Reisschema

U bent hier: Home » Fotoreis Costa Rica september 2023 » Reisschema

Dag 1, vrijdag 8 september 2023 – Omgeving San José
Vandaag ontmoet u uw medereizigers op Schiphol. Vervolgens heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica. Bij aankomst staat er een chauffeur klaar die u naar uw hotel brengt. Het hotel staat bekend om de botanische tuin waar vogelsoorten zoals de great kiskadee, rufous-tailed hummingbird, blue-gray en palm tanager en de kleurrijke blue-crowned motmot voorkomen.
Overnachting in de omgeving van San José, incl. ontbijt.

Dag 2, zaterdag 9 september 2023 – Boca Tapada
Na het besef dat u zich in Costa Rica bevindt, gaat u ontbijten. Vervolgens maakt u kennis met de Engelssprekende chauffeur en reist u in 3,5 uur naar het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. De lodge waar u de komende drie nachten verblijft, staat internationaal bekend onder natuurfotografen van National Geographic. Tijdens de reis naar Boca Tapada worden er nog verschillende fotostops gemaakt, zoals bij de waterval van La Paz. Boca Tapada is een van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. U kunt in dit gebied onder andere de volgende vogelsoorten fotograferen: de keel-billed toucan, Montezuma oropendola, brown hooded parrot en de red en green macaw. Ook heeft u de kans om het gehele jaar door vele pijlgifkikkers te fotograferen, zoals de gouden gifkikker en de aardbeikikker.
Bij aankomst krijgt u een lunch aangeboden en in de middag kunt u vanaf de veranda fotograferen. Deze is speciaal voor de groep gereserveerd. Er zijn feeders met natuurlijke elementen, waardoor u de vogels van dichtbij kunt fotograferen. Na het diner kunt u samen met een gids nog een avondwandeling maken (optioneel).
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 3, zondag 10 september 2023 – Boca Tapada
Gedurende zonsopgang maakt u samen met een lokale gids een wandeling door het regenwoud. Vervolgens gaat u ontbijten op de veranda met een schitterend uitzicht over het meer. Na het ontbijt gaat de helft van de groep in speciale schuilhutten de koningsgier fotograferen. De andere helft van de groep maakt een boottocht over de rivier San Carlos. De rivier wordt omgeven door ongerepte regenwouden. Fotografeer krokodillen, apen, leguanen, vlinders en vogels. U vaart tot aan de grens met Nicaragua en bezoekt hier ook het dorpje Boca San Carlos.
Na de tours gaat u gezamenlijk lunchen. Vervolgens gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin dichtbij de lodge. Hier kunt u vele vogelsoorten spotten zoals kolibries en tanagers. Daarnaast zijn er ook vele tropische planten waarbij de grootste blauwe vlinder ‘Blue Morpho’ vaak voorbij fladdert. De rest van de groep gaat fotograferen vanaf de veranda bij de lodge.
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 4, maandag 11 september 2023 – Boca Tapada
Na het ontbijt maakt de helft van de groep een boottour over de rivier San Carlos. De andere helft gaat in speciale schuilhutten de koningsgier fotograferen. Na de gezamenlijke lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. De rest van de groep gaat vanaf de veranda fotograferen.
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 5, dinsdag 12 september 2023– Puerto Viejo de Sarapiquí
Na het ontbijt reist u naar een natuurgebied dichtbij Puerto Viejo de Sarapiquí voor een fotoworkshop. Hier heeft u de unieke kans om van dichtbij toekans, kolibries en orpendola’s te fotograferen. Deze fotoworkshop duurt ongeveer 3,5 uur. De eigenaren van het park werken al jaren samen met fotografen van onder andere National Geographic en zullen u ook begeleiden met het fotograferen. Na de workshop reist u naar de lodge, gelegen aan de oevers van de rivier Sarapiquí. Hier kunt u de zeldzame sunbittern, de white-callared manakin, de bay wren, de orange-billed sparrow en de motmot fotograferen. De tuin is aangelegd met kleurrijke heliconia’s en gemberbloemen. Via een loopbrug over de rivier wandelt u naar het privé regenwoudreservaat. Na het diner maakt u samen met een lokale gids een avondwandeling door het regenwoud en gaat u op zoek naar dieren die vaak alleen in het donker te zien zijn, zoals gordeldieren en kinkajoes.
Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiquí, incl. ontbijt.

