Reisschema

Home » Nicaragua Hoogtepunten » Reisschema

Dag 1, Managua
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Nicaragua (exclusief). Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U overnacht in een comfortabel hotel op slechts vijf minuten rijden van het vliegveld. Eenmaal in het hotel kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, León
Na een uitgebreid ontbijt ontvangt u de huurauto, een avontuurlijke 4×4. Na een korte uitleg reist in ongeveer twee uur naar de stad León. De stad ligt in het westen van Nicaragua. U overnacht in een boetiek hotel op loopafstand van het centrum. Ontdek de koloniale architectuur, geplaveide straten, monumenten, musea en kerken. ’s Avonds kunt u in één van de sfeervolle restaurants dineren.

Dag 3, León
Vandaag is het een aanrader om te gaan sandboarden van de Cerro Negro vulkaan, een unieke ervaring. De tour begint aan de voet van de vulkaan. Hier start de wandeling door het vulkanische zand naar de top. Onderweg wordt er meerdere keren gestopt, geeft de gids uitleg over de vulkaan en ziet u diverse kraters en lavavelden van de omgeving. Eenmaal op de top kunt u genieten van het uitzicht op de omliggende vulkanen Telica en San Cristobal. Vervolgens trekt u een pak aan, krijgt u uitleg en gaat u glijdt u op uw sandboard naar beneden. Soms met een flinke snelheid!

Dag 4, León
Als u een liefhebber bent van rum, mag u een bezoek aan de rumfabriek ‘Flor de Caña’ niet ontbreken. Tijdens een tour vertelt de gids u alles over de historie van de rum. Ook laat hij zien hoe deze drank tot stand komt. Aan het einde van de tour proeft u de wereldberoemde rum zelf ook. ’s Middags is het mogelijk om nog een wandeling te maken door León. Andere mogelijkheden voor vandaag zijn het beklimmen van de Telica vulkaan of ontspannen aan Playa Las Peñitas.

Dag 5, Matagalpa
Na het ontbijt reist u in ongeveer drie uur naar Matagalpa. De stad wordt ook wel ‘de parel van het noorden’ en ‘de stad van de eeuwige lente’ genoemd. De omgeving staat bekend om goede koffie en de sprookjesachtige nevelwouden. De lodge waar u overnacht ligt in het nevelwoud en biedt schitterend uitzicht. Bij aankomst is het een aanrader om de omgeving te verkennen.

Dag 6, Matagalpa
Vandaag is het een aanrader om een wandeling te maken door het nevelwoud, langs watervallen, beekjes en door de bergen. U heeft kans om verschillende soorten vogels te spotten, maar ook apen en luiaards. Met geluk zelfs ocelots, kleine katachtigen. Tijdens het wandelen is het vaak ook mogelijk om koffiebonen te plukken.

Dag 7, Matagalpa
Vroeg in de ochtend is het een aanrader om samen met een gids door het nevelwoud te wandelen. De gids legt alles uit over de omgeving en spot daarnaast de meest uiteenlopende vogels. Matagalpa staat bekend als één van de beste gebieden in Nicaragua om veel soorten vogels te spotten. Het is ook leuk om vandaag een koffieplantage te bezoeken en een rondleiding te volgen. Jullie leren alles over het proces hoe de koffie tot stand komt en bezoeken ook een plantage. Jullie mogen zelf ook koffiebonen plukken.

Dag 8, Granada
Na het ontbijt reist u in ongeveer drie uur naar de kleurrijke stad Granada. Uw hotel ligt op loopafstand van het sfeervolle centrum. Maak bij aankomst een wandeling langs de vele historische gebouwen, de kerken, kathedraal en lokale markten. Beklim de nabijgelegen klokkentoren van de kerk La Merced. Hier heeft u een schitterend uitzicht op de kathedraal, maar ook over de Mombacho vulkaan en de andere kleurrijke gebouwen.

Dag 9, Granada
’s Ochtends is het een aanrader om te gaan kajakken bij Las Isletas (eilanden bij het meer van Granada). Las Isletas bestaat uit ongeveer 365 vulkanische eilanden in het Meer van Nicaragua. Aan het eind van de middag is het een aanrader om naar de vulkaankrater Masaya te gaan. Hier kunt u rode lava in de krater zien. Tevens ligt hier dichtbij een grot waar vleermuizen te zien zijn. ’s Avonds dineren in één van de sfeervolle restaurants.

