Reisschema

U bent hier: Home » Fotoreis Costa Rica september 2021 » Reisschema

Dag 1, vrijdag 17 september 2021 – Omgeving San José
Vandaag vliegt u samen met uw medereizigers van Amsterdam naar San José. Bij aankomst staat er een chauffeur klaar die u naar uw hotel brengt. Het hotel staat bekend om de grote tropische tuin waar vaak al vele vogelsoorten gespot kunnen worden, zoals de Great Kiskadee, Rufous-tailed Hummingbird, Blue-gray en Palm Tanager en de kleurrijke Blue-crowned Motmot.
Overnachting in de omgeving van San José, incl. ontbijt.

Dag 2, zaterdag 18 september 2021 – Boca Tapada (regenwoud)
Na het besef te hebben dat u zich in Costa Rica bevindt, kunt u heerlijk ontbijten. Vervolgens maakt u kennis met de Engelssprekende chauffeur die de komende dagen samen met u meereist. Hierna reist u in ongeveer 3,5 uur naar het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. Onderweg worden er nog verschillende tussenstops gemaakt, zoals bij de waterval van La Paz. De route naar Boca Tapada neemt u mee langs uitgestrekte ananasplantages en tropische regenwouden. Boca Tapada is een van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. U kunt in dit gebied onder andere de volgende vogelsoorten fotograferen: de Keel-billed Toucan, Montezuma Oropendola, Brown hooded Parrot en de Red en Green Macaw. Ook heeft u de kans om het gehele jaar door vele pijlgifkikkers te fotograferen, zoals de Gouden gifkikker en de Aardbeikikkers.

Bij aankomst krijgt u een lunch aangeboden en in de middag kunt u vanaf de veranda fotograferen. De veranda is speciaal voor u en de groep gereserveerd. Er zijn tevens feeders aanwezig, zodat het mogelijk is om schitterende foto’s te maken. Na het diner kunt u nog een avondtour doen met gids (optioneel). De komende drie nachten overnacht u in een lodge waar vele fotografen komen, ook van National Geographic.
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 3, zondag 19 september 2021 – Boca Tapada
Gedurende zonsopgang maakt u samen met een lokale gids een wandeling door het regenwoud. Vervolgens kunt u ontbijten op de veranda met een schitterend uitzicht over het meer. Na het ontbijt gaat de helft van de groep in speciale schuilhutten de koningsgier fotograferen. De andere helft van de groep maakt een boottocht over de rivier San Carlos. Fotografeer krokodillen, apen, leguanen, vlinders en vogels. De rivier wordt omgeven door ongerepte regenwouden. U vaart tot aan de grens met Nicaragua en bezoekt hier ook het dorpje Boca San Carlos.
Na de tours gaat u gezamenlijk lunchen. Na de lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin nabij de lodge. Hier kunt u vele vogelsoorten spotten zoals kolibries. Daarnaast zijn er ook vele tropische planten waarbij de grootste blauwe vlinder ‘Blue Morpho’ vaak voorbij fladdert. De rest van de groep gaat fotograferen vanaf de veranda bij de lodge.
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 4, maandag 20 september 2021 – Boca Tapada
Na het ontbijt maakt de helft van de groep een boottour over de rivier San Carlos. De andere helft gaat in speciale schuilhutten de koningsgier fotograferen. Na de gezamenlijke lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. De rest van de groep gaat vanaf de veranda fotograferen.
Overnachting in Boca Tapada, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 5, dinsdag 21 september 2021 – Puerto Viejo de Sarapiquí
Na het ontbijt reist u naar een mooi natuurpark voor een foto-excursie. Het park staat bekend om de goede begeleiding van de fotografie en het is mogelijk om van dichtbij toekans, kolibries en orpendola’s te fotograferen. Hierna reist u naar de lodge in de omgeving van Puerto Viejo de Sarapiquí. De lodge ligt aan de oevers van de rivier Sarapiquí. Het is één van de beste plaatsen om de zeldzame Sunbittern vogel te spotten en te fotograferen. Andere interessante vogels die er voorkomen zijn de White-callared Manakin, Bay Wren en de Orange-billed Sparrow. De bananenfeeders bij het restaurant trekken de Collared Aracari, Rufous Motmot en Montezuma Oropendola aan. De tuinen van het hotel zijn mooi aangelegd met kleurrijke heliconia’s en gemberbloemen. De lodge heeft een privé reservaat dat is te bereiken met gids via een lange loopbrug over de rivier. Na het diner gaat u met een ervaren lokale gids een avondtour doen. Hier heeft u de kans om pijlgifkikkertjes te fotograferen en met geluk een gordeldier. Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiquí, incl. ontbijt.

