Uitgebreid reisschema2019-05-15T13:33:57+02:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Fotoreis Costa Rica januari 2020 » Uitgebreid reisschema

Dag 1, 25 januari 2020 – aankomst Costa Rica
Vandaag vertrekt de internationale vlucht met de KLM naar Costa Rica. Bij aankomst worden jullie opgehaald en naar het hotel gebracht. Het hotel staat bekend om de grote tropische tuin waar vaak vele vogels worden gespot, zoals the Great Kiskadee, Rufous-tailed Hummingbird, Blue-gray en Palm Tanager en de kleurrijke Blue-crowned Motmot.
Overnachting: Hotel Bougainvillea, inclusief ontbijt.

Dag 2, 26 januari 2020 – Boca Tapada

Na het besef te hebben dat jullie je in Costa Rica bevinden en genoten hebben van de schitterende vogels, reizen jullie naar Boca Tapada. Jullie reizen via uitgestrekte ananasplantages en regenwouden naar het afgelegen gebied van Boca Tapada. Boca Tapada ligt vlakbij de rivier San Carlos, dat de grens vormt tussen Costa Rica en Nicaragua. Boca Tapada is één van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. Jullie kunnen in dit gebied onder andere de volgende vogelsoorten fotograferen: de keel-billed Toucan, Montezuma Oropendola, Brown hooded Parrot en Red en Green Macaw.

Bij aankomst krijgen jullie een lunch aangeboden. In de middag kunnen jullie de omgeving verkennen van de lodge en vanaf de veranda fotograferen. De veranda is speciaal voor de fotografie groep gereserveerd en er zijn geen andere reizigers die deze middag op de veranda zullen gaan fotograferen. Er zijn feeders zodat het mogelijk is om schitterende foto’s te maken. Na het diner kunnen jullie nog een avondtour doen met gids. Deze tour is optioneel (kosten 15 USD per persoon).

De komende drie nachten verblijven jullie in een lodge waar vele fotografen komen, ook van National Geographic. Tevens hebben jullie toegang tot exclusieve schuilhutten die geschikt zijn voor fotografie.
Overnachting: Laguna del Lagarto Lodge, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 3, 27 januari 2020 – Boca Tapada
Met zonsopgang gaan jullie met een lokale gids het regenwoud in. Vervolgens gaan jullie ontbijten op de veranda met een schitterend uitzicht over het meer. Na het ontbijt gaat de helft van de groep in speciale schuilhutten de King Vulture fotograferen.  Het fotograferen van de King Vulture zal 2 tot 3 uur duren. De andere helft van de groep gaat een boottour doen over de rivier San Carlos en zullen krokodillen, vlinders, apen en vogels gaan spotten. De rivier is omgeven door regenwoud en jullie gaan varen tot aan de grens van Nicaragua. Ook bezoeken jullie het dorpje Boca San Carlos. Na de tours gaan jullie gezamenlijk lunchen.

Na de lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. Hier kunnen jullie vele vogelsoorten spotten en ook zijn er tropische planten. De rest van de groep zal gaan fotograferen vanaf de veranda bij de lodge.
Overnachting: Laguna del Lagarto Lodge, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 4, 28 januari 2020 – Boca Tapada
Na het ontbijt maakt de helft van de groep een boottour over de rivier San Carlos. De andere helft gaat in speciale schuilhutten de King Vulture fotograferen.  Na de lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. De rest van de groep zal fotograferen vanaf de veranda.
Overnachting: Laguna del Lagarto Lodge, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 5, 29 januari 2020 – vulkaan de Arenal
Na het ontbijt vertrekken jullie naar de vulkaan de Arenal. Het is ongeveer 3 uur reizen en jullie verblijven in een lodge met een schitterend uitzicht op de vulkaan Arenal. Er wordt een stop gemaakt om leguanen te fotograferen in het dorpje La Muelle. In  de plaats La Fortuna de San Carlos kunnen jullie gaan lunchen of naar een bakker (niet inbegrepen). Om 13.30 uur komen jullie aan de lodge en na het inchecken kunnen jullie vanaf de lodge schitterende foto’s maken van de vulkaan en omgeving.
Overnachting: Arenal Observatory Lodge, inclusief ontbijt en picknicklunch.

Dag 6, 30 januari 2020 – vulkaan de Arenal
Vroeg in de ochtend gaan jullie een wandeling maken bij de lodge. En in de middag gaan jullie fotograferen bij de loopbruggen van Mistico.
Overnachting: Arenal Observatory Lodge, inclusief ontbijt.

