Fotoreis Pantanal

Op fotosafari door de Pantanal!

De Pantanal in Brazilië is het grootste moerasgebied ter wereld. Een uniek natuurgebied waar u veel wildlife spot, zoals reuzenmiereneters, reuzenotters, poema’s, tapirs, ocelots, toekans en ara’s. Tijdens deze fotoreis door de Pantanal maakt u boot-, jeep- en wandelsafari’s. Onze focus ligt op het fotograferen en spotten van de jaguar. Daarom heeft Unico Travel gekozen voor bijzondere gebieden. In totaal gaat u 6 dagen varen in twee verschillende gebieden waar de jaguar het meest voorkomt.

De gehele reis wordt begeleid door een Engelssprekende gids die veel ervaring heeft met de begeleiding van natuurfotografen.

Een droomreis voor zowel beginnende als ervaren fotografen met de zekerheid van het spotten van veel wildlife!

Hoogtepunten van deze fotoreis door de Pantanal:

fotoreizen icoon Volledige focus op de Pantanal
fotoreizen icoon 6-daagse jaguar safari per boot
fotoreizen icoon Wandel-, jeep-, boot- & nachtsafari’s
fotoreizen icoon Alle tours & maaltijden zijn inbegrepen
fotoreizen icoon Kleine groep van maximaal 8 deelnemers
fotoreizen icoon Unieke gebieden waar bijna geen andere reizigers komen

toekan fotoreis pantanal
Inschrijven of informatie aanvragen

Overzicht

Gebieden: São Paulo, omgeving rivier Paraguay, diverse lodges langs de Transpantaneira en een uniek natuurgebied op twee uur varen van Porto Jofre en Cuiabá.
Dagen: 13 dagen / 12 nachten.
Vertrekdata: 23 september 2025.
Reissom: € 7.700,- per persoon, incl. internationale vlucht en ruimbagage*
Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers.

* Onder voorbehoud van additionele toeslagen van de luchtvaartmaatschappij.
* Het vluchtschema is nog niet bekend. De reissom is daarom nog onder voorbehoud.
* Eenpersoonskamertoeslag: € 700,-.

Een fotoreis met Unico Travel betekent zonder zorgen op reis gaan. Ik heb er onwijs van genoten en vond de reis door de Pantanal fantastisch. Het was een fijne groep, van jong tot oud. De accommodaties  waren uitstekend. Veel dieren gezien, dankzij een goede gids. Het landschap was prachtig.
Ricardo - fotoreis 2022
Unico Travel heeft het qua opzet fantastisch geregeld. Het is leuk om een ander land te zien, maar ook met name de dieren, de wildlife. Ik wilde elke keer wat anders zien en niet steeds hetzelfde. Daarnaast maakt Unico Travel de fotoreis voor mensen persoonlijk.
Patrick - fotoreis 2022

Unico Travel zet hele goede reizen neer. Je weet wat Unico Travel organiseert en weet dat Unico Travel met deze fotoreis een hele mooie reis in het pakket heeft zitten. Dat gezegd hebbende, moet je het gewoon een keer gezien hebben.

Martine - fotoreis 2022

Foto impressie

Inschrijven of informatie aanvragen

Waarom op fotoreis door de Pantanal met Unico Travel?

fotoreizen icoon 13 dagen focus op de Pantanal

Tijdens deze reis is bewust gekozen om de focus puur op de Pantanal te leggen. Het gebied is ruim vijf keer zo groot als Nederland. De Pantanal is het grootste wetland gebied ter wereld met een unieke collectie aan flora en fauna. Het is het leefgebied van talloze soorten vogels, reptielen en zoogdieren. Tijdens het regenseizoen (november t/m maart) staat 80 procent van de Pantanal onder water. Hierdoor bevat het gebied de grootste collectie aan waterplanten ter wereld. Unico Travel organiseert de fotoreis in het droogseizoen.

