Reisschema

U bent hier: Home » Strandvakantie Costa Rica en Panama » Reisschema

Dag 1, Aankomst San José
Vandaag heeft u de internationale vlucht naar Costa Rica. Bij aankomst op het vliegveld staat er een chauffeur klaar die u naar uw hotel in San José brengt. Hier kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Tortuguero
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar de aanleghaven van Tortuguero gebracht. Per boot vaart u door de kanalen van Tortuguero naar de lodge toe. Het Nationaal Park Tortuguero staat vooral bekend om de schildpadden die er in de maanden juli t/m september eieren leggen. In oktober en november kunt u de babyschildpadjes zien. Buiten het schildpaddenseizoen is het park ook zeer de moeite waard. Tijdens deze twee overnachtingen zijn alle maaltijden en drie excursies inbegrepen. Samen met een gids vaart u door de kanalen op zoek naar wildlife. U heeft de kans om onder andere apen, luiaards, kaaimannen, krokodillen, toekans, leguanen en pijlgifkikkers te zien.

Dag 3, Tortuguero
Na het ontbijt maakt u een boottour door de kanalen van Tortuguero. U heeft de kans om vele soorten dieren te spotten. De gids legt veel uit over het nationaal park en de dieren die er leven. Na de lunch wandelt u samen met uw gids nog door de tropische tuin van de lodge waar u luiaards, apen, slangen, pijlgifkikkers en vlinders kunt spotten. Daarnaast heeft u vandaag ook voldoende tijd om heerlijk te ontspannen aan het zwembad en te genieten op uw eigen veranda.

Dag 4 t/m 8, Puerto Viejo de Talamanca 
Na Tortuguero reist u door naar de Caribische kust waar u vijf nachten doorbrengt in een comfortabele bungalow op loopafstand van het strand en het dorpje. De komende dagen kunt u heerlijk ontspannen aan het strand en aan het zwembad en daarnaast vele activiteiten te beleven.

Activiteiten:

– Fietsen langs de kust
– Jaguar Rescue Center
– Opvangcentrum voor luiaards
– Ontspannen aan de tropische stranden
– Nationaal Park Cahuita
– Natuurreservaat Gandoca de Manzanillo
– Ziplinen door het regenwoud
– Rondleiding volgen op een cacaoplantage
– Lokaal indianendorp bezoeken
– Wildlife spotten (zoals luiaards, apen en wasberen)

Dag 9 t/m 13, Bocas del Toro
Per shuttle en per boot reist u naar het hoofdeiland Isla Colón van de eilandengroep Bocas del Toro. De eilanden liggen aan de Caribische kust van Panama. U overnacht op een heerlijk rustige plek aan het strand van Playa Bluff. Op de eilanden kunt u genieten van de verlaten stranden, tropische regenwouden en Caribische sferen. Er is genoeg te beleven.

Activiteiten:

– Fietsen langs het regenwoud en de stranden
– Duiken en/of snorkelen
– Golfsurfen
– Boottochten naar omliggende eilanden
– Wandeling door het regenwoud
– Kajakken in een doorzichtige kajak
– Paardrijden
– Wildlife spotten (zoals luiaards, apen en dolfijnen)

Dag 14 en 15, Panama-Stad
Nadat u heerlijk een aantal dagen heeft kunnen ontspannen op Bocas del Toro vliegt u per binnenlandse vlucht naar Panama-Stad. U overnacht in een boetiek hotel in het historisch centrum Casco Viejo. Ontdek de geschiedenis van de oude stad, fiets over de boulevard Amador Causeway en bezoek ook zeker het wereldberoemde Panamakanaal. ’s Avonds is het leuk om op een roofbar een drankje te doen met schitterend uitzicht op Panama-Stad.

Dag 16, vertrek
Afhankelijk van uw vluchttijd, kunt u overdag nog wandelen door het historisch centrum of bijvoorbeeld winkelen in het grootste winkelcentrum van Midden-Amerika. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica en Panama!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Reisvoorstel aanvragen