Dag 6, woensdag 22 september 2021 – Puerto Viejo de Talamanca (Caribische kust)
Vroeg in de ochtend maakt u samen met een gids een wandeling door het natuurreservaat, te bereiken via een lange loopbrug over de rivier. U wandelt in een rustig tempo en er zijn vele plekken geschikt voor fotografie. Na deze wandeling gaat u ontbijten. Hierna reist u naar de Caribische kust, waar u in de namiddag een ara project bezoekt. Vanaf de veranda is het mogelijk om schitterende foto’s te maken van de groene ara (Great Green Macaw) en krijgt u uitgebreide uitleg over deze bijzondere vogelsoort.
Overnachting in Puerto Viejo de Talamanca, incl. ontbijt.

Dag 7, donderdag 23 september 2021 – Puerto Viejo de Talamanca (Caribische kust)
Vandaag is het mogelijk om het Jaguar Rescue Center te bezoeken (optioneel). Hier krijgt u uitleg over de dieren die er worden opgevangen en het is mogelijk om van dichtbij foto’s te maken van apen, luiaards en pijlgifkikkers. Om een rustmoment in te bouwen, is er bewust gekozen om deze tour optioneel te houden. ’s Middags bezoekt u het Nationaal Park Cahuita waar u een wandeling maakt langs tropische stranden en luiaards, apen, neusberen en wasberen kunt spotten en fotograferen.
Overnachting in Puerto Viejo de Talamanca, incl. ontbijt.

Dag 8, vrijdag 24 september 2021 – San Gerardo de Dota
Na het ontbijt reist u naar Turrialba, waar u op een mooi landgoed kunt lunchen (exclusief). Hierna reist u naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het gebied ziet er vanwege de ongerepte nevelwouden sprookjesachtig uit. In de namiddag is het mogelijk om bij de lodge volop kolibries te fotograferen. Bij de lodge zijn kolibrie feeders en er zijn vier soorten van dichtbij te zien, zoals de Scintillant Hummingbird, de kleinste vogel van Costa Rica. In het nevelwoud van San Gerardo de Dota kunt u de quetzal spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken.  Verder heeft u de kans om de Flame-throated Tanager en spechten te zien.
Overnachting in de omgeving van San Gerardo de Dota, incl. ontbijt.

Dag 9, zaterdag 25 september 2021 – San Gerardo de Dota
Vroeg in de ochtend vertrekt u met een professionele gids naar een gebied met avocado- en vijgenbomen op verschillende hoogten, waardoor gemakkelijk de quetzal gespot kan worden. Vrijwel zeker ziet u dan ook deze zeldzame vogel. De gids geeft uitleg over deze zeldzame vogel en met een telescoop gaat u de quetzal spotten en fotograferen. Ook kunt u genieten van de zonsopgang in het nevelwoud. Vervolgens gaat u met de gids andere vogels spotten/fotograferen (veel kolibries en spechten). Na het fotograferen gaat u lunchen. ’s Middags gaat u fotograferen in een speciale tuin met een veranda. Deze tuin is een paradijs voor fotografen. Het is mogelijk om acht soorten kolibries en vele andere soorten vogels te fotograferen.
Overnachting in de omgeving van San Gerardo de Dota, incl. ontbijt.

