Reisschema

Dag 1, San José
Vandaag heeft u de internationale vlucht naar Costa Rica (exclusief). Bij aankomst op het vliegveld staat er een chauffeur klaar die u naar uw hotel in San José brengt. Het is een klein half uur rijden. Het hotel staat bekend om de grote botanische tuin waar ook vele kleurrijke vogels te spotten zijn. Eenmaal in uw hotel kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Tortuguero
’s Ochtends wordt u opgehaald door de gids van de lodge in Tortuguero en naar een lokaal restaurant in Guapiles gebracht. Hier gaat u ontbijten en vervolgens reist u naar de aanleghaven van Tortuguero. Hier stapt u op de boot en vaart u over de kanalen van Tortuguero naar de lodge toe. Het Nationaal Park Tortuguero staat vooral bekend om de schildpadden die er in de maanden juli t/m september eieren leggen. In oktober en november kunt u de babyschildpadden zien. Buiten het schildpaddenseizoen is het park ook de moeite waard. Tijdens deze twee overnachtingen zijn alle maaltijden en drie excursies inbegrepen. Bij aankomst maakt u een wandeling naar het lokale dorp Tortuguero en loopt u over het strand terug naar de lodge.

Dag 3, Tortuguero
Vandaag maakt u maakt u een boottour door de kanalen van Tortuguero. Samen met een gids vaart u door de kanalen op zoek naar wildlife. U heeft de kans om onder andere apen, luiaards, kaaimannen, krokodillen, toekans, leguanen en pijlgifkikkers te zien. De gids legt veel uit over het nationaal park en de dieren die er leven. Na de lunch wandelt u samen met uw gids nog door de tropische tuin van de lodge waar u luiaards, apen, slangen, leguanen, pijlgifkikkers en vlinders kunt spotten. Daarnaast heeft u vandaag ook voldoende tijd om heerlijk te ontspannen aan het zwembad en te genieten op uw eigen veranda.

Dag 4 t/m 8, Puerto Viejo de Talamanca 
Na Tortuguero reist u door naar de Caribische kust waar u vijf nachten doorbrengt in een hotel op loopafstand van het strand en het dorp Puerto Viejo de Talamanca. Kenmerkend aan de Caribische kust is de laidback sfeer. Deze vijf dagen kunt u heerlijk ontspannen aan het strand of aan het zwembad. Daarnaast zijn er vele activiteiten te beleven. Huur een fiets, neem een taxi of de lokale bus om de Caribische kust te verkennen.

Activiteiten:

 • Fietsen langs tropische stranden en regenwouden
 • Rondleiding volgen bij het Jaguar Rescue Center
 • Rondleiding volgen bij het opvangcentrum voor luiaards
 • Wandelen in het Nationaal Park Cahuita
 • Wandelen in het natuurreservaat Gandoca de Manzanillo
 • Ziplinen door het regenwoud
 • Rondleiding volgen op een cacaoplantage
 • Inheemse gemeenschap bezoeken
 • Wildlife spotten (o.a. luiaards, apen en wasberen)

Dag 9 t/m 13, Bocas del Toro
Per shuttle en per boot reist u naar het hoofdeiland Isla Colón van de eilandengroep Bocas del Toro. De eilanden liggen aan de Caribische kust van Panama. U overnacht in een luxueuze lodge op een heerlijk rustige plek aan het goudgele zandstrand van Playa Bluff. Op de eilanden kunt u genieten van de verlaten stranden, tropische regenwouden en de Caribische sfeer. Naast het ontspannen aan het zwembad of aan het strand is er genoeg te beleven.

Activiteiten:

 • Golfsurfen
 • Paardrijden
 • Duiken en/of snorkelen
 • Wandelen door het regenwoud
 • Kajakken in een doorzichtige kajak
 • Boottochten naar omliggende eilanden
 • Fietsen langs het regenwoud en de stranden
 • Wildlife spotten (o.a. luiaards, apen en dolfijnen)

Dag 14 en 15, Panama-Stad
Nadat u heerlijk een aantal dagen heeft kunnen ontspannen op Bocas del Toro vliegt u per binnenlandse vlucht naar Panama-Stad. U overnacht in een boetiek hotel in het historisch centrum Casco Viejo. Ontdek de geschiedenis, fiets over de boulevard Amador Causeway en bezoek het wereldberoemde Panamakanaal. ’s Avonds is het leuk om op een roofbar een drankje te doen met schitterend uitzicht op Panama-Stad.

Dag 16, vertrek
Afhankelijk van de vertrektijd van uw internationale vlucht, kunt u overdag nog wandelen door het historisch centrum of bijvoorbeeld winkelen in het grootste winkelcentrum van Midden-Amerika. U wordt per privé transfer naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica en Panama!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”