Dag 6, woensdag 13 september 2023 – Puerto Viejo de Talamanca (Caribische kust)
Met zonsopgang maakt u samen met een gids een wandeling door het ongerepte regenwoud. U wandelt in een rustig tempo en de gids geeft veel uitleg over de flora en fauna van het gebied. Na deze wandeling gaat u ontbijten. Hierna reist u naar de Caribische kust, waar u in de namiddag een ara project bezoekt. Hier krijgt u uitgebreide uitleg over de bedreigde groene ara en kunt u deze bijzondere vogels van dichtbij vastleggen.
Overnachting in Puerto Viejo de Talamanca, incl. ontbijt.

Dag 7, donderdag 14 september 2023 – Puerto Viejo de Talamanca (Caribische kust)
Vandaag is het mogelijk om het Jaguar Rescue Center te bezoeken (optioneel). Hier krijgt u uitleg over de opgevangen dieren en is het mogelijk om van dichtbij apen, luiaards, kaaimannen en pijlgifkikkers te fotograferen. Om een rustmoment in te bouwen, is er bewust gekozen om deze tour optioneel te houden. ’s Middags gaat u naar het Nationaal Park Cahuita waar u een wandeling maakt langs tropische stranden en regenwoud. U heeft de kans om van dichtbij  luiaards, apen, neusberen en wasberen te fotograferen.
Overnachting in Puerto Viejo de Talamanca, incl. ontbijt.

Dag 8, vrijdag 15 september 2023 – San Gerardo de Dota
Na het ontbijt reist u naar Turrialba, waar u op een mooi landgoed gaat lunchen (exclusief). Hierna reist u naar het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota. In de namiddag is het mogelijk om bij de lodge kolibries te fotograferen. Bij de lodge zijn professioneel opgezette feeders aanwezig en is het mogelijk om vier soorten kolibries van dichtbij te fotograferen, zoals scintillant hummingbird (kleinste vogel van Costa Rica).  Ook heeft u de kans om flame-throated tanagers en spechten te fotograferen.
Overnachting in de omgeving van San Gerardo de Dota, incl. ontbijt.

Dag 9, zaterdag 16 september 2023 – San Gerardo de Dota
Met zonsopgang gaat u op foto-excursie om de zeldzame quetzal te spotten. Deze vogel is te herkennen aan de glanzende groene kop, rug en vleugels en een helderrode borst met witte onderstaartveren. Het mannetje heeft een staart tot wel een meter lang. Vroeger gebruikten de indianen de veren om hun tooien mee te maken. Het gebied heeft avocado- en vijgenbomen op verschillende hoogten, waardoor de quetzal gemakkelijk gespot kan worden. De gids geeft uitleg over deze zeldzame vogel en met een telescoop gaat u de quetzal spotten en fotograferen. Vervolgens gaat u met de gids andere vogels spotten, waaronder kolibries en spechten. Na de foto-excursie gaat u lunchen. ’s Middags gaat u fotograferen in een speciale tuin met een veranda. Deze tuin is een paradijs voor fotografen. Het is mogelijk om acht soorten kolibries te fotograferen.
Overnachting in de omgeving van San Gerardo de Dota, incl. ontbijt.

Dag 10, zondag 17 september 2023 – Uvita
Na het ontbijt reist u door de bergen naar San Isidro de El General, ongeveer anderhalf uur rijden. Net voorbij deze plaats bezoekt u een finca (boerderij) waar u manakins gaat fotograferen. Vervolgens gaat u hier ook lunchen en in de namiddag reist u naar Uvita. Dit kleine dorp aan de Pacifische kust staat bekend om het Nationaal Park Marino Ballena. Vanuit de hoogte kunt u bij laag water de zandformatie in de vorm van een walvissenstaart zien. Eenmaal bij de lodge heeft u een schitterend uitzicht over de Grote Oceaan en het Nationaal Park Marino Ballena. U ziet apen voorbij slingeren en toekans voorbijvliegen. Met geluk ziet u in de verte vanaf de veranda de bultrugwalvissen.
Overnachting in de omgeving van Uvita, incl. ontbijt.

Dag 11, maandag 18 september 2023 – Uvita
Vandaag staat de dag in het teken van het fotograferen van bultrugwalvissen. Met een privé boot gaat u op avontuur. Van juli t/m oktober zwemt de bultrugwalvis langs de kust om te broeden. Tijdens deze periode is het heel gemakkelijk om de walvissen te spotten doordat de moederwalvis steeds met haar baby is. Na de tour gaat u lunchen in een lokaal restaurant in Uvita. In de namiddag kunt u vanaf de veranda van de lodge fotograferen of een wandeling maken door het regenwoud.
Overnachting in de omgeving van Uvita, incl. ontbijt.

Dag 12, dinsdag 19 september 2023 – Nationaal Park Corcovado
Na het ontbijt reist u naar Puerto Jiménez. Dit dorp ligt op het schiereiland Osa, het meest ongerepte gebied van Costa Rica. Vanuit Puerto Jiménez reist u met avontuurlijke jeeps verder naar Carate. Er gaan ook twee lokale gidsen mee. Het is een avontuurlijke tocht door rivieren, langs regenwouden en tropische stranden. In de namiddag komen jullie aan bij Carate. Hier stopt de weg en vervolgens staat er een paard en wagen klaar om uw bagage naar de lodge te brengen. Met de twee gidsen wandelt u nog zo’n drie kwartier door het regenwoud en over het tropische strand naar de lodge. Tijdens deze wandeling heeft u de kans om om veel wildlife te fotograferen, zoals ara’s, neusberen, poema’s, tapirs, apen en slangen. De lodge bevindt zich in de middle of nowhere aan de rand van het Nationaal Park Corcovado.
Overnachting in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado, incl. diner.

Dag 13, woensdag 20 september 2023 – Nationaal Park Corcovado
Vandaag wandelt u samen met twee gidsen door het Nationaal Park Corcovado. U bevindt zich in een van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica en heeft de kans om tapirs, miereneters, slangen, apen en met geluk een poema te fotograferen. Een prachtig regenwoud met grote hoge bomen waarin de apen u verwelkomen. De luchtvochtigheid is erg hoog wat de wandeling vrij zwaar maakt, maar kans geeft aan de bomen om wel tot over de 70 meter hoog te worden. Het park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën en reptielen en 139 soorten zoogdieren. In de namiddag kunt u genieten van de zonsondergang.
Overnachting in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 14, donderdag 21 september 2023 – Tárcoles
Vandaag wandelt u samen met twee gidsen door het regenwoud van Cabo Matapalo op het schiereiland Osa. Vervolgens wordt u per jeep naar Puerto Jiménez gebracht. Hier reist u via de Pacifische kust naar de rivier Tárcoles. In namiddag kunt u bij de lodge vanaf de enorm grote veranda fotograferen. De lodge staat internationaal bekend onder natuurfotografen en vogelaars.
Overnachting in de omgeving van Tárcoles, incl. ontbijt.

Dag 15, vrijdag 22 september 2023 – Boottocht en vertrek
’s Ochtends maakt u een foto-excursie per boot over de rivier Tárcoles. Na de boottocht gaat u lunchen (exclusief) en geniet u nog even van het prachtige uitzicht over de Golf van Nicoya. Hierna wordt u in anderhalf uur rijden naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van de schitterende fotoreis door Costa Rica!

Dag 16, zaterdag 23 september 2023 – Aankomst in Nederland

Interesse? Vraag meer informatie aan!