Dag 7, 31 januari 2020 – Puerto Viejo de Sarapiqui (Caribische laaglanden)
Na het ontbijt reizen jullie naar Puerto Viejo de Sarapiqui. Jullie krijgen uitleg over de lodge waar jullie de komende drie nachten zullen verblijven. De lodge ligt aan de oevers van de rivier Sarapiqui. Het is één van de beste plaatsen om de zeldzame Sunbittern vogel te spotten en te fotograferen. Andere interessante vogels die er voorkomen zijn de White-callared Manakin, Bay Wren en de Orange-billed Sparrow. De bananenfeeders bij het restaurant trekken Collared Aracari, Rufous Motmot en Montezuma Oropendola aan. De tuinen van het hotel zijn mooi aangelegd met kleurrijke heliconia’s en gemberbloemen.

De lodge heeft een privé reservaat dat is te bereiken met gids via een lange loopbrug over de rivier. Dichtbij de lodge ligt het biologische station La Selva, waar jullie de Great Green Macaw, the Great Currasow en de Rufous tailed Jacamar kunnen spotten. Na de lunch (exclusief) gaan jullie in een rustig tempo wandelen met een gids in het natuurreservaat.

Jullie lopen over de hangbrug het regenwoud in en er zijn vele plekken geschikt voor fotografie. Na deze wandeling hebben jullie een diner in het restaurant met uitzicht over de rivier Sarapiqui.
Overnachting: Selva Verde Lodge, inclusief ontbijt.

Dag 8, 1 februari 2020 – Puerto Viejo de Sarapiqui (Caribische laaglanden)
‘s Morgens worden jullie gewekt door de brulapen en vervolgens door het geluid van de vogels.  Jullie gaan ontbijten (vanaf 7.00 tot 9.00 uur) bij het restaurant aan de rivier met een schitterend uitzicht. Bij het ontbijt krijgen jullie ook een picknick lunch mee. Na het ontbijt vertrekken jullie naar Dave and Dave’s Natuurpark. Het is een foto excursie van 5 uur lang. De eigenaar vader David en zoon David helpen met het begeleiden van de fotografie. Vanaf een platform kunt u gemakkelijk fotograferen en ook is er een hummingbird garden.  Om 14.00 uur wordt u weer teruggebracht naar Selva Verde Lodge.
In de namiddag hebben jullie een vrije middag om vrij in te delen en te genieten van de omgeving en in jullie eigen tijd nog te fotograferen om alle indrukken op u in te laten werken. Na een regenbui is het makkelijk om twee soorten pijlgifkikkertjes te spotten: Strawberry Poison Dart Frog en Green and Black Dart Frog. Tegen schemering kunnen jullie in de vegetatie aan de waterkant de Red-Eyed Tree Frog fotograferen. Deze kikker heeft een mooie kleurencombinatie van groen, blauw, rood en oranje. Naast deze vogels en pijlgifkikkertjes zien jullie vaak apen, leguanen, neusberen en luiaards.
Overnachting: Selva Verde Lodge, inclusief ontbijt en picknicklunch.

Dag 9, 2 februari 2020 – Puerto Viejo de Sarapiqui (Caribische laaglanden)
Vandaag gaan jullie vroeg ontbijten en vertrekken jullie naar het biologische station van La Selva. Biologen over de hele wereld bestuderen hier de tropische ecologie. La Selva is één van de beste plekken voor vogelobservatie van Costa Rica en daarnaast deze plek is ook goed voor observatie van enkele typische regenwoud zoogdieren zoals de Collared Pecarry (soort zwijntje), de luiaard, Tayra en apen. Jullie gaan met een gids wandelen en op bepaalde plekken wordt er in alle rust tijd genomen voor fotografie. Jullie krijgen een picknick lunch mee. En aan het einde van de dag gaan jullie weer terug naar la Selva Verde lodge. Jullie hebben jullie laatste diner vanavond bij Selva Verde lodge.
Overnachting: Selva Verde Lodge, inclusief ontbijt en picknicklunch.

Dag 10, 3 februari 2020 – San Gerardo de Dota (nevelwoud)
Vroeg in de ochtend vertrekken jullie met de chauffeur en gids (ontbijtpakket mee) naar een gebied waar jullie avocado en vijgenbomen zien op verschillende hoogten. De gids geeft uitleg over de vogel de Quetzal en met een telescoop gaan jullie deze vogel spotten en fotograferen. Ook kunnen jullie genieten van de zonsopgang bij het nevelwoud. Deze plek is de beste plek om de Quetzal te spotten en vrijwel zeker zien jullie dan ook deze zeldzame vogel. Vervolgens gaan jullie met de gids andere vogels spotten/fotograferen (veel kolibries en spechten). Na het fotograferen gaan jullie lunchen. ’s Middags vertrekt de helft van de groep naar de Batsu Gardens. Deze tuinen zijn een paradijsje voor fotografen. Het is mogelijk om acht soorten kolibries en vele andere soorten vogels te fotograferen. De andere helft van de groep zal zich bezig houden met landschapsfotografie.
Overnachting: Savegre Lodge, inclusief ontbijt.

