van de Caribische kust van Costa Rica reist u door naar de eilandengroep Bocas del Toro in Panama. Deze eilanden staan bekend om de tropische stranden, heldere zeeën en regenwouden. Unico Travel heeft gekozen voor een lodge aan een tropisch strand. Achter de lodge ligt een heel mooi regenwoud. U kunt gaan kajakken, snorkelen, duiken, mountainbiken en surfen. Het onderwaterleven is schitterend. Van schildpadden, roggen, haaien tot kleurrijk koraal en tropische vissen. Tijdens de boottocht van het vaste land naar één van de eilanden zit u vaak dolfijnen langs de boot zwemmen.

Cultuur in Panama-Stad

U sluit de reis af in de hoofdstad van Panama, Panama-Stad. U overnacht in een boutique hotel midden in het historisch koloniale oude gedeelte van Panama-Stad, Casco Viejo. Wandel langs de vele kleurrijke gebouwen en doe een drankje op het terras of op een roofbar. Ontdek de geschiedenis van het Panamakanaal en slenter langs een indianenmarkt.

Vluchten

De meest comfortabele vlucht is rechtstreeks met de KLM in het winterseizoen (oktober t/m maart) of met één tussenstop in Panama-Stad.

Vervoer

Tijdens deze strandvakantie door Costa Rica en Panama reist u voornamelijk met privé transfers en met shuttles. Ter plekke kunt u gemakkelijk reizen met de bus, fiets of per taxi.

Deze strandvakantie naar Costa Rica en Panama maken?

Wilt u zelf een prachtige strandvakantie door Costa Rica en Panama maken? U overnacht bij Unico Travel altijd op bijzondere en unieke plekken. Denk aan sfeervolle en kleinschalige hotels en lodges. Wij vinden het prettig om elkaar even persoonlijk te spreken voordat wij een reis op maat voor u samenstellen. Op die manier weten we precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen.

Volg ons op social media: