Bezienswaardigheden Nicaragua

2019-05-09T17:44:54+02:0020 april, 2016|

Op rondreis naar Nicaragua? Nicaragua is een prachtig land met koloniale steden, bounty eilanden, regenwouden, vulkanen, koffieplantages en nog veel meer! In dit blog lees je alles over de bezienswaardigheden Nicaragua.

León

Nicaragua staat bekend om de koloniale steden. Allereerst de stad León. León was vroeger de hoofdstad van Nicaragua. In deze culturele stad leer je het echte Nicaragua kennen. Het is heerlijk om door de straatjes te wandelen en te genieten van de sfeer en de koloniale bezienswaardigheden. Er zijn veel kerkjes, een kathedraal, koloniale gebouwen, monumenten en musea. Het koloniale verleden is overal in de stad terug te vinden!

bezienswaardigheden Nicaragua

León

Daarnaast is León de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Zo vind je in de omgeving de Cerro Negro vulkaan. Dit is de jongste en één van de meest actieve vulkanen van Nicaragua. Houd jij van avontuur? Dan is het erg leuk om van de Cerro Negro vulkaan te sandboarden. Je beklimt eerst met de gids de vulkaan en vervolgens als je bovenaan bent, mag je met een soort snowboard naar beneden glijden. Je kunt snelheden halen van zo’n 90 km/u. Liever niet sandboarden? Geen probleem, de hele klim naar boven is ook al erg leuk om te doen!

bezienswaardigheden Nicaragua

Sandboarden

Naast het ronddwalen in de stad en het sandboarden van de Cerro Negro vulkaan is het ook leuk om de rumfabriek Flor de Caña te bezoeken. Deze fabriek staat wereldwijd bekend om het beste rum. Tijdens een bezoek aan de rumfabriek leer je alles over hoe de rum tot stand komt, bezoek je de rumkelder en neem je een kijkje bij de rumvaten. En aan het eind van de tour mag u natuurlijk de rum proeven!

Granada

Een van de meest leuke bezienswaardigheden Nicaragua. Kleurrijke gebouwen, grote kerken, groene parken en een gigantisch meer vormen de stad Granada. De mooiste attractie van Granada is het centrum zelf. Het koloniale verleden heeft de stad achtergelaten met een prachtige binnenstad. Vrijwel elk gebouw heeft een koloniaal verleden. Wandel door het oude centrum en geniet van deze authentieke stad. Granada kun je prima te voet verkennen! Verder is het erg leuk om authentiek per paardenkoets de stad te verkennen. Granada is net als León een ideale uitvalsbasis om uitstapjes te maken.

bezienswaardigheden Nicaragua

Granada

Bezoek bijvoorbeeld de Masaya vulkaan, dichtbij Granada. De vulkaan kun je van dichtbij bekijken, met schitterende uitzichten. Je hebt zelfs de mogelijkheid om in de vulkaankrater te kijken. In de omgeving van de Masaya vulkaan kun je verschillende wandelroutes lopen en kun je verschillende dieren zien zoals wasberen, leguanen en apen. Bij de vulkaan kun je ook naar een vleermuizengrot wandelen. Erg leuk is het om een avondtour te doen, waarbij je aan het einde van de middag de vulkaan gaat bezoeken.

bezienswaardigheden Nicaragua

Masaya vulkaan

Een andere leuke activiteit is om te kajakken bij de eilandengroep Las Isletas. Las Isletas bestaat uit ongeveer 365 vulkanische eilanden in het meer van Nicaragua. U maakt per kajak een tour door dit prachtige landschap. U geniet van de schitterende uitzichten op de vulkanen en over het meer van Nicaragua.

