Fotoreis Pantanal

Nog 1 plek beschikbaar!


Op fotosafari door de Pantanal!

De Pantanal in Brazilië is het grootste moerasgebied ter wereld. Een uniek natuurgebied waar u veel wildlife spot, zoals reuzenmiereneters, reuzenotters, poema’s, tapirs, ocelots, toekans en ara’s. Tijdens deze fotoreis door de Pantanal maakt u boot-, jeep- en wandelsafari’s. Het hoogtepunt is de 5-daagse jaguar safari per boot, waarbij u de kans heeft om de imposante jaguar te fotograferen. De reis wordt begeleid door onze natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer en een lokale Engelssprekende gids. Deze gids en tevens bioloog heeft onder andere samengewerkt met National Geographic. Kortom een unieke reis met professionele fotografiebegeleiding en een divers programma. Een fotoreis met puur focus op de Pantanal.

Hoogtepunten van deze fotoreis door de Pantanal:

fotoreizen icoon Volledige focus op de Pantanal
fotoreizen icoon 5-daagse jaguar safari
fotoreizen icoon 4 overnachtingen op een privé boot
fotoreizen icoon Wandel-, jeep-, boot- & nachtsafari’s
fotoreizen icoon Alle tours & maaltijden zijn inbegrepen
fotoreizen icoon Kleine groep van maximaal 7 deelnemers

Toco Toucan
Inschrijven of informatie aanvragen

Overzicht

Gebieden: Cuiabá, rivier Pixiam, omgeving Porto Jofre en diverse lodges langs de Transpantaneira.
Dagen: 14 dagen / 13 nachten.
Vertrekdata:
15 oktober 2023
Reissom: € 6.400,- per persoon, incl. internationale vlucht en ruimbagage*
Groepsgrootte: maximaal 7 deelnemers (nog 1 plek beschikbaar)
Fotograaf: Dirk-Jan Steehouwer.

* Onder voorbehoud van additionele toeslagen van de luchtvaartmaatschappij.

jaguar fotoreis pantanal

Foto impressie

Inschrijven of informatie aanvragen

Op fotoreis door de Pantanal met Unico Travel

fotoreizen icoon 13 dagen focus op de Pantanal

Tijdens deze reis is bewust gekozen om de focus puur op de Pantanal te leggen. Het gebied is ruim vijf keer zo groot als Nederland. De Pantanal is het grootste wetland gebied ter wereld met een unieke collectie aan flora en fauna. Het is het leefgebied van talloze soorten vogels, reptielen en zoogdieren. Tijdens het regenseizoen staat 80 procent van de Pantanal onder water. Hierdoor bevat het gebied de grootste collectie aan waterplanten ter wereld. Unico Travel organiseert de fotoreis in het droogseizoen. Tijdens deze fotoreis naar de Pantanal overnacht u meerdere nachten in elk gebied, zodat er ook voldoende rust in de reis is.

fotoreizen icoon Unieke 5-daagse jaguar safari

Tijdens de fotoreis overnacht u vier nachten op een comfortabele boot en gaat u vijf dagen op jaguar safari. Vanaf deze boot vaart u dagelijks met een kleinere boot over de rivier op zoek naar de imposante roofdier. Vaak wordt de jaguar gespot aan de oevers van de rivier. De kans om de jaguar te fotograferen is bijna gegarandeerd.

fotoreizen icoon Professionele lokale gids

De lokale gids die met u meereist heeft ruime ervaring met het begeleiden van natuurfotografen en het spotten van wildlife. De lokale gids heeft gewerkt met natuurfotografen van BBC en National Geographic.

fotoreizen icoon Fotografie van bijzondere vogelsoorten

Tijdens de fotoreis kunt u bijzondere vogelsoorten fotograferen. De inheemse jabiroe (reuzenooievaar) is het symbool van de Pantanal. Deze vogel is wit en heeft een kale zwarte nek waar een rode band omheen loopt. Een andere bijzondere vogel is de hyacinth ara, de grootst vliegende papegaaiensoort. Deze vogel is te herkennen aan de kobaltblauwe kleur met gele ringen om de ogen en de ondersnavel.

Voor de vogelaars onder ons heeft u ook de kans om onder andere de sunbittern, Amazonetroepiaal, fluweeltangare, bandstaartmanakin, zwartvoorhoofdtrappist, hemmanakin, masterhokko en de reuzentoekan te spotten.

fotoreizen icoon Maximaal 7 deelnemers

Er is bewust gekozen voor 7 deelnemers. De reden hiervoor is dat we streven naar kwaliteit. U heeft met een klein gezelschap ook genoeg ruimte om tijdens de jeep- en bootsafari’s optimaal te kunnen fotograferen. De gids en natuurfotograaf hebben met een kleine groep ook alle tijd om u uitleg te geven over de fotografie.

fotoreizen icoon Bijeenkomst & reünie

Voorafgaand de fotoreis naar de Pantanal organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u alle uitleg over het verloop van de reis, maar ook krijgt u tips van natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer over de fotografie en welke apparatuur u kunt meenemen. Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

Inschrijven of informatie aanvragen

Even kennismaken – Natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer – Fotografiereis begeleider

Na eerst een paar jaar met de fotocamera van zijn vader ‘gespeeld’ te hebben zette Dirk-Jan ruim 20 jaar geleden zijn eerste stappen in de fotografie met de aanschaf van zijn eerste eigen spiegelreflex camera, een analoge Nikon F70. In de jaren die daarop volgden, bleef Dirk-Jan het merk Nikon steeds trouw.

De natuur is voor hem een bron van inspiratie. De laatste jaren zijn reizen gemaakt naar onder meer de Amazone regenwouden van Peru/Bolivia met haar prachtige ara’s, de woestijnen en wetlands van Botswana, de eindeloze vlakten van Tanzania, de berggorilla’s van het Bwindi Nationaal Park in Oeganda en een drietal nationale parken in India op zoek naar de Bengaalse tijger. In 2015 maakte Dirk-Jan zijn eerste fotografiereis naar Costa Rica, georganiseerd door Unico Travel. Hij ging op pad met gidsen, die ook cameraploegen van BBC Wildlife en National Geographic begeleiden, bezocht de mooiste plekken en zat in de beste fotohutten. Deze fantastische ervaring wil Dirk-Jan graag met andere fotografen delen.

Vanuit Dirk-Jans passie voor fotografie en Barbara’s passie voor reizen besloten ze samen fotografiereizen  te organiseren. In 2018, 2019 & 2022 begeleidde Dirk-Jan de fotoreizen van Unico Travel. Hij zal vanuit zijn kennis en ervaring er alles aan doen om iedereen zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren.

Meer weten of zijn werk bekijken? In 2016 werd de foto van de duikende ijsvogel, zoals te zien in de rubriek vogel door National Geographic Benelux uitgeroepen tot winnende foto van de rubriek ‘dieren in het wild’! Neem gerust een kijkje op zijn websiteFacebook of bekijk zijn foto’s op Instagram.

Inschrijven of informatie aanvragen