Rondreis Costa Rica en Nicaragua

Home » Rondreis Costa Rica en Nicaragua

Ontdek onze rondreis door Costa Rica en Nicaragua, een combinatie van natuur, cultuur en tropische stranden. Spot in Costa Rica wildlife als toekans, apen, luiaards, kaaimannen en pijlgifkikkers. Zipline langs de Arenal vulkaan of wandel over de hangbruggen. Beklim vulkanen in Nicaragua, wandel door de kleurrijke straten van Granada en geniet aan het einde van uw reis aan de parelwitte stranden van de Corn Islands.  Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: San José – Tortuguero – Puerto Viejo de Sarapiquí – Arenal – Tenorio – Isla de Ometepe – Granada – Little Corn Island – Managua.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: € 3.350,- per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

rondreis costa rica en nicaragua cocktails
Nieuwsgierig? Vraag deze rondreis Costa Rica en Nicaragua aan!

Hoogtepunten van deze rondreis door Costa Rica en Panama:

Groene Vink Wildlife spotten
Groene Vink Vulkanen beklimmen
Groene Vink Helderblauwe waterval Celeste
Groene Vink Koloniaal en kleurrijk Granada
Groene Vink Parelwitte stranden op de Corn Islands
Groene Vink Raften, ziplinen en wandelen over hangbruggen

Foto impressie van deze rondreis Costa Rica en Nicaragua

Gebieden van deze rondreis Costa Rica en Nicaragua

Tortuguero

Uw rondreis door Costa Rica en Nicaragua begint in Tortuguero. Per boot vaart u door de smalle kanalen naar de lodge toe. In de ongerepte regenwouden van Tortuguero heeft u de kans om krokodillen, luiaards, wasberen, apen, pijlgifkikkers en kleurrijke vogels te spotten. In de maanden juli t/m september is het ook mogelijk om de moederschildpadden eieren te zien leggen.

Puerto Viejo de Sarapiquí

In de Caribische laaglanden en omgeven door ananasplantages en regenwouden ligt Puerto Viejo de Sarapiquí. Het gelijknamige rivier de Sarapiquí biedt de mogelijkheid om te gaan raften. Daarnaast kunt u er ook via een hangbrug door het regenwoud wandelen en op zoek gaan naar apen, toekans, neusberen en pijlgifkikkers.

Arenal vulkaan

Na de Caribische laaglanden vervolgt de rondreis door Costa Rica en Nicaragua zich naar de Arenal vulkaan. Rondom de Arenal vulkaan zijn er vele activiteiten te beleven. Zipline van boomtop naar boomtop en langs een hoge waterval, wandel over de hangbruggen of hike door het Nationaal Park Arenal. Geniet onderweg van de schitterende uitzichten op de vulkaan, het meer en de lavarotsen.

Nationaal Park Tenorio

Een van de minstbezochte plekken in deze rondreis door Costa Rica en Nicaragua is het Nationaal Park Tenorio.  Het park staat bekend om de helderblauwe rivier Celeste en de gelijknamige water. Een wandeling door het park neemt u mee langs de helderblauwe rivier, de waterval en een uitzichtpunt op de Tenorio vulkaan. Het gebied is nog ongerept en nog niet erg bekend onder de reizigers. Dit zorgt voor een unieke ervaring!

Isla de Ometepe

De rondreis door Costa Rica en Nicaragua neemt u vervolgens mee naar Isla de Ometepe. Isla de Ometepe wordt gevormd door twee vulkanen, de Maderas vulkaan en de Concepción vulkaan. Beide vulkanen kunt u ook beklimmen. Daarnaast kunt u er schitterende wandelingen maken, zwemmen in natuurlijke baden, wandelen naar een waterval, ziplinen en kajakken door de mangroven. Geniet van de schitterende natuur en kom tot rust in uw bungalow met uitzicht op de vulkaan.

Granada

Granada is de mooiste en meest sfeervolle stad van Nicaragua. Wandel langs de kleurrijke huizen, kerken, pleinen, parken en markten. Er hangt een gezellige sfeer. In de omgeving is het mogelijk om nog te kajakken langs vele eilandjes en ook is het leuk om ’s avonds naar de Masaya vulkaan te gaan om de rode lava te zien.

Little Corn Island

Deze rondreis door Costa Rica en Nicaragua sluit u af op de Corn Islands, waar u per binnenlandse vlucht naar toe vliegt. U overnacht op het paradijselijke Little Corn Island. De laatste dagen van uw rondreis komt u helemaal tot rust. Daarnaast is het ook nog mogelijk om te gaan snorkelen, duiken, kajakken of SUP boarden. U overnacht in een luxueus hotel op Little Corn Island aan een parelwit strand met turquoise zee.

Op rondreis door Costa Rica en Nicaragua?

Wilt u zelf een prachtige rondreis door Costa Rica en Nicaragua maken? Bij Unico Travel overnacht u op bijzondere plekken en kleinschalige accommodaties. Wij vinden het prettig om elkaar even persoonlijk te spreken voordat wij een reis op maat voor u samenstellen. Vervolgens weten we precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen.

Nieuwsgierig? Vraag deze rondreis door Costa Rica en Nicaragua aan!