Reisschema

U bent hier: Home » Fotoreis Costa Rica september 2021 » Reisschema

Dag 1, vrijdag 3 september 2021 – aankomst Costa Rica
Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht. Het hotel staat bekend om de grote tropische tuin waar vaak vele vogels worden gespot, zoals the Great Kiskadee, Rufous-tailed Hummingbird, Blue-gray en Palm Tanager en de kleurrijke Blue-crowned Motmot.
Overnachting omgeving San José, inclusief ontbijt.

Dag 2, zaterdag 4 september 2021 – Boca Tapada
Na het besef dat u zich in Costa Rica bevindt, gaat u fotograferen in de tropische tuin van het hotel.  Hierna reist u naar Boca Tapada. U reist via uitgestrekte ananasplantages en regenwouden naar het afgelegen gebied van Boca Tapada. Dit gebied ligt vlakbij de rivier San Carlos, dat de grens vormt tussen Costa Rica en Nicaragua. Boca Tapada is één van de weinige gebieden dat als broedplaats dient voor de bedreigde groene ara. U kunt in dit gebied onder andere de volgende vogelsoorten fotograferen: de keel-billed Toucan, Montezuma Oropendola, Brown hooded Parrot en Red en Green Macaw.

Bij aankomst gaat u lunchen (exclusief) en in de middag kunt u de omgeving van de lodge verkennen en vanaf de veranda fotograferen. De veranda is speciaal voor de fotografie groep gereserveerd en er zijn geen andere reizigers die deze middag op de veranda zullen gaan fotograferen. Er zijn feeders zodat het mogelijk is om schitterende foto’s te maken. Na het diner kunt u nog een avondtour doen met gids.

De komende drie nachten verblijft u in een lodge waar vele fotografen komen, zelfs van National Geographic. Tevens heeft u toegang tot exclusieve schuilhutten die geschikt zijn voor fotografie.
Overnachting in Boca Tapada, inclusief diner.

Dag 3, zondag 5 september 2021 – Boca Tapada
Met zonsopgang gaat u met een lokale gids het regenwoud in. Vervolgens gaat u ontbijten op de veranda met een schitterend uitzicht over het meer. Na het ontbijt gaat de helft van de groep in speciale schuilhutten de King Vulture (Koningsgier) fotograferen. De andere helft van de groep gaat per boot varen over de rivier San Carlos. Het is mogelijk om krokodillen, apen en vogels te fotograferen. De rivier wordt omgeven door regenwoud. U vaart tot aan de grens met Nicaragua. Ook bezoekt u het dorpje Boca San Carlos. Na de tours gaat u gezamenlijk lunchen.

Na de lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een tropische tuin. Hier kunt u vele vogelsoorten spotten en ook zijn er tropische planten. De rest van de groep zal gaan fotograferen vanaf de veranda bij de lodge.
Overnachting in Boca Tapada, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 4, maandag 6 september 2021 – Boca Tapada
Na het ontbijt gaat de helft van de groep varen over de rivier San Carlos. De andere helft gaat in speciale schuilhutten de King Vulture fotograferen. Na de lunch gaat de helft van de groep fotograferen in een mooie tuin. De rest van de groep zal fotograferen vanaf de veranda.
Overnachting in Boca Tapada, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 5, dinsdag 7 september 2021 – Puerto Viejo de Sarapiqui
Na het ontbijt reist u naar een mooi natuurpark voor een foto excursie. Het park staat bekend om de goede begeleiding van de fotografie en het is mogelijk om van heel dichtbij onder andere toekans, kolibries en orpendola’s te fotograferen.

Hierna reist u naar de lodge in de omgeving van Puerto Viejo de Sarapiqui. De lodge ligt aan de oevers van de rivier Sarapiqui. Het is één van de beste plaatsen om de zeldzame Sunbittern vogel te spotten en te fotograferen. Andere interessante vogels die er voorkomen zijn de White-callared Manakin, Bay Wren en de Orange-billed Sparrow. De bananenfeeders bij het restaurant trekken Collared Aracari, Rufous Motmot en Montezuma Oropendola aan. De tuinen van het hotel zijn mooi aangelegd met kleurrijke heliconia’s en gemberbloemen. De lodge heeft een privé reservaat dat is te bereiken met gids via een lange loopbrug over de rivier. Na het inchecken gaat u dineren (exclusief). De dag wordt afgesloten met een avondtour door het regenwoud.
Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiqui, inclusief ontbijt.

Dag 6, woensdag 8 september 2021 – Caribische kust
Vroeg in de ochtend maakt u een wandeling door het natuurreservaat dat is te bereiken met gids via een lange loopbrug over de rivier. U wandelt in een rustig tempo met een gids in het natuurreservaat. U loopt over de hangbrug het regenwoud in en er zijn vele plekken geschikt voor fotografie.
Na deze wandeling gaat u ontbijten. Hierna reist u naar de Caribische kust. In de namiddag bezoekt u een ara project. Vanaf de veranda is het mogelijk om schitterende foto’s te maken van de groene ara (the green macaw). Ook krijgt u uitgebreide uitleg over de zeldzame groene ara.
Overnachting aan de Caribische kust, inclusief ontbijt.

Dag 7, donderdag 9 september 2021 – Caribische kust
Vandaag is het mogelijk om het Jaguar Rescue Center te bezoeken. Hier krijgt u uitleg over de dieren die er worden opgevangen en het is mogelijk om van dichtbij foto’s te maken van pijlgifkikkers, luiaards en apen. Er is bewust gekozen om deze tour optioneel te houden, om een rustmoment in te bouwen. ’s Middags bezoekt u nog het Nationaal Park Cahuita waar u luiaards kunt spotten en kunt fotograferen.
Overnachting aan de Caribische kust, inclusief ontbijt.

