Reisschema

Home » Natuurreis Nicaragua » Reisschema

Dag 1, Managua
Bij aankomst op het internationale vliegveld neemt u de shuttle naar uw hotel. U overnacht in een comfortabel hotel op steenworp afstand van het vliegveld.

Dag 2, Somoto
Na een uitgebreid ontbijt wordt u opgehaald en in ongeveer vier uur reizen naar het dorpje Somoto gebracht, gelegen in het noorden van Nicaragua. Het dorpje staat bekend om de gelijknamige canyon. Het is schitterend om door de canyon te klimmen, wandelen, zwemmen, paardrijden of te tuben. Geniet van de schitterende uitzichten.

Dag 3 t/m 6, Omgeving Peñas Blancas
Vandaag wordt u opgehaald en in ongeveer drie uur gebracht naar de ecolodge in één van de grootste natuurreservaten van Latijns-Amerika. De wandelpaden rondom de lodge nemen u mee langs nevelwouden en door de bergen. Maak een wandeling door het natuurreservaat Peñas Blancas en wandel langs watervallen, kliffen en tropische bossen. Spot dieren als vlinders, kleurrijke kikkers en toekans.

Fotocredits: Bob Hoogland

Dag 7, Matagalpa
In ongeveer drie uur rijden reist u vandaag naar het nevelwoud van Matagalpa. Dichtbij Matagalpa ligt een schitterende ecolodge in het ongerepte nevelwoud van Nicaragua. Geniet er van het schitterende uitzicht. Maak wandelingen door de natuur en spot brulapen, kolibries, luiaards en vele andere dieren. Volg een tour op een koffieplantage, leer hoe u tortilla’s kunt maken, geniet aan het kampvuur met lokale muzikanten of volg een tour op een lokale organische groenten- en kruidentuin.

Dag 8, Matagalpa
Vroeg in de ochtend is het een aanrader om samen met een gids door het nevelwoud te wandelen. De gids legt alles uit over de omgeving en spot daarnaast de meest uiteenlopende vogels. Matagalpa staat bekend als één van de beste gebieden in Nicaragua om veel soorten vogels te spotten. Wandel ’s middags door het sprookjesachtige nevelwoud en spot vele vogels, apen, luiaards en soms zelfs ocelots (tijgerkatten).

Dag 9 en 10, Isla Mancarrón
Vandaag wordt u vroeg opgehaald en naar San Carlos gebracht, ongeveer 5,5 uur rijden. Onderweg kunnen er uiteraard stops gemaakt worden. Hier vertrekt de boot naar Isla Mancarrón. Isla Mancarron maakt deel uit van de Solentiname eilanden. Deze archipel ligt in het Meer van Nicaragua en bestaat uit 36 eilandjes. Breng een bezoek aan het natuurreservaat Los Guatuzos. Spot luiaards, kaaimannen, kikkers en apen. Geniet van de schitterende natuur.

Dag 11, El Castillo
U vaart vandaag terug naar San Carlos en het dorpje El Castillo. U vaart over de San Juan rivier en onderweg kunt u genieten van de schitterende omgeving. Uw hotel ligt in het authentieke dorpje El Castillo. U vindt er een indrukwekkend fort en museum. Verder is het interessant om te zien hoe de locals hier leven. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

Dag 12 t/m 14, Indio Maíz
Per boot vaart u vandaag in ongeveer 2,5 uur naar de lodge dichtbij het natuurreservaat Indio Maíz. U overnacht in een bungalow met uitzicht over de rivier. De komende dagen kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Kajak over de Bartola of San Juan rivier, wandel door het ongerepte regenwoud, volg een cacaotour en bezoek het natuurreservaat Indio Maíz. Spot dieren als ara’s, toekans, pijlgifkikkers, luiaards, krokodillen en leguanen. De omgeving is schitterend.

Dag 15, Lake Apoyo
Vandaag vaart u terug naar San Carlos. Hier vertrekt de transfer naar lodge aan Lake Apoyo. Het is totaal ongeveer 5,5 uur rijden. Eind van de middag kunt u genieten van een schitterend uitzicht over het meer.

Dag 16, Isla de Ometepe
Vandaag wordt u vroeg in de ochtend gewekt door de brulapen. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar San Jorge gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Isla de Ometepe. Isla de Ometepe is een vrijwel ongerept eiland in het Meer van Nicaragua. Ometepe betekent in het oude dialect van de lokale indianen ‘tussen twee heuvels’, wat je letterlijk kunt nemen. Het eiland wordt gevormd door twee vulkanen de Concepción en de Maderas. U overnacht in een bungalow met schitterend uitzicht op de vulkaan. Bij aankomst kunt u genieten van de omgeving.

Dag 17, Isla de Ometepe
Vandaag is het een aanrader om de Concepción of Maderas vulkaan te beklimmen. Ook is het een aanrader om te gaan kajakken op de rivier Rio Istián. Tijdens de tour legt de gids veel uit over het eiland, de mangroven en heeft u de kans om vele soorten vogels, kaaimannen en apen te spotten.

Dag 18, Granada
Per ferry vaart u vandaag terug naar San Jorge en vervolgens per transfer naar Granada. Granada is één van de leukste steden van Nicaragua. Wandel door de kleurrijke stad langs de kerken, pleinen, kathedraal en markten. Geniet van de gezellige sfeer. Doe een drankje op het terras en maak een praatje met de locals in het park.

Dag 19, Granada
Na het ontbijt kunt u gaan kajakken bij Las Isletas (eilanden bij het meer van Granada). Las Isletas bestaat uit ongeveer 365 vulkanische eilanden in het meer van Nicaragua. ’s Middags is het een aanrader om een avondtour doen naar de vulkaankrater Masaya. Hier ziet u de vulkaankrater en een grot waar heel veel vleermuizen te zien zijn.

Dag 20, Vertrek
’s Ochtends kunt u nog een wandeling maken door het sfeervolle Granada. ’s Middags wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Nicaragua.

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!