Nicaragua Hoogtepunten2019-03-06T12:49:04+02:00

Nicaragua Hoogtepunten

U bent hier: Home » Nicaragua Hoogtepunten

Een reis beleven waarin je alle hoogtepunten van Nicaragua bezoekt? Dan is deze reis de perfecte reis voor je! Gedurende deze reis bezoek je de belangrijkste steden van Nicaragua namelijk León en Granada. Lees hier de bezienswaardigheden van Granada! Hier kun je de rijke koloniale geschiedenis van Nicaragua ontdekken. Verder breng je een bezoek aan Isla de Ometepe waar je kunt kajakken en onder andere bananen-, koffie-, tabaks- en katoenplantages bezoekt. Als afsluiting van de rondreis breng je een bezoek aan Lake Apoyo, in de omgeving van dit meer kunt u onder andere kano varen, zwemmen, wandelen en brulapen spotten! Meer weten over de hoogtepunten van Nicaragua? Bekijk hier de voorbeeldreis.

Hoogtepunten van deze reis:

oranje vink Koloniale steden Granada en León
oranje vink Isla de Ometepe
oranje vink Historische plantages
oranje vink Lake Apoyo
oranje vink Dieren spotten


Route: León – Matagalpa – Granada – Isla de Ometepe – San Juan del Sur – Lake Apoyo.
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: €1.790, – per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.


Gebieden hoogtepunten Nicaragua

León

León is de voormalige hoofdstad van Nicaragua. Wanneer je in León bent, zie je vele koloniale gebouwen, kerken en musea. León is de ideale uitvalbasis om de Cerro Negro vulkaan te bezoeken. Hier kun je wandelen of van de vulkaan sandboarden!

Leon koloniale gebouwen Nicaragua

León

Matagalpa:

Matagalpa is een levendige stad gelegen tussen de bergen. Bij aankomst proef je direct een aangename sfeer. Cultuur en tradities staan nog steeds erg centraal in deze stad en ook de indianencultuur is nog aanwezig. Matagalpa staat bekend om de koffieplantages. In Matagalpa kun je genieten van de prachtige omgeving en het lenteachtige klimaat.

Natuur omgeving Matagalpa Nicaragua

Matagalpa

Granada

De koloniale stad Granada ligt aan het grote meer van Nicaragua. De kleurrijke straten, de prachtige kathedraal, de vele kerkjes en de mooie parken, zorgen ervoor dat dit één van de mooiste plekjes van Nicaragua is volgens toeristen.  Vanuit Granada kun je uitstapjes maken naar onder andere de eilandengroep Las Isletas of de Masaya vulkaan.

Kathedraal Granada Nicaragua

Granada

Isla de Ometepe

Isla de Ometepe is een eiland gelegen in Lake Nicaragua en wordt gevormd door twee vulkanen. Het is mogelijk om de twee vulkanen, de Concepción en de Maderas, te beklimmen.  Op het eiland zijn verschillende diersoorten te vinden, zoals vogelsoorten, kaaimannen en schildpadden!

Isla de Ometepe, vulkaan en meer

Isla de Ometepe

San Juan del Sur

San Juan del Sur is een populaire badplaats in Nicaragua. Het is een kleurrijke stad en is zeer geliefd onder surfers. Vanuit San Juan del Sur kun je verschillende activiteiten ondernemen, zoals paardrijden op het strand of surflessen volgen. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn talloze restaurantjes waar je gezellig wat kunt drinken.

Zonsondergang San Juan del Sur strand

San Juan del Sur

Lake Apoyo

Het kratermeer Lake Apoyo, of Laguna Apoya, is gelegen in een vallei omgegeven door bergen en tropische regenwouden. Het is een nog relatief onbekende plek bij toeristen en dit zorgt ervoor dat je hier helemaal tot rust kan komen. Ook is het mogelijk om te kano varen, zwemmen, wandelen of wildlife spotten.

Lake Apoya meer

Lake Apoyo

Fotogalerij reis Nicaragua

Pin It on Pinterest