Dag 10, Granada
In de ochtend kunt u naar de lokale markt gaan. De Mercado Municipal ligt vlakbij het centrale plein. Hier maakt u kennis met het échte lokale leven van Nicaragua. Ook is het een aanrader om een sigarenfabriek te bezoeken. Unico Travel kent een plek waar u zelf ook sigaren kunt maken. ’s Middags is het leuk om naar Lake Apoyo te gaan, op twintig kilometer van Granada gelegen. Lake Apoyo is een kratermeer met een diepte van 200 meter. Het meer wordt omringd door tropisch regenwoud en er leven brulapen, aracari’s, oropendola’s, pijlgifkikkers en zelfs miereneters. Het is heerlijk om hier te zwemmen of om te kajakken.

Dag 11, Isla de Ometepe
Na het ontbijt reist u in ongeveer anderhalf uur rijden naar San Jorge. Hier vertrekt de ferry naar Isla de Ometepe. Isla de Ometepe is een vrijwel ongerept eiland in het Meer van Nicaragua. Het eiland wordt gevormd door twee vulkanen de Concepción en de Maderas. Bij aankomst bij de lodge kunt u genieten van het schitterende uitzicht vanuit het zwembad.

Dag 12, Isla de Ometepe
Vandaag is het een aanrader om de Concepción of Maderas vulkaan te beklimmen. De Maderas is erg dichtbebost met nevelwoud, dus weinig panoramische uitzichten. Wel heeft de top heeft een kratermeer. De vulkaan Concepción is bebost aan de voet van de vulkaan met droog tropisch bos. Als u eenmaal uit het bos bent, dan ziet u allemaal vulkanische gesteente tot aan de top. Deze vulkaan is steiler en biedt schitterende uitzichten. De top heeft tevens een krater en met geluk kunt u ook lava zien.

Dag 13, Isla de Ometepe
Vandaag kunt u kajakken op de rivier Rio Istián. Kajaken door de mangroven en spot vele vogels, kaaimannen en apen. Hierna heerlijk ontspannen bij Ojo de Agua, een deels natuurlijk zwembad. Het bad is gevuld met natuurlijk vulkanisch bronwater. Het is ook mogelijk om vandaag te wandelen naar de 90-meter hoge waterval San Ramón.

Dag 14, Managua
’s Ochtends kunt u nog heerlijk genieten op Isla de Ometepe. ’s Middags neemt u de ferry terug naar San Jorge en reist u in ongeveer twee uur terug naar uw hotel in Managua. Hier levert u eind van de middag uw huurauto weer in. U overnacht in een comfortabel hotel dichtbij het internationale vliegveld. ’s Avonds kunt u uitgebreid dineren in het restaurant van het hotel.

Dag 15, Little Corn Island
Na het ontbijt neemt u de shuttle naar het vliegveld. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Big Corn Island. Bij aankomst neemt u een taxi naar de haven en vervolgens de boot naar Little Corn Island. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U overnacht in een luxueus hotel. Vanuit uw kamer heeft u uitzicht op het strand en de azuurblauwe zee. Geniet de komende dagen van de parelwitte zandstranden en de turquoise zee.

Dag 16, Little Corn Island
Er zijn verschillende tours en activiteiten die u kunt beleven zoals duiken, snorkelen, vissen, kajakken en suppen. Ook is het een aanrader om een zeiltocht te maken naar het rif voor Yemaya. Geniet van de schitterende uitzichten en stop onderweg om te snorkelen tussen de tropische vissen en het kleurrijke koraal.

Dag 17, Little Corn Island
Heerlijk ontspannen in de omgeving van Little Corn Island. De zee is heel helder. U kunt schitterend snorkelen tussen het kleurrijk koraal, de tropische vissen, haaien, roggen en zeeschildpadden. ’s Middags heerlijk in een hangmat genieten met een cocktail.

Dag 18, Managua
’s Ochtends kunt u nog heerlijk genieten aan het strand. ’s Middags vertrekt uw binnenlandse vlucht terug naar Managua. U overnacht in een comfortabel hotel dichtbij het vliegveld.

Dag 19, Vertrek
Geniet ’s ochtends nog van een uitgebreid ontbijt. Hierna wordt u opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Nicaragua!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!