bezienswaardigheden Nicaragua

Las Isletas

Isla de Ometepe

Wat zeker niet mag ontbreken aan je bezoek in Nicaragua is Isla de Ometepe. Isla de Ometepe is gelegen in het grootste meer van Latijns-Amerika en vrijwel ongerept. Ometepe betekent tussen twee heuvels. Het eiland bestaat uit twee vulkanen. De twee grootste steden zijn Altagracia in het noorden en Moyogalpa in het westen. Het eiland wordt gevormd door de twee vulkanen de Concepción en de Maderas. Beide vulkanen kun je beklimmen samen met een gids. Eenmaal op de top van de vulkanen heb je een schitterend uitzicht! Verder kun je op Isla de Ometepe mooie wandelingen maken dwars door de natuur. Je kunt ook verschillende verlaten stranden bezoeken. Wellicht spot je ook nog diverse vogelsoorten, kaaimannen en schildpadden!

bezienswaardigheden Nicaragua

Isla de Ometepe

Mombacho vulkaan

Eén andere leuke bezienswaardigheid van Nicaragua is de Mombacho vulkaan. Deze vulkaan ligt in de omgeving van de stad Granada. De weg naar de vulkaan brengt je langs koffieplantages en nevelwoud. Rond de vulkaan kun je diverse wandelroutes lopen en vanaf de top van de vulkaan heb je prachtige uitzichten. Ook erg leuk is om in de omgeving van de vulkaan een canopy tour te doen, waarbij je van boomtop naar boomtop slingert!

bezienswaardigheden Nicaragua

Mombacho vulkaan

Corn Islands

Een van de mooiste bezienswaardigheden Nicaragua zijn de Corn Islands. De Corn Islands, een werkelijk paradijsje, zijn twee eilanden van Nicaragua gelegen in de Caraïbische zee. Er zijn twee eilanden: Big Corn Island en Little Corn Island. Er heerst een tropisch regenwoudklimaat. Verblijven op de Corn Islands betekent zonnen op bounty stranden met vele palmbomen, zwemmen en snorkelen in een azuurblauwe zee met een prachtig onderwaterleven. Je kunt er prima vermaken. Je komt heerlijk bij van de reis. Het is de droom van iedereen die van witte stranden en azuurblauwe zeeën houdt. Snorkelen en duiken tussen de tropische vissen en het kleurrijke koraal, eten in gezellige lokale restaurantjes en heerlijk ontspannen in een hangmat aan het strand! Dat zijn de Corn Islands!

bezienswaardigheden Nicaragua

Corn Islands

San Juan del Sur

San Juan del Sur is een populaire badplaats in Nicaragua aan de Pacifische Oceaan. De badplaats is vooral bekend onder de surfers. Er bevinden zich genoeg surfscholen die jou willen helpen om te leren surfen! Overdag heerlijk surfen en aan het strand liggen en ’s avonds dineren in een van de gezellige restaurants.

Een beeld van Jezus Christus ‘Christ of The Mercy’ steekt boven de badplaats uit. Het beeld is 24 meter hoog en kijkt uit over San Juan del Sur. Vanaf het strand kun je er naar toe lopen in ongeveer een half uurtje. Je kunt hier een tour naartoe maken. Verder zijn er nog verschillende activiteiten die je kunt doen. Zo kun je er heerlijk paardrijden in de omgeving.

bezienswaardigheden Nicaragua

Christ of The Mercy

Indio Maíz

Indio Maíz is een beschermd natuurreservaat. Vanaf El Castillo vaar je eerst een kwartiertje over de San Juan rivier. Vervolgens komt u aan bij het best beschermde regenwoud van Nicaragua. Samen met gids maak je een aantal wandelingen door de jungle. Je hebt de kans om dieren als ara’s, toekans, poema’s en jaguars tegen te komen. Ook zie je vaak apen, pijlgifkikkertjes, luiaards en krokodillen in de Bartola rivier.

bezienswaardigheden Nicaragua

Indio Maíz

Een reis langs de bezienswaardigheden Nicaragua?

Hebben de bezienswaardigheden Nicaragua jouw interesse gewekt en heb je zin in een rondreis naar Nicaragua? Vraag hier vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met ons op.

Lees ook:

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest