Reisschema

Dag 1, San José
Vandaag heeft uw internationale vlucht naar Costa Rica (exclusief). Bij aankomst op het vliegveld wordt u door onze chauffeur opgehaald en naar uw hotel in San José gebracht. Hier kunt u bijkomen en uitrusten van de vlucht.

Dag 2, Tortuguero
Vandaag wordt u ’s ochtends opgehaald en naar Guapiles gebracht. Hier ontbijt u in een restaurantje, omgeven door een tropische tuin. Vervolgens wordt u naar de aanleghaven La Pavona gebracht en vanaf hier vaart u over de kanalen door het Nationaal Park Tortuguero. Onderweg kunt u genieten van de schitterende uitzichten. U heeft de kans om krokodillen, kaaimannen, apen en leguanen te spotten. In de maanden juli t/m september is het mogelijk om ’s avonds schildpadden eieren te zien leggen op het strand. Een unieke en bijzondere ervaring. Maar ook buiten dit seizoen is het zeker de moeite waard om het park te bezoeken. Bij aankomst bij de lodge kunt u lunchen en vervolgens met een gids het dorp Tortuguero verkennen.

Dag 3, Tortuguero
Na het ontbijt maakt u samen met uw gids een wandeling door de tropische tuin van de lodge. De gids neemt u mee naar de vlindertuin en de tuin waar kleurrijke pijlgifkikkers te zien zijn. Na de lunch maakt u een boottour door de kanalen van het Nationaal Park Tortuguero. U vaart langs de ongerepte regenwouden en u heeft kans om krokodillen, kaaimannen, toekans, apen, schildpadden en leguanen te spotten.

Dag 4, Puerto Viejo de Sarapiquí
Na het ontbijt vaart u terug naar de aanleghaven en Guapiles. Hier krijgt u nog een lunch aangeboden. Vervolgens zorgt Unico Travel dat hier de huurauto voor u klaarstaat. Met een avontuurlijke 4×4 reist u naar Puerto Viejo de Sarapiquí. U overnacht in een lodge aan de oevers van de rivier Sarapiquí. Ontdek de ongerepte natuur en wandel via een hangbrug door het regenwoud.

Dag 5, Arenal vulkaan
Na het ontbijt is het een aanrader om te gaan raften over de Sarapiquí rivier. Er zijn meerdere niveaus en het is leuk voor alle leeftijden. Vergeet ook niet te genieten van de omgeving. Hierna reist u door naar uw accommodatie in de omgeving van de Arenal vulkaan. Geniet bij aankomst van het uitzicht op het meer en de vulkaan.

Dag 6, Arenal vulkaan
Vandaag is het een aanrader om te gaan ziplinen langs een hoge waterval en door het regenwoud en om te gaan wandelen over de hangbruggen. Geniet onderweg van de schitterende uitzichten. Het is ook mogelijk om vandaag nog te wandelen in één van de vele natuurreservaten en parken. Unico Travel geeft bij boeking uitgebreide informatie over de tours.

Dag 7, Tenorio
’s Ochtends kunt u eventueel nog een wandeling maken in één van de natuurreservaten bij de Arenal vulkaan of nog ontspannen in de nabijgelegen warmwaterbaden. Hierna reist u verder naar uw hotel nabij het Nationaal Park Tenorio. Het park staat bekend om de helderblauwe rivier Celeste en de gelijknamige waterval. U overnacht in een luxueus hotel aan de rand van het park. ’s Avonds kunt u samen met een gids nog een avondwandeling maken door de natuur rondom het hotel.

Dag 8, Tenorio
’s Ochtends is het een aanrader om een wandeling te maken door het Nationaal Park Tenorio. Wandel langs de helderblauwe rivier, de schitterende waterval en geniet bij het uitkijkpunt van het uitzicht op de Tenorio vulkaan. ’s Middags is het leuk om te gaan tuben of raften over de rivier of om een lokale finca (boerderij) te bezoeken.