Dag 8, vrijdag 10 september 2021 – Nevelwoud
Na het ontbijt reist u naar Turrialba. Onderweg geniet u nog van een lunch bij een mooi landgoed. Hierna reist u naar het nevelwoud. Het gebied ziet er vanwege de ongerepte nevelwouden sprookjesachtig uit. In de namiddag is het mogelijk om bij de lodge volop kolibries te fotograferen. Bij de lodge zijn kolibrie feeders en er zijn vier soorten van dichtbij te zien, zoals de Scintillant Hummingbird, de kleinste vogel van Costa Rica. In het nevelwoud van San Gerardo de Dota kunt u de quetzal spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken.  Verder heeft u de kans om de Flame-throated Tanager en spechten te zien.
Overnachting in het nevelwoud, inclusief ontbijt.

Dag 9, zaterdag 11 september 2021 – Nevelwoud
Vroeg in de ochtend vertrekt u met een professionele gids naar een gebied met avocado- en vijgenbomen op verschillende hoogten, waardoor makkelijk de quetzal gespot kan worden. Vrijwel zeker ziet u dan ook deze zeldzame vogel. De gids geeft uitleg over deze zeldzame vogel en met een telescoop gaat u de quetzal spotten en fotograferen. Ook kunt u genieten van de zonsopgang in het nevelwoud. Vervolgens gaat u met de gids andere vogels spotten/fotograferen (veel kolibries en spechten). Na het fotograferen gaat u lunchen. ’s Middags gaat u fotograferen in een speciale tuin met een veranda. Deze tuin is een paradijs voor fotografen. Het is mogelijk om acht soorten kolibries en vele andere soorten vogels te fotograferen.
Overnachting in het nevelwoud, inclusief ontbijt.

Dag 10, zondag 12 september 2021 – Uvita
Na het ontbijt vertrekt u naar Uvita. Onderweg bezoekt u met een vogelgids nog een speciaal gebied waar u unieke vogelsoorten kunt fotograferen. Daarna reist u verder naar Uvita. Dit is een klein dorpje aan de kust en staat bekend om het Nationaal Park Marino Ballena. Hier kunt u in september bultrugwalvissen spotten. Vanuit de hoogte kunt u bij laag water de prachtige zandformatie in de vorm van een walvisstaart zien. Bij aankomst bij de lodge is het mogelijk om vanaf de veranda walvissen te spotten. Verder ziet u vele apen voorbij slingeren en toekans voorbij vliegen. Het strand ligt ook op loopafstand.
Overnachting in de omgeving van Uvita, inclusief ontbijt.

Dag 11, maandag 13 september 2021 – Uvita
Vandaag staat de dag in het teken van het fotograferen van bultrugwalvissen. Degenen die tijdens de tour op zoek zijn naar verkoeling, kunnen nog een duik in zee nemen. Na de tour gaat u lunchen in een lokaal restaurantje in Uvita. In de namiddag genieten van het uitzicht bij de lodge of een mooie wandeling maken en fotograferen.
Overnachting in de omgeving van Uvita, inclusief ontbijt.

Dag 12, dinsdag 14 september 2021 – Nationaal Park Corcovado
Vandaag is het een lange reisdag. Na het ontbijt wordt u opgehaald en in ongeveer vier uur naar het schiereiland Osa gebracht, het meest ongerepte gebied van Costa Rica. Per jeep en met twee gidsen reist u verder naar de lodge. Deze gidsen zijn zeer ervaren en werken ook samen met National Geographic. Ook hebben zij al vier keer de fotografiereis van Unico Travel begeleid. Met de gidsen wandelt u nog door het regenwoud. Tijdens deze wandeling is het mogelijk om veel wildlife te zien en te fotograferen, zoals ara’s, neusberen, apen en slangen. De lodge ligt in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado, midden in het ongerepte regenwoud.
Overnachting in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 13, woensdag 15 september 2021 – Nationaal Park Corcovado
Vroeg in de ochtend gaat u ontbijten. Vervolgens gaat u met twee gidsen wandelen door het Nationaal Park Corcovado. Het is één van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica en hebben de kans om tapirs, miereneters, slangen, apen en met geluk een poema te fotograferen. Een prachtige natuur, met hoge grote bomen waarin de apen u verwelkomen. De luchtvochtigheid is erg hoog wat de wandeling zwaar maakt, maar kans geeft aan de bomen om wel tot over de 70 meter hoog te worden. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten of vogels, 116 amfibieën soorten, reptielen soorten en 139 zoogdieren. In de namiddag bent u weer terug bij de lodge.
Overnachting in de omgeving van het Nationaal Park Corcovado, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 14, donderdag 16 september 2021 – San José
Vandaag doet u nog een tour door het regenwoud op het schiereiland Osa. Per jeep wordt u naar het lokale vliegveld gebracht. Hier vertrekt de binnenlandse vlucht terug naar San José. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht, met uitzicht over de centrale vallei.
Overnachting in de omgeving van het vliegveld, inclusief ontbijt.

Dag 15, vrijdag 17 september 2021 – Vertrek
’s Ochtends doet u het rustig aan en kunt u nog fotograferen in de tuin van het hotel. Het hotel wordt omgeven door koffieplantages. Hierna wordt u naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van de schitterende reis door Costa Rica!

Interesse? Vraag meer informatie aan!