Reisschema

U bent hier: Home » Combinatiereis Costa Rica en Nicaragua » Reisschema

Dag 1, San José
Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel in San José gebracht. Hier kunt u bijkomen en uitrusten van de vlucht.

Dag 2, Tortuguero
Vandaag wordt u ’s ochtends vroeg opgehaald en naar de aanleghaven gebracht. Hier staat een boot klaar die u naar de lodge in het Nationaal Park Tortuguero brengt. Bij aankomst wandelt u met uw gids door het dorpje en bezoekt u de vlinder- en kikkertuin. U heeft de kans om in de tropische tuin apen, wasberen, luiaards, pijlgifkikkers, slangen, leguanen en vele vogels te spotten.

Van juli t/m september is het mogelijk om de moederschildpadden eieren te zien leggen op het strand.

Dag 3, Tortuguero
Vandaag maakt u een boottour door de kanalen van Tortuguero. Geniet van de ongerepte regenwouden en mangroven. U heeft kans om leguanen, apen, krokodillen, kaaimannen en vele andere dieren te spotten. De gids legt veel uit over de omgeving. ’s Middags heerlijk ontspannen aan het zwembad.

Dag 4, Puerto Viejo de Sarapiqui
Vandaag vaart u terug naar de aanleghaven en ontvangt u uw huurauto. U overnacht in een schitterende lodge aan de rivier de Sarapiqui. Via een hangbrug kunt u door het regenwoud wandelen en vele dieren spotten.

Dag 5, Arenal vulkaan
Vandaag is het een aanrader om te gaan raften over de Sarapiqui rivier. Er zijn meerdere niveaus en het is leuk voor alle leeftijden. Vergeet ook niet te genieten van de omgeving. Hierna reist u door naar uw accommodatie in de omgeving van de Arenal vulkaan. Geniet bij aankomst van het uitzicht op het meer en de vulkaan.

Dag 6, Arenal vulkaan
Vandaag is het een aanrader om te gaan ziplinen langs een hoge waterval en door het regenwoud en om te gaan wandelen over de hangbruggen. Geniet van schitterende uitzichten. Het is ook mogelijk om vandaag nog te wandelen in één van de vele natuurreservaten en parken.

Dag 7, Tenorio
U reist vandaag verder naar het Nationaal Park Tenorio. Het park staat bekend om de helderblauwe rivier Celeste en de gelijknamige waterval. U overnacht in een luxe hotel aan de rand van het park. Wandel over de vele wandelpaden en geniet van de omgeving. ’s Avonds kunt u samen met een gids een avondtour doen door de natuur rondom de lodge.

Dag 8, Tenorio
Het is een aanrader om te gaan wandelen door het Nationaal Park Tenorio. Wandel langs de helderblauwe rivier, de schitterende waterval en geniet bij het uitzichtpunt van het uitzicht op de Tenorio vulkaan. Verder is het mogelijk om in de omgeving te tuben over de rivier, te raften of om een lokale finca te bezoeken.

Dag 9, Isla de Ometepe
Met uw huurauto reist u naar de grens met Nicaragua. U wisselt hier gemakkelijk van huurauto en reist vervolgens verder naar San Jorge. Hier neemt u de ferry naar Isla de Ometepe. Bij aankomst kunt u genieten van de omgeving. Wandel langs het strand en geniet van het uitzicht op de vulkaan.

Dag 10, Isla de Ometepe
Vandaag is het een aanrader om de Maderas of Concepción vulkaan te beklimmen. Beide zijn redelijk zware hikes, maar eenmaal boven geniet u van een schitterend uitzicht. Daarnaast is de wandeling er naar toe ook erg mooi.

Dag 11, Isla de Ometepe
Bezoek vandaag de waterval San Ramon, ga kajakken door de mangroven, paardrijden door de natuur of zwem in natuurlijke zwembaden. Er is genoeg te beleven.

Dag 12, Granada
Per ferry reist u weer terug naar het vaste land. U reist verder naar de kleurrijke stad Granada. Hier levert u ’s middags uw huurauto weer in. Wandel door de kleurrijke straten en doe ’s avonds een drankje op het terras.

Dag 13, Granada
Vandaag is het leuk om de stad Granada te verkennen. Bezoek de lokale markten, aanschouw het lokale leven in het stadspark, fotografeer de kleurrijke kathedraal.. Het is een leuke en gezellige stad.

Dag 14, Granada
’s Ochtends is het aanrader om te gaan kajakken bij de eilandjes dichtbij de stad Granada. Hierna is het mogelijk om nog naar de Masaya vulkaan te gaan. Hier kunt u rode lava zien stromen.

Dag 15 t/m 17, Little Corn Island
Per binnenlandse vlucht vliegt u vandaag naar Big Corn Island en vervolgens vaart u per boot naar uw hotel toe. Geniet deze dagen van de witte stranden en de helderblauwe zee. Snorkel of duik tussen kleurrijk koraal, tropische vissen, haaien, roggen, schildpadden en zie dolfijnen langs de boot zwemmen. Kajak of SUP over zee langs verlaten stranden.. De omgeving is werkelijk schitterend en u komt hier helemaal tot rust.

Dag 18, Managua
Per binnenlandse vlucht vliegt u ’s middags weer terug. U overnacht de laatste dag in een comfortabel hotel dichtbij het vliegveld van Managua.

Dag 19, Vertrek
Vandaag kunt u ’s ochtends nog genieten van een uitgebreid ontbijt. Hierna wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica en Nicaragua!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Reisvoorstel aanvragen