Dag 9, Isla de Ometepe
Na het ontbijt reist u met uw huurauto naar de grens met Nicaragua. Hier levert u de huurauto weer in. Vervolgens steekt de grens over. Bij boeking geeft Unico Travel u alle uitleg over de grensovergang. Aan de Nicaraguaanse grens haalt u vervolgens uw nieuwe huurauto weer op en reist u naar de haven van San Jorge.  Hier neemt u de ferry naar Isla de Ometepe. Vervolgens is het nog een klein stukje rijden naar uw hotel. Bij aankomst kunt u genieten van de omgeving. Wandel langs het strand en geniet van het uitzicht op de vulkaan.

Dag 10, Isla de Ometepe
Vandaag is het een aanrader om de Maderas of Concepción vulkaan te beklimmen. Beide zijn redelijk zware hikes, maar eenmaal boven geniet u van een schitterend uitzicht. Daarnaast zijn de wandelingen er naar toe ook erg mooi. Bij boeking ontvangt u uitgebreide informatie over deze hikes.

Dag 11, Isla de Ometepe
Het is een aanrader om vandaag naar de San Ramon waterval te wandellen, om te kajakken over de Río Istián en door de mangroven, te paardrijden over het strand om te zwemmen in de natuurlijke zwembaden. Er is genoeg te beleven. Unico Travel stuurt bij boeking uitgebreide informatie over de mogelijkheden. Eind van de middag heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht.

Dag 12, Granada
Vandaag reist u per ferry weer terug naar het vaste land. Vanuit San Jorge reist u naar de kleurrijke stad Granada. Hier levert u eind van de middag de huurauto weer in. Verken vandaag de kleurrijke straten en wandelen langs de vele kerken, pleinen en markten. Drink ’s avonds op het terras een drankje om de dag af te sluiten.

Dag 13, Granada
Vandaag is het leuk om de stad Granada verder te verkennen. Uw hotel ligt op loopafstand van het sfeervolle centrum. Maak bij aankomst een wandeling langs de vele historische gebouwen, de kerken, kathedraal en lokale markten. Beklim de nabijgelegen klokkentoren van de kerk La Merced. Hier heeft u een schitterend uitzicht op de kathedraal, maar ook over de Mombacho vulkaan en de andere kleurrijke gebouwen.

Dag 14, Granada
’s Ochtends is het een aanrader om te gaan kajakken bij Las Isletas (eilanden bij het meer van Granada). Las Isletas bestaat uit ongeveer 365 vulkanische eilanden in het Meer van Nicaragua. Aan het eind van de middag is het een aanrader om naar de vulkaankrater Masaya te gaan. Hier kunt u rode lava in de krater zien. Tevens ligt hier dichtbij een grot waar vleermuizen te zien zijn. ’s Avonds dineren in één van de sfeervolle restaurants.

Dag 15, Little Corn Island
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het vliegveld in Managua gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Big Corn Island. Bij aankomst neemt u een taxi naar de haven en vervolgens de boot naar Little Corn Island. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U overnacht in een luxueus hotel. Vanuit uw kamer heeft u uitzicht op het strand en de azuurblauwe zee. Geniet de komende dagen van de parelwitte zandstranden en de turquoise zee.

Dag 16, Little Corn Island
Er zijn verschillende tours en activiteiten die u kunt beleven zoals duiken, snorkelen, vissen, kajakken en suppen. Ook is het een aanrader om een zeiltocht te maken naar het rif. Geniet van de schitterende uitzichten en stop onderweg om te snorkelen tussen de tropische vissen en het kleurrijke koraal.

Dag 17, Little Corn Island
Heerlijk ontspannen in de omgeving van Little Corn Island. De zee is heel helder. U kunt schitterend snorkelen tussen het kleurrijk koraal, de tropische vissen, haaien, roggen en zeeschildpadden. ’s Middags heerlijk in een hangmat genieten met een cocktail.

Dag 18, Managua
’s Ochtends kunt u nog heerlijk genieten aan het strand. ’s Middags vertrekt uw binnenlandse vlucht terug naar Managua. U overnacht in een comfortabel hotel dichtbij het vliegveld.

Dag 19, Vertrek
Geniet ’s ochtends nog van een uitgebreid ontbijt. Hierna wordt u opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende rondreis door Costa Rica en Nicaragua!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!