Uitgebreid reisschema2019-02-01T15:12:18+00:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Fotoreis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Uitgebreid reisschema 14-daagse fotoreis – groepsreis

Dag 1, 2 januari 2018 – aankomst Costa Rica
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar San José, Costa Rica. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar hotel Bougainvillea gebracht. Het hotel heeft een grote tropische tuin waar vaak vele vogels worden gespot, zoals de Rufous-tailed Hummingbird, Great Kiskadee, Palm Tanager en de kleurrijke Blue-crowned Motmot. Overnachting: Hotel Bougainvillea inclusief ontbijt.

Dag 2, 3 januari 2018 – Selva Verde Lodge – Caribische Laaglanden
Na het ontbijt wordt u opgehaald en reist u langs het Braullio Nationaal Park naar het Caribische Laagland te Puerto Viejo de Sarapiqui. U overnacht in Selva Verde Lodge, gelegen aan de Sarapiqui rivier. Het gebied is één van de beste plaatsen om de zeldzame Sunbittern vogel te spotten en te fotograferen. Andere interessante vogels die u kunt spotten zijn de White-colloraed Manakin, Bay Wren en de Orange-billed Sparrow.Bij het restaurant vindt u bananenfeeders, deze trekken de Collared Aracari, de Rufous Motmot en de Oropendola aan. In de tropische tuin vindt u gekleurde heliconia’s en gemberbloemen. Na een tropische bui is het hier relatief makkelijk om twee soorten pijlgifkikkers te zien: Strawberry Poison Dart Frog en Black-and-Green Poison Dart Frog.

Tegen de avond kunt u in de vegetatie aan de waterkant de spectaculaire Red-Eyed Leaf Frog verwachten. Deze kikker is groen, blauw, rood en oranje tegelijk van kleur. Naast veel vogelsoorten en kikkers heeft u ook de kans om apen, neusberen, luiaards en leguanen te spotten! De lodge heeft een eigen reservaat en dat kunt u bereiken via een loopbrug. Dichtbij de lodge ligt ook het biologische station La Selva, waar u de Green Macaw, the Great Currasom en de Rufous tailed Jacamar kunt spotten. Bij aankomst gaat u lunchen en hierna wandelt u in rustig tempo met gids door het natuurreservaat van de lodge. Hier vindt u veel fotografieplekken. Na deze wandeling kunt u dineren in het restaurant met uitzicht over de rivier.  ’s Avonds maakt u samen met de gids een avondtour (van 19.00 tot 21.00 uur). Overnachting: Selva Verde Lodge inclusief ontbijt en lunch.

Dag 3, 4 januari 2018 – Selva Verde lodge
In de ochtend zult u waarschijnlijk wakker worden door de brulapen en de vogels. Nog voor het ontbijt gaat u met gids wandelen door het regenwoud en fotograferen. Na het ontbijt vertrekt u naar het Nature Pavilion, een fotolocatie van National Geographic. De eigenaar David zal u welkom heten en vervolgens uitleg geven over de vogels. Deze foto excursie duurt ongeveer 5 uur. Vanaf een platform kunt u gemakkelijk fotograferen en ook is er een kolibrie tuin. De middag kunt u naar eigen invulling indelen. Heerlijk genieten van de omgeving en fotograferen om alle indrukken op u in te laten werken. Overnachting: Selva Verde Lodge inclusief ontbijt en picknick lunch. 

Dag 4, 5 januari 2018 – Selva Verde lodge
Na het ontbijt gaat u naar het biologische station La Selva. Wereldwijd komen biologen hier de tropische ecologie bestuderen. La Selva is één van de beste plekken voor vogelobservatie van Costa Rica en deze plek is ook goed voor observatie van enkele typische regenwoud zoogdieren zoals de Collared Pecarry (soort zwijntje), de luiaard, Tyara en apen. U wandelt met gids en op bepaalde plekken krijgt u de gelegenheid om te fotograferen. U krijgt een picknick lunch mee. Aan het einde van de dag gaat u terug naar la Selva Verde lodge. Vanavond kunt u eten in het restaurant van Selva Verde Lodge. Overnachting: Selva Verde lodge inclusief ontbijt en picknick lunch. 

Dag 5, 6 januari 2018 – Selva Verde lodge -> Boca Tapada
Na het ontbijt reist u langs ananasplantages en regenwouden naar het afgelegen Boca Tapada. Dit gebied ligt vlakbij de rivier San Carlos. De rivier vormt de g tussen Nicaragua en Costa Rica. Boca Tapada dient als broedplaats voor de bedreigde groene ara. U overnacht in een kleinschalige lodge waar vele fotografen komen (ook van National Geographic). U heeft kans om hier de volgende vogelsoorten te fotograferen: de keel-billed Toucan, Montezuma Oropendola, Brown hooded Parrot en Red en Green Scarlet Macaw. Totale reistijd vanaf Sarapiqui bedraagt ongeveer drie uur. Bij aankomst kunt u de omgeving verkennen van de lodge en vanaf het terras fotograferen. Er zijn verschillende feeders waar vogels naar toe komen. Overnachting: Pedacito de Cielo Lodge inclusief ontbijt.