Dag 11, 4 februari 2020 – San Gerardo de Dota (nevelwoud)
Vroeg in de ochtend om 5.30 uur vertrekt de chauffeur en gids (ontbijtpakket mee) naar een gebied waar jullie avocado en vijgenbomen zien op verschillende hoogten. De gids geeft uitleg over de vogel de Quetzal en met een telescoop gaat u de vogel de Quetzal spotten en fotograferen. Ook kunnen jullie genieten van de zonsopgang bij het nevelwoud. Deze plek is de beste plek om de Quetzal te spotten en vrijwel zeker zien jullie dan ook deze zeldzame vogel. Vervolgens gaan jullie met de gids andere vogels spotten/fotograferen (veel kolibries en spechten). Na de lunch worden jullie weer terug gebracht naar de lodge. Vanaf 14.00 uur vertrekken jullie naar de Batsu Gardens. De Batsu gardens zijn een must voor fotografen en vogelaars …een paradijsje voor fotografen. Het is mogelijk om 8 soorten hummingbirds en vele andere soorten vogels te fotograferen. Er zijn toiletten en er is beschutting als het eventueel regent. Jullie verblijven tot einde dag bij de Batsu Gardens en vervolgens kunnen jullie s ‘avonds dineren bij Savegre Lodge.
Overnachting: Savegre Lodge, inclusief ontbijt.

Dag 12, 5 februari 2020 – Carate
Na het ontbijt worden jullie opgehaald en gebracht naar Puerto Jimenez, gelegen op het schiereiland Osa. Dit schiereiland is het meest ongerepte deel van Costa Rica. Vanaf Puerto Jimenez rijden jullie verder met de jeeps en twee gidsen naar Carate. De route van Puerto Jimenez naar Carate is een avontuurlijke tocht door rivieren, langs regenwouden en tropische stranden. In de namiddag komen jullie aan bij Carate. Hier stopt de weg en vanaf hier staat er een paard en wagen klaar om jullie bagage te brengen naar de lodge. Met de gids wandelen jullie nog 40 minuten door het regenwoud en over het tropische strand naar de lodge. Tijdens deze wandeling is het mogelijk om veel wildlife te zien en te fotograferen, zoals ara’s, neusberen, apen, slangen. Bij de lodge is er geen Wi-Fi deze laatste dagen in the middle of nowhere.
Overnachting: La Leona Lodge, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 13, 6 februari 2020 – Carate – Dagtour Corcovado Nationaal Park
Vroeg in de ochtend gaan jullie ontbijten en krijgen jullie een picknick lunch mee. Er gaan twee gidsen mee naar de ingang van het Nationaal Park Corcovado. Jullie bevinden jullie in één van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica en hebben de kans om tapirs, miereneters, slangen, visarenden, pelikanen, apen en met geluk een poema te fotograferen. Een prachtige natuur, met hoge grote bomen waarin de apen je verwelkomen. De luchtvochtigheid is erg hoog wat de wandeling zwaar maakt, maar kans geeft aan de bomen om wel tot over de 70 meter hoog te worden. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 amfibieën soorten, reptielen soorten en 139 zoogdieren. In de namiddag rond 15.00 uur zijn jullie weer terug bij de lodge.
Overnachting: La Leona Lodge, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 14, 7 februari 2020 – San José
Na een heerlijk ontbijten wandelen jullie terug naar Carate. Jullie bagage wordt per paard en wagen gebracht. Jullie reizen per jeeps naar het vliegveld van Puerto Jiménez. Hier vertrekt jullie binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld. Hier worden jullie opgehaald en naar jullie hotel in San José gebracht. In de namiddag kunnen jullie bijkomen van de avontuurlijke reis.
Overnachting: Hotel Bougainvillea, inclusief ontbijt.

Dag 15, 8 februari 2020 – Vertrek
’s Ochtends doen jullie rustig aan en kunnen jullie nog fotograferen in de tuin van het hotel. Jullie moeten drie uur van tevoren aanwezig zijn op het internationale vliegveld. Jullie worden per transfer naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunnen jullie nagenieten van de schitterende reis door Costa Rica! Op dag 16, 9 februari 2020, komen jullie aan op Schiphol.

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest