Natuureis Nicaragua

Home » Natuurreis Nicaragua

Onze natuurreis door Nicaragua neemt u mee langs sprookjesachtige nevelwouden, uitgestrekte koffieplantages, actieve vulkanen en ongerepte regenwouden. Spot vele vogelsoorten, apen, krokodillen en pijlgifkikkers. Ontdek daarnaast authentieke dorpen en sluit deze natuurreis door Nicaragua af in de kleurrijke stad Granada. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Managua – Somoto – Natuurreservaat Peñas Blancas – Matagalpa – Isla Mancarrón – El Castillo – Indio Maíz – Lake Apoyo – Isla de Ometepe – Granada.
Dagen: 20 dagen / 19 nachten.
Prijsindicatie: € 2.250,- per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

natuurreis nicaragua kaaiman
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze natuurreis door Nicaragua

Groene Vink Klimmen door de Somoto canyon
Groene Vink Wetlands nabij Islas de Solentiname
Groene Vink Vulkanen beklimmen op Isla de Ometepe
Groene Vink Sprookjesachtige nevelwouden rondom Matagalpa
Groene Vink Tropische regenwouden en wildlife bij Indio Maíz

Nicaragua is ongerept, rustig en nog niet ingericht op toeristen en daardoor ook puurder. Het is een bestemming met totaal ongerepte natuur. In Los Guatuzos en Indio Maïz ben je zo ver van de bewoonde wereld! Een tarpon vangen met de vliegenhengel op de Rio San Juan is een ervaring op zich.

[usr 5]
Paulo en Astrid

Unico Travel heeft ons wederom geholpen om een leuke en wederom bijzondere reis te maken. Ze denken flexibel mee en geven gedegen informatie. Zelfs een nog onbekend deel, Penas Blancas Massif, ten oosten van Matagalpa, van Nicaragua hebben wij via hun geregeld en dit was het hoogtepunt van onze vakantie. Met een goede wandel c.q. klimcondititie is dit gebied een echte aanrader om te bezoeken.

[usr 5]
Hester en Bob

Foto impressie

Gebieden in deze Natuurreis door Nicaragua

Somoto

In het noorden van Nicaragua vindt u de Somoto Canyon. Deze kloof ligt in een indrukwekkend natuurgebied dichtbij de grens met Honduras. Klim en spring van de kliffen en zwem door de rivier. Tevens is het mogelijk om hier te tuben (met een band over de rivier drijven) of om in de omgeving te gaan paardrijden.

Peñas Blancas

Dichtbij het natuurreservaat Peñas Blancas ligt een schitterende ecolodge. De lodge ligt in de Nicaraguaanse hooglanden. Rondom de lodge liggen verschillende wandelpaden die u meenemen door het sprookjesachtige nevelwoud, langs dichte bossen en door de bergen. In de omgeving van de lodge ligt het natuurreservaat Peñas Blancas. Hier kunt u wandelen langs watervallen, kliffen en de hoogste bergen van Nicaragua.

Matagalpa

Dichtbij de plaats Matagalpa ligt een schitterende finca waar u twee nachten overnacht. De lodge is tegelijk een koffiefarm. U overnacht in een bungalow met schitterend uitzicht over het groene berglandschap. Volg een koffietour en leer alles over dit proces. Wandel rondom de lodge en spot luiaards, kolibries, brulapen en vele tropische planten. Vogelliefhebber? Rondom de lodge leven meer dan 250 vogelsoorten.

Isla Mancarrón

Vandaag reist u naar uw hotel op Isla Mancarrón. Isla Mancarron maakt deel uit van de Solentiname eilanden. Deze archipel ligt in het Meer van Nicaragua en bestaat uit 36 eilandjes. Wandel door het authentieke dorp en ontdek de lokale kunst zoals schilderijen en houtwerk. Breng een bezoek aan het reservaat Los Guatuzos, één van de grootste beschermde wetlandsgebieden van Latijns-Amerika. U vindt hier vele vogelsoorten, maar ook leguanen, kaaimannen en schildpadden.

El Castillo

Per boot vaart u terug naar San Carlos en vervolgens naar het authentieke dorp El Castillo. De boottocht neemt u mee over de San Juan rivier. In het dorpje lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Ontdek de geschiedenis van het fort dat diende ter bescherming tegen piraten.

Indio Maíz

Vanuit El Castillo vaart u over de San Juan rivier naar de lodge dichtbij het natuurreservaat Indio Maíz. Het reservaat bestaat uit ongerepte regenwouden. Spot dieren als krokodillen, kaaimannen, pijlgifkikkers, luiaards, toekans, schildpadden, apen, leguanen en soms zelfs poema’s.

Lake Apoyo

Lake Apoyo is het grootste kratermeer van Nicaragua en heeft een diepte van maar liefst 176 meter. Het meer is ontstaan door een uitbarsting van de Apoyo vulkaan. De omgeving bestaat uit tropische jungle. Wandel naar het uitzichtpunt, kajak over het meer of wandel om het meer heen. Geniet van het rustgevende landschap. ’s Ochtends wordt u er gewekt door het geluid van de brulapen.

Isla de Ometepe

Isla de Ometepe is een eiland in het Meer van Nicaragua. Op het eiland vindt u twee vulkanen, de Maderas en de Concepción vulkaan. Op het eiland is er veel te beleven. Ga kajakken over de Rio Istián, neem een verfrissende duik bij een waterval, zipline door het regenwoud, beklim een vulkaan of ontspan in één van de natuurlijke baden.

Granada

Granada is één van de leukste steden van Nicaragua. Wandel door de kleurrijke stad en ontdek de vele kerken, pleinen, kathedralen, parken, markten en doe een drankje op het terras. Geniet van de gezellige sfeer. Daarnaast is het mogelijk om vanuit Granada de Masaya vulkaan te bezoeken, waar u rode lava kunt zien. Ook is het een aanrader om te gaan kajakken bij de eilandjes Las Isletas de Granada.

Met Unico Travel op natuurreis door Nicaragua?

Wilt u genieten van de diverse natuurgebieden en het lokale leven ervaren van Nicaragua? Bij Unico Travel overnacht u op bijzondere plekken en kleinschalige accommodaties. Tijdens deze reis ziet u het traditionele leven en een diversiteit aan gebieden, zoals een canyon, nevelwouden, regenwouden, koffieplantages en vulkanen. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!