Dag 6, 7 januari 2018 – Boca Tapada
Met zonsopgang gaat u met een lokale gids het regenwoud in. Na ongeveer twee uur wandelen en fotograferen gaat u ontbijten op het terras met een mooi uitzicht over de rivier. ’s Middags maakt u een boottocht over de rivier San Carlos (4 uur). Overnachting: Pedacito de Cielo ecolodge inclusief ontbijt.

Dag 7, 8 januari 2018 – Boca Tapada
Vandaag kunt u zelf fotograferen bij de lodge en gaat u met een gids naar de mooiste plekken voor fotografie. In de middag kunt u nog genieten van de omgeving en de schitterende uitzichten. Overnachting: Pedacito de Cielo ecolodge inclusief ontbijt.

Dag 8, 9 januari 2018 – San Gerardo de Dota
Na het ontbijt wordt u opgehaald en reist u naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Onderweg worden er nog foto stops gemaakt en bij Turrialba kunt u lunchen. Reistijd bedraagt ongeveer 6 uur. U overnacht in Suria Lodge in het sprookjesachtige bergdorpje San Gerardo de Dota. Bij de lodge zijn kolibrie feeders. Vier soorten kunt u van dichtbij zien, zoals de Scintillant Hummingbird, de kleinste vogel van Costa Rica. In het nevelwoud van San Gerardo de Dota kunt u de Quetzal spotten. Deze vogel heeft lang gekleurde veren, waar de indianen vroeger de tooien mee maakten. Verder heeft u kans om de Flame-throated Tanager en spechten te zien. Het gebied ziet er sprookjesachtig uit vanwege de ongerepte nevelwouden. Bij aankomst kunt u zelf fotograferen bij de lodge. Overnachting: Suria lodge inclusief ontbijt.

Dag 9, 10 januari 2018 – San Gerardo de Dota
U wandelt samen met gids om de Quetzal te fotograferen en uiteraard te genieten van de zonsopgang bij het nevelwoud. San Gerardo de Dota is de beste plek om de quetzal te zien. De kans dat u de vogel spot is vrij groot! De tour begint om 07:30 uur en duurt ongeveer 4 uur. Het ontbijt is mogelijk vanaf 7.00 uur. U kunt vandaag genieten van de prachtige omgeving. U kunt zelf gaan wandelen in het natuurreservaat van Suria Lodge. Er is een prachtige waterval. Overnachting: Suria Lodge inclusief ontbijt.

Dag 10, 11 januari 2018- San Gerardo de Dota -> Puerto Jimenez -> La Leona – Nationaal Park Corcovado
Na het ontbijt reist u naar het schiereiland Osa. Het is ongeveer 5 uur reizen. Eenmaal in Puerto Jimenez vertrekt u per jeep naar Carate. U reist langs schitterende regenwouden en tropische strand. Hier ziet u vaak rode ara’s voorbij vliegen en is het regenwoud nog ongerept. U maakt nog een stop in Puerto Jiménez en vervolgens gaat u met jeeps naar Carate. Het is totaal vandaag 5 uur reizen. Vanaf Carate staat er een paard en wagen klaar voor uw fotografie spullen en uw koffers. Eenmaal bij de lodge kunt u ara’s, neusberen, apen, slangen fotograferen. In de namiddag doet u nog een tour met gids in de omgeving van de lodge. Overnachting: La Leona Ecolodge inclusief alle maaltijden.

Dag 11, 12 januari 2018 – Dag tour Corcovado Nationaal Park
Vandaag gaat u met een gids een dag wandelen in het Nationaal Park Corcovado. U heeft kans om tapirs, miereneters, slangen, apen en met geluk een poema te fotograferen en bevindt zich in één van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica. Een prachtige natuur, met hoge grote bomen waarin de apen je verwelkomen. De luchtvochtigheid is erg hoog wat de wandeling zwaar maakt, maar kans geeft aan de bomen om wel tot over de 70 meter hoog te worden. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten of vogels, 116 amfibieën soorten, reptielen soorten en 139 zoogdieren. Overnachting: La Leona Ecolodge inclusief alle maaltijden.

 Dag 12, 13 januari 2018 – ontspannen en fotografie
Vandaag heerlijk tot rust komen en op uw gemak fotograferen. Overnachting: La Leona Ecolodge inclusief alle maaltijden.

Dag 13, 14 januari 2018- binnenlandse vlucht en internationale vlucht
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Puerto Jiménez gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld. U moet 2,5 uur van tevoren aanwezig zijn op het internationale vliegveld. En u wordt per transfer gebracht naar het vliegveld. Om …. uur vertrekt uw internationale vlucht met …. naar ….. En vanaf ……vertrekt uw vlucht naar Amsterdam. Eenmaal in het vliegtuig kunt u na dromen van uw schitterende reis door Costa Rica!

 Dag 14, 15 januari 2018
Thuiskomst

Pin It on Pinterest