Dag 10, zondag 26 september 2021 – Uvita
Na het ontbijt reist u vanuit het nevelwoud door de bergen naar de plaats San Isidro de El General (1,5 uur rijden). Net voorbij deze plaats bezoekt u een finca (boerderij) waar u manakins kunt fotograferen. Vervolgens gaat u hier ook lunchen en in de namiddag reist u naar Uvita. Dit kleine dorp aan de Pacifische kust staat bekend om het Nationaal Park Marino Ballena. Vanuit de hoogte kunt u bij laag water de prachtige zandformatie in de vorm van een walvisstaart zien. Eenmaal bij de lodge heeft u een schitterend uitzicht over de Grote Oceaan en het Nationaal Park Marino Ballena. U heeft de kans om apen voorbij te zien slingeren en toekans voorbij te zien vliegen. Met geluk ziet u zelfs in de verte vanaf de veranda de bultrugwalvissen.
Overnachting in de omgeving van Uvita, incl. ontbijt.

Dag 11, maandag 27 september 2021 – Uvita
Vandaag staat de dag in het teken van het fotograferen van bultrugwalvissen. Degenen die tijdens de tour op zoek zijn naar verkoeling, kunnen nog een duik in zee nemen. Na de tour kunt u lunchen in een lokaal restaurant in Uvita. In de namiddag genieten van het uitzicht bij de lodge of een mooie wandeling maken en fotograferen.
Overnachting in de omgeving van Uvita, incl. ontbijt.

Dag 12, dinsdag 28 september 2021 – Nationaal Park Corcovado
Na het ontbijt reist u naar Puerto Jiménez. Dit dorp ligt op het schiereiland Osa, het meest ongerepte gebied van Costa Rica. Vanuit Puerto Jiménez reist u met avontuurlijke jeeps verder naar Carate. Er gaan ook twee lokale gidsen mee. Het is een avontuurlijke tocht door rivieren, langs regenwouden en tropische stranden. In de namiddag komen jullie aan bij Carate. Hier stopt de weg en vervolgens staat er een paard en wagen klaar om uw bagage naar de lodge te brengen. Met de twee gidsen wandelt u nog zo’n drie kwartier door het regenwoud en over het tropische strand naar de lodge. Tijdens deze wandeling is het mogelijk om veel wildlife te zien en te fotograferen, zoals ara’s, neusberen, visarenden, pelikanen, apen, slangen. De lodge bevindt zich in de middle of nowhere, midden in het ongerepte regenwoud.
Overnachting in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado, incl. diner.

Dag 13, woensdag 29 september 2021 – Nationaal Park Corcovado
Vandaag maakt u een dagtour naar het Nationaal Park Corcovado. Allereerst gaat u vroeg in de ochtend ontbijten en krijgt u een picknicklunch mee. Hierna vertrekt u samen met twee lokale gidsen naar het nationaal park. U bevindt zich in één van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica en heeft de kans om tapirs, miereneters, slangen, apen en met geluk een poema te fotograferen. Een prachtige natuur, met hoge grote bomen waarin de apen u verwelkomen. De luchtvochtigheid is erg hoog wat de wandeling vrij zwaar maakt, maar kans geeft aan de bomen om wel tot over de 70 meter hoog te worden. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën en reptielen en 139 soorten zoogdieren. In de namiddag bent u weer terug bij de lodge.
Overnachting in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 14, donderdag 30 september 2021 – Tárcoles
Vandaag wandelt u samen met twee gidsen nog door het regenwoud van Cabo Matapalo op het schiereiland Osa. Vervolgens wordt u per jeep naar Puerto Jiménez gebracht. Hier reist u via de Pacifische kust naar uw lodge gelegen bij de rivier Tárcoles. In namiddag kunt u fotograferen bij lodge. De lodge heeft een enorme veranda en staat bekend onder vogelaars en fotografen.
Overnachting in de omgeving van Tarcoles, incl. ontbijt.

Dag 15, vrijdag 1 oktober 2021 – Boottocht en vertrek
’s Ochtends maakt u een boottocht over de rivier Tárcoles. Na de boottocht gaat u lunchen (exclusief) en geniet u nog even van het prachtige uitzicht over de baai van Nicoya. Vervolgens wordt u in 1,5 rijden naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van de schitterende reis door Costa Rica!

Dag 16, zaterdag 2 oktober 2021 – Aankomst in Nederland

Interesse? Vraag meer informatie aan!