Tijdens deze fotoreis naar de Pantanal overnacht u meerdere nachten in elk gebied, zodat er ook voldoende rust in de reis is. U overnacht in de beste lodges waar het meeste wildlife te spotten is en waar niet alle andere reisorganisaties naar toe gaan.

fotoreizen icoon Unieke 6-daagse jaguar safari per boot

Tijdens de fotoreis overnacht u zeven nachten in twee comfortabele lodges, waarbij u de meeste kans heeft om de jaguar te zien. Vanuit deze lodges gaat u zes volle dagen op jaguar safari per boot. Vanaf de lodge vaart u dagelijks met een kleinere boot over de rivier op zoek naar dit imposante roofdier. Vaak wordt de jaguar gespot aan de oevers van de rivier. De kans om de jaguar te fotograferen is bijna gegarandeerd.

fotoreizen icoon Professionele lokale gids

De lokale gids die met u meereist heeft ruime ervaring met het begeleiden van natuurfotografen en het spotten van wildlife. De lokale gids heeft gewerkt met natuurfotografen van BBC en National Geographic.

fotoreizen icoon Fotografie van bijzondere diersoorten

Tijdens de fotoreis kunt u bijzondere diersoorten fotograferen. Allereerst leven er in het gebied talloze soorten vogels. De inheemse jabiroe (reuzenooievaar) is het symbool van de Pantanal. Deze vogel is wit en heeft een kale zwarte nek waar een rode band omheen loopt. Een andere bijzondere vogel is de hyacinth ara, de grootst vliegende papegaaiensoort. Deze vogel is te herkennen aan de kobaltblauwe kleur met gele ringen om de ogen en de ondersnavel.

Voor de vogelaars onder ons heeft u ook de kans om onder andere de sunbittern, Amazonetroepiaal, fluweeltangare, bandstaartmanakin, zwartvoorhoofdtrappist, hemmanakin, masterhokko en de reuzentoekan te spotten.

Naast vogels heeft u ook de kans om reuzenmiereneters, tapirs, kaaimannen, capibara’s, reuzenotters, ocelots, neusberen en brulapen te fotograferen.

fotoreizen icoon Maximaal 8 deelnemers

Er is bewust gekozen voor 8 deelnemers. De reden hiervoor is dat we streven naar kwaliteit. U heeft met een klein gezelschap ook genoeg ruimte om tijdens de jeep- en bootsafari’s optimaal te kunnen fotograferen. De gids heeft met een kleine groep ook alle tijd om u uitleg te geven over de fotografie.

fotoreizen icoon  Niveau voor de fotografie

Tijdens de reis is het gemakkelijk om wildlife te spotten en te fotograferen. Daarom is de reis geschikt voor zowel beginnende als ervaren fotografen en ook voor partners die meereizen en niet fotograferen. U deelt allen dezelfde passie, namelijk de liefde voor de natuur. Verder reizen er maximaal 8 deelnemers mee, waardoor iedereen op zijn of haar niveau begeleiding krijgt, indien gewenst.

fotoreizen icoon Bijeenkomst & reünie

Voorafgaand de fotoreis naar de Pantanal organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u alle uitleg over het verloop van de reis. Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

fotoreizen icoon Fysieke conditie

Er worden tijdens de reis zowel wandel-, boot- als jeepsafari’s gemaakt. Een normale conditie is dan ook voldoende. U kunt af en toe ook kiezen om een excursie over te slaan en bij de lodge te blijven. Bij de lodges is het ook al schitterend qua wildlife.

fotoreizen icoon Flexibiliteit

Het is belangrijk om flexibel te zijn tijdens de fotografiereizen van Unico Travel. Het programma kan altijd worden aangepast naar de weersomstandigheden, naar de wensen van de deelnemers en op aanraden van de gids. Het programma blijft altijd grotendeels hetzelfde, maar soms spelen er factoren mee waar we vooraf geen rekening mee kunnen houden. Iedere deelnemer krijgt van Unico Travel een boekje mee, waarin alle vertrektijden en dergelijke staan genoemd, maar dit kan soms nog wijzigen.

Inschrijven of informatie aanvragen