Nicaragua grenst aan Costa Rica, El Salvador en Honduras. Het is een schitterend en nog relatief onbekende bestemming. Maak een reis langs de ongerepte regenwouden, de sprookjesachtige nevelwouden, vulkanen, bounty eilanden, koloniale steden en koffieplantages.

In ons blog leest u welke bezienswaardigheden in Nicaragua u volgens ons niet mag overslaan tijdens een individuele rondreis naar Nicaragua.

1. Granada

Granada is één van de leukste steden van Nicaragua. U vindt er kleurrijke gebouwen, kerken, kathedralen, pleinen en parken. Verken de lokale markt en maak een praatje met de lokale bevolking. Granada is één van de hoogtepunten van de bezienswaardigheden van Nicaragua.

In de omgeving kunt u nog een aantal leuke uitstapjes maken:

Groene Vink Kajakken bij Las Isletas de Granada
Groene Vink Zwemmen in Lake Apoyo
Groene Vink Bezoek brengen aan het dorpje en de vulkaan Masaya
Groene Vink Ziplinen bij de Mombacho vulkaan

2. León

León is een koloniale stad in het westen van Nicaragua. U kunt er eindeloos ronddwalen door de geplaveide straten, langs kerken, kathedralen, musea en pleinen.

In de omgeving kunt u nog een aantal leuke uitstapjes maken:

Groene Vink Sandboarden van de Cerro Negro vulkaan
Groene Vink Rondleiding volgen bij de rumfabriek Flor de Caña
Groene Vink Beklimmen van de Telica vulkaan
Groene Vink Genieten aan het strand van Las Peñitas

3. Isla de Ometepe

Isla de Ometepe is een vulkanisch eiland midden in het Meer van Nicaragua. Het eiland wordt gevormd door twee vulkanen, de Madras vulkaan en de Concepción vulkaan. Het lijkt alsof op Isla de Ometepe de tijd heeft stilgestaan. Overal lopen koeien, geiten en apen over de weg. U leert hier het echte Nicaragua kennen.

Op Isla de Ometepe zijn vele activiteiten te ondernemen:

Groene Vink Kajakken op de Rio Istian
Groene Vink Ontspannen bij de natuurlijke zwembaden Ojo de Agua
Groene Vink Vulkanen beklimmen
Groene Vink Wandelen naar watervallen

4. El Castillo / San Carlos / Indio Maíz

Overnacht tijdens uw rondreis door Nicaragua ook zeker in een ecolodge aan de San Carlos rivier. Bezoek het authentieke dorpje El Castillo, met een oud fort en waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Maak samen met een gids een wandeling door de ongerepte regenwouden in het natuurreservaat Indio Maíz. Hier kunt u wandelingen maken door het regenwoud en op zoek gaan naar luiaards, apen, krokodillen, leguanen, pijlgifkikkers, kaaimannen, slangen en vele vogelsoorten.

5. Matagalpa

Het nevelwoud van Matagalpa behoort zeker tot één van de mooiste bezienswaardigheden van Nicaragua. In Matagalpa kunt u schitterende wandelingen maken door het sprookjesachtige nevelwoud. Spot vele vogelsoorten, maar ook apen en luiaards. Overnacht in een bungalow met uitzicht op het nevelwoud. Rondom Matagalpa liggen vele uitgestrekte koffieplantages. Interessant om hier ook een rondleiding te volgen.

6. San Juan del Sur

San Juan del Sur is een badplaats in het zuiden van Nicaragua. Surfers van over de hele wereld komen hier naar toe om te surfen. Daarnaast is het een fijne plek om even tot rust te komen. U vindt er een leuke boulevard met vele winkels, restaurants en bars.

7. Corn Islands

De Corn Islands zijn één van de mooiste bezienswaardigheden van Nicaragua. De Corn Islands zijn werkelijk een paradijs. Onze aanbeveling is om uw reis hiermee af te sluiten. Overnacht in een luxueuze bungalow aan het strand van Little Corn Island. Geniet van de witte zandstranden, azuurblauwe zee en wuivende palmbomen.

Ontdek daarnaast de onderwaterwereld met vele tropische vissen, kleurrijk koraal, schildpadden, haaien en roggen. Wie weet ziet u ook dolfijnen langs de boot zwemmen!

Op reis naar deze bezienswaardigheden van Nicaragua?

Op zoek naar een mooie rondreis door Nicaragua? Unico Travel helpt u graag met het samenstellen van uw droomreis. Wij kennen de plekken die u bij passen en de nog verborgen parels van het land. Neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan.

Bekijk onze individuele rondreizen naar Nicaragua