Nicaragua of Costa Rica?

2019-05-09T17:44:31+02:0023 augustus, 2017|

Twijfel jij ook tussen Nicaragua of Costa Rica? Beide zijn prachtige landen om naar toe te reizen. Maar wat zijn nu echt de verschillen tussen deze landen in Midden-Amerika? In ons blog ‘Nicaragua of Costa Rica’ lees je wat de verschillen zijn tussen beide landen en wat beide landen te bieden hebben!

Nicaragua

In het kort:

  • Tropische eilanden
  • Veel cultuur
  • Vulkanen
  • Authenticiteit
  • Minder toeristisch

Nicaragua is een prachtig land in Midden-Amerika. Nicaragua heeft qua cultuur veel te bieden. Zo mag je de koloniale steden Granada en León zeker niet overslaan! Nicaragua heeft ook paradijselijke eilanden namelijk de Corn Islands.

nicaragua of costa rica

Naast een rijke geschiedenis en paradijselijke stranden vind je er ook prachtige natuurgebieden als regenwouden en vulkanen. Op Isla de Ometepe kun je vulkanen beklimmen. In het regenwoud van Indio Maíz kun je samen met een gids wandelen en dieren spotten als toekans, luiaards, apen en krokodillen.

nicaragua of costa rica

Costa Rica

In het kort:

  • Diversiteit aan landschappen
  • Veel wildlife
  • Caribische sferen

Costa Rica is echt het land van de natuur. Je vindt er tropische regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden, ongerepte stranden en je kunt er veel dieren spotten! Het Nationaal Park Corcovado is het meest ongerepte nationaal park van Costa Rica. Je kunt hier samen met een gids wandelen en op zoek gaan naar poema’s, tapirs, apen, luiaards, toekans en nog veel meer! Bij de stranden van Tortuguero leggen ieder jaar schildpadden eieren.

nicaragua of costa rica

Costa Rica heeft ook vulkanen zoals de Arenal vulkaan. Hier kun je mooie wandelingen maken maar ook ziplinen en wandelen over de hangbruggen. In het gebied Rincón de la Vieja zie je vulkanische activiteiten als kokende modderpoelen en geisers. En aan de Pacifische kust vind je de dorpen Manuel Antonio, Dominical en Uvita en je kunt er walvissen spotten! Aan de Caribische kust kun je genieten van de gezellige ‘Bob Marley’ sfeer. Costa Rica is heel divers en je kan zeker nog naar gebieden die nog heel ongerept zijn.

nicaragua of costa rica

Wat zijn de verschillen?

Cultuur
Nicaragua heeft veel meer cultuur dan Costa Rica. Nicaragua heeft een rijk koloniaal verleden en dat is dan ook zeker terug te zien in bijvoorbeeld de steden Granada en León. Dit zijn sfeervolle en gezellige steden met veel pleinen, kerken en ruïnes. In Costa Rica vind je dit nauwelijks.

nicaragua of costa rica

Granada, Nicaragua

Vulkanen
Als je veel vulkanen wilt zien en wilt beklimmen, kan dit in principe in beide landen. Maar toch vinden wij Nicaragua daar meer geschikt voor. Nicaragua heeft meer vulkanen die je kunt beklimmen. In Nicaragua kun je ook sandboarden van de vulkaan Cerro Negro.

nicaragua of costa rica

Isla de Ometepe, Nicaragua

Natuur
Houd je van de natuur? Dan kun je in Nicaragua of Costa Rica goed terecht! Wel staat Costa Rica meer bekend om de natuur. Costa Ricanen doen veel meer aan bescherming en zijn trots op hun land met de diversiteit aan natuurlandschappen en de vele dieren.

Er zijn veel nationale parken in Costa Rica en je vindt er regenwouden, nevelwouden, vulkanen, vulkanische activiteiten, ongerepte stranden, meren, beekjes, rivieren en nog veel meer! Nicaragua heeft dit in principe ook, maar dan een stuk minder. De parken in Costa Rica zijn vaak ook toegankelijker dan in Nicaragua.

nicaragua of costa rica

Tortuguero, Costa Rica

Wildlife
Als je tijdens je reis veel dieren wilt spotten, dan raden wij je aan om sowieso naar Costa Rica te gaan! Hoewel je in Nicaragua ook dieren kunt spotten, is het makkelijker om in Costa Rica dieren te spotten! Er wordt veel meer aan bescherming gedaan vanuit de overheid en de Costa Ricanen zelf. Dieren als apen, luiaards, toekans en ara’s zie je sneller Costa Rica zien dan in Nicaragua.

Tip: Costa Rica staat bekend om de luiaards, bezoek hier dan ook het luiaardopvangcentrum.

nicaragua of costa rica

Toekan, Costa Rica

Kosten
Het is goedkoper om naar Nicaragua te reizen dan naar Costa Rica. De prijzen voor excursies, hotels, restaurants en openbaar vervoer liggen in Nicaragua een stuk lager. Maar voor beide landen geldt natuurlijk als je bij de lokale restaurants eet, dan betaal je minder dan in de toeristische restaurants.

Conclusie

Voor combinatie tussen de cultuur, authenticiteit en natuur ga je naar Nicaragua! Ga je voor de natuur en het wildlife? Ga dan zeker naar Costa Rica! Maar wil je zowel cultuur als natuur? Maak dan een combinatiereis!

Hoeveel dagen voor een rondreis Nicaragua of Costa Rica (of beide)?

Heb je een korte vakantie van twee weken? Dan is het al mogelijk om naar een van deze landen te reizen. Om de beste indruk te krijgen, kun je beter drie weken gaan! Om beide landen te bezoeken raden wij ook ongeveer drie weken aan. Twijfel je nog steeds tussen Nicaragua of Costa Rica? Neem contact met ons op!

Lees ook:

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest